Πώς να προσθέσετε σχετικές αναρτήσεις στο WordPress Blog σας

Πώς να προσθέσετε σχετικές αναρτήσεις στο WordPress Blog σας

Η προσθήκη σχετικών αναρτήσεων στο ιστολόγιό σας μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της αφοσίωσης περιεχομένου, στη διατήρηση των επισκεπτών στον ιστότοπό σας και στην ενίσχυση του SEO σας. Εισάγοντας τους αναγνώστες σας σε άλλο σχετικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, παρέχετε μια εντυπωσιακή εμπειρία χρήστη, η οποία τελικά θα βοηθήσει τον ιστότοπό σας να επιτύχει τους στόχους του. Η μόνη ερώτηση που απομένει είναι πώς να προσθέσετε σχετικές δημοσιεύσεις στο ιστολόγιό σας στο WordPress?


Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε λεπτομερώς τα οφέλη από τη χρήση σχετικής προσθήκης δημοσιεύσεων. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε πώς να εγκαταστήσουμε το Jetpack στον ιστότοπό σας στο WordPress και να ρυθμίσουμε τη σχετική ενότητα. Θα ολοκληρώσουμε εξετάζοντας μερικά άλλα πρόσθετα WordPress που μπορούν επίσης να προσθέσουν εντυπωσιακές σχετικές ενότητες αναρτήσεων στο ιστολόγιό σας.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη σχετικών δημοσιεύσεων?

Παράδειγμα σχετικών δημοσιεύσεωνΗ χρήση σχετικής προσθήκης δημοσιεύσεων στον ιστότοπό σας στο WordPress μπορεί να έχει πολλά οφέλη. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά…

Διατηρήστε τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας

Όταν ένας νέος επισκέπτης φτάσει στον ιστότοπό σας, δεν θα ξέρει τι να κάνει ή πού να ψάξει. Είναι δική σας δουλειά να κάνετε το ταξίδι του κοινού σας στον ιστότοπό σας όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη και εύκολη. Εάν οι επισκέπτες σας πρέπει να σκεφτούν πού πρέπει να πάνε στη συνέχεια, ο ιστότοπός σας πρέπει να βελτιώσει την πλοήγησή του.

Πολλοί από τους επισκέπτες του ιστότοπού σας θα βρουν τον ιστότοπό σας μέσω μιας μηχανής αναζήτησης, φτάνοντας σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση ή σελίδα που σχετίζεται με την αρχική τους αναζήτηση. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι όταν οι άνθρωποι έχουν ολοκληρώσει την ανάγνωση του άρθρου που τους επέστρεψε στον ιστότοπό σας, εκτός και αν το λένε διαφορετικά, θα φύγουν αμέσως. Αυτό είναι όπου ένα πρόσθετο σχετικών δημοσιεύσεων μπορεί να είναι τόσο χρήσιμο.

Εμφανίζοντας σχετικές δημοσιεύσεις κάτω από ένα άρθρο, λέτε στους επισκέπτες τι να κάνουν στη συνέχεια. Η προβολή περιεχομένου σε παρόμοια θέση με την ανάρτηση που μόλις διάβασαν θα τους κρατήσει ενδιαφερόμενους για το τι έχει να προσφέρει ο ιστότοπός σας. Και όσο περισσότερες σελίδες προβάλλουν, και όσο περισσότερο ξοδεύουν στον ιστότοπό σας, τόσο πιθανότερο είναι να μετατρέψουν τους στόχους του ιστότοπού σας.

Δημιουργήστε μια πιστή παρακολούθηση

Η δημιουργία ενός πιστού ακόλουθου πρέπει να είναι το επίκεντρο όλων των ιστότοπων του WordPress. Μια σχετική προσθήκη αναρτήσεων θα βοηθήσει τους επισκέπτες σας να έχουν εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά άρθρων, δίνοντας στο περιεχόμενό σας χρόνο προβολής που πιθανώς δεν θα είχε λάβει διαφορετικά. Όσο περισσότερο διαβάζει το κοινό σας, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνουν θαυμαστές του περιεχομένου της γραφής και του ιστοτόπου σας, αυξάνοντας την πιθανότητα να σας ακολουθούν και να μοιράζονται τα άρθρα σας στα κοινωνικά μέσα και να επιστρέφουν τακτικά στον ιστότοπό σας.

