Πώς να αποτρέψετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα και να προστατεύσετε το WordPress Blog σας

Πώς να αποτρέψετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα και να προστατεύσετε το WordPress Blog σας

Η ενότητα σχολίων σάς παρέχει έναν βολικό τρόπο για να αλληλεπιδράσετε με τους αναγνώστες του ιστότοπού σας. Δυστυχώς, το άνοιγμα του ιστότοπού σας σε σχόλια σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα. Εάν δεν είστε ο τύπος blogger που δεν ζητά σχόλια μέσω σχολίων και trackbacks / pingbacks, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε κάποια στιγμή ή άλλο.


Αλλά το ερώτημα είναι, πως? Καθώς τα spam bots (και τα spammers για ανθρώπους) γίνονται πιο περίπλοκα, είναι όλο και πιο δύσκολο να διατηρείτε το ιστολόγιό σας καθαρό από άσχετο και ακατάλληλο περιεχόμενο.

Ευτυχώς, το WordPress διαθέτει ενσωματωμένες λειτουργίες και δωρεάν πρόσθετα για τον έλεγχο και την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Akismet και των μαύρων λιστών σχολίων. Ακόμα καλύτερα, υπάρχουν πολλές προσθήκες τρίτων για την παροχή πρόσθετης προστασίας από ανεπιθύμητα μηνύματα.

Σε αυτήν την ανάρτηση θα εξετάσουμε σε βάθος το ζήτημα των ανεπιθύμητων μηνυμάτων στα ιστολόγια WordPress, τον αρνητικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στον ιστότοπό σας εάν δεν ελεγχθεί και πώς μπορεί να διαχειριστεί και να αποτραπεί. Θα ρίξουμε επίσης μια ματιά στα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο WordPress για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Τέλος, θα ολοκληρώσουμε ορισμένες προτάσεις προσθηκών για να μεταφέρουμε την εποπτεία των ανεπιθύμητων μηνυμάτων σας στο επόμενο επίπεδο. Ας βουτήξουμε!

Τι είναι το Spam σχολίων WordPress

Στιγμιότυπο οθόνης των ανεπιθύμητων σχολίων

Αυτοματοποιημένα ανεπιθύμητα σχόλια όπως αυτά μπορούν να ξεπεράσουν τη βάση δεδομένων του WordPress.

Μπορεί να είναι συναρπαστικό όταν εμφανίζονται νέα σχόλια στο ιστολόγιό σας. Ωστόσο, αυτό το πρώτο ρουζ του ενθουσιασμού εξαφανίζεται συχνά όταν βλέπετε ακατάλληλες απαντήσεις στο περιεχόμενό σας. Αυτές οι απαντήσεις, φυσικά, είναι επίσης γνωστές ως spam. Το λεξικό το ορίζει απλά ως «άσχετα ή ακατάλληλα μηνύματα που αποστέλλονται στο Διαδίκτυο σε μεγάλο αριθμό χρηστών«. Ακούγεται σχεδόν σωστό για μένα.

Το ανεπιθύμητο περιεχόμενο του ιστολογίου γεννιέται από την ίδια οικογένεια με το τόσο οικείο ανεπιθύμητο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά έχει το δικό του μοναδικό σκοπό – για να λάβετε backlinks. Είτε πρόκειται για ένα σχόλιο ιστολογίου, ένα trackback ή ένα pingback, ο σκοπός του ανεπιθύμητου περιεχομένου του blog είναι να δημοσιεύσει έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας που οδηγεί πίσω σε έναν άλλο ιστότοπο. Ο εν λόγω ιστότοπος είναι συνήθως άσχετος με τη θέση σας και συχνά κακής ποιότητας.

Αυτά τα ανεπιθύμητα μηνύματα είναι γεγονός της ζωής, εάν επιτρέψετε να σχολιάσετε τις αναρτήσεις σας. Ευτυχώς, η αναγνώρισή του είναι σχετικά απλή, αφού συνήθως παίρνει μία από τις τρεις κύριες μορφές.

1. Spambots

Αυτά είναι σχόλια που δημοσιεύονται αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα σενάριο ή bot που περιβάλλει τον ιστό σε αναζήτηση στόχων για να πλημμυρίσει με ανεπιθύμητα σχόλια. Δεν υπάρχει άμεση ανθρώπινη εμπλοκή σε αυτά τα σχόλια και είναι συνήθως πολύ εύκολο για τον ανθρώπινο μάτι να εντοπιστεί. Οι Spambots είναι πιθανώς οι μεγαλύτεροι ένοχοι άσχετων σχολίων.

