Πώς να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας WordPress σε εφαρμογή, βήμα προς βήμα

WordPress Mobile Ready

Γιατί να δημιουργήσετε μια εφαρμογή κατά πρώτο λόγο, σας ακούω να ρωτάτε; Οι εφαρμογές ενδέχεται να μην είναι πλέον πολύ χρήσιμες για το μάρκετινγκ, αλλά είναι αρκετά βολικές για τους πελάτες σας – δίνοντάς τους περισσότερες επιλογές ως προς το πώς αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας. Με τη συνεχιζόμενη άνοδο του διαδικτύου για κινητά (περισσότερα άτομα έχουν πλέον πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω εφαρμογών για κινητά από τους επιτραπέζιους υπολογιστές) οι εφαρμογές ανθίζουν, καθώς οι περισσότεροι δεν είναι πουθενά τόσο δύσκολες ή προβληματικές όσο τα προγράμματα περιήγησης ιστού για κινητά.


Το κόστος και η απογοήτευση που συνεπάγεται η κατασκευή ενός έχουν μειωθεί επίσης. Παλαιότερα, πολλές επιχειρήσεις ενδιαφερόταν για εφαρμογές, αλλά οι περισσότερες δεν μπορούσαν να τις δημιουργήσουν. Ήταν απλά πολύ δύσκολο. Ή δαπανηρή (οι περισσότεροι προγραμματιστές χρεώνουν πάνω από 100 $ ανά ώρα)

Αλλά ευτυχώς, τα πράγματα είναι διαφορετικά τώρα. Δεν χρειάζεστε πλέον πολλά χρήματα ή γνώσεις κωδικοποίησης για να δημιουργήσετε μια κατάλληλη εφαρμογή. Και ακόμη καλύτερα – έχετε επιλογές. Σήμερα θα δούμε:

  • Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας WordPress ανταποκρίνεται σε κινητές συσκευές
  • Δημιουργήστε (και κωδικοποιώντας) τη δική σας εφαρμογή με το PhoneGap
  • Χρησιμοποιήστε μια προσθήκη WordPress για να δημιουργήσετε την εφαρμογή σας (γνωστός και ως ο εύκολος τρόπος)

Μια σημείωση για δωρεάν προγράμματα δημιουργίας εφαρμογών

Τα τελευταία χρόνια, εμφανίστηκε ένας τόνος “δωρεάν” επιλογών για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, αλλά μία από τις πιο αξιόπιστες είναι Δημιουργία PhoneGap της Adobe. Καθώς ο ιστότοπός τους διαφημίζει, απλώς ανεβάζετε τα αρχεία HTML5, CSS και JavaScript και ο ιστότοπος θα κάνει το έργο της συναρμολόγησης σε μια εφαρμογή με δυνατότητα άμεσης λήψης. Το καλύτερο από όλα, μπορεί να δημιουργήσει τρία ταυτόχρονα για Android, Windows Phone 8 και iOS – εξοικονομώντας πολύ χρόνο.

Το αποτέλεσμα δεν θα είναι κάτι πολύ φανταχτερό. Στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνει αυτή η μέθοδος είναι η μεταμφίεση της αρχικής σελίδας σας ως εφαρμογής. Όταν ο θεατής πατήσει το εικονίδιο, θα μεταβεί στον ίδιο ιστότοπο για κινητά που θα δει αν θα είχε πρόσβαση σε αυτό μέσω του προγράμματος περιήγησης του τηλεφώνου του. Επομένως, για να είναι αποτελεσματική αυτή η μέθοδος, πρέπει να έχετε έναν υπάρχοντα ιστότοπο που να είναι βελτιστοποιημένος για προβολή σε κινητά.

1. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας στο WordPress διαθέτει έκδοση για κινητά

Εάν ο ιστότοπός σας στο WordPress δεν έχει βελτιστοποιηθεί για κινητές συσκευές, δεν υπάρχει κανένα νόημα σε αυτό. Βελτιστοποιήστε το! Φυσικά είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε απλά ένα θέμα WordPress με δυνατότητα απόκρισης όπως το Total. Αλλά αν το θέμα σας δεν ανταποκρίνεται, υπάρχουν πολλά πρόσθετα που μπορούν να σας βοηθήσουν.

iThemes Mobile

iThemes Mobile

Πληροφορίες & λήψη

Το iThemes Mobile θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε απλά αλλά αποτελεσματικά θέματα για κινητά με βάση την τρέχουσα σχεδίαση του ιστότοπού σας. Ο πίνακας διαχείρισης σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τις περισσότερες πτυχές της εμφάνισής τους χωρίς να χρειάζεται να χάσετε τον κωδικό.

Οποιαδήποτε εναλλαγή θέματος για κινητά

Οποιαδήποτε εναλλαγή θέματος για κινητά

Οποιοδήποτε Mobile Theme Switcher είναι μια βασική προσθήκη που θα εντοπίσει τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο θεατής σας και θα εμφανίσει ένα συγκεκριμένο θέμα για τη συγκεκριμένη συσκευή. Επομένως, εάν θέλετε να εξισορροπήσετε πολλά θέματα – ένα για κάθε λειτουργικό σύστημα για κινητά – μπορείτε να το κάνετε έτσι.

