Συμβουλές για καλύτερη οργάνωση του ιστότοπού σας στο WordPress

Συμβουλές για καλύτερη οργάνωση του ιστότοπού σας στο WordPress

Είναι πάντα καλό να κάνεις μια καθαρή αρχή. Σίγουρα πρέπει να αισθανθήκατε καλά όταν ξεκινήσατε με μια καθαρή εγκατάσταση του WordPress. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ενώ είστε απασχολημένοι με τη δημιουργία εξαιρετικού περιεχομένου ή βελτιστοποίησης για SEO, ίσως να μην έχετε παρατηρήσει την ακαταστασία να αυξάνεται. Και τώρα δυσκολεύεστε να εντοπίσετε πράγματα μέσα στην εγκατάσταση του WordPress; Πάρα πολλές κατηγορίες; Και ετικέτες; Οι αναρτήσεις ιστολογίου είναι ξεπερασμένες; Αργή φόρτωση; Τα εφεδρικά αντίγραφα χρειάζονται για πάντα; Εάν είναι ναι σε όλους (ή ακόμα και σε μερικούς), αυτό είναι για εσάς. Ήρθε η ώρα να πάρετε μια σοβαρή εκκαθάριση για να ανατρέψετε το WordPress σας.


Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να οργανώσετε καλύτερα το WordPress σας:

1. Δομή ιστότοπου

Το μενού είναι τόσο καλό μέρος για να αρχίσετε να καθαρίζετε το WordPress. Ένα λογικό και απλό μενού καθοδηγεί τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας για να βρουν αυτό που αναζητούν. Εάν δεν βρουν αυτό που θέλουν, είναι πιθανό να απομακρυνθούν. Και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης για τις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης.

Όχι μόνο αυτό, η Google βασίζεται επίσης στον τρόπο με τον οποίο ο ιστότοπός σας είναι δομημένος για την εύρεση περιεχομένου, καθώς και για να προσδιορίσει ποιο περιεχόμενο είναι πιο σημαντικό από το υπόλοιπο. Ας κάνουμε λοιπόν τη χάρη μας και δώστε προσοχή στο μενού, την πλοήγηση και τη δομή του ιστότοπου.

Δεν χρειάζεται να βρουν θέση στο μενού όλες οι σελίδες και η ανάρτηση του ιστολογίου σας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να κατηγοριοποιήσετε και να επισημάνετε σωστά τις αναρτήσεις σας και να τοποθετήσετε τις μεγάλες κατηγορίες σας στο μενού. Εάν λάβετε σωστά τις κατηγορίες και τις ετικέτες, η δημιουργία του μενού γίνεται πολύ πιο εύκολη. Το Yoast έχει αρκετά ολοκληρωμένος οδηγός σε δομή ιστοσελίδων.

Ένας βαρύς ιστότοπος περιεχομένου μπορεί να χρειαστεί ένα πολυεπίπεδο μεταβατικό μενού. Αλλά μην το παρακάνετε, καθώς οι επισκέπτες μπορεί να μην είναι πολύ πρόθυμοι να ξεπεράσουν πάρα πολλά κλικ για να φτάσουν στο περιεχόμενο που χρειάζονται.

Η χρήση ψωμιού στην επάνω γραμμή για την παροχή γρήγορων συνδέσμων για δημοφιλείς σελίδες είναι επίσης μια καλή ιδέα για έναν ιστότοπο με μεγάλο περιεχόμενο.

2. Ανασκόπηση κατηγοριών και ετικετών

Από προεπιλογή, όλες οι αναρτήσεις στο WordPress φέρουν την ένδειξη “Χωρίς κατηγορία”. Και αν δεν κατηγοριοποιήσετε την ανάρτησή σας, αυτή είναι η κατηγορία που θα εμφανίζεται στις ιστοσελίδες σας. Η κατηγοριοποίηση των αναρτήσεων δεν είναι απαραίτητη μόνο με το WordPress, αλλά και για το SEO. Βοηθά τις μηχανές αναζήτησης και τους επισκέπτες να περιορίσουν την αναζήτησή τους στον ιστότοπο. Είναι χρήσιμο στην οργάνωση περιεχομένου με τρόπο που είναι εύκολα αναζητήσιμο. Οι κατηγορίες διευκολύνουν τον χρήστη από τη διεπαφή και για τους διαχειριστές ιστότοπων από το backend.