2. Χειροκίνητα σχόλια

Αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι προσλαμβάνονται για να δημοσιεύουν μη αυτόματα σχόλια σε ιστότοπους. Η ποιότητα αυτών των σχολίων μπορεί να ποικίλλει από προφανώς προφανές έως συζητήσιμο, το οποίο φυσικά προσφέρει ένα μεγάλο πονοκέφαλο για όποιον προσπαθεί να εξαλείψει τα ανεπιθύμητα μηνύματα από τον ιστότοπό του. Αυτά σχεδόν πάντα θα περιλαμβάνουν συνδέσμους στα σχόλια και μπορεί να είναι λίγο πιο σαφείς από τα bots (έχουμε δει σχόλια με προσβλητικούς συνδέσμους να προστίθενται σε κενά διαστήματα στο κείμενο σχολίων).

3. Trackbacks & Pingbacks

Όπως ορίζεται από την Google, ένα trackback είναι «ένας από τους τρεις τύπους μεθόδων επιστροφής συνδέσμων για τους δημιουργούς ιστότοπων να ζητούν ειδοποίηση όταν κάποιος συνδέεται με ένα από τα έγγραφά του». Για τους σκοπούς μας μπορείτε να υποθέσετε ότι τα pingbacks είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Πιθανότατα θα έχετε δει trackbacks πριν. Υπάρχουν ως λίστα συνδέσμων, συνήθως εντός ή κάτω από την ενότητα σχολίων σε μια ανάρτηση ιστολογίου. Για σκοπούς spammers, ο στόχος είναι απλός – αναφέρετε μια ανάρτηση ιστολογίου στη δική τους ανάρτηση και λάβετε έναν σύνδεσμο.

Κάθε ένας από αυτούς τους τύπους ανεπιθύμητων μηνυμάτων είναι προβληματικός και συχνά λαμβάνετε περισσότερες από μία κατηγορίες. Μαζί, μπορούν να φράξουν την ενότητα σχολίων σας και να προκαλέσουν κάθε είδους προβλήματα.

Πώς το Spam σχολίων επηρεάζει τον ιστότοπό σας στο WordPress

Παρακολούθηση ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Οι spammers χρησιμοποιούν trackback για να δημιουργήσουν συνδέσμους σε άσχετους ιστότοπους.

Μπορεί να θεωρείτε ότι το spam δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ενόχληση. Ωστόσο, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τον ιστότοπό σας. Εκτός από την παροχή κακής εμπειρίας χρήστη για τους αναγνώστες σας, το ανεπιθύμητο περιεχόμενο σχολίων μπορεί να βλάψει τον ιστότοπό σας με πολλούς τρόπους, προκαλώντας:

 • Απώλεια κατάταξης μηχανών αναζήτησης. Η Google στοχεύει κακούς συνδέσμους στον ιστότοπό σας για σκοπούς κατάταξης, ακόμη και στα σχόλια.
 • Πιθανοί κίνδυνοι για τους αναγνώστες σας. Οι σύνδεσμοι στα ανεπιθύμητα σχόλια μπορούν να οδηγήσουν σε κακόβουλους ιστότοπους.
 • Θέματα ταχύτητας ιστότοπου και χρόνου φόρτωσης. Πάρα πολλά σχόλια μπορούν να υπερφορτώσουν τη βάση δεδομένων του WordPress και να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας.

Κάθε ιστολόγιο που επιτρέπει τον σχολιασμό είναι ευάλωτο σε ανεπιθύμητα μηνύματα. Το να έχετε ένα σχέδιο δράσης για τη μείωση και την καταπολέμηση του είναι ο μόνος τρόπος για να προστατέψετε τον ιστότοπό σας και τους αναγνώστες σας.

Πώς να καταπολεμήσετε το ανεπιθύμητο σχόλιο του WordPress

Ενώ τα σχόλια spam είναι αναπόφευκτα, υπάρχουν καλά νέα. Μπορείτε να καταπολεμήσετε αυτήν την κακοποίηση μετριάζοντας τα σχόλιά σας και αξιοποιώντας Ενσωματωμένα εργαλεία του WordPress.

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την εποπτεία σχολίων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εγκρίνετε οποιοδήποτε σχόλιο πριν δημοσιεύσει στον ιστότοπό σας. Εάν δεν έχετε χρόνο να ελέγξετε κάθε μεμονωμένο σχόλιο, μπορείτε να ορίσετε παραμέτρους με βάση διάφορους παράγοντες. Για παράδειγμα, κάτω Ρυθμίσεις> Συζήτηση μπορείς:

 • Επισημάνετε ένα σχόλιο ως ανεπιθύμητο με βάση τον αριθμό των συνδέσμων που έχει.
 • Σχολιαστές μαύρης λίστας ως αντίδραση σε προηγούμενα ανεπιθύμητα μηνύματα.
 • Απενεργοποίηση trackbacks και pingbacks.
 • Επιτρέπεται μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες να δημοσιεύουν σχόλια.

