Έλεγχοι συντήρησης WordPress για να ξεφύγετε από το δρόμο σήμερα

Έλεγχοι συντήρησης WordPress για να ξεφύγετε πριν από την άνοιξη

Όταν τα πράγματα γίνονται τρελά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και οδηγούν σε αυτήν, πολλοί από εμάς επιλέγουν να κάνουν check-up WordPress στο πίσω καυστήρα, αλλά η νέα χρονιά είναι η τέλεια στιγμή για να φροντίσετε κάποια συντήρηση προτού ξεκινήσει η επιχείρηση να ζεσταθεί ξανά . Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το WordPress σας είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να μην αντιμετωπίσετε ενοχλητικά σφάλματα ή προβλήματα όταν τα περιμένετε λιγότερο.


Ευτυχώς, για να αποφευχθεί μια καταστροφή, υπάρχουν μερικοί έλεγχοι συντήρησης και βασικοί έλεγχοι ασφαλείας του WordPress που μπορείτε να ξεφύγετε από σήμερα για να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα είναι σε καλή κατάσταση καθώς ξεκινάτε το 2017. Εδώ είναι οι αγαπημένες μας προτάσεις για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι σε κορυφαία κατάσταση:

1. Κάντε αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπου

Μια εργασία συντήρησης που πιθανότατα δεν έχετε σκεφτεί στο παρελθόν είναι να κάνετε πλήρη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπου. Σίγουρα, η πιθανότητα να χρειαστεί να βασιστείτε στο αντίγραφο ασφαλείας σας είναι πάντα πολύ σπάνια, αλλά αν συμβεί σίγουρα δεν θέλετε να είστε χωρίς αυτό.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία συντήρησης γιατί, αλήθεια, αν συμβεί κάτι καθώς βελτιώνετε και ενημερώνετε τον ιστότοπό σας, τουλάχιστον έχετε όλα αποθηκευμένα με ασφάλεια. Σας συνιστούμε να αποθηκεύετε τις πληροφορίες του ιστότοπού σας σε πολλά μέρη, όπως τοπικά και στο cloud. Θα θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων και όλων των αρχείων που σχετίζονται με τον ιστότοπο. Χρησιμοποιούμε VaultPress αλλά υπάρχουν τόνοι επιλογών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας WordPress από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε.

2. Βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία πυρήνα WordPress, τα πρόσθετα και τα θέματα είναι ενημερωμένα

Μία από τις πτυχές χωρίς άγχος του WordPress ως πλατφόρμας είναι ότι η ενημέρωση των πτυχών του ιστότοπού σας είναι εύκολη. Τούτου λεχθέντος, δεν μπορούμε να τονίσουμε τη σημασία να βεβαιωθούμε ότι είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας – στην πραγματικότητα, είναι εξίσου σημαντικό με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ολόκληρου του ιστότοπού σας (το οποίο παρεμπιπτόντως, θα θελήσετε πάντα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας πριν από την ενημέρωση αυτά τα αρχεία χειροκίνητα).

Σε περίπτωση που δεν έχετε ρυθμίσει αρχεία πυρήνα, πρόσθετα και θέματα για αυτόματη ενημέρωση — μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις λεπτομέρειες των μη αυτόματων ενημερώσεων εδώ.

