Γιατί και πώς να βελτιώσετε την εσωτερική σας αναζήτηση στο WordPress

Ας αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα. Οι δυνατότητες αναζήτησης ιστότοπου WordPress δεν είναι τόσο καλές όσο θα μπορούσαν. Από την επιστροφή αποτελεσμάτων που δεν ταξινομούνται ανάλογα με τη συνάφειά τους, δεν έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης αρχείων που έχουν μεταφορτωθεί ή δεν βρίσκουν αντίστοιχο περιεχόμενο, είναι δίκαιο να πούμε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.


Έτσι, ενώ θα μπορούσατε να περιμένετε μια μελλοντική ενημέρωση στο αγαπημένο μας λογισμικό δημοσίευσης για να το επιλύσετε, θα μπορούσατε επίσης να διορθώσετε το ζήτημα σήμερα. Εγκαθιστώντας ένα από τα κατάλληλα πρόσθετα που έχουν δημιουργηθεί για τη βελτίωση του βασικού εργαλείου αναζήτησης ιστότοπου WordPress, μπορείτε να δώσετε σε αυτό το στοιχείο του ιστότοπού σας μια πολύ απαραίτητη ώθηση απόδοσης.

Εάν δεν δίνετε στους επισκέπτες σας την επιλογή να αναζητήσουν το περιεχόμενο του ιστότοπού σας για να βρουν περισσότερα από αυτά που αναζητούν ή δεν είστε ικανοποιημένοι με την απόδοση της τρέχουσας λύσης αναζήτησης ιστότοπού σας, τότε διαβάστε για να βελτιώσετε κατανόηση των πλεονεκτημάτων της προσθήκης μιας αποτελεσματικής δυνατότητας εσωτερικής αναζήτησης ιστότοπου στον ιστότοπό σας, ακολουθούμενη από ορισμένες προτάσεις προσθηκών που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Οφέλη από την παροχή ενός αποτελεσματικού εργαλείου εσωτερικής αναζήτησης ιστότοπου

Οφέλη από την παροχή ενός αποτελεσματικού εργαλείου εσωτερικής αναζήτησης ιστότοπου

Ίσως έχετε αποφασίσει να μην συμπεριλάβετε ένα εργαλείο αναζήτησης ιστότοπου στον ιστότοπό σας ή ίσως δεν είστε σίγουροι για τα οφέλη από την αναβάθμιση αυτής της δυνατότητας του ιστότοπού σας. Εάν ναι, διαβάστε για να μάθετε γιατί πρέπει να εστιάσετε στην προσφορά ενός αποτελεσματικού εργαλείου αναζήτησης ιστότοπων στους αναγνώστες σας.

Αύξηση προβολών σελίδας και χρόνου στις μετρήσεις ιστότοπου

Η διευκόλυνση των επισκεπτών σας να βρουν περισσότερο από το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει στον ιστότοπό σας μπορεί να τους κρατήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αύξηση των προβολών σελίδας και του χρόνου στον ιστότοπο για κάθε επισκέπτη σύμφωνα με πληροφορίες παράγοντες κατάταξης που λαμβάνει υπόψη η Google όταν αποφασίζει πού να καταχωρίσει έναν ιστότοπο στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.

Ο μέσος χρόνος που αφιερώνεται στον ιστότοπό σας ανά επισκέπτη, δίνει μια καλή ένδειξη στις μηχανές αναζήτησης του επιπέδου ποιότητας του ιστότοπού σας, με περισσότερο χρόνο να υποδηλώνει έναν ιστότοπο υψηλότερης ποιότητας. Επομένως, είναι λογικό να κάνετε ό, τι μπορείτε για να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες σας να παραμείνουν για περισσότερο και η ενεργοποίηση της αναζήτησης ιστότοπου μπορεί να είναι ένας τρόπος για να το κάνετε.

Καλύτερα ποσοστά μετατροπής στόχου

Αυτό το όφελος προκύπτει από το τελευταίο, καθώς όσο περισσότερο μένει ένας επισκέπτης στον ιστότοπό σας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να μετατραπούν σε έναν από τους στόχους σας.

Όσο περισσότερες σελίδες προβάλλουν στον ιστότοπό σας, τόσο περισσότερες παροτρύνσεις για δράση θα δουν. Εάν έχετε πειραματιστεί με δοκιμές split για να συγκρίνετε πολλές παραλλαγές παρότρυνσης για δράση, συμπεριλαμβανομένων μοναδικών σχεδίων και προσφορών, τότε καθώς οι επισκέπτες σας αναζητούν και βρίσκουν περισσότερο από το περιεχόμενό σας, θα εκτεθούν σε περισσότερες ευκαιρίες να συμμετάσχουν στη λίστα αλληλογραφίας σας, να γίνουν μέλη (προτείνουμε αυτές τις προσθήκες μέλους στο WordPress) ή πραγματοποιήστε μια αγορά.

