Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης WordPress με MySQL

Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης WordPress με MySQL
  1. 1. Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης WordPress χρησιμοποιώντας το phpMyAdmin
  2. 2. Αυτή τη στιγμή διαβάζει: Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης WordPress με MySQL

Η σειρά ανάκτησης κωδικού πρόσβασης WordPress ταξινομείται σύμφωνα με τη δημοτικότητα του αναφερόμενου σεμιναρίου. Για αρχάριους, έχετε την πιο δημοφιλή επιλογή ανάκτησης – δηλαδή χρησιμοποιώντας το phpMyAdmin.


Υπάρχουν ορισμένοι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων που δεν παρέχουν cPanel ή / και phpMyAdmin. Τί κάνεις λοιπόν? Διαβάστε αυτό το άρθρο!

Εξώφυλλο WPMYSQL

Να είστε βέβαιοι, δεδομένου ότι το WordPress χρησιμοποίησε μία βάση δεδομένων – (συνήθως MySQL), κάθε πάροχος φιλοξενίας πρέπει να διαθέτει ένα Σύστημα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων γνωστότερο ως DBMS. Σε αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε το MySQL γραμμή εντολών (συντομογραφία CMD), η οποία είναι δωρεάν DBMS, όπως έχει άδεια χρήσης βάσει της άδειας GNU General Public License v2.

Προαπαιτούμενα

Η ανάκτηση του κωδικού πρόσβασής σας χρησιμοποιώντας το MySQL CMD συνεπάγεται μικρότερο αριθμό βημάτων και μπορεί να θεωρηθεί ως καθολικό σύστημα ανάκτησης κωδικού πρόσβασης. με την έννοια ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε εύλογο σενάριο.

Ωστόσο, πρέπει να έχετε μια καλή κατανόηση των βάσεων δεδομένων και του τρόπου με τον οποίο το WordPress αλληλεπιδρά με αυτήν. Εκτός από αυτό, πρέπει επίσης να γνωρίζετε τις ακόλουθες τεχνικές πτυχές:

  • Όνομα της βάσης δεδομένων που χρησιμοποιείται από την εγκατάσταση του WordPress
  • Διεύθυνση διακομιστή MySQL (IP ή όνομα κεντρικού υπολογιστή)
  • Τα διαπιστευτήρια σύνδεσης MySQL του χρήστη «root»
  • Το αναγνωριστικό χρήστη του χρήστη του οποίου τον συσχετισμένο κωδικό πρόσβασης θέλετε να αλλάξετε. Αυτό είναι συνήθως 1, καθώς, κατά την εγκατάσταση του WordPress, δημιουργούμε τον χρήστη διαχειριστή. Λάβετε υπόψη ότι το όνομα χρήστη του διαχειριστή μπορεί να είναι “Jack” ή “Mike” ή “admin”, αλλά το αναγνωριστικό χρήστη θα είναι πάντα 1, καθώς αυτός είναι ο πρώτος χρήστης που δημιουργείτε.

Σύνδεση στη γραμμή εντολών MySQL

Παράθυρα

Εάν εκτελείτε μια εγκατάσταση εκτός σύνδεσης του WordPress στα Windows χρησιμοποιώντας WAMP ή XAMPP, τότε για να ξεκινήσετε το MySQL CMD, κάντε κλικ στο εικονίδιο WAMP> MySQL> Κονσόλα MySQL. Αυτό σας συνδέει απευθείας. Δεν χρειάζεται να εισαγάγετε άλλες εντολές. Προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

MySQL Κονσόλα WAMP

Linux

Οι περισσότεροι κοινόχρηστοι πάροχοι φιλοξενίας, VPS, αποκλειστικοί διακομιστές χρησιμοποιούν μια παραλλαγή Linux που περιλαμβάνει CentOS, Debian, Fedora ή Ubuntu για να αναφέρουμε μερικά.

