Τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη διαχείριση φιλοξενίας WordPress

Τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου το WordPress έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στον εκδημοκρατισμό του διαδικτύου. Αυτές τις μέρες, σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα blog σε λίγα λεπτά με το αγαπημένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου στον κόσμο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί για τυχόν δυνητικά μπερδεμένα τεχνικά θέματα.


Ωστόσο, υπάρχουν πολλά σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν «κάτω από την κουκούλα», για να το πούμε. Αυτά τα ζητήματα back end επηρεάζουν πολλούς ιστότοπους. Άλλοι άνθρωποι θεωρούν ότι η ενημέρωση του WordPress και των προσθηκών του είναι μια ταλαιπωρία. Ενώ το WordPress είναι ένα φοβερό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, η διαχείριση του διαχειριστή μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία.

Ευτυχώς, ξεκίνησε μια αγορά που θα αναλάβει αυτήν την ευθύνη για εσάς – τη διαχείριση φιλοξενίας WordPress. Σε αυτήν την ανάρτηση θα εξηγήσω τι είναι, ποιος μπορεί να το χρειαστεί και γιατί. Θα παρουσιάσω επίσης μερικές εταιρείες που βρίσκονται στη διαχειριζόμενη επιχείρηση φιλοξενίας WordPress.

Τι είναι η διαχείριση φιλοξενίας WordPress?

Με λίγα λόγια, η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress ασχολείται με όλες τις εργασίες backend που σχετίζονται με τη λειτουργία ενός ιστολογίου WordPress, ώστε να μην χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εστιάσετε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία: την πώληση των προϊόντων και / ή των υπηρεσιών σας σε πελάτες.

Φυσικά θα φιλοξενήσουν τον ιστότοπό σας. Πέρα από αυτό, φέρνουν επίσης συγκεκριμένη εμπειρία στο WordPress και εργάζονται για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας σε πολλούς τομείς: ταχύτητα, ασφάλεια, χρόνος λειτουργίας, ενημερώσεις στον πυρήνα του WordPress και συμβατότητα προσθηκών. Ο Sean O’Brien, Διευθυντής Marketing στο Pagely, συνοψίζει αυτό που βλέπει ως τα βασικά οφέλη της διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress:

Ασφάλεια, ταχύτητα (SEO) και ενημερώσεις. Δουλεύουμε αποκλειστικά και επιδιώκουμε να μεγιστοποιήσουμε και τα τρία.

Ποιος πρέπει να διαχειριστεί τη φιλοξενία WordPress?

Οι διαχειριζόμενοι WordPress φιλοξενούν βοήθεια σε διάφορα μέτωπα. Αλλά η επιλογή δεν είναι για όλους. Για παράδειγμα, τα σχέδια της Pagely ξεκινούν από 24 $, με πιο ακριβές επιλογές που προσφέρουν περισσότερες λειτουργίες. Το κόστος δεν είναι παραμελημένο, αλλά επίσης δεν είναι τίποτα να μυρίζει. Προσωπικά bloggers θα ήταν πιθανώς καλύτερα χωρίς διαχειριζόμενη φιλοξενία.

Από την άλλη πλευρά, οι μικρές επιχειρήσεις και οι μεγάλες εταιρείες πρέπει σίγουρα να το εξετάσουν. Το κόστος της διαχειριζόμενης φιλοξενίας χάνεται σε σύγκριση με το κόστος πρόσληψης διαχειριστή συστήματος. Η αγορά ενός διαχειριζόμενου προγράμματος φιλοξενίας WordPress θα είναι φθηνότερη από την πληρωμή κάποιου για να εργαστεί για την εταιρεία σας και να λύσει τα προβλήματα.

Να θυμάστε επίσης ότι η διαχειριζόμενη φιλοξενία προσανατολίζεται ειδικά στο WordPress. Εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να βρίσκεται στην αιχμή, η εστίαση ενός παρόχου στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου σας μπορεί να αποδώσει.

Πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις?

