Ο WordPress Visual Editor: Συμβουλές και κόλπα για αρχάριους

Το WordPress αρχικά δημιουργήθηκε για να είναι ένα απλό σύστημα blogging που έκανε το περιεχόμενο δημοσίευσης στο διαδίκτυο ένα αεράκι. Με την πάροδο του χρόνου, έχει μετατραπεί σε ένα πλήρες Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS). Οι χρήστες έχουν πλέον πλήρη έλεγχο του σχεδιασμού και της λειτουργικότητας των ιστότοπων WordPress. Ωστόσο, χωρίς περιεχόμενο, σχεδιασμό και λειτουργία δεν σημαίνει τίποτα και από αυτή την άποψη, το WordPress παραμένει πιστό στις ρίζες του: δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου.


Ενώ πολλές δυνατότητες έχουν ενσωματωθεί στο λογισμικό βάσης WordPress, η δημιουργία περιεχομένου παραμένει η βασική κινητήρια δύναμη της. Έχοντας αυτό υπόψη, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον οπτικό επεξεργαστή WordPress σε αυτήν την ανάρτηση και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε καλύτερα.

WYSIWYG

Το WordPress σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε περιεχόμενο οπτικά αντί να το κωδικοποιείτε απευθείας στα αρχεία σας. Έτσι, ονομάζεται συντάκτης WYSIWYG ή «Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε» για τους άγνωστους. Το εργαλείο επεξεργασίας έχει τρία μέρη:

  1. Οπτικός επεξεργαστής
  2. Επεξεργαστής κειμένου (όπου μπορείτε να εισαγάγετε κωδικό)
  3. Μεταφορτωτής πολυμέσων (για μεταφόρτωση αρχείων εικόνας)

Από προεπιλογή, ο Visual Editor είναι ενεργός όταν δημιουργείτε μια νέα ανάρτηση ή σελίδα (Σελίδες > Προσθεσε νεο ή Δημοσιεύσεις > Προσθεσε νεο). Εάν κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι ενεργό, κάντε κλικ σε αυτό:

πικ1

WYSIWYG σημαίνει ότι αυτό που βλέπετε στο Visual Editor κατά την επεξεργασία της ανάρτησής σας είναι αυτό που θα εμφανιστεί στη δημοσιευμένη ανάρτηση. Ο Επεξεργαστής κειμένου σάς επιτρέπει να εισάγετε απλό κείμενο και επίσης σας επιτρέπει να εισαγάγετε κώδικα (σήμανση HTML) απευθείας σαν να εργαζόσασταν με το πραγματικό αρχείο HTML. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε κάνοντας κλικ στο Κείμενο καρτέλα στην άκρη δεξιά του προγράμματος επεξεργασίας:

πικ11

Ο Μεταφορτωτής πολυμέσων κάνει ακριβώς αυτό: ανεβάζει αρχεία πολυμέσων στη βιβλιοθήκη πολυμέσων έτσι ώστε να μπορείτε να τα εισαγάγετε στις αναρτήσεις σας όπως θέλετε:

πικ10

Με αυτήν τη σύντομη εισαγωγή στον ισχυρό οπτικό επεξεργαστή του WordPress, ας δούμε τώρα πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά βασικά κουμπιά για να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε περιεχόμενο. Χρησιμοποιώ το θέμα του Blogger από τη συλλογή μας δωρεάν για τις εικόνες.

Προσθήκη κειμένου

Το πρώτο πράγμα είναι να ανοίξετε μια νέα σελίδα ή μια ανάρτηση και να ανοίξετε τον οπτικό επεξεργαστή: Μεταβείτε στο Δημοσιεύσεις > Προσθεσε νεο. Από προεπιλογή, θα δείτε μια συμπυκνωμένη γραμμή εργαλείων κατά τη δημιουργία μιας νέας ανάρτησης:

πικ2

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Kitchen Sink για να αποκαλύψετε άλλες επιλογές μορφοποίησης στη γραμμή εργαλείων:

πικ3

Για τη βασική δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου, οι παραπάνω επιλογές μορφοποίησης θα πάνε καλά. Ακόμα κι αν είστε νέοι στο WordPress, τα περισσότερα εικονίδια θα είναι εξοικειωμένα με άλλους επεξεργαστές κειμένου όπως το Microsoft Word. Στην πραγματικότητα, όλα τα εικονίδια στη γραμμή εργαλείων του οπτικού επεξεργαστή έχουν την ίδια λειτουργία με τα ίδια εικονίδια στο Microsoft Word, οπότε έχω ξεχωρίσει τα λιγότερο οικεία για συζήτηση.