Εάν εκτελείτε μια εγκατάσταση εκτός σύνδεσης WordPress στο Linux χρησιμοποιώντας LAMP, απλώς ξεκινήστε τον εξομοιωτή τερματικού και πληκτρολογήστε την εντολή:

mysql -u root -p

Εάν προσπαθείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή, συνδεθείτε σε αυτόν μέσω SSH χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε πελάτη SSH – για παράδειγμα, τον αγαπημένο πελάτη του κόσμου – Putty. Μόλις συνδεθείτε στον απομακρυσμένο διακομιστή, για να συνδεθείτε στη MySQL, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή:

mysql -u root -p 

Σύνδεση στη MySQL σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή VPS

Επαναφορά του κωδικού πρόσβασης WordPress:

Τώρα που έχετε πρόσβαση στο MySQL CMD που υποδεικνύεται από το μήνυμα “mysql>”, ήρθε η ώρα να δουλέψετε τη μαγεία. Λοιπόν, όχι μαγικό – απλά καλές εντολές MySQL. ��

MySQL Shell

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ:

  • Όνομα βάσης δεδομένων WordPress: wp_genesis
  • Αναγνωριστικό χρήστη: 1
  • Νέος κωδικός πρόσβασης: WPEXPLORER

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΚΗΣ:

Εισαγάγετε τις ακόλουθες εντολές ditto:

χρησιμοποιήστε wp_genesis;
SELECT ID, user_login, user_pass FROM wp_users.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ wp_users SET user_pass = MD5 (‘WPEXPLORER’) WHERE ID = 1 LIMIT 1;

Σε περίπτωση που η τελευταία εντολή δεν ακολουθεί το στιγμιότυπο οθόνης, διαγράψτε τα μεμονωμένα εισαγωγικά και πληκτρολογήστε τα με μη αυτόματο τρόπο στο CMD. Αυτό πρέπει να κάνει το κόλπο.

Επαναφορά κωδικού πρόσβασης WP από το MySQL CMD WAMP

Αυτό θα επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη διαχειριστή στο WPEXPLORER. Φυσικά, ενώ ορίζετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρότερο. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να βγείτε από το MySQL CMD χρησιμοποιώντας την εντολή:

έξοδος

Εκπαιδευτικό βίντεο

Ακολουθεί ένα εκπαιδευτικό βίντεο που περιγράφει ολόκληρη τη διαδικασία. Θα συνιστούσα να διαβάσετε πρώτα το άρθρο, αλλά αν ψάχνετε για μια γρήγορη επιδιόρθωση, αυτή είναι η ουρά σας:

συμπέρασμα

Συμπερασματικά με τη σειρά ανάκτησης κωδικού πρόσβασης WordPress, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το μέρος (α) είναι απλούστερο, επειδή το 90% των εταιρειών φιλοξενίας διαθέτουν phpMyAdmin. Αλλά αν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο, θα συνιστούσα να δοκιμάσετε αυτό το μέρος (χρησιμοποιώντας το MySQL) καθώς θα σας δώσει κάποια εμπειρία στο χειρισμό εντολών και βάσεων δεδομένων MySQL. Και ποιος ξέρει – ίσως θα έχει κάποια χρησιμότητα στο μέλλον!

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία

LastPass

Ξεκίνησα αυτήν τη σειρά λέγοντας πως προτιμούν τις υπηρεσίες αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης / δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας LastPass ευημερώ. Μην με παρεξηγείτε – δεν ήταν η πρόθεσή μου να το καταλάβω ως ταπεινωτικό. Μου αρέσει πραγματικά και χρησιμοποιώ το LastPass καθημερινά. Το έχω εγκαταστήσει στο τηλέφωνό μου και σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης σε όλους τους υπολογιστές μου. Η ζωή (για μένα) θα έρθει σε στάση χωρίς αυτήν. Ειλικρινά, δεν μπορώ να επιβιώσω χωρίς αυτό.

LastPass, καθώς είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και φιλικά προς το χρήστη λογισμικό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης εκεί έξω. Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα τη χρήση του. Και κάθε φορά που συνδέεστε σε έναν νέο ιστότοπο, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τον κωδικό πρόσβασης! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me