Πλήρης οδηγός θέματος για παιδιά WordPress

Παιδικά θέματα WordPress. Μπορεί να ακούγονται (και να φαίνονται) εκφοβιστικά στην αρχή, αλλά μόλις μάθετε τα σκαμπανεβάσματα (καθώς και την ομορφιά) των παιδικών θεμάτων του WordPress, θα διασκεδάσετε πολύ. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα αναλύσουμε το παιδικό θέμα του WordPress σε διάφορα μέρη του. Για να το θέσουμε με άλλο τρόπο, θα μάθουμε:


  • Τι είναι ένα παιδικό θέμα WordPress
  • Αξίες παιδικών θεμάτων WordPress
  • Τα μειονεκτήματα των παιδικών θεμάτων WordPress
  • Πώς να δημιουργήσετε ένα παιδικό θέμα WordPress
  • Πόροι θεματικού παιδικού WordPress

Τι είναι ένα παιδικό θέμα WordPress?

Λοιπόν, τι είναι ένα παιδικό θέμα WordPress?

Ένα παιδικό θέμα WordPress είναι βασικά ένα θέμα WordPress που «δανείζεται» αρχεία προτύπων και λειτουργίες από άλλο θέμα WordPress που είναι γνωστό ως γονικό θέμα. Μην τρυπάτε τίποτα ακόμη, θα σας εξηγήσω τα πάντα με λεπτομέρεια που υπόσχομαι.

ΕΝΑ γονικό θέμα είναι ένα τυπικό θέμα WordPress, όπως το κορυφαίο θέμα WordPress Total, το προεπιλεγμένο θέμα είκοσι δεκατέσσερα ή οποιοδήποτε θέμα χρησιμοποιείτε στον ιστότοπό σας.

Το πιο βασικό παιδικό θέμα του WordPress είναι απλά ένας φάκελος που περιέχει ένα ειδικό αρχείο style.css. Μην ανησυχείτε, όλα θα έχουν νόημα μόλις το εξηγήσω. Ένα από τα ερωτήματα που πιθανότατα περνάει από το μυαλό σας τώρα είναι: Γιατί θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε ένα παιδικό θέμα ενώ υπάρχουν πολλά γονικά θέματα?

Η απάντηση είναι αρκετά απλή. Τα περισσότερα γονικά θέματα λαμβάνουν ενημερώσεις τώρα και ξανά. Επομένως, εάν λάβετε ένα γονικό θέμα και προσαρμόσετε τον κώδικα (και το στυλ), θα χάσετε όλες αυτές τις αλλαγές την επόμενη φορά που θα ενημερώσετε το θέμα. Εδώ μπαίνουν τα παιδικά θέματα του WordPress. Ένα θυγατρικό θέμα WordPress σάς δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το γονικό σας θέμα χωρίς να διατρέχετε τον κίνδυνο να χάσετε τις αλλαγές σας κατά την ενημέρωση. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε να καταργήσετε τις ενημερώσεις εάν δεν σας πειράζει να εκθέσετε τον ιστότοπό σας σε χάκερ.

Προχωράω…

Πριν από μερικές παραγράφους, ανέφερα ότι τα θυγατρικά θέματα “δανείζονται” αρχεία προτύπων και λειτουργικότητα από γονικά θέματα. Πώς συμβαίνει αυτό; Σκεφτείτε τα παιδικά θέματα ως σκιά θέματα; μιμούνται τα γονικά τους θέματα. Είναι σαν να δημιουργείτε ένα αντίγραφο του γονικού σας θέματος χωρίς να αντιγράφετε τίποτα. Ακούγεται σαν μαγεία, σωστά?

