Γνωρίστε καλύτερα το κοινό σας στο WordPress: Σημαντικές μετρήσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη

Καλύτερο κοινό WordPress: Σημαντικές μετρήσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη

Παρόλο που πολλοί από εμάς ξοδεύουμε ώρες και ώρες για τη δημιουργία, την ενημέρωση και την προώθηση των ιστότοπών μας, δεν τείνουμε να βάζουμε τον ίδιο χρόνο και ενέργεια για την κατανόηση των αναλυτικών στοιχείων χρήστη.


Πολλοί ισχυρίζονται ότι το analytics είναι βαρετό, αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι αποβάλλονται επειδή ξοδεύοντας χρόνο αναλύοντας πώς το κοινό σας χρησιμοποιεί τον ιστότοπό σας δεν παράγει άμεσα αποτελέσματα.

Ωστόσο, με την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα άτομα αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας, μπορείτε να κατανοήσετε και, στη συνέχεια, να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για την αύξηση της επισκεψιμότητας, τη δημιουργία περισσότερων δυνητικών πελατών και τη μετατροπή προβολών σε πωλήσεις.

Google Analytics

Google Analytics μπορεί να σας βοηθήσει να αναλύσετε και να κατανοήσετε μια ποικιλία μετρήσεων για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η δωρεάν υπηρεσία για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας.

Μάθετε από πού προέρχεται το κοινό σας

Πηγή επισκεψιμότητας του Google Analytics

Το κοινό σας θα φτάσει στον ιστότοπό σας από διάφορα μέρη. κοινωνικά μέσα, μηχανές αναζήτησης, άλλες ιστοσελίδες ή τη λίστα αλληλογραφίας σας, για να αναφέρουμε μόνο μερικές. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε από πού προέρχονται, ώστε να μπορείτε να αυξήσετε την παρουσία και τις προσπάθειές σας σε αυτές τις περιοχές, καθώς και να στοχεύσετε τις πηγές όπου δεν λαμβάνετε τις μετατροπές που θέλετε με καλύτερους τρόπους.

Είναι αρκετά οργανική η κυκλοφορία σας?

Διάγραμμα του Google Analytics

Δεν υπάρχουν καθορισμένοι όροι ως προς τον «καλό» αριθμό ατόμων που φτάνουν στον ιστότοπό σας μέσω οργανικών αναζητήσεων. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μετρήσεις σας για να δείτε εάν οι οργανικές αναζητήσεις σας χρειάζονται σημαντική βελτίωση ή όχι συγκρίνοντάς τις με άλλες πηγές επισκεψιμότητας.

Εάν προσελκύετε το μεγαλύτερο μέρος της επισκεψιμότητάς σας μέσω κοινωνικών μέσων ή άλλης ροής παραπομπής, τότε πρέπει να καταβάλλετε μεγαλύτερη προσπάθεια στο SEO σας. Βελτιώστε το περιεχόμενό σας και δημιουργήστε περισσότερες αναρτήσεις ιστολογίου χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις σημαντικές λέξεις-κλειδιά και φράσεις. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της κατάταξής σας στις μηχανές αναζήτησης και στη δημιουργία περισσότερης οργανικής κίνησης.

Εάν η οργανική επισκεψιμότητα είναι υψηλή σε σύγκριση με άλλες πηγές, τότε ίσως είναι καιρός να εστιάσετε περισσότερο σε μια άλλη περιοχή.

Τα κοινωνικά μέσα αυξάνουν το κοινό σας?

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις μετρήσεις των κοινωνικών μέσων σας, καθώς θα σας δώσει μια σαφή εικόνα τόσο του τι λειτουργεί όσο και του τι δεν αποτελεί μέρος των καμπανιών μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων.

Αυτές οι μετρήσεις μπορούν να σας δείξουν τι είδους περιεχόμενο λειτουργεί καλά με το κοινό σας, τι κοινοποιείται και αρέσει και τι πρέπει να συνεχίσετε να εστιάζετε στην παραγωγή. Εάν εκτελείτε προωθήσεις ή διαγωνισμούς, μπορείτε να παρακολουθείτε τη δημοτικότητα αυτών των δραστηριοτήτων για να δείτε εάν λαμβάνουν απόδοση στον χρόνο και την προσπάθεια που καταβάλλετε.