Η κύρια διαφορά μεταξύ κατηγοριών και ετικετών είναι ότι οι κατηγορίες είναι γενικές, συνδυάζουν αναρτήσεις που εμπίπτουν σε μια ευρεία περιγραφή. Οι ετικέτες είναι πιο συγκεκριμένες. Μια ανάρτηση μπορεί να έχει περισσότερες από μία ετικέτες και μπορεί να εμπίπτει σε πολλές κατηγορίες. Οι κατηγορίες είναι τα κύρια θέματα που θα καλύψει το ιστολόγιό σας και δεν είναι πιθανό να αλλάζουν συχνά.

Στην ιδανική περίπτωση, οι κατηγορίες πρέπει να είναι διακριτές χωρίς αλληλεπικάλυψη. Ενώ πλαισιώνετε κατηγορίες και ετικέτες, κοιτάξτε τις από την άποψη των χρηστών για να διευκολύνετε την περιήγησή τους. Είναι πάντα καλύτερο να αποφασίσετε τις Κατηγορίες που θα χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας ακριβώς στην αρχή του ιστότοπου. Με ετικέτες, μπορείτε επίσης να τις προσθέσετε καθώς προχωράτε.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, θα διαπιστώσετε ότι οι κατηγορίες και οι ετικέτες σας αλληλεπικαλύπτονται ή είναι πάρα πολλές σε αριθμό για να βοηθήσετε στην πλοήγηση. Τότε είναι ώρα να κάνετε μια επισκόπηση των κατηγοριών και των ετικετών στον ιστότοπό σας.

Διαγραφή αχρησιμοποίητων ετικετών

 • Πρώτον, μπορείτε να διαγράψετε όλες τις αχρησιμοποίητες ετικέτες. Κατευθύνομαι προς Δημοσιεύσεις> Ετικέτες. Εάν ο αριθμός είναι «0» για οποιαδήποτε ετικέτα, διαγράψτε αυτήν την ετικέτα. Καταργώντας κατηγορίες και ετικέτες που δεν χρειάζεστε, θα ελευθερώσετε χώρο σε ορισμένα αρχεία διαχειριστή WordPress.
 • Στη συνέχεια, διαβάστε όλες τις υπόλοιπες ετικέτες για να δείτε αν μπορείτε να συνδυάσετε μερικές από αυτές μαζί. Διατηρήστε τις ετικέτες που είναι κατάλληλες και συγχωνεύστε τις ετικέτες που jarang χρησιμοποιούνται. ο Πρόσθετο ανακατεύθυνσης θα σας βοηθήσει με αυτό. Αφού εγκαταστήσετε τις προσθήκες, θα πρέπει να εισαγάγετε τις διευθύνσεις URL που πρόκειται να ανακατευθυνθούν. Χρησιμοποιώντας την επιλογή Γρήγορη επεξεργασία κάτω Δημοσιεύσεις> Ετικέτες, προσθέστε τις νέες ετικέτες αντί για τις παλιές ετικέτες στις παλιές αναρτήσεις.
 • Αφού τελειώσετε με τον εξορθολογισμό των κατηγοριών και των ετικετών, φροντίστε να ελέγξετε αν υπάρχουν σπασμένοι σύνδεσμοι και να βεβαιωθείτε ότι τα URL ανακατευθύνονται στη σωστή σελίδα.

Μπορείτε να δείτε το άρθρο μας για καλύτερες ετικέτες και κατηγορίες για να μάθετε σχετικά με τις προσθήκες που βοηθούν στις κατηγορίες και τις ετικέτες.

3. Δημιουργήστε εσωτερικούς συνδέσμους στις αναρτήσεις ιστολογίου σας

Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι αποτελούν μεγάλη βοήθεια για τη βελτίωση του SEO. Συμβάλλουν στη διατήρηση της διάρκειας των επισκεπτών στον ιστότοπό σας, οδηγώντας τους σε άλλο ενδιαφέρον περιεχόμενο. Το WordPress διευκολύνει τους συγγραφείς να αναζητούν σχετικές αναρτήσεις για σύνδεση. Ενώ εισάγετε έναν σύνδεσμο στην ανάρτησή σας, μπορείτε γρήγορα να διαβάσετε τα υπάρχοντα άρθρα στον ιστότοπό σας και να βρείτε σχετικές αναρτήσεις για να συνδεθείτε.

Εσωτερικοί σύνδεσμοι

Κατά προτίμηση, θα πρέπει επίσης να αφιερώσετε χρόνο για να επισκεφθείτε ξανά τις παλαιότερες αναρτήσεις σας και να τις συνδέσετε με σχετικές νέες δημοσιεύσεις.

Ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε είναι να λάβετε βοήθεια από τα πολλά πρόσθετα σχετικών αναρτήσεων και να εμφανίσετε μια επιλογή από αναρτήσεις που σχετίζονται με αυτές που διαβάζουν οι επισκέπτες..

4. Ελέγξτε για σπασμένους συνδέσμους

Περιστασιακά, ελέγξτε τον ιστότοπό σας για σπασμένους συνδέσμους. Κανένας επισκέπτης δεν θέλει να προσγειωθεί σε μια σελίδα αδιεξόδου και μπορεί να μην ενοχλεί να ακολουθεί οδηγίες για να βρει σχετικό περιεχόμενο. Κάθε φορά που αλλάζετε διευθύνσεις URL ή κατηγορίες ή ετικέτες, φροντίστε να προσθέσετε μια ανακατεύθυνση στο υπάρχον περιεχόμενο.

ο Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων είναι μια εξαιρετική προσθήκη για σάρωση του ιστότοπού σας για σπασμένους συνδέσμους. Αν και υπάρχουν πολλοί άλλοι μεγάλοι πόροι για να διορθώσετε σπασμένους συνδέσμους.

5. Καθαρίστε τη βάση δεδομένων

Ο καθαρισμός της βάσης δεδομένων σας μπορεί να βελτιώσει πολύ την απόδοση του ιστότοπου. Μια νέα εγκατάσταση του WordPress έχει μόνο λίγους πίνακες βάσεων δεδομένων. Αλλά ακόμη και όταν συνεχίζουμε να προσθέτουμε περιεχόμενο, η βάση δεδομένων διογκώνεται και με τον καιρό γίνεται δυσκίνητη. Η τρίμηνη εγκατάσταση του WordPress μου έχει ήδη 30+ τραπέζια, δεν αρκεί να το καλέσω βαρύ, αλλά σίγουρα φτάνω εκεί.

Πίνακες βάσης δεδομένων

Είναι καλύτερο να καθαρίσετε τη βάση δεδομένων πριν από προβλήματα όπως αργή φόρτωση, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή εισαγωγή / εξαγωγή αρχείων. Ο καθαρισμός της βάσης δεδομένων μπορεί να βελτιώσει την απόδοση, να επιταχύνει το αντίγραφο ασφαλείας σας, να επιλύσει προβλήματα ροής εργασίας και να βοηθήσει στη συντήρηση του ιστότοπου. Αφού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων, εκτελέστε τα παρακάτω,

 • Ξεκινήστε με την εκκένωση του Κάδου απορριμμάτων σε αναρτήσεις και σελίδες. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε αναρτήσεις σε εκκρεμότητα ή πρόχειρα που δεν χρειάζεστε πλέον.
 • Διαγράψτε τα θέματα και τις προσθήκες που δεν χρησιμοποιούνται, απλώς μην τα απενεργοποιείτε.
 • Διαγράψτε τα μη εγκεκριμένα σχόλια, τα ανεπιθύμητα και τα σκουπίδια από τα Σχόλια.
 • Τα αχρησιμοποίητα αρχεία πολυμέσων μπορούν να διαγραφούν από το φάκελο wp-uploads.
 • Βελτιστοποιήστε τη βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας την επιλογή PHPMyAdmin Optimize Table. Διαγράψτε όλα τα γενικά έξοδα, εάν υπάρχουν, από τον πίνακα.

Διαγραφή γενικών εξόδων

 • Οι κατεστραμμένες βάσεις δεδομένων μπορούν επίσης να επιδιορθωθούν επιλέγοντας αυτήν την επιλογή.

Βελτιστοποίηση βάσης δεδομένων

 • Μπορείτε επίσης να βελτιστοποιήσετε τη βάση δεδομένων σας με την επεξεργασία του αρχείου wp-config.php. Ή αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο, δοκιμάστε WP-Βελτιστοποίηση

Εν κατακλείδι

Αν θέλετε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να κάνετε έλεγχο περιεχομένου κάποτε, για να διαγράψετε περιεχόμενο που δεν είναι πλέον σχετικό. Ωστόσο, η επιμελή εφαρμογή των παραπάνω βημάτων θα πρέπει να βοηθήσει να απαλλαγούμε από το WordPress από μεγάλο μέρος του νεκρού βάρους και να παρουσιάσουμε μια πιο οργανωμένη εμφάνιση. Η διατήρηση μιας προσέγγισης κοινής λογικής ενώ προσθέτετε κατηγορίες και ετικέτες και υιοθετείτε μια λογική δομή μενού θα συμβάλει πολύ στον καθαρισμό και τη συντήρηση του WordPress σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map