Πατήστε το κουμπί παγώματος. Πώς δημιουργείτε ένα αντίγραφο του γονικού θέματος χωρίς να αντιγράψετε τίποτα; Το μυστικό για την κατανόηση των παιδικών θεμάτων βρίσκεται στο ειδικό αρχείο style.css που αναφέραμε προηγουμένως. Στην πραγματικότητα, το μυστικό είναι μια γραμμή που βρίσκεται μέσα στο style.css. Ποια γραμμή ρωτάτε; Περισσότερα για αυτό σε μια στιγμή. Δεδομένου ότι θα δημιουργήσουμε ένα παιδικό θέμα αργότερα σε αυτήν την ανάρτηση, θα εισαγάγω μερικές βασικές έννοιες για να αποκαλύψω τη γραμμή για την οποία μιλώ και να σας δώσω μια καλύτερη κατανόηση των παιδικών θεμάτων.

Για να δημιουργήσετε ένα θυγατρικό θέμα, πρέπει να δημιουργήσετε έναν φάκελο (για το θυγατρικό θέμα) στον κατάλογο θεμάτων WordPress. Μπορείτε να ονομάσετε το φάκελο οτιδήποτε (ή μετά το θέμα σας). Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσετε ένα style.css με τον ακόλουθο κώδικα:

/ *
Όνομα θέματος: Το όνομα του παιδικού θέματος (π.χ. Συνολικό θέμα παιδιού)
URI θέματος: http://www.example.com (Η διεύθυνση URL του παιδικού σας θέματος)
Περιγραφή: Μια σύντομη περιγραφή του παιδικού σας θέματος
Συγγραφέας: Το όνομά σας πηγαίνει εδώ
Πρότυπο: Το όνομα του καταλόγου γονικού θέματος (π.χ. Σύνολο, είκοσι δεκατέσσερα κ.λπ.)
Έκδοση: 1.0.0
* /

Πρέπει να αποθηκεύσετε αυτό το style.css στο φάκελο του παιδικού σας θέματος. Τώρα, επιστρέψτε στην έκτη (6η) γραμμή στον παραπάνω κώδικα. Θα δεις:

Πρότυπο: Το όνομα του καταλόγου γονικού θέματος (π.χ. Σύνολο, είκοσι δεκατέσσερα κ.λπ.)

Αυτή η γραμμή λέει το θέμα του παιδιού σας από το γονικό θέμα για να δανειστεί συναρτήσεις και αρχεία προτύπων. Αυτή η απλή γραμμή συνδέει το θέμα του παιδιού σας με το γονικό θέμα, ενεργώντας ως αγωγός μέσω του οποίου το θυγατρικό θέμα λαμβάνει αρχεία προτύπων και λειτουργίες από το γονικό θέμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το γονικό θέμα στην πλατφόρμα WordPress.

Αρκεί να πούμε, χωρίς αυτή τη γραμμή, δεν έχετε παιδικό θέμα. Έχετε απλώς ένα φάκελο και ένα τυπικό style.css αρχείο.

Συνοπτικά, η γραμμή προτύπου κληρονομεί (το μεγαλύτερο μέρος) του γονικού σας θέματος όταν ενεργοποιείτε το θέμα του παιδιού σας. Όλες οι αλλαγές που κάνετε στο θέμα του παιδιού σας δεν θα επηρεαστούν εάν / όταν ενημερώσετε το γονικό θέμα. Πώς σας αρέσει αυτή η εξήγηση; Παρακολουθείτε ή δεν είναι αρκετά ξεκάθαρο; Αν είστε μαζί μου, ας προχωρήσουμε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των παιδικών θεμάτων του WordPress.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση παιδικού θέματος?

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση ενός παιδικού θέματος και συνιστούμε σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί ένα θέμα που δεν ήταν ειδικά προσαρμοσμένο για τον ιστότοπό του για τη ρύθμιση και την ενεργοποίηση ενός παιδικού θέματος. Έχουμε αναφέρει μερικά από τα βασικά οφέλη από τη χρήση παιδικού θέματος και γιατί πρέπει να το λάβετε υπόψη.

Επιτυχία

Ασφαλείς ενημερώσεις

Τα παιδικά θέματα WordPress δανείζονται απλώς λειτουργίες, πρότυπα και στυλ από το γονικό θέμα. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας χωρίς να αγγίξετε το γονικό θέμα. Επομένως, κάθε φορά που οι προγραμματιστές ενημερώνουν το γονικό σας θέμα, μπορείτε να αναβαθμίσετε τον ιστότοπό σας με ασφάλεια χωρίς να χάσετε προσαρμοσμένες αλλαγές.