Πρόσθετο Easy Social Metrics Pro WordPress

Το Easy Social Metrics Pro είναι ένα εντυπωσιακό πρόσθετο WordPress που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την απόδοση των κοινωνικών μέσων σας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Το Social Metrics Pro σάς βοηθά να καταλάβετε πού ξεχωρίζει το κοινό σας, εξοικονομώντας χρόνο, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εστιάσετε στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες και λιγότερο σε άλλους. Παρακολουθώντας την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε επίσης να δείτε εάν η στρατηγική μάρκετινγκ λειτουργεί μακροπρόθεσμα ή εάν χρειάζεται αναθεώρηση.

Βελτιώστε τους αριθμούς παραπομπής δημιουργώντας σχέσεις

Οι παραπομπές από άλλους ιστότοπους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε επισκεψιμότητα, καθώς αυτό σημαίνει ότι οι θεατές έχουν ήδη ενδιαφέρον για τη θέση σας ή τον κλάδο σας. Ελέγξτε τις μετρήσεις σας για να δείτε από ποιους ιστότοπους προέρχονται οι θεατές και, στη συνέχεια, δημιουργήστε σχέσεις μαζί τους. Οι ισχυρές σχέσεις με άλλους στο πεδίο σας μπορούν να αυξήσουν το προφίλ σας στο διαδίκτυο, να προωθήσουν την επωνυμία σας και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Ελέγξτε τη φυσική τοποθεσία του κοινού σας

Τοποθεσία επισκεπτών

Ανάλογα με την επιχείρησή σας, η τοποθεσία μπορεί να είναι σημαντική. Εάν έχετε μια επιχείρηση τούβλων και κονιαμάτων που θέλετε να προσελκύσετε τοπικούς τακτικούς πελάτες, τα άτομα που βλέπουν τον ιστότοπό σας από την άλλη πλευρά του κόσμου είναι ωραία, αλλά ίσως όχι αυτό που χρειάζεται η επιχείρησή σας. Τα αναλυτικά στοιχεία σας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξετε ότι προσελκύετε το σωστό κοινό με το περιεχόμενο και την προώθησή σας.

Αν θέλετε να προσελκύσετε τοπικούς πελάτες, κάντε τον ιστότοπό σας και ιδιαίτερα το ιστολόγιό σας σχετικό με την τοποθεσία σας. Γράψτε για το τι συμβαίνει στην περιοχή σας. Εκτελέστε διαγωνισμούς για άτομα στο κατάστημα και δημοσιεύστε το στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με την προσέλκυση ενός ευρύτερου κοινού, αλλά θέστε τα άτομα που βρίσκονται κοντά σας ως προτεραιότητά σας.

Κατανοήστε τι επηρεάζει τα ποσοστά εγκατάλειψης

Ποσοστό εγκατάλειψης του Google Analytics

Είναι συχνά δύσκολο να βρούμε ακριβώς τι προκαλεί τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας. Η ανάλυση των μετρήσεών σας μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια ιδέα για το πού σας απογοητεύει ο ιστότοπός σας.

Πώς να μειώσετε τα ποσοστά εγκατάλειψης σε αναρτήσεις ιστολογίου

Τα ποσοστά εγκατάλειψης είναι συχνά υψηλά σε αναρτήσεις ιστολογίου που απαντούν στην ερώτηση «πώς να». Αυτό μπορεί εύκολα να εξηγηθεί, καθώς οι άνθρωποι έχουν φτάσει στην ανάρτηση ειδικά για να λάβουν απάντηση σε μια ερώτηση. Μόλις ικανοποιήσουν το ερώτημά τους τότε φεύγουν.

Εάν συμβαίνει αυτό με το ιστολόγιό σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αντισταθμίσετε αυτό το πρόβλημα προσθέτοντας “παροτρύνσεις για δράση”. Οι σύνδεσμοι προς άλλα άρθρα και προσφορές στον ιστότοπό σας ή μια δωρεάν προσφορά με αντάλλαγμα ένα email είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να εξερευνήσουν περαιτέρω τον ιστότοπό σας.