Μια πηγή ιδεών για δημοσίευση ιστολογίου που δημιουργήθηκε από τον χρήστη

Δεδομένου ότι η Google σταμάτησε να κοινοποιεί ποιες λέξεις-κλειδιά και όρους αναζήτησης οδήγησε τους επισκέπτες σας στον ιστότοπό σας από τη μηχανή αναζήτησης, μια πολύτιμη πηγή έμπνευσης δεν είναι πλέον διαθέσιμη για εσάς. Ωστόσο, ενεργοποιώντας την αναζήτηση ιστότοπου για τον ιστότοπό σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα παρόμοιο σύνολο δεδομένων.

Εξετάζοντας τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σας για να αναζητήσουν περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, λαμβάνετε αμέσως μια λίστα ιδεών περιεχομένου που δημιουργείται από το χρήστη για το ιστολόγιό σας. Ενώ μερικοί από τους όρους που αναζητούν οι επισκέπτες σας θα τους μεταφέρουν απευθείας σε ένα σχετικό άρθρο στον ιστότοπό σας, άλλες λέξεις-κλειδιά ενδέχεται να μην το κάνουν.

Αυτή η λίστα σας δίνει έπειτα μια πηγή έμπνευσης, παρέχοντας ιδέες για ποια θέματα θα καλύψετε στη συνέχεια στο ιστολόγιό σας, υποστηριζόμενες από την απόδειξη ότι υπάρχει αγορά για αυτό. Πολλά από τα πρόσθετα αναζήτησης που θα καλύψουμε παρακάτω σας δίνουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, δίνοντάς σας έναν άλλο λόγο για να αναβαθμίσετε τη λειτουργία αναζήτησης εσωτερικού ιστότοπου του ιστότοπού σας.

Εάν δυσκολεύεστε ποτέ να βρείτε ιδέες για το ιστολόγιό σας, τότε αυτό το όφελος θα μπορούσε να είναι ο λόγος που επιτρέπει την αναζήτηση ιστότοπων στον ιστότοπό σας.

Βελτιωμένη εμπειρία χρήστη

Τέλος, η ενεργοποίηση της αναζήτησης ιστότοπων για τον ιστότοπό σας μπορεί να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία χρήστη. Όχι μόνο ένα αποτελεσματικό εργαλείο αναζήτησης ιστότοπου θα επιστρέψει πιο σχετικά αποτελέσματα, αλλά η προσθήκη αυτής της δυνατότητας στον ιστότοπό σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε περισσότερο το τμήμα των επισκεπτών σας που προτιμούν να κάνουν αναζήτηση, αντί να αλληλεπιδρούν με τα μενού πλοήγησης.

Δωρεάν και Premium πρόσθετα αναζήτησης ιστότοπου WordPress

Τώρα που ξέρετε γιατί πρέπει να σκεφτείτε να αναβαθμίσετε τη λειτουργικότητα αναζήτησης του ιστότοπού σας στο WordPress, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στο πώς μπορείτε να το κάνετε. Ευτυχώς υπάρχει μια χούφτα δωρεάν και εμπορικά πρόσθετα που μπορείτε να ενεργοποιήσετε για να κάνετε την αναζήτηση ιστότοπου WordPress πιο αποτελεσματική.

Relevanssi

Relevanssi

Το Relevanssi διατίθεται τόσο σε δωρεάν όσο και σε εμπορικές εκδόσεις, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δοκιμάσετε βελτιωμένη αναζήτηση στον ιστότοπό σας στο WordPress χωρίς να ξοδέψετε ούτε δεκάρα. Μόλις η προσθήκη είναι ενεργή στον ιστότοπό σας, οι επισκέπτες σας θα έχουν τότε ευκολότερο χρόνο να βρουν αυτό που ψάχνουν – ή τουλάχιστον γνωρίζοντας ότι έχουν κάνει ό, τι μπορούν για να εντοπίσουν το περιεχόμενο που αναζητούν.