Για να προσθέσετε κείμενο, απλώς πληκτρολογήστε το περιεχόμενό σας στο παράθυρο του προγράμματος επεξεργασίας. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να έχετε ήδη πληκτρολογήσει το περιεχόμενό σας κάπου και σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε απλά να το επικολλήσετε ως απλό ή μορφοποιημένο κείμενο από το Word χρησιμοποιώντας αυτά τα κουμπιά στη γραμμή εργαλείων:

πικ4

Η χρήση αυτής της διαδρομής είναι γρήγορη και ο οπτικός επεξεργαστής κάνει καλή δουλειά διατηρώντας μεγάλο μέρος της μορφοποίησής σας από το Word — καλύτερα από το τυπικό αντίγραφο και επικόλληση, τουλάχιστον. Ωστόσο, όπως θα ανακαλύψετε σύντομα, δεν είναι μια άψογη δουλειά και μερικές φορές μπορεί να καταλήξετε σε μπερδεμένο κείμενο. Θεωρώ ότι είναι πολύ πιο εύκολο να επικολλήσετε ως απλό κείμενο και στη συνέχεια να κάνω τη μορφοποίηση μέσα στον οπτικό επεξεργαστή.

Κατάργηση μορφοποίησης από το κείμενό σας

Όπως έχουμε δει ή όπως θα δείτε όταν πειραματίζεστε με αυτά τα κουμπιά μορφοποίησης, ο οπτικός επεξεργαστής έχει αδυναμίες όσον αφορά το χειρισμό μορφοποιημένου κειμένου που εισάγεται από άλλους επεξεργαστές κειμένου. Έτσι, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η εργασία με απλό παλιό κείμενο είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Αυτό είναι το κουμπί που πρέπει να χρησιμοποιείτε για να καταργήσετε τη μορφοποίηση από το εισαγόμενο κείμενο:

πικ5

Επισημάνετε το κείμενό σας και κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί. Το κείμενό σας θα έχει πλέον την προεπιλεγμένη μορφοποίηση του θέματος. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το κουμπί δεν λειτουργεί για ορισμένους τύπους μορφοποίησης, όπως blockquotes και κεφαλίδες. Υπάρχουν άλλα κουμπιά μορφοποίησης που φροντίζουν αυτούς τους τύπους.

Αλλαγή τύπου κειμένου

Θα έχετε αρκετούς τύπους κειμένου στο έγγραφό σας, συμπεριλαμβανομένων παραγράφων και επικεφαλίδων. Για να αλλάξετε τον τύπο κειμένου, επισημάνετε το τμήμα κειμένου που θέλετε να τροποποιήσετε και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού μορφής στα αριστερά της γραμμής εργαλείων του προγράμματος επεξεργασίας. Επιλέξτε τη μορφή που θέλετε και τελειώσατε:

πικ8

Προφανώς, μπορείτε να μορφοποιήσετε τις αναρτήσεις σας με όποιον τρόπο θέλετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κάποια δομή για συνέπεια. Οι επικεφαλίδες ενοτήτων, για παράδειγμα, πρέπει να έχουν την ίδια μορφή επικεφαλίδας, όπως Τομέας 2, ενώ η κύρια επικεφαλίδα είναι συνήθως Τίτλος 1. Επιπλέον, το τυπικό κείμενο της παραγράφου πρέπει να έχει μια προεπιλεγμένη μορφή και το ίδιο θα πρέπει να έχει προσχηματισμένο κείμενο και διευθύνσεις.

Θυμηθείτε: οι προεπιλεγμένες μορφές για τους διάφορους τύπους κειμένου εξαρτώνται από το θέμα σας. Κάθε θέμα έρχεται με το δικό του προεπιλεγμένο στυλ για τους τύπους που βλέπετε στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο μορφής.