Τα παιδικά θέματα είναι εύκολα επεκτάσιμα

Τα παιδικά θέματα WP σας δίνουν μεγάλη ευελιξία. Μπορείτε να δημιουργήσετε νέα αρχεία προτύπων που δεν ήταν μέρος του γονικού θέματος. Μπορείτε να προσθέσετε νέες λειτουργίες, στυλ και πολλά άλλα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά εμπορικά και δωρεάν πλαίσια θεμάτων με επεκτάσιμες επιλογές για να ξεκινήσετε.

Τα παιδικά θέματα είναι ασφαλή για την εναλλαγή

Κάθε προγραμματιστής είναι άνθρωπος και όλοι γνωρίζουμε ότι το λάθος είναι ανθρώπινο. Όλοι κάνουν λάθη και όλοι ξεχνούν. Τούτου λεχθέντος, θα είστε στη σούπα αν ξεχάσετε να κωδικοποιήσετε κάτι όταν χρησιμοποιείτε ένα γονικό θέμα. Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά με τα παιδικά θέματα. Εάν ξεχάσετε κάποιο κωδικό, το WordPress θα φορτώσει αυτόματα μια εναλλακτική (ή την αρχική) από το γονικό θέμα. Φυσικά, αυτό ισχύει μόνο εάν ο κώδικας υπάρχει στο γονικό θέμα.

Ποια είναι τα αρνητικά της χρήσης ενός παιδικού θέματος?

Ενώ σε γενικές γραμμές τα παιδικά θέματα είναι καταπληκτικά και συνιστούμε σε όλους που χρησιμοποιούν το WordPress να ενεργοποιήσουν ένα παιδικό θέμα στον ιστότοπό τους, αν σκοπεύουν να κάνουν πιθανές αλλαγές στο μέλλον, είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη.

Υπάρχει μια καμπύλη εκμάθησης

Τα παιδικά θέματα προορίζονται κυρίως για την επέκταση ή την προσαρμογή της λειτουργικότητας του γονικού σας θέματος, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν είστε προγραμματιστής δεν θα έχετε πολλά να κάνετε με το θέμα του παιδιού σας και θα θελήσετε να μάθετε κάποια κωδικοποίηση πλήρες δυναμικό του παιδικού σας θέματος. Έτσι, εάν είστε αρχάριος, χρειάζεστε χρόνο για να μάθετε τη λειτουργία των γονικών θεμάτων και του WordPress (καθώς και λίγο κώδικα) γενικά για να απολαύσετε το πλήρες δυναμικό των παιδικών θεμάτων. Ωστόσο, πρέπει να κερδίσετε τις ρίγες σας. Σε τελική ανάλυση, θα κωδικοποιείτε σαν τους επαγγελματίες σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Τα πράγματα σπάνε ή έχουν μείνει πίσω

Εάν έχετε δημιουργήσει τον ιστότοπό σας γύρω από ένα γονικό θέμα, ίσως χρειαστεί να τροποποιήσετε μερικά πράγματα (π.χ. μενού, widget και / ή επιλογές θέματος) όταν μεταβείτε σε ένα παιδικό θέμα. Ορισμένα θέματα αποθηκεύουν ρυθμίσεις στη βάση δεδομένων με βάση το όνομα του θέματος, οπότε όταν μεταβείτε στο θέμα του παιδιού σας, μπορεί να φαίνεται ότι έχετε χάσει όλες τις ρυθμίσεις γονικού θέματος (ρυθμίσεις προσαρμογέα), αλλά μην ανησυχείτε ότι είναι ασφαλείς στη βάση δεδομένων, αλλά θα πρέπει να επιστρέψετε στον γονέα σας εάν συμβαίνει αυτό, ώστε να μπορείτε να αντιγράψετε τις ρυθμίσεις σας και να τις μετακινήσετε. Στο συνολικό θέμα μας παρέχουμε ένα χρήσιμο πλαίσιο Εισαγωγή / Εξαγωγή απευθείας στον πίνακα ελέγχου, ώστε να μπορείτε να αντιγράψετε τις ρυθμίσεις του Προσαρμογέα θέματος πριν μεταβείτε στο θέμα του παιδιού σας και να τις μεταφέρετε.

Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε το θέμα του παιδιού σας για να παρέχετε πρόσθετη λειτουργία στον ιστότοπό σας, αντί να χρησιμοποιείτε ένα πρόσθετο εάν αλλάζετε ποτέ το γονικό σας θέμα, ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε μερικά από αυτά τα tweaks σε ένα νέο παιδικό θέμα, να μετονομάσετε το τρέχον παιδικό θέμα ή να μετακινήσετε το τροποποιεί μια προσαρμοσμένη προσθήκη.

Πώς να δημιουργήσετε ένα παιδικό θέμα WordPress?

Θέλω να υποθέσω ότι είστε προληπτικοί και έχετε δημιουργήσει ένα φάκελο και το “ειδικό” αρχείο style.css για το θέμα του παιδιού σας. Εάν μόλις παραλείψατε σε αυτό το μέρος (ή περιμένατε ανυπόμονα αυτήν την ενότητα), ανοίξτε τον κατάλογο θεμάτων WordPress μέσω FTP / SFTP (… / wp-content / θέματα) και δημιουργήστε ένα φάκελο όπου θα αποθηκεύσετε το θέμα του παιδιού σας.

Σημείωση: Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον κατάλογο θεμάτων μέσω του Διαχειριστή αρχείων στο cPanel. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα-πελάτη FTP όπως FileZilla εάν έχετε ενεργοποιημένους λογαριασμούς FTP.

Στη συνέχεια, ανοίξτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (το δικό μου Μπλοκ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ++) και δημιουργήστε ένα αρχείο style.css με τις ακόλουθες πληροφορίες:

/ *
Όνομα θέματος: Το όνομα του παιδικού θέματος (π.χ. Συνολικό θέμα παιδιού)
URI θέματος: http://www.example.com (Η διεύθυνση URL του παιδικού σας θέματος)
Περιγραφή: Μια σύντομη περιγραφή του παιδικού σας θέματος
Συγγραφέας: Το όνομά σας πηγαίνει εδώ
Πρότυπο: Το όνομα του καταλόγου γονικού θέματος (π.χ. Σύνολο, είκοσι δεκατέσσερα κ.λπ.)
Έκδοση: 1.0.0
* /

Είναι ο ίδιος κωδικός που χρησιμοποιήσαμε νωρίτερα.

Ανεβάστε το αρχείο style.css στο φάκελο του παιδικού θέματος. Σε αυτό το σημείο, το αρχείο style.css είναι κενό (εκτός από τις παραπάνω γραμμές, που δεν κάνουν τίποτα όσον αφορά το στυλ), οπότε μην περιμένετε το θέμα του παιδιού σας να μοιάζει με το γονικό σας θέμα. Ωστόσο, για να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο, μπορείτε να εισαγάγετε το style.css του γονικού σας θέματος δημιουργώντας ένα νέο κενό αρχείο functions.php μέσα στον θυγατρικό φάκελο θέματος και προσθέτοντας τον ακόλουθο κώδικα PHP:

συνάρτηση total_child_enqueue_parent_theme_style () {

// Λάβετε δυναμικά τον αριθμό έκδοσης του γονικού φύλλου στυλ (επιτρέπει στα προγράμματα περιήγησης να αποθηκεύουν εκ νέου την κρυφή μνήμη του φύλλου στυλ σας όταν ενημερώνετε το θέμα σας)
$ theme = wp_get_theme ('Σύνολο');
$ version = $ theme-> get ('Έκδοση');

// Φόρτωση του φύλλου στυλ
wp_enqueue_style ('γονικό στιλ', get_template_directory_uri (). '/ style.css', array (), $ version);