  • Αρχεία πυρήνα WordPress. Όταν ρυθμίζετε αρχικά και κατεβάζετε αρχεία πυρήνα WordPress, υπάρχει μια επιλογή αυτόματης ενημέρωσης, η οποία είναι πάντα μια έξυπνη ιδέα, ειδικά εάν είστε κάποιος που δεν θα θυμάστε να το κάνετε χειροκίνητα. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα βασικά αρχεία ενημερώνονται επειδή οι σχεδιαστές κάνουν συνεχώς σημαντικές ενημερώσεις για να βοηθήσουν το WordPress να λειτουργεί ομαλά και ότι τα παλιά αρχεία πυρήνα μπορεί να προκαλέσουν περιττά λάθη και προκλήσεις.
  • Πρόσθετα και θέματα. Μπορείτε πάντα να ελέγξετε το μενού Πίνακας ελέγχου> Ενημερώσεις, καθώς θα σας δείξει εάν κάποια από τις προσθήκες / θέματα σας χρειάζονται ενημέρωση! Οι ειδοποιήσεις είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης επειδή καθιστούν απίστευτα εύκολο να κάνετε μια μη αυτόματη ενημέρωση εάν η δική σας δεν είναι αυτόματη. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι διαπιστώθηκε ότι τα πρόσθετα και τα θέματα που δεν ήταν ενημερωμένα ήταν στενά συνδεδεμένα με την παραβίαση ιστότοπων WordPress (θυμηθείτε να εκτελέσετε αυτά σάρωση κακόβουλου λογισμικού) – οπότε μην το χάσετε με το να αφήσετε αυτά να συλλέξουν σκόνη και να παραμείνουν ξεπερασμένα (ακόμα κι αν δεν τα χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή).

Εάν έχετε δημιουργήσει έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο για εσάς, συνήθως ο σχεδιαστής ιστοσελίδων σας θα ενημερώσει τον ιστότοπό σας για εσάς δωρεάν, έτσι ώστε η ενημέρωση να μην αλλάξει κανένα από τα σχέδιά σας. Πάντα φροντίστε να ρωτήσετε πριν ξεκινήσετε.

3. Απαλλαγείτε από τα αχρησιμοποίητα πρόσθετα

Απαλλαγείτε από τα αχρησιμοποίητα πρόσθετα

Στη σημείωση της ύπαρξης και των προσθηκών που είναι ξεπερασμένες, απλώς απαλλαγείτε από τις προσθήκες που έχετε που είναι απίθανο να χρησιμοποιήσετε ξανά. Είναι πάρα πολύ εύκολο να επαναλάβετε τη λήψη των προσθηκών και το να τους αφήσετε αχρησιμοποίητο και ξεπερασμένο μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Εκτός από τη δημιουργία ευπαθειών ιστότοπου, μπορούν επίσης να προκαλέσουν αργή λειτουργία στον ιστότοπό σας. Έτσι, αυτόν τον Ιανουάριο, μεταβείτε στη λίστα προσθηκών σας και απαλλαγείτε από αυτό που δεν χρησιμοποιείτε!

4. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για το υπέροχο περιεχόμενο ιστολογίου

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για το υπέροχο περιεχόμενο ιστολογίου

Το 2016 γράψατε, διορθώσατε και δημοσιεύσατε αναμφίβολα κάποιο υπέροχο περιεχόμενο! Εκτός από την υποστήριξη ολόκληρου του ιστότοπού σας στο WordPress, θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου του ιστολογίου σας συγκεκριμένα.

Αν κάτι συνέβαινε στο ιστολόγιό σας, αυτό το περιεχόμενο θα μπορούσε ενδεχομένως να χαθεί για πάντα – και αυτό είναι πολλά βελτιστοποιημένα δεδομένα SEO για να φτάσουν χωρίς αυτό το έτος. Εάν γενικά γράφετε σε έγγραφα πριν από την ανάρτηση (που είναι πραγματικά βέλτιστη πρακτική), αυτό είναι καλό, αλλά μπορεί επίσης να θέλετε να αποθηκεύσετε αυτά τα αρχεία σε έναν σκληρό δίσκο ή στο cloud.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα αυτοματοποιημένο Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας WordPress στο Dropbox, που σας επιτρέπει να αποφασίσετε πόσο συχνά, πότε και πού θα θέλατε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αυτού του εκπληκτικού περιεχομένου στο λογαριασμό σας στο Dropbox. Δεν πρόκειται να είναι η καλύτερη ιδέα για ιστότοπους με μεγάλο περιεχόμενο, αλλά μπορεί να λειτουργήσει καλά για μικρές επιχειρήσεις.

