Πώς να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress και να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη

Πώς να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress και να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να ρίξετε μια πρώτη ματιά σε έναν νέο ιστότοπο και, στη συνέχεια, να προσπαθήσετε να φτάσετε εκεί που πραγματικά θέλετε να πάτε. Για να βρείτε το περιεχόμενο που πραγματικά αναζητούσατε. Ενώ, ευτυχώς, οι μέρες των διαφημιστικών σελίδων, των λέξεων-κλειδιών, των μαζικά μη βοηθητικών σελίδων που έχουν σχεδιαστεί για να βγάλουν λεφτά από το Adsense δεν εμφανίζονται πλέον στα αποτελέσματα αναζήτησης όσο συχνά κάποτε…


Πολλοί ιστότοποι, ιδιαίτερα παλαιότεροι με χιλιάδες σελίδες περιεχομένου, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολοι για πλοήγηση ακόμη και με την κατάλληλη δομή και λειτουργικότητα. Όταν δεν είναι εκεί, είναι συχνά πιο εύκολο να πατήσετε backspace και να επιστρέψετε για να ρωτήσετε την Google τι θέλετε να γνωρίζετε, αντί να παραμείνετε στον ιστότοπο. Σε αυτό το άρθρο, καλύπτουμε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα και να βελτιώσετε σημαντικά την εμπειρία χρήστη.

Χρησιμοποιήστε σωστά τις κατηγορίες

Μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσετε να γίνετε πρωτότυποι, χρησιμοποιώντας κατηγορίες funky που παίρνουν μόνο οι “εσωτερικοί” ή απλώς αφήνετε τις κατηγορίες να βρίσκονται στο πλάι του δρόμου όταν εστιάζετε στη δημιουργία περιεχομένου, αλλά οι ακριβείς κατηγορίες καθιστούν πολύ πιο ευχάριστη την περιήγηση για τόσο την πρώτη φορά όσο και τους επιστρεφόμενους επισκέπτες.

Εάν η κατηγορία είναι πολύ γενική, ή απλά υποδηλώνει τον τύπο περιεχομένου, δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος για τους επισκέπτες να βρουν περισσότερα από τα ίδια, αν τους άρεσε το πρώτο κομμάτι του περιεχομένου σας… εκτός από ίσως συχνά αναξιόπιστες προσθήκες «σχετικών δημοσιεύσεων».

Η μη αυτόματη δημιουργία και προσθήκη αναρτήσεων σε κατηγορίες μετά το γεγονός μπορεί να φαίνεται σαν μια τρομακτική εργασία, αλλά στο τέλος, βοηθά στον εξορθολογισμό του ιστότοπού σας και στη βελτίωση της γενικής εμπειρίας χρήστη. Αν ρίξετε μια ματιά στις κατηγορίες μας εδώ στον WP Explorer, μπορείτε να δείτε ότι διαιρούμε με σαφήνεια τις αναρτήσεις μας σε κατηγορίες που ευθυγραμμίζονται με το πραγματικό θέμα, καθιστώντας πολύ εύκολο να διαβάσετε περισσότερα για ένα συγκεκριμένο θέμα που σας ενδιαφέρει.

Εφαρμογή Clear Navigation

Εφαρμογή Clear Navigation

Όταν ο ιστότοπός σας αρχίζει να αναπτύσσεται και έχετε αρχίσει να προσφέρετε όχι μόνο πολλές υπηρεσίες, αλλά έχετε και μια κοινότητα, είναι σημαντικό να έχετε σαφή πλοήγηση. Πολλοί μπλόγκερ επιλέγουν μια σελίδα “ξεκινήστε εδώ” που εξοικειώνει τον αναγνώστη για πρώτη φορά με αυτό που έχουν όλα σε μερικές από τις καλύτερες αναρτήσεις τους σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Μπορεί να λειτουργήσει για ορισμένα θέματα, αλλά άλλα έχουν πάρα πολλά υπο-θέματα για να είναι πραγματικά αποτελεσματικά. Εάν ισχύει για το θέμα του ιστότοπού σας, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε την πλοήγηση που επιτρέπει στο χρήστη γρήγορη πρόσβαση σε οποιαδήποτε από αυτές τις υποκατηγορίες περιεχομένου.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το ρυθμίσετε, είναι να κατηγοριοποιήσετε καλά και απλά να προσθέσετε ένα μενού που προβάλλει τις κατηγορίες ή να προσθέσετε τις κατηγορίες στην πλαϊνή γραμμή σε σελίδες όπου χρειάζεται. Και πάλι, εάν θέλετε να δείτε ένα παράδειγμα αυτού, πρέπει να κοιτάξετε πέρα ​​από αυτόν τον ιστότοπο. Στα αριστερά θα πρέπει να δείτε τις κατηγορίες μας εδώ στον WP Explorer, και είναι δύσκολο να αμφισβητήσετε αυτό το επίπεδο σαφήνειας. Στο τέλος σίγουρα, οι χρήστες σας θα μπορούσαν πιθανώς να χρησιμοποιήσουν το Google για να αναζητήσουν συγκεκριμένο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, αλλά μάλλον όχι, θα βρουν επίσης αποτελέσματα για τους ανταγωνιστές σας, οδηγώντας σε διαρροή δυνητικών συνδρομητών και πελατών.