Μην ξεχάσετε το μεγαλύτερο όπλο στο προεπιλεγμένο οπλοστάσιό σας: πρόσθετα. Υπάρχουν τόνοι εξαιρετικών πρόσθετων δωρεάν και ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να προσθέσετε στην εγκατάσταση του WordPress για να ελέγξετε τα σχόλια και να φιλτράρετε οτιδήποτε μοιάζει με ανεπιθύμητο περιεχόμενο.

Μειώστε το Spam σχολίων στον ιστότοπό σας στο WordPress με ένα πρόσθετο

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για τη χρήση του WordPress είναι πόσο εύκολο είναι να προσαρμόσετε. Όσον αφορά τα σχόλια του ιστολογίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα antispam WordPress plugins για να ενισχύσετε την ασφάλειά σας. Ακολουθούν τρεις προσθήκες που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα ανεπιθύμητα σχόλιά σας.

1. Akismet

Πρόσθετο anti-spam akismet

Πώς δεν θα μπορούσαμε να αναφέρουμε το Akismet; Αυτή η προσθήκη εγκαθίσταται από προεπιλογή σε ιστολόγια WordPress και είναι δωρεάν για προσωπικούς bloggers (με μηνιαία εμπορική συνδρομή που ορίζεται στα 5 $ ανά μήνα και εταιρικές λύσεις διαθέσιμες στα $ 50 ανά μήνα).

Κατά τη χρήση μιας λύσης ανεπιθύμητης αλληλογραφίας “catch-all” όπως το Akismet, πρέπει να αποδεχτείτε ότι ορισμένα νόμιμα σχόλια ενδέχεται να επισημανθούν ως ανεπιθύμητα. Είναι απλώς ένα κόστος blogging και η χρήση ενός αυτοματοποιημένου αποκλεισμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Το ζήτημα προέρχεται κυρίως από ανθρώπινους spammers. Το ανεπιθύμητο περιεχόμενο ενός ατόμου είναι το νόμιμο σχόλιο ενός άλλου ατόμου, οπότε αν οι άνθρωποι δεν μπορούν να συμφωνήσουν το 100% του χρόνου, τι πιθανότητα έχει μια προσθήκη?

Ωστόσο, ως επί το πλείστον, το Akismet κάνει εξαιρετική δουλειά. Διατηρεί τεράστιο αριθμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο ιστολόγιό μου, με μόνο το περιστασιακό νόμιμο σχόλιο να παραλαμβάνεται. Επιπλέον, φροντίζει και το trackback spam – ένα τεράστιο μπόνους.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Αποκλείει σχόλια και ανεπιθύμητα μηνύματα παρακολούθησης.
 • Ελέγχει αυτόματα όλα τα σχόλια.
 • Ιστορικό σχολίων, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε ποια σχόλια αποκλείστηκαν από την προσθήκη ή από επόπτες.
 • Περιλαμβάνει ρυθμίσεις “Απόρριψη” για αυτόματο αποκλεισμό του χειρότερου ανεπιθύμητου περιεχομένου.

Τιμή: Το Akismet είναι ένα δωρεάν πρόσθετο και ενδέχεται να είναι ήδη εγκατεστημένο στο ιστολόγιό σας.

Αποκτήστε το Akismet

2. Μέλισσα Antispam

μέλισσα antispam

Αυτό το πρόσθετο χρησιμοποιεί την τεχνική “pot pot” για να παγιδεύσει τα bots αόρατα. Οι άνθρωποι δεν θα βλέπουν captchas, αλλά τα bots θα είναι, και στη συνέχεια θα παγιδευτούν ως ανεπιθύμητα. Το Antispam Bee λειτουργεί ως τείχος προστασίας για τον αποκλεισμό τόσο των αυτοματοποιημένων όσο και των στοχευμένων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Δεδομένου ότι αποκλείει αυτά τα σχόλια πριν φτάσουν στη βάση δεδομένων σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την επιβράδυνση του ιστότοπού σας.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Αποκλείει την επιστροφή και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία.
 • Αποτρέπει την ανεπιθύμητη αλληλογραφία στο μπροστινό μέρος του ιστότοπου, επομένως δεν χτυπά ποτέ τη βάση δεδομένων του WordPress.
 • Λειτουργεί με όλα τα μεγάλα εργαλεία δημιουργίας φορμών.