5. Ξεφορτωθείτε τα σχόλια ανεπιθύμητων και απορριμμάτων

Απαλλαγείτε από τα σχόλια ανεπιθύμητων και απορριμμάτων

Το WordPress καθιστά πολύ εύκολο να απαλλαγείτε από σκουπίδια ή ανεπιθύμητα σχόλια στο ιστολόγιό σας. Αυτά τα είδη σχολίων καταλαμβάνουν τελικά χώρο αποθήκευσης ιστότοπου και πραγματικά δεν σας κάνουν καμία εύνοια. Αυτό πρέπει πραγματικά να γίνει τουλάχιστον μηνιαία, αν όχι εβδομαδιαία, ανάλογα με το είδος της κίνησης που λαμβάνει ο ιστότοπός σας. Σε κάθε περίπτωση, το ξεκίνημα του έτους είναι ακόμα ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

6. Διαγράψτε τις αναθεωρήσεις μετά

Το WordPress είναι στην πραγματικότητα μια από τις πλατφόρμες όπου δεν χρειάζεται απαραίτητα να τονίζετε ότι πληκτρολογείτε το περιεχόμενό σας απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, καθώς διαθέτει δυνατότητες που δημιουργούν τακτικά αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου σας, σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας του Διαδικτύου, του υπολογιστή σας πεθαίνει ή συμβαίνει κάποιο απρόβλεπτο λάθος . Αυτή η λειτουργία είναι εξαιρετική, αλλά μόλις το περιεχόμενό σας είναι ζωντανό και ασφαλές, θα θέλετε να διαγράψετε τις αναθεωρήσεις μετά καθώς καταλαμβάνουν πολύ περιττό χώρο μετά το γεγονός.

Διαγραφή παλαιών αναθεωρήσεων ανάρτησης WordPress

Για έναν γρήγορο εύκολο τρόπο για να απαλλαγούμε από αναθεωρήσεις που μας αρέσουν Πρόσθετο WP-Optimize WordPress. Όχι μόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσθήκη για να διαγράψετε παλιές αναθεωρήσεις, αλλά και να ενεργοποιήσετε επιλογές για την κατάργηση αναρτήσεων στον κάδο απορριμμάτων, τη διαγραφή ανεπιθύμητων σχολίων, την κατάργηση pingbacks / trackbacks και άλλα.

7. Ελέγξτε για σπασμένους συνδέσμους

Ελέγξτε για σπασμένους συνδέσμους

Ένα από τα καθήκοντα συντήρησης που συχνά πέφτει στο δρόμο είναι ο έλεγχος του ιστολογίου και του περιεχομένου του WordPress για σπασμένους συνδέσμους. Αυτή είναι μια από τις πτυχές που ενδέχεται να μην επιστρέψετε και να ελέγξετε ξανά μετά τη δημοσίευση του περιεχομένου σας, αλλά οι σπασμένοι σύνδεσμοι μπορούν πραγματικά να υποτιμήσουν το περιεχόμενό σας και στους δύο όρους της κατάταξης SEO / στο διαδίκτυο και στην εμπειρία των αναγνωστών σας. Κατά τη γνώμη μου, το Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων WordPress είναι SUPER χρήσιμη στην ανίχνευση των σελίδων σας και στην αναζήτηση τέτοιων αλλαγών και σφαλμάτων.

Το Takeaway

Αυτές οι επτά συμβουλές συντήρησης αναμένεται να κάνουν τον ιστότοπό σας WordPress σε καλή κατάσταση καθώς ξεκινάμε το 2017-έτος. Η τακτική συντήρηση βοηθά τους ιστότοπούς σας στην ασφάλεια, την απόδοση και μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες βιώνουν το ιστολόγιό σας. Μπορείτε να μάθετε μερικές βασικές συμβουλές WordPress εδώ.

Μήπως κάποια από αυτές τις συμβουλές συντήρησης έκανε όλη τη διαφορά στον έλεγχο του ιστότοπού σας; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me