Με την κανονική φιλοξενία, η μετεγκατάσταση ενός ιστότοπου από έναν πάροχο σε άλλο μπορεί να είναι απογοητευτική. Οι διαχειριζόμενοι κεντρικοί υπολογιστές WordPress στοχεύουν να κάνουν αυτή την οδυνηρή διαδικασία και να την κάνουν πόνοπιο λιγο. Τα αποτελέσματα είναι υπέροχα. Γενικά, μπορείτε να περιμένετε μια μετεγκατάσταση με ελάχιστο χρόνο διακοπής – οι περισσότεροι διαχειριζόμενοι πάροχοι WordPress θα δοκιμάσουν τον ιστότοπό σας στους διακομιστές τους και θα σας επιτρέψουν να δείτε μια προεπισκόπηση πριν αλλάζουν τις πληροφορίες DNS.

Ο Jerod εξηγεί:

Το κλειδί δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να κάνουν προεπισκόπηση των ιστότοπών τους πριν αλλάξουν οποιεσδήποτε ρυθμίσεις DNS. Αυτό επιτρέπει τη μετεγκατάσταση να συμβαίνει «στο σκοτάδι» χωρίς να επηρεάζεται ο ζωντανός ιστότοπος… επομένως, χωρίς διακοπή λειτουργίας.

Οι λεπτομέρειες διαφέρουν από πάροχο σε πάροχο – ορισμένες διαχειριζόμενες εταιρείες WordPress θα μετακινήσουν οποιονδήποτε ιστότοπο δωρεάν, ενώ άλλες χρεώνουν επιπλέον χρέωση.

Φυσικά, πρέπει πάντα να ερευνάτε πώς διαφορετικές εταιρείες χειρίζονται (και χρεώνουν) τις μετακινήσεις ιστότοπων. Ο Sean O’Brien συνοψίζει την πολιτική του Pagely:

… Βοηθάμε τη μετανάστευση δωρεάν σε επαγγελματικούς και εταιρικούς λογαριασμούς και προσφέρουμε μετεγκατάσταση με επιπλέον χρέωση στα άλλα προγράμματα. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με την πολυπλοκότητα. Μετακινούμε ιστότοπους όλη την ώρα, οπότε σπάνια υπάρχουν προβλήματα.

Τι θα λάβω από τη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress?

Αν και έχει κόστος, η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress έχει μερικά βασικά πλεονεκτήματα και πολλοί από αυτούς είναι λόγοι για τους οποίους το WPExplorer φιλοξενείται στο WP Engine.

  • Αυξημένη ταχύτητα ιστότοπου
  • Ενισχυμένη ασφάλεια
  • Αξιόπιστο χρόνο λειτουργίας
  • Ενημερώσεις στον πυρήνα του WordPress
  • Έλεγχος συμβατότητας προσθηκών.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι το κλειδί. Με το WordPress να τροφοδοτεί περίπου το 18% του διαδικτύου αυτές τις μέρες, αποτελεί μεγάλο στόχο για spammers και hackers. Οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες φιλοξενίας λαμβάνουν πολύ σοβαρά την ασφάλεια. Ο Jerod περιγράφει λεπτομερώς την προσέγγιση σύνθεσης:

Παρέχουμε καθημερινές σαρώσεις κακόβουλου λογισμικού από τη Sucuri για κάθε εγκατάσταση WordPress που φιλοξενούμε. Και σε περίπτωση παραβίασης, αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη για τον καθαρισμό και το κλείδωμα του ιστότοπου. Επιπλέον, ήμασταν από τους πιο ενεργούς στην επιχείρηση για την αποτροπή της μάστιγας του WordPress: απόπειρες σύνδεσης brute force… Λαμβάνουμε επίσης καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας για κάθε εγκατάσταση του WordPress, οπότε κανένας ιστότοπος Synthesis δεν αφαιρείται ποτέ περισσότερο από 24 ώρες από ένα ολοκληρωμένη επαναφορά.

Άλλες υπηρεσίες προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες ασφαλείας για την προστασία του ιστότοπού σας.