Τι μπορεί να προκαλεί υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης στην αρχική σελίδα?

Τα υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης στην αρχική σας σελίδα είναι σχεδόν πάντα κακό. Εάν συμβαίνει αυτό με τον ιστότοπό σας, εξετάστε προσεκτικά τα αναλυτικά στοιχεία για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε γιατί οι χρήστες εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας χωρίς να το κοιτάξουν πρώτα.

Πρώτα ρίξτε μια ματιά στο χρονικό διάστημα που οι άνθρωποι μένουν στην αρχική σας σελίδα. Εάν κάποιοι αποχωρούν μετά από λίγα δευτερόλεπτα τότε πιθανότατα οφείλεται στο ότι ο ιστότοπός σας έχει αργούς χρόνους φόρτωσης, ότι δεν ανταποκρίνεται σε κινητές συσκευές ή ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Ώρα να διορθώσετε!

Τι γίνεται αν οι άνθρωποι μένουν για περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα αλλά δεν κάνουν κλικ σε άλλη σελίδα; Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να υπάρχουν άλλα προβλήματα, τα οποία δεν θα είναι τόσο γρήγορη επιδιόρθωση. Πιθανότατα θα υπάρχουν προβλήματα με το σχεδιασμό και τη χρηστικότητα του ιστότοπου ή το περιεχόμενο που δεν είναι αρκετά ενδιαφέρον. Ωστόσο, ελέγξτε ξανά αν ο ιστότοπος ανταποκρίνεται πλήρως.

Οι αρχικές σελίδες πρέπει να είναι σαφείς, συνοπτικές και οι επισκέπτες πρέπει να «σας βρουν» εντός 5 δευτερολέπτων από την προσγείωση στη σελίδα σας. Είναι προφανές ποια είναι η επιχείρησή σας και τι προσφέρετε; Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά μεγάλο κείμενο και ορολογία στην αρχική σας σελίδα, απλώς κρατήστε το απλό. Ο σχεδιασμός της αρχικής σελίδας πρέπει να είναι καθαρός και εύκολος στην πλοήγηση, δείχνοντας στους επισκέπτες πού πρέπει να πάνε στη συνέχεια. Χρησιμοποιήστε κάποια παρότρυνση για δράση αλλά όχι πάρα πολλές, δεν θέλετε να κατακλύσετε και να μπερδέψετε το κοινό σας.

Ανάλυση μεμονωμένων σελίδων

Δημοφιλείς σελίδες του Google Analytics

Το Google analytics περιέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με κάθε σελίδα του ιστότοπού σας στο WordPress. Αυτό σας βοηθά να εξετάσετε σε βάθος τι κάνει το κοινό σας στον ιστότοπό σας και να κατανοήσετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας για να διατηρήσετε και να αυξήσετε το κοινό σας.

Κορυφαίες σελίδες προορισμού

Κοιτάξτε πού φτάνουν οι άνθρωποι στον ιστότοπό σας και προσδιορίστε τις κορυφαίες σελίδες προορισμού σας. Γνωρίζοντας αυτό μπορεί να σας βοηθήσει με δύο τρόπους:

  1. Δημιουργήστε περισσότερο περιεχόμενο σαν αυτό, καθώς προφανώς προσελκύει άτομα.
  2. Θέλετε οι επισκέπτες που φτάνουν να παραμείνουν στον ιστότοπό σας, οπότε παρέχετε ποιοτικό περιεχόμενο σε αυτές τις σελίδες με κάποιες «παροτρύνσεις για δράση». Αυτό ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παραμείνουν στον ιστότοπό σας και αυξάνει την πιθανότητα δυνητικών πελατών ή πωλήσεων.

Προβολές κορυφαίας σελίδας

Οι προβολές της κορυφαίας σελίδας δείχνουν ποιο περιεχόμενο είναι το πιο δημοφιλές και τι ενδιαφέρει το κοινό σας. Πρόκειται για πολύ σημαντικές πληροφορίες, καθώς σας βοηθά να κατανοήσετε τι είδους περιεχόμενο προσελκύει το κοινό σας. Είναι επίσης εκεί όπου πρέπει να τοποθετήσετε συνδέσμους και προωθήσεις για να ενθαρρύνετε τις πωλήσεις ή τη συλλογή διευθύνσεων email.