Μερικές από τις δυνατότητες αυτής της προσθήκης αναζήτησης περιλαμβάνουν: αποτελέσματα αναζήτησης ταξινομημένα κατά συνάφεια και όχι ημερομηνία, ασαφή αντιστοίχιση, αναζήτηση εγγράφων, αναζήτηση φράσεων και δυνατότητα αναζήτησης μέσω σχολίων. Και αν επιλέξετε να κάνετε αναβάθμιση στην premium έκδοση του Relevanssi, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε λειτουργίες όπως: αναζήτηση προφίλ χρήστη, προτάσεις αναζήτησης και στάθμιση περιεχομένου για να επηρεάσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αναζήτηση τα πάντα

Αναζήτηση τα πάντα

Αναζήτηση Όλα είναι μια άλλη δωρεάν επιλογή. Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσω ότι είναι μια επιλογή που δεν έχω χρησιμοποιήσει εκτενώς. Αν και με περισσότερες από 80.000 ενεργές εγκαταστάσεις και βαθμολογία 4,3 στα 5 αστέρια, σίγουρα αξίζει να αναφερθεί.

Με την Αναζήτηση Όλα εγκατεστημένα στον ιστότοπό σας, οι επισκέπτες σας μπορούν κυριολεκτικά να αναζητήσουν τα πάντα. Εκτός από αναρτήσεις και σελίδες, αυτό περιλαμβάνει: αποσπάσματα, συνημμένα, σχόλια, ετικέτες και προσαρμοσμένα πεδία. Ωστόσο, αν και οι ρυθμίσεις της προσθήκης, μπορείτε εύκολα να εξαιρέσετε στοιχεία από τα αποτελέσματα και να διαμορφώσετε ακριβώς πώς θα λειτουργήσει στον ιστότοπό σας.

ΑναζήτησηWP

ΑναζήτησηWP

Το SearchWP είναι μια επιλογή μόνο για premium. Ωστόσο, εάν είστε σοβαροί για τη βελτίωση των δυνατοτήτων αναζήτησης ιστότοπων WordPress και αποκομίζετε όλες τις ανταμοιβές που σχετίζονται με αυτό, τότε θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε αυτό το πρόσθετο. Το χρησιμοποιώ μόνοι μου εδώ και λίγο καιρό στο ιστολόγιό μου και παρά τα σχετικά χαμηλά επίπεδα επισκεψιμότητας που λαμβάνει, τα στατιστικά στοιχεία αναζήτησης δείχνουν ότι βοηθά τους επισκέπτες μου να βρουν το περιεχόμενο που αναζητούν όταν πραγματοποιούν μια αναζήτηση.

Μετά την εγκατάσταση του SearchWP στον ιστότοπό σας, η προσθήκη είναι έτοιμη να ξεκινήσει, αμέσως. Ωστόσο, περιλαμβάνει μερικές αρκετά λεπτομερείς ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να διαμορφώσετε ακριβώς πώς λειτουργεί. Αυτό περιλαμβάνει: τον καθορισμό της στάθμισης μετά την τοποθέτηση, την επιλογή του περιεχομένου που θα ευρετηριαστεί και πολλά άλλα.

Η προσθήκη περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία ζωντανής αναζήτησης, διευκολύνοντας τους επισκέπτες σας να πραγματοποιούν αναζητήσεις που είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν τα αποτελέσματα που αναζητούν. Το SearchWP έχει τη δυνατότητα να ευρετηριάσει τυχόν αρχεία PDF που ανήκουν στον ιστότοπό σας, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό εργαλείο για να επιτρέπει στους επισκέπτες σας να αναζητούν ό, τι έχετε να προσφέρετε.

συμπέρασμα

Παρόλο που ίσως προτιμάτε να περιηγηθείτε σε ένα κανονικό σύνολο μενού, η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι από τους επισκέπτες σας προτιμούν να κάνουν αναζήτηση στον ιστότοπό σας και θέλουν πρόσβαση στο περιεχόμενο που αναζητούν τώρα. Για τη γενιά που δημιουργείται με άμεση πρόσβαση σε περιεχόμενο, που παρέχεται από μηχανές αναζήτησης όπως το Google, η μη προσθήκη ενός αποτελεσματικού εργαλείου αναζήτησης στον ιστότοπό σας στο WordPress θα μπορούσε να κάνει τον ιστότοπό σας να φαίνεται ξεπερασμένο και μη φιλικό προς το χρήστη.

Ευτυχώς, επιλέγοντας ένα από τα δωρεάν ή premium πρόσθετα αναζήτησης που είναι διαθέσιμα για το WordPress, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε αυτήν τη δυνατότητα στον ιστότοπό σας σήμερα. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την αναζήτηση ιστότοπου; Πρέπει όλοι οι ιστότοποι να έχουν ένα λειτουργικό εργαλείο αναζήτησης; Μοιραστείτε τις προτάσεις σας στα παρακάτω σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me