Βελτιώστε το SEO σας

Ένα σχετικό πρόσθετο δημοσιεύσεων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη βελτίωση του SEO του ιστότοπού σας WordPress. Ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες σας να διαβάζουν όλο και περισσότερες αναρτήσεις ιστολογίου, αυξάνεται ο αριθμός προβολών σελίδας και ο χρόνος που αφιερώνεται στον ιστότοπο. Ταυτόχρονα, τα ποσοστά εγκατάλειψης θα μειωθούν. Αυτές οι μετρήσεις προβάλλονται θετικά από τις μηχανές αναζήτησης και θα βοηθήσουν το περιεχόμενό σας να ταξινομήσει καλά.

Επαναχρησιμοποιήστε το παλιό περιεχόμενο

Η συνεχής δημιουργία νέου περιεχομένου που είναι γρήγορα θαμμένο σε βάθος σελίδες μπορεί να γίνει απογοητευτικό. Η χρήση μιας σχετικής προσθήκης δημοσιεύσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε το παλαιότερο, αλλά ακόμα υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, το οποίο θα βλέπει το κοινό σας.

Τώρα, λοιπόν, έχετε δει μερικά από τα εντυπωσιακά οφέλη που μπορεί να αποφέρει η χρήση ενός σχετικού δημοσιεύματος. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να προσθέσετε λειτουργίες σχετικών αναρτήσεων στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Πώς να προσθέσετε σχετικές δημοσιεύσεις στο WordPress με το JetPack

Πώς να προσθέσετε σχετικές δημοσιεύσεις με το Jetpack

Σε μια στιγμή, θα εξετάσουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε το Jetpack για να προσθέσουμε μια σχετική ενότητα αναρτήσεων στο ιστολόγιό σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες αποτελεσματικές δωρεάν και premium πρόσθετες αναρτήσεις για WordPress που είναι όλες βιώσιμες επιλογές. Είναι σημαντικό ότι ορισμένα θέματα όπως το Total (δημιουργήθηκε από εμάς εδώ στο WPExplorer) στην πραγματικότητα περιλαμβάνουν το δικό τους σχετικό εργαλείο δημοσιεύσεων. Επομένως, ελέγχετε πάντοτε ότι το θέμα σας δεν περιέχει αυτήν τη λειτουργία πριν εγκαταστήσετε μια σχετική προσθήκη αναρτήσεων.

Jetpack είναι μια λύση πλούσια σε χαρακτηριστικά που μπορεί να προσθέσει εντυπωσιακή λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας στο WordPress. Δημιουργήθηκε από Automattic, Το Jetpack αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία από ενότητες, όλα δεσμευμένα για τη βελτίωση της απόδοσης του ιστότοπού σας. Ωστόσο, για αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στην ενότητα Σχετικές δημοσιεύσεις.

Παράδειγμα προσθήκης σχετικών δημοσιεύσεων Jetpack

σχετικές αναρτήσεις θα σας επιτρέψει να προσθέσετε μια ελκυστική σχετική ενότητα αναρτήσεων (όπως φαίνεται παραπάνω) κάτω από κάθε άρθρο στον ιστότοπό σας. Αυτό το εργαλείο θα αναλύσει κάθε ανάρτηση και, στη συνέχεια, θα εμφανίσει άλλα άρθρα με βάση τα συμφραζόμενα στους επισκέπτες σας, που μπορεί να ενδιαφέρονται να διαβάσουν.

Το Jetpack παρέχει μερικές γρήγορες επιλογές προσαρμογής, αλλά μπορείτε επίσης να προχωρήσετε περαιτέρω διαμορφώστε την ενότητα των σχετικών αναρτήσεων χρησιμοποιώντας κώδικα. Οι σχετικές δημοσιεύσεις δημιουργούνται με βάση το περιεχόμενό τους, καθώς και τυχόν καθορισμένες ετικέτες ή κατηγορίες. Το Jetpack αναλαμβάνει επίσης όλη την επεξεργασία και την εξυπηρέτηση από το cloud. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει επιπλέον φόρτωση στον διακομιστή του ιστότοπού σας, διασφαλίζοντας ότι η ταχύτητα του ιστότοπού σας δεν επηρεάζεται.

