Πώς το κοινωνικό εμπόριο μπορεί να ωφελήσει τον ιστότοπό σας στο WordPress

Πώς το κοινωνικό εμπόριο μπορεί να ωφελήσει τον ιστότοπό σας στο WordPress

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις επιχειρήσεις μπορούν μερικές φορές να τρίβουν τους καταναλωτές με λάθος τρόπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να δουν διαφημίσεις να ευθυγραμμίζονται στο πλάι των ροών τους στο Facebook. Επίσης, δεν θέλουν μια συνεχή δέσμη προωθήσεων από το ιστολόγιό σας, την επιχείρηση ή τον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου.


Τα κοινωνικά δίκτυα διαφέρουν ριζικά στο δημογραφικό τους, το περιεχόμενο και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες. Αλλά σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για να δικτυωθούν, να γελάσουν, να εμπνευστούν, να μιλήσουν για ζητήματα και ίσως να αγοράσουν ένα ή δύο πράγματα.

Και αυτό δεν καταλαβαίνουν ορισμένες επιχειρήσεις. Η αγορά είναι συχνά το τελευταίο στοιχείο στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για έναν χρήστη κοινωνικών μέσων. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε εντελώς το κοινωνικό εμπόριο εάν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο WordPress για επιχειρήσεις.

Έτσι δημιουργεί το ερώτημα, πώς μπορεί το κοινωνικό εμπόριο να ωφελήσει τον ιστότοπό σας στο WordPress?

Τα αυτοματοποιημένα εργαλεία διευκολύνουν το συγχρονισμό και τη διαχείριση αποθέματος

Μία από τις ερωτήσεις που έχουν οι webmaster σχετικά με το κοινωνικό εμπόριο είναι πώς κάνετε το συγχρονισμό του αποθέματός σας με τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης; Υπάρχει κάποια εφαρμογή Facebook που πρέπει να δουλέψετε για να παρουσιάσετε ένα όμορφο κατάστημα στο Facebook?

Η απάντηση σε αυτό είναι ότι υπάρχουν πολλές εφαρμογές, αλλά δεν υπάρχει επίσημη λύση στο Facebook.

Για παράδειγμα, ένα αγαπημένο είναι το σχέδιο Shopify Lite, το οποίο παρέχει κουμπιά ηλεκτρονικού εμπορίου για τον ιστότοπό σας στο WordPress, μαζί με μια ενότητα καταστήματος για κοινή χρήση και πώληση των προϊόντων σας στη σελίδα σας στο Facebook.

Κάλεσε μια άλλη επιλογή Ecwid, το οποίο έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα και μία από τις ευκολότερες ενοποιήσεις για καταστήματα WordPress. Βασικά, μπορείτε να προσθέσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα σε λίγα λεπτά. Ένα καλάθι αγορών παρουσιάζεται στον ιστότοπό σας στο WordPress, επιτρέποντας στους πελάτες να διαλέγουν προϊόντα και να κάνουν αγορές.

Το Ecwid παρέχει επίσης ένα πλήρες κατάστημα στο Facebook, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα του ιστότοπού σας WordPress συγχρονίζονται με τη σελίδα του Facebook, διατηρώντας τα δάχτυλα των ποδιών σας όταν πρόκειται για απογραφή. Όχι μόνο αυτό, αλλά το Ecwid προσφέρει υποστήριξη για πολλές άλλες επιλογές κοινωνικής δικτύωσης και αγοράς όπως το eBay, το Amazon, το Blogger και το Tumblr, τα οποία ενσωματώνονται άψογα με το WordPress.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δύναμη των προσθηκών όπως το WooCommerce. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το WooCommerce δεν διαθέτει άμεσο εργαλείο που εγκαινιάζει ένα κατάστημα στο Facebook ή κάτι παρόμοιο Καρφίτσες με δυνατότητα αγοράς στο Pinterest. Επομένως, πρέπει να βρείτε μια εναλλακτική προσθήκη ή επέκταση όπως το Επέκταση WooCommerce στο Facebook από το StoreYa.

Αυτό το στολίδι επιτρέπει ένα υπέροχο κατάστημα στο Facebook, αλλά η εταιρεία διαθέτει επίσης επιλογές για πωλήσεις Twitter, γκαλερί καταστημάτων Instagram, καρτέλες YouTube, κουπόνια και πώληση Pinterest.

Οι κοινωνικές πωλήσεις σημαίνουν κοινωνικές μετοχές

Το κοινωνικό εμπόριο ωφελεί έναν ιστότοπο του WordPress με πολλούς τρόπους, αλλά οι πρωταρχικοί τρόποι με αυτόν τον τρόπο είναι να βρίσκονται οι πελάτες και να επωφελούνται από την κοινή χρήση.

Σκεφτείτε να κάνετε μια πώληση στον ιστότοπό σας WordPress με το WooCommerce. Μπορεί να έχετε μερικά κουμπιά κοινής χρήσης στη σελίδα του προϊόντος, αλλά όχι ότι πολλοί άνθρωποι θα το μοιραστούν με φίλους. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο ιστότοπός σας δεν πρόκειται να είναι ένας κόμβος για τους πελάτες σας να επισκέπτονται καθημερινά.

Ωστόσο, οι χρήστες του Facebook ξοδεύουν ώρες στο κοινωνικό δίκτυο, και το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τα Twitter, Pinterest και Instagram. Επομένως, είναι λογικό ότι μπορείτε συχνά να αποκτήσετε μεγαλύτερη έλξη δημιουργώντας ένα κατάστημα στο Facebook.

