Ένας απόλυτος οδηγός για το WordPress Multisite

Το WordPress είναι σαν ένα παράδειγμα cynosure ανάμεσα σε διάφορες πλατφόρμες του Content Management System (CMS). Η χρήση και το πλεονέκτημα αυτού του συγκεκριμένου είδους ήταν πάντα ζήτηση. Παρ ‘όλα αυτά, είτε πρόκειται για μια επιχείρηση μικρής κλίμακας, μεσαία ή μεμονωμένη διαχείριση? όλοι είναι ο μοναδικός επιχειρηματίας αυτού του τύπου. Σημαντικά, ένα χαρακτηριστικό έχει ενθαρρυνθεί στο σύστημα WordPress, το οποίο παρακινεί έναν χρήστη να εκτελέσει εκχώρηση Multisite στο ίδιο όνομα χρήστη ή τομέα. Αυτός ο συγκεκριμένος ισχυρισμός οδήγησε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης ιστοσελίδων, όπου κάθε έμπειρος στην τεχνολογία και ένας απλός χρήστης απολαμβάνει τη σκοπιμότητα.


Το χαρακτηριστικό που αποδίδεται είναι γνωστό ως Multisite WordPress. Σε αυτό το άρθρο θα ξεκινήσουμε με μια επισκόπηση του WordPress Multisite, γιατί μπορεί να το χρειαστείτε, πώς να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη πολλαπλών ιστότοπων στο WordPress και τα διάφορα οφέλη από τη χρήση του multisite για την εγκατάσταση του WordPress. Ας ξεκινήσουμε!

Επισκόπηση WordPress πολλών ιστότοπων

Το Multisite είναι ένας προηγμένος αλγόριθμος στην πλατφόρμα WordPress, που εισήχθη το 2010, ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει πολλούς λογαριασμούς για blogging ή σχετικούς ιστότοπους. Λόγω αυτής της ευέλικτης δυνατότητας, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε περισσότερα από 1000 ιστολόγια σε μία εγκατάσταση WordPress. Επιπλέον, μια συγχώνευση διαφόρων ιστοσελίδων επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας μπορεί να διαχειριστεί δικαστικά αξιοποιώντας αυτό το διακριτικό σύστημα. Διάφορα αξεσουάρ περιεχομένου που μπορεί να διαχειριστούν εδώ περιλαμβάνουν κοινωνικά δίκτυα, περιεχόμενο blogging, πολλαπλές εγγραφές υποτομέων και ούτω καθεξής.

Μέσα σε έναν διακομιστή τα πάντα είναι εξουσιοδοτημένα. Στη συνέχεια, από το 2010 έχουν γίνει ορισμένες αλλαγές στην ορολογία που επισημαίνονται παρακάτω για τη γνώση του χρήστη:

 • WordPress MU, που ήταν γνωστό ως Multisite ή MS αναφέρεται τώρα ως WordPress με ενεργοποιημένο το Multisite
 • Ιστολόγιο είναι γνωστό ως Ιστότοπος (δηλαδή, ένα blog το οποίο ένας χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει για εγγραφή)
 • ΕΝΑ Ιστοσελίδα αναφέρεται ως Δίκτυο (δηλαδή, ένα σύμπλεγμα ιστολογίων που υποστηρίζονται από το πατρικό ιστολόγιο όπου γίνονται εγγραφές). Μια εγκατάσταση πολλαπλών ιστότοπων έχει μόνο ένα δίκτυο, εκτός εάν ένας χρήστης χρησιμοποιεί ένα ειδικό πρόσθετο που επιτρέπει περισσότερα από ένα δίκτυα
 • Διαχειριστής ιστότοπου αναφέρεται ως Super Admin, ο οποίος εξυπηρετεί την πρόσβαση σε όλα μέσω πλήρους δικτύου
 • Πίνακας ελέγχου διαχειριστή δικτύου είναι γνωστό ως βασική αλλαγή με την κυκλοφορία του WordPress 3.1, το πεδίο Super Admin μεταφέρεται σε ανεξάρτητο ταμπλό. Αυτή η περιοχή είναι προσβάσιμη κάνοντας κλικ στην καρτέλα Διαχειριστής δικτύου που εμφανίζεται στη γραμμή διαχείρισης του WordPress
 • Πίνακας ελέγχου διαχειριστή ιστότοπου είναι η περιοχή διαχειριστή του WordPress που βλέπουν οι τακτικοί επισκέπτες και χρήστες και όπου είναι δυνατή η εύκολη πρόσβαση σε όλες τις τυπικές λειτουργίες του WordPress