Θυμηθείτε επίσης να ελέγξετε τις μετρήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να δείτε τι έχει κοινοποιηθεί. Αυτό θα σας δώσει μια καλή εικόνα για τους τύπους του περιεχομένου σας που είναι δημοφιλές στα κοινωνικά μέσα.

Έξοδος σελίδων

Για να εμφανίζονται ως σελίδα εξόδου στα αναλυτικά στοιχεία σας, οι χρήστες πρέπει να έχουν κοιτάξει περισσότερες από μία σελίδες του ιστότοπού σας. Πρόκειται για άτομα που δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον για τον ιστότοπό σας και το περιεχόμενό σας, οπότε μπορεί να είναι δυνητικοί επιστρέφοντας επισκέπτες ή πελάτες.

Είναι εντάξει εάν μπορείτε να δείτε ότι οι χρήστες εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας από τη σελίδα επαφής, τη φόρμα επικοινωνίας ή τη φόρμα παραγγελίας. Αυτό που δεν θέλετε είναι μετρήσεις που δείχνουν ότι οι θεατές φεύγουν από την αρχική σελίδα ή χειρότερα, κατά την ολοκλήρωση της αγοράς πριν ολοκληρώσουν μια αγορά. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να ελέγξετε τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς για να βεβαιωθείτε ότι είναι ομαλή, φιλική προς το χρήστη και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος.

Επιστρέφοντας Επισκέπτες

Θέλετε να παρακολουθείτε τον αριθμό των επιστρεφόμενων επισκεπτών για να δείτε αν αυτό αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Οι επισκέπτες που επιστρέφουν είναι σημαντικοί, καθώς αυτοί έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τη θέση σας και είναι πιο πιθανό να γίνουν πελάτες. Εάν ο αριθμός των επιστρεφόμενων επισκεπτών σας είναι χαμηλός, πιθανότατα πρέπει να βελτιώσετε το περιεχόμενό σας. Κάντε το πιο ενδιαφέρον, ώστε οι χρήστες να θέλουν να επιστρέψουν και να διαβάσουν περισσότερα.

Κοιτάξτε τα ποσοστά μετατροπής σας

Αναμφισβήτητα η πιο σημαντική μέτρηση για παρακολούθηση, το ποσοστό μετατροπών σάς ενημερώνει εάν ο ιστότοπός σας επιτυγχάνει τον κύριο στόχο του. Το κοινό σας κάνει αυτό που θέλετε; Αυτό θα μπορούσε να είναι η συλλογή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η αύξηση των συνδρομών ή η πώληση προϊόντων.

Εάν τα ποσοστά μετατροπών σας είναι χαμηλά, αλλά η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας είναι υψηλή, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ορισμένα πράγματα. Είτε προσελκύετε λάθος είδος κοινού είτε ο ιστότοπός σας δεν είναι αρκετά καλός. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κακό περιεχόμενο, όχι αρκετές παροτρύνσεις για δράση ή έναν άχρηστο ιστότοπο. Σε αυτήν την περίπτωση, ήρθε η ώρα να εστιάσετε στη βελτίωση των ποσοστών μετατροπής.

Τελικές σκέψεις

Παρόλο που η ανάλυση των δεδομένων του ιστότοπού σας μπορεί αρχικά να πάρει χρόνο, μόλις καταλάβετε τι να αναζητήσετε, γίνεται πιο εύκολη και πιο γρήγορη. Το πιο σημαντικό, με την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το κοινό σας αλληλεπιδρά με τον ιστότοπό σας, μπορείτε να κάνετε τις βελτιώσεις που απαιτούνται για να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες που επιστρέφουν, να προσελκύουν νέους και, τελικά, να επιτρέπουν στον ιστότοπό σας να μετατρέπεται σε σχέση με τους στόχους του.

Τι σας εμποδίζει να ανακαλύψετε περισσότερες αναλύσεις και μετρήσεις επισκεπτών; Παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me