Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εκτέλεσης του WordPress στο Ubuntu

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εκτέλεσης του WordPress στο Ubuntu

Το Ubuntu είναι ένα από τα καλύτερα λειτουργικά συστήματα για την εκτέλεση του ιστότοπού σας στο WordPress. Γνωρίζουμε, αυτή είναι μια μεγάλη δήλωση. Και σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να το συσκευάσουμε. Εκτός από το ότι είναι ελεύθερα διαθέσιμο, είναι επίσης ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα Linux.


Το Ubuntu κυκλοφόρησε διάφορες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος όλα αυτά τα χρόνια. Για αυτό το άρθρο, θα αναφερθούμε στο Ubuntu 18.04.4 LTS, καθώς είναι η τρέχουσα τελευταία έκδοση μακροπρόθεσμης υποστήριξης. Είναι απαραίτητο να ελέγξτε την έκδοση του Ubuntu μπορεί να τρέχετε μόλις συνδεθείτε στο μηχάνημά σας για πρώτη φορά.

Διακομιστής Ubuntu

Σε αντίθεση με άλλα λειτουργικά συστήματα, το Ubuntu κυκλοφορεί συνήθως μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος, Γεύσεις Ubuntu, σε διάστημα έξι μηνών και μακροπρόθεσμης υποστήριξης κάθε δύο χρόνια. Έχει ένα μοναδικό σχήμα που παρέχει υποστήριξη πέντε ετών για εκδόσεις επιτραπέζιου και διακομιστή. Μαζί με αυτό, το Ubuntu προσφέρει πρόγραμμα υποστήριξης εννέα μηνών για τις τυπικές εκδόσεις που κυκλοφόρησαν.

Εάν ξεκινάτε έναν επιχειρηματικό ιστότοπο ή θέλετε να ξεκινήσετε ένα blog εκτελώντας την τεχνολογία διακομιστή λειτουργικού συστήματος Ubuntu, είστε σίγουροι με θεμελιώδη οφέλη όπως η ασφάλεια δεδομένων και πολλά άλλα. Αρχικά, ας καλύψουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της λειτουργίας ενός ιστότοπου WordPress που υποστηρίζεται από το Ubuntu.

Τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας ενός ιστότοπου WordPress στο Ubuntu

Ας μάθουμε τι είναι τόσο υπέροχο για το Ubuntu, που οι ιδιοκτήτες ιστότοπων του WordPress θα πρέπει σίγουρα να το θεωρήσουν ως επιλογή για τη λειτουργία του ιστότοπού τους.

Το Ubuntu είναι δωρεάν

Για αρχάριους, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ύπαρξη προϋπολογισμού για την εκτέλεση του ιστότοπού σας WordPress στο Ubuntu, επειδή είναι απολύτως δωρεάν. Δεν απαιτούνται χρεώσεις αδειοδότησης. Το Ubuntu έχει επιτρέψει σε εκατομμύρια επιχειρηματίες, ιδρύματα και επαγγελματίες bloggers να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες τους και να ξεκινήσουν τον ιστότοπό τους με μεγαλύτερο έλεγχο σε σύγκριση με τις κοινές λύσεις φιλοξενίας.

Προσαρμόσιμο

Παρόλο που το WordPress μπορεί να εκτελεστεί σε διακομιστή που λειτουργεί με Microsoft, η πλειονότητα των προγραμματιστών ιστότοπων προτιμούν το Ubuntu για τους υπολογιστές τους. Με το Ubuntu CLI, το οποίο θα καλύψουμε σε βάθος σε μια μεταγενέστερη ενότητα, έχετε απίστευτα επίπεδα προσαρμογής τόσο του τρόπου με τον οποίο ελέγχετε και διαχειρίζεστε τον ιστότοπό σας, όσο και της εσωτερικής λειτουργίας ή του backend του.