}
add_action ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Φροντίστε να αλλάξετε το σημείο που λέει “Σύνολο” ως το όνομα του γονικού σας θέματος. Αυτό θα επιτρέψει στο θέμα του παιδιού σας να ενημερώσει δυναμικά τον αριθμό έκδοσης που επισυνάπτεται στο γονικό style.css, οπότε όταν το γονικό θέμα ενημερώνεται εάν υπήρχαν αλλαγές στο αρχείο style.css στο γονικό θέμα, θα επιτρέψει στο πρόγραμμα περιήγησης και στο CDN σας ( αν χρησιμοποιείτε ένα) επαναλάβετε την προσωρινή αποθήκευση του φύλλου στυλ και αποτρέψτε τον ιστότοπό σας να έχει προβλήματα CSS κατά την προβολή.

Προσαρμογή του παιδικού σας θέματος

παιδί-θέμα-προσαρμογές

Τώρα έλα το διασκεδαστικό μέρος. Πιθανότατα δημιουργήσατε το παιδικό σας θέμα για να κάνετε προσαρμογές!

  • Για να προσαρμόσετε το θέμα του παιδιού σας, απλώς προσθέστε τα στυλ σας στο αρχείο style.css που δημιουργήσατε. Θα παρακάμψουν τα αντίστοιχα στυλ που βρέθηκαν στο γονικό θέμα.
  • Για να επεξεργαστείτε αρχεία προτύπων, αντιγράψτε τα πρώτα στο θέμα του παιδιού σας και μετά επεξεργαστείτε τα από εκεί. Αλλά δεν μπορούν να αντιγραφούν ΟΛΑ τα αρχεία στο θέμα του παιδιού σας και να τροποποιηθούν, μπορείτε να αντιγράψετε μόνο αρχεία προτύπων. Επομένως, εάν το θέμα έχει συγκεκριμένα αρχεία για να περιλαμβάνει, inc, συναρτήσεις ή άλλο φάκελο που περιέχει προσαρμοσμένες τάξεις και συναρτήσεις, ενδέχεται να μην μπορείτε να τα αντιγράψετε και να τα τροποποιήσετε. Για αυτές τις περιπτώσεις ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα ή γάντζους δράσης για να τροποποιήσετε τις προεπιλεγμένες λειτουργίες του γονικού θέματος.
  • Μπορείτε να προσθέσετε προσαρμοσμένα αρχεία προτύπων στο θέμα του παιδιού σας για περισσότερες λειτουργίες
  • Χρησιμοποιήστε το αρχείο functions.php του παιδικού σας θέματος για να προσθέσετε προσαρμοσμένες λειτουργίες και να χρησιμοποιήσετε φίλτρα γονικού θέματος ή WordPress. Μην προσθέτετε νέες λειτουργίες στο αρχείο functions.php στο γονικό σας θέμα!

Το WordPress θα φορτώσει πρώτα τα αρχεία προτύπων και τα στυλ στο θέμα του παιδιού σας, αλλά αν λείπει κάτι, θα φορτώσει τα αντίστοιχα αρχεία στο γονικό θέμα. Ω ναι, τα παιδικά θέματα είναι ασφαλή, αλλά στοιχηματίζω ότι το είπαμε ήδη.

Και αυτό είναι.


Για να ολοκληρώσετε τα πράγματα…

Τα παιδικά θέματα είναι πολύ ισχυρά όσο η προσαρμογή και η επεκτασιμότητα. Επιπλέον, παρέχουν καλές βάσεις εκμάθησης για όσους θέλουν να μάθουν την ανάπτυξη θεμάτων WordPress. Είναι απλοί και διασκεδαστικοί για να δημιουργήσουν και να σας δώσουν πολλές επιλογές για να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας WordPress με όποιον τρόπο θέλετε.

Σχεδιάστε και διασκεδάστε και μην φύγετε πριν μοιραστείτε μαζί μας στα παρακάτω σχόλια. Αγαπάμε και εκτιμούμε τα σχόλιά σας ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me