Το Jetpack είναι εξαιρετικά εύκολο να εγκατασταθεί και να ρυθμιστεί και οι σχετικές δημοσιεύσεις μπορούν να ενεργοποιηθούν απλά με ένα κλικ ενός κουμπιού. Επομένως, εάν θέλετε να προσθέσετε γρήγορα μια κομψή ενότητα σχετικών αναρτήσεων στον ιστότοπό σας, αυτό μπορεί να είναι το πρόσθετο για εσάς. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να το ρυθμίσετε…

Βήμα 1: Εγκαταστήστε το Jetpack

Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου του WordPress και επιλέξτε Πρόσθετα> Προσθήκη νέου από το μενού.

Προσθήκη νέας προσθήκης

Πληκτρολογήστε «Jetpack» στη λειτουργία αναζήτησης. Μόλις το Πρόσθετο Jetpack έχει εντοπιστεί κάντε κλικ στο Εγκατάσταση> Ενεργοποίηση.

Jetpack Active

Τώρα θα βρείτε ότι ένα μενού Jetpack έχει προστεθεί στο μενού του WordPress.

Βήμα 2: Ενεργοποίηση σχετικών δημοσιεύσεων

Για να ενεργοποιήσετε την ενότητα Σχετικές δημοσιεύσεις, επιλέξτε Jetpack> Ρυθμίσεις από το μενού του WordPress. Στη συνέχεια, επιλέξτε την καρτέλα Κυκλοφορία και μετακινηθείτε προς τα κάτω στις Σχετικές δημοσιεύσεις.

Ενεργοποίηση σχετικών δημοσιεύσεων

Ενεργοποιήστε το κουμπί δίπλα στο Εμφάνιση σχετικού περιεχομένου μετά από αναρτήσεις για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία σχετικών δημοσιεύσεων. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε από μερικές απλές επιλογές προσαρμογής, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη εντυπωσιακή διάταξη και να προσθέσετε έναν σχετικό τίτλο στην ενότητα.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε το Customizer για να τροποποιήσετε την ενότητα των σχετικών αναρτήσεων

Μια πρόσφατη ανάπτυξη του Jetpack σάς επιτρέπει τώρα να τροποποιήσετε περαιτέρω την ενότητα των σχετικών αναρτήσεων χρησιμοποιώντας το θέμα Customizer. Ανοίξτε το Customizer κάνοντας κλικ στην παρότρυνση για δράση του Jetpack’s Try it Now ή μέσω του μενού WordPress Εμφάνιση> Προσαρμογή. Στη συνέχεια, ο ιστότοπός σας θα ανοίξει ζωντανά, εμφανίζοντας το WordPress Customizer.

Εξατομικευτής

Μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Customizer και κάντε κλικ στις Σχετικές δημοσιεύσεις. Εδώ, το εργαλείο προσαρμογής σάς δίνει επιπλέον επιλογές προσαρμογής, όπως αλλαγή της διάταξης, εμφάνιση εικόνων μικρογραφιών και προσθήκη της ημερομηνίας δημοσίευσης κάθε άρθρου. Μπορείτε να δείτε ζωντανά τις αλλαγές σας στον ιστότοπό σας καθώς τις κάνετε και όταν είστε ικανοποιημένοι με την ενότητα των σχετικών αναρτήσεων, επιλέξτε Αποθήκευση και δημοσίευση.

Όπως μπορείτε να δείτε, η δημιουργία μιας σχετικής δυνατότητας δημοσιεύσεων στον ιστότοπό σας WordPress είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Ωστόσο, εάν δεν είστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η προσθήκη για εσάς, ακολουθούν μερικές άλλες επιλογές…

Εναλλακτικό Jetpack Σχετικά Άρθρα

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το JetPack, υπάρχουν πολλά άλλα πρόσθετα για να διαλέξετε. Μπορείτε να δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις καλύτερες σχετικές δημοσιεύσεις για μια πλήρη λίστα, αλλά εδώ είναι δύο από τις αγαπημένες μας εναλλακτικές λύσεις Jetpack.

