Σχόλια WordPress Tweaks για απλοποίηση του ιστότοπού σας

Οι περισσότεροι bloggers και κάτοχοι ιστότοπων θα συμφωνούσαν ότι τα σχόλια είναι σημαντικά για την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής κοινότητας, καθώς και για τη δημιουργία ενδιαφέροντος και επιπλέον επισκεψιμότητας ιστότοπων. Αλλά όπως και πολλά άλλα πράγματα στη ζωή, υπάρχει επίσης ένα μειονέκτημα για την ενεργοποίηση των σχολίων. Όσο θέλετε το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη στον ιστότοπό σας, ενδέχεται να υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα σχόλια είναι περισσότερο ενοχλητικά παρά βοήθεια. Μερικές φορές απαιτείται λίγη τροποποίηση όσον αφορά την πολιτική σχολίων σας, προκειμένου να βελτιωθεί ο ιστότοπός σας και να διατηρηθεί ένας καλά λαδωμένος μηχανισμός.


1. Μετακίνηση σχολίων από τη μία ανάρτηση στην άλλη

Γιατί θα θέλατε να μετακινήσετε τα σχόλιά σας από μία ανάρτηση σε άλλη; Λοιπόν, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους. Ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε τα νερά σε διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας ανάρτησης για να δείτε ποια είναι η καλύτερη τιμή στο τμήμα κυκλοφορίας. Ακόμα κι αν μετονομάσετε τον μόνιμο σύνδεσμο για να βρείτε την ίδια διεύθυνση URL, πολλά πράγματα θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στη νέα έκδοση ανάρτησης, εκτός από τα σχόλια. Ίσως συντάσσετε μια νέα απόδοση μιας παλιάς ανάρτησης και θέλετε να ανακατευθύνετε την παλιά έκδοση. Όσο εύκολο και αν είναι αυτό, τα σχόλια θα παραμείνουν αφότου ανακατευθύνετε την ανάρτησή σας.

Ή ίσως ένας από τους επισκέπτες του ιστότοπού σας αφήνει ένα σχόλιο, αλλά σε λάθος ανάρτηση. Αυτό μπορεί εύκολα να συμβεί εάν οι επισκέπτες διαβάζουν μια δέσμη αναρτήσεων και παρακάμπτονται κάπου στο δρόμο. Ίσως αναμίχθηκαν οι πληροφορίες και άφησαν ένα σχόλιο χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι θα έπρεπε να ήταν για άλλη ανάρτηση. Το σχόλιο δεν θα σχετίζεται με την ανάρτηση στην οποία εμφανίζεται, η οποία θα προκαλέσει σύγχυση σε άλλους επισκέπτες που το διαβάζουν.

Φυσικά, αυτά είναι μόνο μερικά πιθανά σενάρια που θα σας ώθησαν να θέλετε να αλλάξετε σχόλια. Σε κάθε περίπτωση, η μετακίνηση σχολίων από μια ανάρτηση στην άλλη δεν είναι τόσο απλή. Στην πραγματικότητα, δεν είναι καν δυνατό στο WordPress χωρίς κάποια βοήθεια. Δόξα τω Θεώ για τον συνεχώς αξιόπιστο κόσμο των προσθηκών WordPress! Υπάρχει μια προσθήκη για σχεδόν όλα, οπότε γιατί η μετακίνηση σχολίων είναι μια εξαίρεση?