Πακέτο για φορητές συσκευές WordPress

Πρόσθετο WordPress Mobile Pack

Τέλος, υπάρχει το WordPress Mobile Pack, το οποίο προσφέρει μια σειρά εφαρμογών ιστού για κινητές συσκευές πολλαπλών πλατφορμών, διεπαφές χρήστη και θεματικές επιλογές και εύκολη ενσωμάτωση με το Google Analytics.

2. Χρησιμοποιήστε το PhoneGap Build για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή

Δημιουργία Adobe PhoneGap

Εάν είστε έμπειροι στην τεχνολογία και θέλετε να αποκτήσετε βοήθεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Adobe PhoneGap για να δημιουργήσετε πραγματικά μια εφαρμογή για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Η Adobe έχει έναν πλήρη βήμα προς βήμα οδηγό στα έγγραφά του, αλλά δείτε μια σύντομη ματιά στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Βήμα 1: Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν τρόπο να δοκιμάσετε την εφαρμογή σας στο χέρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία προγραμματιστή προγράμματος περιήγησης για να μιμηθείτε τις προβολές των κινητών συσκευών ή να δοκιμάσετε μια υπηρεσία όπως Δοκιμή CrossBrowser. Αλλά αν μπορείτε να το διαχειριστείτε, είναι πραγματικά καλύτερο να έχετε στη διάθεσή σας συσκευή iOS και Android.

Στη συνέχεια, θα πρέπει εγκαταστήστε το Adobe PhoneGap Build στον υπολογιστή σου. Κάντε κλικ για λήψη της έκδοσης Mac ή PC και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Η Adobe προτείνει επίσης την εγκατάσταση δωρεάν Εφαρμογή προγραμματιστή PhoneGap ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε άμεσα την εφαρμογή σας καθώς δημιουργείτε.

Βήμα 2: Δημιουργήστε την εφαρμογή σας

Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα PhoneGap για να δημιουργήστε την εφαρμογή σας. Λάβετε υπόψη ότι το PhoneGap βασίζεται στην Κόρδοβα, οπότε θα πρέπει να έχετε κατανοήσει για να κωδικοποιήσετε πραγματικά την εφαρμογή σας.

Επιλέξτε από ένα προεπιλεγμένο παράδειγμα “Hello World”, Framework7, Push Notification, React Hot Loader ή Blank template για να ξεκινήσετε. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε πού στον τοπικό σκληρό δίσκο θα εργαστείτε στο έργο σας και να δώσετε ένα όνομα και ένα αναγνωριστικό. Όταν τελειώσετε, το PhoneGap θα παρέχει μια διεύθυνση διακομιστή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε την εφαρμογή σας.

Για να σας δώσει μια ματιά, ο ριζικός σας κατάλογος θα χρειαστεί βασικά αρχεία για το PhoneGap για να δημιουργήσει πραγματικά την εφαρμογή σας. Συγκεκριμένα οι φάκελοι index.html (τουλάχιστον), config.xml και υποκατάλογος (ο τελευταίος είναι συγκεκριμένος για το λειτουργικό σύστημα).

Ακολουθεί ένα παράδειγμα απευθείας από την εφαρμογή PhoneGap δομή του έργου σελίδα:

Δομή έργου εφαρμογής PhoneGap\

Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας εικονίδια. Φυσικά μπορείτε να το χειριστείτε μόνοι σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο. Εικονίδια είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που σας βοηθά να δημιουργείτε επαγγελματικά εικονίδια εφαρμογών γρήγορα χρησιμοποιώντας προκαθορισμένες εικόνες, επιλογές χρωμάτων, ντεγκραντέ κ.λπ. Απλώς σχεδιάστε το εικονίδιο σας, δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό και κατεβάστε τα αρχεία σας. Εάν έχετε ήδη ένα εικονίδιο αλλά το αλλάζετε μέγεθος για όλες τις συσκευές και τα λειτουργικά συστήματα, το δωρεάν Δημιουργία εικονιδίων εφαρμογής μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό. Αλλά αν κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google, θα βρείτε πολλούς άλλους ιστότοπους, υπηρεσίες και εφαρμογές για να διαλέξετε για να δημιουργήσετε το εικονίδιο σας.

Βήμα 3: Δοκιμή της εφαρμογής σας

Με την εφαρμογή σας έτοιμη και έτοιμη, μπορείτε να τη δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή PhoneGap Developer που είχε εγκατασταθεί νωρίτερα. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση διακομιστή που παρέχεται. Από εκεί μπορείτε να προβάλετε την εφαρμογή σας στην κινητή συσκευή σας, να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, να προσθέσετε διορθώσεις, να ανεβάσετε ξανά και να δημιουργήσετε ξανά μέχρι τέλεια.