Η επόμενη ενότητα αυτού του περιεχομένου επισημαίνει τη βασική απαίτηση ενός WordPress Multisite. Γενικά, υπάρχουν δύο είδη σεναρίων όπου ένας χρήστης απαιτεί πολλούς ιστότοπους για τον τομέα του, όπως:

 1. Πρόσκληση του κοινού στους ιστότοπους υποδοχής: Ένας λογαριασμός Multisite μπορεί σίγουρα να δημιουργηθεί από ένα άτομο χωρίς κανένα αγώνα με τη βοήθεια του διαχειριστή. Και τα «ιστολόγια» ή οι δευτερεύοντες ιστότοποι θα φιλοξενηθούν είτε στο site.com/new-site είτε στο new-site.site.com (υποκατάλογοι ή υποτομείς) ανάλογα με τις ρυθμίσεις / ρυθμίσεις σας.
 2. Φιλοξενία μιας εσωτερικής αλυσίδας δικτύων: Σε αυτήν την κατηγορία, μια μικρή ή μεγάλης κλίμακας επιχείρηση δημιουργεί τη σύνδεση Multisite στην πλατφόρμα WordPress για να διεισδύσει στην ίδια εργασία διαχείρισης περιεχομένου. Πολλές ιστοσελίδες ξεκινούν μέσω μίας εγκατάστασης WordPress, η οποία καθιστά την πλήρη διαδικασία φιλική προς τον χρήστη και χωρίς κίνδυνο. Για παράδειγμα, ένα σχολείο με διαφορετικά υποκαταστήματα ενδέχεται να απαιτεί μια πλατφόρμα Multisite για να παρέχει το περιεχόμενο των υπηρεσιών του και να το ενημερώνει.

Πώς να ενεργοποιήσετε το WordPress Multisite

Είναι σημαντικό ότι η τρίτη πτυχή αυτού του άρθρου επισημαίνει ένα σημαντικό σημείο: πώς να ενεργοποιήσετε το WordPress Multisite; Μια σύντομη έννοια της εκχώρησης ενός Multisite διεισδύει, η οποία περιγράφεται στα ακόλουθα έξι βήματα.

Βήμα 1: Δημιουργήστε μια νέα εγκατάσταση WordPress που φιλοξενείται αυτόματα

Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την πορεία να επιτρέψετε ένα Multisite στο δίκτυό σας (εάν δεν έχετε ήδη εγκαταστήσει το WordPress). Κατά συνέπεια, εάν διαθέτετε ήδη εγκατάσταση WordPress, μπορείτε να το μετατρέψετε σε multisite, απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει (εάν μόνο προσωρινά) όλες τις ενεργές προσθήκες σας για να αποφύγετε πιθανές διενέξεις (μπορείτε πάντα να τις αντιδράσετε μετά την εγκατάσταση του δικτύου πολλών ιστότοπων).

Βήμα 2: Ενεργοποίηση Multisite

Για να εξουσιοδοτήσετε τη λειτουργία μενού ρύθμισης δικτύου, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το Multisite στο αρχείο wp-config.php. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το αρχείο wp-config.php και εισαγάγετε τον ακόλουθο κώδικα πάνω από όπου εμφανίζεται / λέει “Αυτό είναι όλο, σταματήστε την επεξεργασία! Καλό blogging “:

/ * Πολλαπλή τοποθεσία * /
καθορισμός ('WP_ALLOW_MULTISITE', true);

Μόλις γίνει αυτό, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress ή εάν έχετε ήδη συνδεθεί ανανεώστε τη σελίδα για να συνεχίσετε στα επόμενα βήματα.