Ακόμα μια άλλη σχετική προσθήκη (YARPP)

Πώς να προσθέσετε σχετικές δημοσιεύσεις στο YARPP

Ένα ακόμη πρόσθετο σχετικών δημοσιεύσεων (YARPP) είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους αναζητούν πώς να προσθέσουν σχετικές δημοσιεύσεις στον ιστότοπό τους στο WordPress. Το YARPP παρέχει μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο στην εμφάνιση και τη θέση της σχετικής ενότητας ανάρτησης από το Jetpack.

Το YARPP σάς επιτρέπει να επιλέξετε εάν θέλετε να εμφανίζονται αναρτήσεις, σελίδες και / ή προσαρμοσμένοι τύποι δημοσιεύσεων, χρησιμοποιώντας μικρογραφίες ή προβολή λίστας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια σχετική ενότητα αναρτήσεων σε κάθε ανάρτηση ιστολογίου, σε μια πλευρική γραμμή ή σε μια τροφοδοσία RSS. Το YARPP χρησιμοποιεί τον προηγμένο αλγόριθμό του, ο οποίος εξετάζει το περιεχόμενο, τους τίτλους ανάρτησης, τις ετικέτες, τις κατηγορίες και τις προσαρμοσμένες ταξινομίες, για να εμφανίζει σχετικό περιεχόμενο στους αναγνώστες σας.

Το μειονέκτημα της χρήσης του YARPP στον ιστότοπό σας είναι ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά απαιτητική στη βάση δεδομένων. Για αυτόν τον λόγο, έχει απαγορευτεί από διάφορες υπηρεσίες φιλοξενίας WordPress, όπως WPEngine.

Σχετικές δημοσιεύσεις Pro

Πώς να προσθέσετε σχετικές δημοσιεύσεις με Σχετικές δημοσιεύσεις Pro

Το Related Posts Pro είναι ένα premium plugin WordPress που μπορεί να αγοραστεί από το CodeCanyon. Αυτό το ισχυρό plugin είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές διατάξεις, καθώς και 65 προκαθορισμένα πρότυπα. Αυτό διασφαλίζει ότι η ενότητα σχετικών αναρτήσεων μπορεί να δημιουργηθεί σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές σας, που ταιριάζουν με την επωνυμία σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να προσθέσετε σχετικές αναρτήσεις, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε, όλα χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε μια γραμμή κώδικα.

Το Σχετικό Posts Pro υποστηρίζει επίσης μια σειρά περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων προσαρμοσμένων τύπων δημοσιεύσεων, προσαρμοσμένου περιεχομένου, κατηγοριών, αναρτήσεων, σελίδων και άλλων. Και με την ενσωμάτωση με το bbPress και το WooCommerce, καθώς και άλλες προσθήκες ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορείτε να εμφανίσετε σχετικά προϊόντα ή θέματα φόρουμ.

Παρά τις προηγμένες δυνατότητές του, το Related Posts Pro διαθέτει εγγενή εγκατάσταση. Και με μια δωρεάν χρήσιμη ομάδα υποστήριξης, μπορείτε να εμφανίσετε γρήγορα το κατάλληλο σχετικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Τελικές σκέψεις σχετικά με τις σχετικές προσθήκες

Όπως μπορείτε να δείτε, η προσθήκη μιας σχετικής προσθήκης δημοσιεύσεων στο ιστολόγιό σας WordPress είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προσφέρετε μια εντυπωσιακή εμπειρία χρήστη. Δείχνοντας στο κοινό σας περιεχόμενο που σχετίζεται με το άρθρο που διαβάζουν, οι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ και να συνεχίσουν να περιηγούνται στον ιστότοπό σας. Αυτό θα συμβάλει στη μείωση των ποσοστών εγκατάλειψης, στη βελτίωση του χρόνου που αφιερώνουν οι χρήστες στον ιστότοπό σας και στη δημιουργία μιας κοινότητας πιστών οπαδών για το ιστολόγιό σας.

Έχετε περισσότερες συμβουλές για το πώς να προσθέσετε σχετικές δημοσιεύσεις στο WordPress; Ή έχετε χρησιμοποιήσει μια σχετική προσθήκη αναρτήσεων στον ιστότοπό σας στο WordPress; Παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me