Μια σημαντική σημείωση: Το PhoneGap Builder μπορεί να λειτουργήσει μόνο με iOS εάν έχετε εγγραφεί στο πρόγραμμα προγραμματιστών iOS (το οποίο είχε τιμή 99 $ / έτος όταν γράφτηκε αυτό το άρθρο) και παρείχατε τα πιστοποιητικά σας. Με το λογισμικό του προγράμματος, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας την εφαρμογή εκεί. Αλλά ο λόγος που προτείνουμε το PhoneGap είναι να εξοικονομήσετε χρόνο κάνοντας και τα τρία ταυτόχρονα – αναιρώντας την ανάγκη να κάνετε ξεχωριστά. Ναι, πληρώνετε για ένα σωρό υπηρεσίες που ενδέχεται να μην καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε, αλλά αν θέλετε την εφαρμογή σας σε οποιαδήποτε iProducts, σας κάνουν να έχετε πάνω από ένα βαρέλι εδώ.

3. Χρησιμοποιήστε Εναλλακτικές εφαρμογές δημιουργίας εφαρμογών για WordPress

Εκτός από τα εργαλεία του iOS, υπάρχουν πολλές άλλες υπηρεσίες δημιουργίας εφαρμογών και προσθήκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αυτά είναι πολύ πιο εύκολα από τη δημιουργία μιας εφαρμογής μόνοι σας. Μερικοί από αυτούς θα δημιουργήσουν επίσης (τουλάχιστον) μια εφαρμογή Android χωρίς κόστος. Αν και θα πρέπει σίγουρα να ελέγξετε τον κύριο ιστότοπο του προγραμματιστή για να είστε σίγουροι.

AppPresser

AppPresser

Το AppPresser είναι το μεγαλύτερο, πιο δημοφιλές και υποτίθεται ότι είναι το πρώτο Framework εφαρμογής για κινητά για WordPress. Προσφέρει πλήρη ενσωμάτωση: όπου οι περισσότεροι κατασκευαστές εφαρμογών χρησιμοποιούν μόνο μια ροή από τον ιστότοπό σας στο WordPress, το AppPresser σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε όλες τις προσθήκες, τις αναρτήσεις και τις σελίδες σας. Επιπλέον, ενημερώνει αυτόματα την εφαρμογή μόλις κάνετε τροποποιήσεις στον ιστότοπό σας. Διαθέτει επίσης πλήρη υποστήριξη για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Εφαρμογή WPMobile

Εφαρμογή WPMobile

Η εφαρμογή WPMobile σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εφαρμογές Android και iOS για τον ιστότοπό σας. Ενώ η βασική προσθήκη είναι δωρεάν, πρέπει να πληρώσετε για μια άδεια ζωής για να δημιουργήσετε πραγματικά την εφαρμογή σας (ξεκινώντας από 79 € για μία μορφή εφαρμογής ή 149 € και για τα δύο). Με την εφαρμογή WPMobile θα έχετε επιλογές προσαρμογής, δωρεάν ζωντανή δοκιμή, αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών, υποστήριξη ειδοποιήσεων push, κοινωνική ενσωμάτωση και υποστήριξη premium (δυνατότητα καλωσορίσματος εάν κολλήσετε).

MobiLoud

Mobiloud

Αν και πιο ακριβό (ξεκινά από 120 $ / μήνα), το MobiLoud διαχειρίζεται σχεδόν τα πάντα για εσάς (συμπεριλαμβανομένης της υποβολής της εφαρμογής σας στο App Store και στο Google Play), καθιστώντας έτσι την τιμή αρκετά λογική. Με το MobiLoud η τελική σας εφαρμογή προσφέρει συμβατότητα μεταξύ συσκευών, εύκολη κοινή χρήση κοινωνικών δικτύων, δημιουργία εσόδων (μέσω διαφημίσεων ή συνδρομών), ειδοποιήσεις push και πολλά άλλα. Και όταν η υπηρεσία συνδυαστεί με την προσθήκη τους (συνδεδεμένη παραπάνω), μπορείτε να διαχειριστείτε την εφαρμογή σας και να προωθήσετε ειδοποιήσεις από το WordPress.

Τέλος, υπάρχουν πολλά άτομα που μπορείτε να πληρώσετε για να το κάνετε για εσάς. Ωστόσο, με τόσους πολλούς εύκολους και προσιτούς τρόπους για το DIY, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή για μια βασική εφαρμογή.


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή και παρόλο που φαίνεται εκφοβιστικό με την πρώτη ματιά, οι παραπάνω μέθοδοι την καθιστούν απίστευτα απλή. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν καλό ιστότοπο για κινητά για να ξεκινήσετε, εντάξει; Τώρα ας το έχω. Έκανα κάτι λάθος εδώ; Υπάρχουν άλλες μέθοδοι που πρέπει να γνωρίζω; Μη διστάσετε να αφήσετε τα σχόλιά σας παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me