Το Ubuntu είναι ιδανικό για ανάπτυξη

Σε αντίθεση με ένα καθαρό παράθυρο που απαιτεί από τον χρήστη να εγκαταστήσει μια σουίτα γραφείου Microsoft, Java, Python και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου στην επιφάνεια εργασίας ή τον υπολογιστή σας ή οτιδήποτε άλλο, μια καθαρή εγκατάσταση του Ubuntu θα κάνει την εργασία πολύ πιο γρήγορη και ευκολότερη. Έχει σχεδιαστεί με ξεχωριστές δυνατότητες υποστήριξης εκτός κουτιού που επιτρέπουν στον προγραμματιστή να χρησιμοποιεί τα μηχανήματα αμέσως μετά την απόκτησή τους. Κάτι λείπει? Χρησιμοποιήστε την εντολή apt-get για να κατεβάσετε γρήγορα ό, τι χρειάζεστε με μία μόνο γραμμή κώδικα από το πολλά Ubuntu αποθετήρια.

Ubuntu: Ανάπτυξη

Παρόλο που τα Windows εκτιμώνται ιδιαίτερα για την ικανότητα να επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει πολλές εργασίες εύκολα με τη βοήθεια του GUI, τα πλεονεκτήματα της επιλογής του Ubuntu υπερτερούν του, καθώς βοηθά τον χρήστη να εξοικονομήσει χρόνο. Μόλις συνηθίσετε το CLI, θα μπορείτε να αναπτύξετε πολύ πιο αποτελεσματικά και γρήγορα, διατηρώντας παράλληλα την ελάχιστη χρήση πόρων διακομιστή.

Εύκολες ενημερώσεις

Το Ubuntu ενημερώνει το λογισμικό παρασκηνίου χωρίς να σας εμποδίζει να εκτελέσετε το έργο σας. Για αυτόν τον λόγο, εκατομμύρια άνθρωποι το προτιμούν σε σχέση με τα Windows, το οποίο απαιτεί την επανεκκίνηση του κινητήρα κατά την ενημέρωση. Εάν εκτελείτε μια μη σημαντική ενημέρωση (Π.χ .: μετάβαση από το Ubuntu 18.04.03 έως 18.04.04) η ενημέρωση θα είναι γρήγορη, εύκολη και δεν θα διαταράξει τον ιστότοπό σας. Οι ενημερώσεις είναι πολύ πιο ελαφριές επίσης.

Ubuntu: Εύκολες ενημερώσεις

Εκτεταμένη τεκμηρίωση

Του Ubuntu ανοιχτή πηγή Η φύση προσφέρει το ίδιο όφελος με το WordPress – είναι εξαιρετικά καλά τεκμηριωμένο. Ό, τι κι αν χρειαστείτε, είναι πιθανό κάποιος να κάνει ένα σεμινάριο για αυτό. Οι νέοι χρήστες θα διαπιστώσουν ότι η μηχανή αναζήτησης της επιλογής τους θα γίνει ο νέος καλύτερος φίλος τους κατά τη δημιουργία της ιστοσελίδας τους.

Περισσότερα φιλικό προς τους πόρους

Λόγω της έλλειψης GUI, το Ubuntu είναι πολύ πιο φιλικό προς τους πόρους σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο λογισμικό διακομιστή. Αυτό ελευθερώνει χώρο για τη λειτουργία του ιστότοπού σας, αντί να διατηρεί τον διακομιστή και τις μη απαραίτητες διαδικασίες παρασκηνίου του.

Αυτό θα σας επιτρέψει επιπλέον να εξοικονομήσετε λίγο περισσότερο. Μπορείτε να επιλέξετε έναν πιο προσιτό, λιγότερο πλούσιο σε πόρους διακομιστή, καθώς εξοικονομείτε χρήματα από τη χρήση πόρων.