Χρησιμοποιήστε το Παράγραφος πληκτρολογήστε στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο για να καταργήσετε τη μορφοποίηση από τις κεφαλίδες από το Κατάργηση μορφοποίησης Το κουμπί δεν λειτουργεί για επικεφαλίδες και αποκλεισμούς.

Χρησιμοποιήστε το Blockquote κουμπί για τη μορφοποίηση ή την κατάργηση της μορφοποίησης blockquote:

πικ9

Επεξεργασία πλήρους οθόνης

pic13

Αν θέλετε να εργαστείτε με ελάχιστες περισπασμούς, θα βρείτε τη λειτουργία πλήρους οθόνης ιδανική για εσάς και αυτό είναι το κουμπί που την ενεργοποιεί. Απλώς κλείνει όλα τα μη απαραίτητα πράγματα στην οθόνη και σας αφήνει μόνο με το πλαίσιο περιεχομένου και μια συμπυκνωμένη γραμμή εργαλείων που κρύβεται αυτόματα και εμφανίζεται όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη σελίδα.

Εισαγωγή περισσότερης ετικέτας

πικ12

Ενώ αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που συχνά παραβλέπεται από τον οπτικό επεξεργαστή, είναι πολύ χρήσιμο όταν πρόκειται για την εμφάνιση αποσπασμάτων δημοσιεύσεων στο ιστολόγιό σας. Όπως γνωρίζετε ήδη, εάν έχετε δημοσιεύσει αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας, το WordPress εμφανίζει αποσπάσματα αυτών των δημοσιεύσεων στην αρχική σελίδα και στις σελίδες αρχείων. Ωστόσο, το WordPress περικόπτει τα αποσπάσματα τυχαία και αυτό θα μπορούσε να βρίσκεται στη μέση μιας πρότασης.

Εδώ είναι το ωραίο Εισαγωγή περισσότερων Η λειτουργία ετικέτας είναι βολική. Σας επιτρέπει να καθορίσετε ακριβώς πού θα τελειώσει το απόσπασμα. Θα εισαχθεί ένας σύνδεσμος που οδηγεί στην πλήρη ανάρτηση όπου καθορίσατε το απόσπασμα στο τέλος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μορφοποιήσετε αυτήν την ετικέτα, αλλά, θυμηθείτε, από προεπιλογή λειτουργεί μόνο για αναρτήσεις (όχι σελίδες):

πικ14

Σημείωση: Η χρήση του Εισαγωγή περισσότερων Η ετικέτα βασίζεται στην υποστήριξη του επιλεγμένου θέματος. Τα περισσότερα αναπτυγμένα θέματα το υποστηρίζουν, αλλά μερικά δεν το υποστηρίζουν.

Προσθήκη και κατάργηση συνδέσμων

πικ15

Η εισαγωγή και η αφαίρεση συνδέσμων είναι απλή και με αυτά τα κουμπιά. Από προεπιλογή, είναι ανενεργά έως ότου επισημάνετε το κείμενο που θέλετε να δημιουργήσετε το σύνδεσμο. Το κουμπί στα αριστερά προσθέτει έναν σύνδεσμο ενώ το ένα στα δεξιά αφαιρεί τους συνδέσμους.

Ειδικοί χαρακτήρες

πικ6

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το κουμπί ειδικών χαρακτήρων στο Word, αυτό θα πρέπει επίσης να είναι οικείο. Ωστόσο, αυτό είναι πιο διαισθητικό καθώς εμφανίζει κωδικούς HTML και NUM ενός χαρακτήρα καθώς τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω του:

πικ7

Εάν είστε τακτικός χρήστης του WordPress, πιθανότατα είστε ήδη εξοικειωμένοι με τα περισσότερα από τα πράγματα που έχουμε εξετάσει παραπάνω, αλλά για νέους χρήστες του WordPress, αυτός θα πρέπει να είναι ένας εύχρηστος οδηγός εκκίνησης για τον οπτικό επεξεργαστή στο WordPress. τις δυνατότητές του καθώς και τους περιορισμούς του.

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω σχετικά με τον τρόπο χρήσης του οπτικού προγράμματος επεξεργασίας. Έχετε κάποιες συμβουλές ή κόλπα που θέλετε να μοιραστείτε?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me