Βήμα 3: Εγκατάσταση δικτύου

Το παραπάνω βήμα εξουσιοδοτεί το στοιχείο ρύθμισης δικτύου στο μενού εργαλείων σας, ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε στο διαχειριστή / εργαλεία / ρύθμιση δικτύου στον πίνακα ελέγχου του WordPress όπου θα βρείτε τη νέα σελίδα “Δημιουργία δικτύου ιστότοπων WordPress” ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε τα πράγματα.

Ρύθμιση WordPress Multisite

Η παραπάνω εικόνα προορίζεται για τοπική εγκατάσταση κεντρικού υπολογιστή. Θα δείτε ότι σας παρέχεται η επιλογή υποτομέων και υποκαταλόγων (συχνά η επιλογή δεν προσφέρεται όταν οι υπάρχουσες ρυθμίσεις διακομιστή απαγορεύουν την επιλογή σας – η τοπική εγκατάσταση που φαίνεται παραπάνω χρησιμοποιεί έναν κατάλογο). ΕΝΑ υποτομέας είναι μια πλατφόρμα δικτύου βάσει τομέα, όπου χρησιμοποιούνται ιστότοποι κατά παραγγελία. ΕΝΑ υποκατάλογος είναι μια διαδρομή, η οποία βασίζεται σε ιστότοπους κατά παραγγελία. Επιλέξτε όποιο από τα δύο προτιμάτε, μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε εκ νέου τον λογαριασμό δικτύου σας για να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις επιλογές μετά την εγκατάσταση. (Η αναδιάρθρωση μπορεί να είναι δυσαρέσκεια)

Οι λεπτομέρειες του Δικτύου συμπληρώνονται από προεπιλογή, αλλά σίγουρα μπορεί κανείς να κάνει αλλαγές:

 • Διεύθυνση διακομιστή: Η διεύθυνση URL τομέα που χρησιμοποιεί ένα άτομο για πρόσβαση στην εγκατάσταση του WordPress
 • Τίτλος δικτύου: Ο τίτλος του δικτύου χρησιμοποιείται ως σύνολο
 • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαχειριστή: Διεύθυνση email χρηστών ως σούπερ διαχειριστής του δικτύου

Τέλος, ελέγξτε ξανά τα στοιχεία και κάντε κλικ στην εγκατάσταση!!

Σημείωση: Το σύστημα εγκατάστασης ενδέχεται να εκτελέσει έλεγχο για έναν υποτομέα μπαλαντέρ όταν δεν τους έχετε ρυθμίσει. Αγνοήστε αυτού του είδους τις προειδοποιήσεις εάν δεν σχετίζονται με τα δίκτυά σας. Επιπλέον, συνιστάται πάντα στους αρχάριους να περνούν από την απαίτηση διακομιστή και πριν δημιουργήσετε μια σελίδα δικτύου σχετικά με πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα υποτομέα μπαλαντέρ.

Βήμα 4: Ενεργοποίηση του δικτύου

Για να ενεργοποιήσετε το δίκτυό σας, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από το WordPress, όπως φαίνεται στην οθόνη που επισημαίνεται παρακάτω.

Wordpress Multisite

Τώρα, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των προσβάσιμων αρχείων σας wp-config.php και .htaccess προτού πραγματοποιήσετε τις ακόλουθες τροποποιήσεις, μόνο εάν κάτι πάει στραβά.

1. Προσθέστε τις παρακάτω γραμμές στο αρχείο wp-config.php:

καθορισμός ('MULTISITE', true);
καθορισμός ('SUBDOMAIN_INSTALL', false);
καθορισμός ('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'wordpressintegration.com');
καθορισμός ('PATH_CURRENT_SITE', '/');
καθορισμός ('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
καθορισμός ('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);

2. Προσθέστε τις παρακάτω γραμμές στα αρχεία .htaccess:

Ενεργοποίηση επανεγγραφής
Επανάληψη βάσης /
RewriteRule ^ index \ .php $ - [L]