Επιπλέον, το άτομο που αγοράζει ένα αντικείμενο από το κοινωνικό σας κατάστημα βρίσκεται ήδη σε αυτό το κοινωνικό περιβάλλον. Μπορεί να είναι πιο πρόθυμοι να μοιραστούν ό, τι αγόρασαν ή να αρχίσουν να παρακολουθούν τη σελίδα σας σε αυτήν την περίπτωση. Ανεξάρτητα, οι άνθρωποι αρέσουν να μιλούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε αν ο στόχος είναι να τους κάνουν να μιλήσουν για τον ιστότοπό σας στο WordPress, είστε στο σωστό δρόμο.

Μπορείτε να συνδυάσετε εξαιρετικό περιεχόμενο και προσφορές προϊόντων

Ένας από τους τρόπους για να ξεχωρίσετε με το Facebook και το Instagram (και όλα τα πιο οπτικά κοινωνικά δίκτυα) είναι να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε εκπληκτικές φωτογραφίες. Για παράδειγμα, ένα προσαρμοσμένο κατάστημα παπουτσιών είναι πιο πιθανό να προκαλέσει στους πελάτες του όμορφα πλάνα από τις μπότες και τα παπούτσια του σε ανθρώπους στην έρημο σε αντίθεση με τις μπότες μπροστά σε λευκό φόντο.

Εν ολίγοις, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σάς δίνουν μια δικαιολογία για να δημιουργείτε το περιεχόμενό σας. Μπορεί να έχετε παραλείψει τη δημιουργικότητα με τις σελίδες προϊόντων του ιστότοπού σας, αλλά υπάρχει μικρή πιθανότητα να κάνετε τέτοιου είδους πωλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν τα ιστολόγιά τους στο WordPress για να κάνουν μαθήματα, λίστες και άλλο περιεχόμενο, όλα με την ιδέα να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι διαθέτετε κατάστημα υλικού, οπότε προσπαθείτε να πουλήσετε περισσότερα έμβολα. Κάνοντας μια ανάρτηση στο Facebook που ωθεί τους ανθρώπους να αγοράσουν περισσότερα έμβολα δεν έχει καμία δουλειά στο Facebook. Σε τελική ανάλυση, αυτό δεν είναι το Facebook.

Ωστόσο, εάν κάνετε μια ανάρτηση ιστολογίου ή ένα γράφημα που περιγράφει πώς να κάνετε μια τουαλέτα, αρχίζετε να προσφέρετε χρήσιμο περιεχόμενο στους πελάτες σας. Όχι μόνο κάνετε τους ανθρώπους χαρούμενους, αλλά μπορείτε να προωθήσετε τους εμβολείς σας στην ανάρτηση ιστολογίου ή στο infographic. Συχνά μπορείτε ακόμη και να συνδεθείτε απευθείας στη σελίδα κοινωνικού εμπορίου.

Η σωστή κοινωνική κοινή χρήση καθιστά την επωνυμία σας πιο ευδιάκριτη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει την επωνυμία σας πιο προσιτή. αν το προσεγγίσεις σωστά. Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι πελάτες είναι πιο πιθανό να περνούν περισσότερο χρόνο στο Facebook από τον ιστότοπό σας στο WordPress. Ωστόσο, μπορείτε να τους κατευθύνετε στον ιστότοπό σας με τη βοήθεια τοποθεσιών όπως το Facebook και το Instagram.

Αλλά συνεχίζουμε να μιλάμε για κοινωνικά καταστήματα και να μοιραζόμαστε ευκαιρίες. Τι γίνεται με την εξυπηρέτηση πελατών; Με εργαλεία όπως το Facebook Messenger και τακτικά παλιά Facebook, Pinterest, Instagram και Twitter, οι πελάτες αποκτούν πρόσβαση σε μια πιο προσωπική έκδοση της εταιρείας σας.

Ίσως πιστεύετε ότι η βάση γνώσεων ή το κέντρο υποστήριξης του ιστότοπού σας είναι αρκετά καλή, αλλά λάβετε υπόψη σας έναν πελάτη.

Προσωπικά δεν μου αρέσει να καλέσω μια εταιρεία και υποθέτω ότι η αποστολή ενός email θα μου πάρει πιο αργή απάντηση. Ωστόσο, οι εταιρείες συχνά απαντούν γρήγορα και κάπως άνετα σε μένα όταν κάνω σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στέλνω μηνύματα.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και για οποιονδήποτε ιστότοπο WordPress και δεν αναγκάζετε τους πελάτες σας να απομακρυνθούν από τις άνετες κοινωνικές τους ρυθμίσεις.

Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Κοινωνικό Εμπόριο για τον ιστότοπό σας στο WordPress?

Το κοινωνικό εμπόριο μπορεί να είναι επωφελές με πολλούς τρόπους. Μερικές φορές το μόνο που προσπαθείτε να κάνετε είναι να βρείτε περισσότερες επιχειρήσεις για τον τρέχοντα ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Άλλες φορές σας ενδιαφέρει περισσότερο να επεκτείνετε το blog σας στο WordPress με κάποιες πωλήσεις προϊόντων στο Facebook. Ανεξάρτητα από το εύρος της προσπάθειάς σας, είστε υποχρεωμένοι να βρείτε επιτυχίες μέσω του κοινωνικού εμπορίου. Το καλύτερο μέρος για την πώληση μέσω ιστότοπων κοινωνικών μέσων είναι το γεγονός ότι γενικά δεν κοστίζει χρήματα για να ξεκινήσει.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με την εκμετάλλευση του κοινωνικού εμπορίου για τον ιστότοπό σας στο WordPress, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map