Ταχύτητα

Αυτές οι εταιρείες παίρνουν επίσης ταχύτερες ταχύτητες ως σημείο υπερηφάνειας. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, είναι ότι η αύξηση της ταχύτητας θα ποικίλει ανάλογα με το πού βρίσκεται ο ιστότοπός σας αυτήν τη στιγμή. Ο Chris Piepho γράφει:

Δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος να δηλώσετε έναν μέσο όρο – Έχω δει μερικές διαφημίσεις σχετικά με αυτό και το βρίσκω απίστευτα παραπλανητικό… για ιστότοπους που είναι ήδη γρήγοροι, μπορεί να υπάρξει μια μικρή αλλαγή, αλλά δεν μπορείτε να βελτιώσετε πολλά σε πραγματικά καλό… Για ιστότοποι που αντιμετωπίζουν βραδύτητα, υπάρχει μια πολύ πραγματική πιθανότητα να δουν μια μεγάλη βελτίωση.

Τι γίνεται με τις εναλλακτικές λύσεις?

Υπάρχουν πάντα άλλες επιλογές, οπότε ποια θα επιλέξετε εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Οι εταιρείες συντήρησης του WordPress ισχυρίζονται ότι διαθέτουν ανώτερη εξυπηρέτηση, αλλά έρχεται σε τιμή. Το εξερεύνησα σε μια προηγούμενη ανάρτηση εδώ στο WPExplorer. Οι εικονικοί ιδιωτικοί διακομιστές και οι αποκλειστικοί διακομιστές είναι μια άλλη επιλογή, αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν ειδικεύονται στο WordPress. Ο Chris Piepho ζυγίζει:

Σε σύγκριση με ένα μικρότερο VPS, οι υπηρεσίες μας είναι σε γενικές γραμμές ανταγωνιστικές ως προς τις τιμές, ενώ φροντίζουν όλο το πονοκέφαλο της διαχείρισης. Σε σύγκριση με έναν αποκλειστικό διακομιστή, η Lightning Base θα είναι πιο ακριβή, αλλά οι πελάτες επωφελούνται από την εμπειρία μας στην εκτέλεση μεγάλου αριθμού ιστότοπων WordPress – εάν χρειαστεί να προσλάβουν κάποιον για να αποκτήσουν παρόμοια εμπειρία, θα είναι πολύ πιο ακριβό από την υπηρεσία μας.

Όπως πάντα, οι διαχειριζόμενοι φιλοξενούμενοι WordPress υπογραμμίζουν την εμπειρία τους. Ο Sean O’Brien συνεχίζει:

Η υπηρεσία μας είναι πολύ ανώτερη αν χρησιμοποιείτε WordPress. Οι τεχνολογίες μας είναι εξοικειωμένοι με όλες τις λεπτομέρειες του WordPress, συμπεριλαμβανομένων των προσθηκών, των θεμάτων και των αναβαθμίσεων, ενώ μια τυπική τεχνολογία σε μια τυπική εταιρεία φιλοξενίας μπορεί να μην γνωρίζει τίποτα για το WordPress.

Διαχειρίζεται το WordPress Hosting μια καλή επένδυση?

Πρέπει τελικά να επιλέξετε διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress; Γνωρίζετε την ατομική σας κατάσταση το καλύτερο, έτσι μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε. Ας ελπίσουμε ότι οι πληροφορίες που παρουσίασα εδώ θα σας βοηθήσουν στην επιλογή σας.

Η τιμολόγηση της διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress φαίνεται αρκετά λογική, ειδικά για επιχειρήσεις που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσουν κάποιον για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να χειριστούν τα δικά τους ζητήματα WordPress στο πίσω μέρος. Εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, ίσως είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε αυτό που κάνετε αυτήν τη στιγμή.

Το αν η διαχείριση της φιλοξενίας WordPress καταλήγει ή όχι σε μια λογική ανάλυση του κόστους και των οφελών – θα εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα από όσα ξοδεύετε για τη διαχείριση φιλοξενίας WordPress; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η μη αλλαγή. Εάν η απάντηση είναι όχι, μπορείτε να πάρετε μια σελίδα από το βιβλίο του Dory και να συνεχίσετε να κολυμπάτε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me