Tako κινητά σχόλια

Ένα τέτοιο διαθέσιμο εργαλείο που λειτουργεί αρκετά καλά είναι η προσθήκη Tako Movable Comments. Με αυτήν την προσθήκη εγκατεστημένη στον ιστότοπό σας στο WordPress, θα μπορείτε να μεταφέρετε σχόλια από τη μία ανάρτηση στην άλλη – ή από μια σελίδα σε μια ανάρτηση – ή το αντίστροφο. Θα μπορείτε επίσης να μεταφέρετε πολλά σχόλια ταυτόχρονα, καθώς και να μετακινήσετε σχόλια με νήμα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τον τύπο ανάρτησης στον οποίο θέλετε να μεταφέρετε το σχόλιο και, στη συνέχεια, να επιλέξετε τον πραγματικό τίτλο της ανάρτησης / σελίδας στην οποία θέλετε να το μετακινήσετε. Εάν θέλετε να μετακινήσετε ένα μεγάλο μέρος των σχολίων, απλώς πρέπει να φτάσετε στην ενότητα σχολίων, επιλέξτε τις αναρτήσεις που θέλετε να μετακινήσετε και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την αναπτυσσόμενη επιλογή Μαζικές ενέργειες. Μπορείτε ακόμη και να διατηρήσετε τα σχόλιά σας με το νήμα στη σωστή σειρά τους όταν μετακινούνται, ώστε η “συνομιλία” να παραμένει άθικτη. Με μερικά κλικ, μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε τα σχόλιά σας χωρίς να χρειάζεται να το κάνετε χειροκίνητα. Είναι εξοικονόμηση χρόνου!

2. Απενεργοποιήστε τα σχόλια στις τρέχουσες δημοσιεύσεις

Είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε το σχόλιο σε αναρτήσεις όταν είστε στη μέση της σύνταξης μιας νέας, αλλά τι γίνεται αν αποφασίσετε ότι θέλετε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε μια σειρά από αναρτήσεις που έχετε ήδη γράψει και δημοσιεύσει; Ίσως έχετε κουραστεί να απαντάτε σε σχόλια, ειδικά εάν μπαίνουν σε μια συνομιλία με νήμα που απαιτεί συνεχώς να σας κουδουνίζει. Ίσως το άτομο που έγραψε την αρχική ανάρτηση να μην γράφει πια για εσάς, καθιστώντας αδύνατο για οποιεσδήποτε απαντήσεις από το συγγραφέας για να συνεχίσετε.

Ο τύπος του ιστότοπου που διαχειρίζεστε είναι πολύ σημαντικός για το αν τα σχόλια θα είναι πολύτιμα για εσάς. Υπάρχουν μια σειρά από θέματα που μπορούν να πυροδοτήσουν έναν μεγάλο διάλογο και να αναδείξουν πραγματικά τον συνομιλητή σε ανθρώπους. Ιστότοποι που περιστρέφονται γύρω από την πολιτική, τη θρησκεία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να θεωρηθεί καυτό θέμα, σχεδόν σίγουρα θα οδηγήσουν σε σχόλια που καταλήγουν να είναι επιχειρήματα και ακόμη και προσβλητικά.

Αυτοί οι τύποι νημάτων σίγουρα χρειάζονται συνεχή διαχείριση, καθώς πολλά σχόλια θα μπορούσαν να αποδειχθούν εξαιρετικά προσβλητικά. Ίσως απλώς δεν έχετε το χρόνο ούτε την τάση να διαχειρίζεστε αυτά τα σχόλια κάθε μέρα, ειδικά όταν εμφανίζονται σε όλες τις αναρτήσεις σας.

Θα μπορούσατε πάντα να απενεργοποιήσετε τα σχόλια όταν δημιουργείτε έναν νέο ιστότοπο απλώς καταργώντας το πλαίσιο Ρυθμίσεις> Συζήτηση, αλλά αυτό είναι πιο δύσκολο όταν πρόκειται για υπάρχοντες ιστότοπους με πολύ περιεχόμενο. Και αυτή η ρύθμιση μπορεί να λειτουργεί για αναρτήσεις, αλλά δεν θα ισχύει για σελίδες ή προσαρμοσμένους τύπους αναρτήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι η νέα φόρμα σχολίων θα συνεχίσει να εμφανίζεται.