Το Ubuntu έχει σχεδιαστεί με το Front Line και το Command Line

Το Ubuntu έχει σχεδιαστεί με μια εξαιρετική διεπαφή γραμμής εντολών που είναι αρκετά εύκολο να το μάθετε ως προεπιλεγμένη υποστήριξη για το Bash του. Εκτός από αυτό, έχει και άλλες εντολές που απλοποιούν τη διαχείριση διακομιστών, τη χρήση τοπικών αρχείων και το περιβάλλον ανάπτυξης.

Ασφαλής

Το Ubuntu απολαμβάνει πολύ συχνές ενημερώσεις ασφαλείας στο βασικό του λογισμικό και προσφέρει στους χρήστες του πολύ μεγαλύτερη ευελιξία όταν σχεδιάζουν το τέλειο τείχος προστασίας για τον ιστότοπό σας σε σύγκριση με άλλα λειτουργικά συστήματα. Ενώ η αρχική ρύθμιση ενδέχεται να απαιτεί έρευνα και ώρα, στο τέλος της ημέρας, θα είστε πολύ καλά προστατευμένοι.

Επιτρέπει πρόσθετα αποθετήρια για επιπλέον λογισμικό

Το Ubuntu έχει πολλά αποθετήρια. μέσω αυτών, παρέχει πρόσθετο λογισμικό για το σύστημά σας. Αυτά τα αποθετήρια περιλαμβάνουν δωρεάν, ανοιχτό δωρεάν λογισμικό που υποστηρίζεται από το Ubuntu, ιδιόκτητες συσκευές, δωρεάν και ανοιχτού κώδικα που συντηρείται από μια κοινότητα, λογισμικό που υποστηρίζεται από το Ubuntu.

Τα μειονεκτήματα της λειτουργίας ενός ιστότοπου WordPress στο Ubuntu

Ας δούμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους το Ubuntu μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή για ορισμένους webmasters.

Απότομη καμπύλη εκμάθησης

Έχοντας κατά νου, είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα που απευθύνεται περισσότερο στους χρήστες ενέργειας, το Ubuntu είναι πιο δύσκολο να το ελέγξει κανείς. Οι χρήστες που έχουν μικρή εμπειρία στη χρήση διεπαφής γραμμής εντολών θα αφιερώσουν πολύ χρόνο αναζητώντας μαθήματα ενώ προσπαθούν να εκτελέσουν εργασίες. Τούτου λεχθέντος, μόλις καταλάβετε τις βασικές αρχές πίσω από αυτό, η διαδικασία περαιτέρω μάθησης είναι πολύ απλούστερη και σίγουρα αξίζει αυτό που βγείτε από αυτό.

Απαιτεί ειδικούς

Όταν λαμβάνεται υπόψη το θέμα της ανάπτυξης ενός ιστότοπου, απαιτείται ένας ειδικός που έχει κατακτήσει διαφορετικά είδη εντολών και λειτουργιών. Μια πολύπλοκη εφαρμογή Ιστού πιθανότατα απαιτεί από πολλούς προγραμματιστές να εργάζονται πίσω από αυτήν. Ωστόσο, ένας χρήστης του WordPress θα πρέπει να είναι εντελώς καλός ξεκινώντας από μόνος του.

Πιθανές δυσκολίες μετανάστευσης

Εάν σκέφτεστε να αλλάξετε έναν ιστότοπο WordPress που φιλοξενείται σε κοινόχρηστες υπηρεσίες φιλοξενίας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ορισμένες δυσκολίες κατά τη μετεγκατάσταση ενός ιστότοπου WordPress σε έναν διακομιστή που υποστηρίζεται από ένα σύστημα Ubuntu.

Συμβουλές για την εκτέλεση του Ubuntu

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το Ubuntu ως τον ιστότοπό σας που θα σας κρατήσει στο σωστό δρόμο.

Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα αμέσως και τακτικά

Μετά την εγκατάσταση του Ubuntu στο μηχάνημά σας, η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος πρέπει να έχει προτεραιότητα πριν εστιάσετε στο έργο σας. Συνιστάται να εκτελέσετε μια ενημέρωση της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος στην αγορά. Εάν κάποιος αποτύχει να ενημερώσει το λειτουργικό σύστημα Ubuntu μετά την εγκατάσταση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσετε δυσκολίες κατά την εγκατάσταση αποθετηρίων ή λογισμικού.

Επιλέξτε την προτιμώμενη στοίβα σας

Ερευνήστε και αποφασίστε ποια στοίβα διακομιστή ιστού είναι η κατάλληλη για εσάς. Οι δύο πιο κοινές επιλογές είναι LEMP και LAMP.

Ας αναλύσουμε τι περιέχει κάθε ένα από αυτά:

  • LEMP – αυτή η στοίβα διακομιστή αποτελείται από Linux, Nginx, MySQL και PHP.
  • ΛΑΜΠΑ – η άλλη δημοφιλής επιλογή αντικαθιστά το Nginx με Apache και περιέχει επίσης Linux, MySQL και PHP.

Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις, αλλά επιλέγοντας ανάμεσα σε αυτά τα δύο θα εξασφαλίσετε ευκολότερη διαχείριση του ιστότοπου, καθώς είναι οι πιο καλά τεκμηριωμένες στοίβες διαθέσιμες.

Ξεκινήστε την έρευνα

Ξεκινήστε την έρευνα της διεπαφής γραμμής εντολών, μάθετε τις πιο δημοφιλείς εντολές που απαιτούνται και επιλέξτε μια προτιμώμενη μέθοδο σύνδεσης. Συνήθως, όταν χρησιμοποιείτε ένα VPS με Ubuntu, θα πρέπει να συνδεθείτε στον διακομιστή μέσω SSH. Εάν είστε χρήστης των Microsoft Windows, σκεφτείτε να δοκιμάσετε Στόκος. Εν τω μεταξύ, εάν χρησιμοποιείτε Linux ή iOS, θα μπορείτε να συνδεθείτε στον διακομιστή σας μέσω του τερματικού.

Μάθετε συντομεύσεις πληκτρολογίου

Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας του WordPress στο Ubuntu. Παρέχει ευελιξία που επιτρέπει στο χρήστη να ορίσει τις επιθυμητές συντομεύσεις της επιλογής σας που θα σας βοηθήσουν με το εύκολο άνοιγμα των εφαρμογών, την εναλλαγή των παραθύρων κ.λπ. Είτε χρησιμοποιείτε το νανο συντάκτης ή χωρίζοντας τα τζάμια με TMUX, Είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με διάφορες συντομεύσεις πληκτρολογίου που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα τον διακομιστή σας.


Είναι αρκετά προφανές ότι μέχρι τώρα, έχετε κατανοήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της λειτουργίας ενός ιστότοπου WordPress στο Ubuntu. Η απόφαση είναι τελικά δική σας. Όσον αφορά την επιλογή του ιδανικού οικοδεσπότη Ιστού για τον ιστότοπό σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε.

Πριν λάβετε μια τελική απόφαση, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο και να εξετάσετε τις διαθέσιμες επιλογές. Ως αρχάριος χρήστης του WordPress, είναι σημαντικό να έχετε ρεαλιστικούς στόχους λαμβάνοντας υπόψη ότι η εμπειρία που έχετε και οι στόχοι του ιστότοπου που έχετε θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το όνειρό σας ζωντανό και να λάβετε την καλύτερη απόφαση.

Εάν ψάχνετε για έναν δωρεάν και απλό οικοδεσπότη που δεν απαιτεί πολλή ταλαιπωρία, σας συνιστώ να τρέξετε τον ιστότοπό σας WordPress στο Ubuntu. Χωρίς προϋπολογισμό, σίγουρα θα επωφεληθείτε από αυτόν. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος όπου μπορείτε να ξεκινήσετε μια μικρή επιχείρηση και να την αναπτύξετε χωρίς πολλή φασαρία.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map