Τιμή: Το Antispam Bee είναι ένα δωρεάν πρόσθετο.

Λάβετε το AntiSpam Bee

3. Titan Anti-spam

Titan antispam και πρόσθετο wordpress ασφαλείας

Το anti-spam χρησιμοποιεί αόρατα captchas για να αποκλείσει όλα τα spambots από τα σχόλιά σας. Η επαγγελματική έκδοση αποκλείει επίσης τα μη αυτόματα υποβληθέντα ανεπιθύμητα μηνύματα. Ενώ αυτή η προσθήκη κάνει εξαιρετική δουλειά για τη διακοπή ανεπιθύμητων σχολίων, ωστόσο, δεν προστατεύει άλλους τύπους φορμών στον ιστότοπό σας. Αυτό σημαίνει ότι ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόσθετο με κάτι άλλο για να λάβετε επιπλέον προστασία φόρμας. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική ελαφριά επιλογή.

Ψάχνετε περισσότερες επιλογές προστασίας; Το Anti-Spam Pro περιλαμβάνει πρόσθετες ρυθμίσεις για μη αυτόματη προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα, ώστε να μπορείτε περαιτέρω, αποτρέποντας αυτόματα τα σχόλια που κατατάσσονται υψηλά σε κλίμακα βαθμών spam (με περισσότερους από έναν καθορισμένο αριθμό συνδέσμων, λέξεων ή επισημασμένων ανεπιθύμητων λέξεων).

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Αποκλείει τις επιστροφές από προεπιλογή.
 • Αποτρέπει την αυτόματη είσοδο ανεπιθύμητων μηνυμάτων στη βάση δεδομένων του WordPress.
 • Η έκδοση Pro αποκλείει το μη αυτόματο spam.

Τιμή: Το Anti-Spam είναι δωρεάν και η επαγγελματική έκδοση διατίθεται με 25 $.

Λάβετε το Titan ANTI-SPAM

4. WPBruiser

wp bruiser wordpress anti-spam plugin

Το WPBruiser υπόσχεται να λειτουργήσει από τη δεύτερη που το εγκαθιστάτε. Αυτό το πρόσθετο συνδυάζει προστασία από βίαιες επιθέσεις με αποκλεισμό ανεπιθύμητων σχολίων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προστατεύσετε όλες τις φόρμες σας και οι αναγνώστες σας δεν θα χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιούν captcha. Συνολικά, είναι μια ολοκληρωμένη και φιλική προς το χρήστη επιλογή.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Περιλαμβάνει προστασία κατά της ωμής βίας.
 • Σας επιτρέπει να αποκλείσετε κακόβουλες διευθύνσεις IP.
 • Είναι συμβατό με το WordPress Multisite.
 • Προσφέρει επεκτάσεις που λειτουργούν με όλα τα κύρια εργαλεία φόρμας.

Τιμή: Το WPBruiser είναι ένα δωρεάν πρόσθετο με προαιρετικές επεκτάσεις.

Αποκτήστε το WPBruiser

5. Απόκρυψη επιστροφών

Αυτό το τελευταίο πρόσθετο είναι πολύ απλό, καθώς απλώς κάνει αυτό που ο τίτλος δηλώνει – κρύβει τις επιστροφές. Ενώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς τις επιστροφές, υπάρχει αξία στην απλή απόκρυψή τους εάν θέλετε να παρακολουθείτε ποιος συνδέεται με εσάς. Αυτή η προσθήκη αφαιρεί τις επιστροφές από τη διεπαφή σας, αλλά εξακολουθεί να σας επιτρέπει να τις βλέπετε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Τιμή: Το Hide Trackbacks είναι εντελώς δωρεάν.

Λάβετε Απόκρυψη Παρακολούθησης


Το spam σχολίων είναι ένα απλό γεγονός της ζωής στο Διαδίκτυο, εκτός αν σκοπεύετε να απενεργοποιήσετε εντελώς τα σχόλια. Η προστασία του ιστότοπού σας από ακατάλληλα σχόλια είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία και την απόδοσή του. Καταργώντας ανεπιθύμητα σχόλια, μπορείτε να διατηρήσετε τη βάση δεδομένων σας καθαρή, να διατηρήσετε μια σταθερή εμπειρία χρήστη και να βελτιώσετε την αφοσίωση.

Έχετε απορίες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης ανεπιθύμητων μηνυμάτων στον ιστότοπό σας στο WordPress; Ή συμβουλές για προσθήκη στη λίστα; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me