# προσθέστε μια τελική κάθετο στο / wp-admin
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? Wp-admin $ 1wp-admin / [R = 301, L]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -f [Ή]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -δ
Ξαναγράψτε τον κανόνα ^ - [L]
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (Wp- (περιεχόμενο | διαχειριστής | περιλαμβάνει). *) $ 2 [L]
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (. * \. Php) $ 2 $ [L]
Ξαναγράψτε τον κανόνα. index.php [L]
Σημείωση: Εάν δεν έχετε αρχείο .htaccess, τότε πρέπει να το δημιουργήσετε στον ίδιο κατάλογο με το αρχείο wp-config.php. Και αν υπάρχει ένα αρχείο .htaccess, αντικαταστήστε τυχόν υπάρχουσες γραμμές WordPress με αυτές τις νέες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντιγράψει τον κώδικα ακριβώς όπως είναι στην οθόνη του πίνακα διαχείρισης, ο παραπάνω κώδικας είναι ένα παράδειγμα, αλλά μπορεί να μην είναι 100% ίδιος με αυτό που χρειάζεστε.

Αφού ξεκινήσετε και εκτελέσετε αυτά τα βήματα, συνδεθείτε ξανά χρησιμοποιώντας τον παρεχόμενο σύνδεσμο. Κάποιος μπορεί να διαγράψει την προσωρινή μνήμη και τα cookie του προγράμματος περιήγησης για να συνδεθεί.

Βήμα 5: Ρυθμίσεις διαχειριστή δικτύου

Τώρα, θα αναζητήσετε το σύνδεσμο Διαχειριστής δικτύου στο αναπτυσσόμενο μενού “Ο ιστότοπός μου” ή στη γραμμή διαχείρισης του WordPress.

Πίνακας ελέγχου WordPress

Μέσω αυτού μπορεί εύκολα και γρήγορα να αλλάξει ο διαχειριστής δικτύου σε πίνακα ελέγχου διαχειριστή ιστότοπου. Αυτό γίνεται κάνοντας κλικ στην επιλογή του συνδέσμου πίνακα ελέγχου σε οποιονδήποτε από τους προτιμώμενους ιστότοπους στην περιοχή Οι ιστότοποί μου.

παράδειγμα4

Βήμα 6: Διαχείριση

Έχετε δημιουργήσει ένα δίκτυο πολλών ιστότοπων! Υπάρχουν λίγο περισσότερες πληροφορίες που πρέπει να ελέγξετε. Παρακαλώ κοιτάξτε το Διαχείριση πολλών ιστότοπων οδηγός που δημιουργήθηκε από το WordPress για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η νέα σας εγκατάσταση πολλαπλών τοποθεσιών.

συμπέρασμα

Το WordPress multisite είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο με πολλά πλεονεκτήματα. Μερικά από τα διάφορα πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός WordPress Multisite περιλαμβάνουν:

 • Αυτόματη δημιουργία ιστολογίου ή ιστοτόπου για κάθε τύπο χρήστη (είτε είναι ατομική, μικρή ή μεγάλης κλίμακας επιχείρηση)
 • Απεριόριστη ανάπτυξη ιστότοπου για έναν χρήστη
 • Διάφορα θέματα σε διαφορετικά μέρη του ιστότοπού σας
 • Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να τοποθετούν widget, κεφαλίδες, φόντο και μενού στον αντίστοιχο ιστότοπό τους, ανεξάρτητα από το θέμα τους
 • Οι ιστότοποι μπορούν να ενσωματωθούν μεταξύ τους ή να διαχωριστούν
 • Αυτό το πλήρες σύστημα και διαδικασία είναι χωρίς κίνδυνο και καθορίζεται από το χρήστη, το οποίο διατηρεί έναν απλό άνθρωπο σε απόλυτη ευκολία

Έτσι, στο κλείσιμο μπορεί κανείς να πει σίγουρα ότι ένα WordPress Multisite είναι μια αξιόλογη πλατφόρμα, η οποία επέτρεψε σε πολλούς χρήστες να δημιουργήσουν σύνθετους ιστότοπους για πολλούς λόγους. Ενημερώστε μας πώς ακολουθεί η διαδικασία πολλαπλών ιστότοπων στα παρακάτω σχόλια. Εναλλακτικά, μοιραστείτε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήσατε το multisite για την εγκατάσταση του WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map