Απενεργοποίηση σχολίων WP

Όποιος και αν είναι ο λόγος που θέλετε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε μια προηγούμενη ανάρτηση, ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε είναι με τη χρήση ενός πρόσθετου. Φυσικά. Ένα τέτοιο εύχρηστο πρόσθετο είναι το Απενεργοποίηση σχολίων WP plugin που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε plugins, ping και trackbacks για τις αναρτήσεις, τους συντάκτες, τις κατηγορίες, τις ετικέτες, τις διαδρομές URL, τις παραπομπές, τις διευθύνσεις IP, τις μορφές δημοσιεύσεων, τους τύπους δημοσιεύσεων και τις γλώσσες. Σας δίνει απίστευτο έλεγχο στα σχόλιά σας.

3. Τερματισμός σχολίων μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα σε αναρτήσεις και σελίδες

Κλείσιμο σχολίων στις παλαιότερες θέσεις και σελίδες είναι καλή ιδέα εάν θέλετε να βοηθήσετε τον ιστότοπό σας να φορτώνει πιο γρήγορα. Οι παλιές αναρτήσεις που παραμένουν ανοιχτές σε συνεχή σχόλια θα είναι σίγουρα ένας μαγνήτης για ανεπιθύμητα μηνύματα. Όσο περισσότερο και πιο περίπλοκο είναι το ανεπιθύμητο, τόσο περισσότερο εύρος ζώνης θα καταλαμβάνουν στον διακομιστή σας.

Το ανεπιθύμητο περιεχόμενο στοχεύει συνήθως παλαιότερες αναρτήσεις, πολλές από τις οποίες δεν διαχειρίζονται πλέον ο συντάκτης τους. Ακόμη και με μια προσθήκη anti-spam, δεν θα βλέπετε πάντα αυτά τα σχόλια, ωστόσο σίγουρα θα παρατηρήσετε ότι η φόρτωση του ιστότοπού σας διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν υπάρχει λόγος να διατηρείτε μια παλιά ανάρτηση ανοιχτή σε σχόλια, ειδικά εάν είναι ειδησεογραφικής φύσης και δεν είναι πλέον σχετική. Θα διακινδυνεύσει απλώς τα ανεπιθύμητα μηνύματα εκτός από το ότι πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τα σχόλια που συνεχίζουν να μπερδεύονται. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε αναρτήσεις αφού παρέλθει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα με δύο διαφορετικούς τρόπους:

  • Κλείσιμο σχολίων για μεμονωμένες δημοσιεύσεις: Το μεμονωμένο κλείσιμο σχολίων σάς επιτρέπει να διατηρείτε ορισμένες αναρτήσεις ανοιχτές στα σχόλια και σας επιτρέπει να στοχεύετε μόνο συγκεκριμένες αναρτήσεις. Αυτό απαιτεί λίγο χειρωνακτική εργασία, αλλά λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις. Απλώς πηγαίνετε στο “Επεξεργασία ανάρτησης” στη συνέχεια αποεπιλέξτε το “Επιτρέπω σχόλια” και “Να επιτρέπονται οι επιστροφές και τα Pingbacks” κουτιά.
  • Αυτομάτως: Για να καθορίσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών στις οποίες τα σχόλια ενδέχεται να παραμείνουν ανοιχτά, μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις -> Συζήτηση -> Άλλες ρυθμίσεις σχολίων -> “κλείσιμο αυτόματα σχόλια σε άρθρα παλαιότερα των X ημερών.” Αποθηκεύστε αυτές τις ρυθμίσεις και τελειώσατε. Είναι τόσο εύκολο όσο αυτό.

Λοιπόν, το έχετε. Μια μικρή τροποποίηση σχολίων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του ιστότοπού σας και να αφαιρέσει πολύ χρονοβόρα διαχείριση από το πιάτο σας. Ελπίζω να βρείτε χρήσιμες αυτές τις συμβουλές. Υπάρχουν άλλες μέθοδοι μετακίνησης σχολίων ή διαγραφή τους μαζικά που μου έλειπε?

Τι κάνετε για να διαχειριστείτε τα σχόλια στον ιστότοπό σας; Μη διστάσετε να με ενημερώσετε στα παρακάτω σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map