Έχετε σαφή διάκριση μεταξύ διαφορετικών κομματιών περιεχομένου

Είτε γίνεται με την αλλαγή των χρωμάτων φόντου για μια συγκεκριμένη περιοχή, την αριστοτεχνική χρήση του κενού χώρου, τη χρήση σαφώς ορατών περιθωρίων ή τη σαφή χρήση των υποκεφαλίδων των επικεφαλίδων, είναι σημαντικό να ξεχωρίζετε το κύριο περιεχόμενο εκτός από, για παράδειγμα, το πλευρική γραμμή. Εάν όλα θολώσουν μαζί, η εμπειρία ανάγνωσης θα γίνει άσκοπα επώδυνη.

Εάν το θέμα σας πάσχει από το σύνδρομο «πλαϊνή μπάρα με το κύριο περιεχόμενο» και δεν έχει επιλογές για αλλαγή των χρωμάτων της πλευρικής γραμμής, μην ανησυχείτε. Δεν είναι πολύ δύσκολο να το διορθώσετε και αν δεν θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας, οποιοσδήποτε σχεδιαστής / προγραμματιστής αξίζει το γράσο του πληκτρολογίου του θα πρέπει να μπορεί να επιδιορθώσει γρήγορα σε λίγες ώρες ή λιγότερο.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να εγκαταστήσετε απλά ένα διαφορετικό θέμα που χειρίζεται καλύτερα αυτήν την πτυχή. Φυσικά, εάν ο ιστότοπός σας έχει μεγάλο κοινό ή είναι η κύρια πηγή εσόδων σας, θα πρέπει πάντα να δοκιμάζετε τις αλλαγές θέματος / θέματος σε μια τοπική έκδοση του ιστότοπού σας WordPress πριν να εφαρμόσετε οτιδήποτε άμεσα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του WordPress τοπικά σε Windows εδώ (εδώ για χρήστες Mac).

Κατάργηση όλων των σπασμένων συνδέσμων

Κατάργηση σπασμένων συνδέσμων

Αυτό θα πρέπει να είναι αυτονόητο, αλλά για παλαιότερους ιστότοπους, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσετε φρέσκο ​​όλο το παλιό σας περιεχόμενο και είναι εύκολο να καταλήξετε σε μερικούς σπασμένους συνδέσμους. Ευτυχώς δεν χρειάζεται πλέον να περάσετε με μη αυτόματο τρόπο όλες τις σελίδες σας για να αναζητήσετε σπασμένους συνδέσμους. Όπως με τα περισσότερα άλλα πράγματα, υπάρχει τώρα μια προσθήκη για αυτό. Στην πραγματικότητα, έχουμε ακόμη έναν οδηγό για τον τρόπο εύρεσης και κατάργησης σπασμένων συνδέσμων εδώ στον WP Explorer.

Χρησιμοποιήστε τις καρτέλες

Οι καρτέλες είναι για περιπτώσεις όπου ένα κομμάτι περιεχομένου δεν είναι αρκετά μεγάλο ή σημαντικό ώστε να δικαιολογεί μια διαφορετική σελίδα, αλλά το περιεχόμενο είναι αρκετά διαφορετικό για να κάνει τουλάχιστον μια υποκατηγορία για να χωρίσει το περιεχόμενο απαραίτητο. Εάν είστε σχεδιαστής, θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να έχετε καρτέλες για τα διάφορα είδη σχεδίων που κάνετε, με την κύρια σελίδα να δείχνει μόνο την κύρια εστίασή σας.

Εάν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για το πώς μοιάζουν οι καρτέλες όταν εφαρμόζονται, μπορείτε απλά να μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε το βιογραφικό του συγγραφέα κάτω από αυτήν την ανάρτηση, η οποία τις κάνει όμορφες. Έχουμε ακόμη δημιουργήσει έναν οδηγό για το πώς μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε προσθήκες για να λάβετε καρτέλες στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Βελτίωση ταχύτητας ιστότοπου

Βελτίωση ταχύτητας ιστότοπου

Είναι δύσκολο να κάνετε μια εμπειρία ιστότοπου να αισθάνεται ομαλή αν κάθε φορά που κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο, πρέπει να περιμένετε κοιτάζοντας ένα εικονίδιο φόρτωσης για περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο ή τρία. Η ταχύτητα είναι κάτι που θεωρείται όλο και περισσότερο δεδομένο λόγω της εστίασης στην ταχύτητα που έχουν οι μεγαλύτεροι ιστότοποι και το να ξεχωρίζεις λόγω του ότι είναι αργό δεν είναι σίγουρα καλό πράγμα.

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μιλάμε πολύ για την ταχύτητα εδώ στο WPExplorer (μόλις δημοσιεύσαμε ένα άρθρο σχετικά με μερικές εκπληκτικές προσθήκες για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress) και αυτό συμβαίνει επειδή η ταχύτητα φόρτωσης είναι ένα σημαντικό στοιχείο της εμπειρίας του χρήστη. Οι μεγαλύτεροι χρόνοι φόρτωσης είναι συχνά ένας μεγάλος παράγοντας όσον αφορά τα υψηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης και έχει βρεθεί ότι μειώνει σημαντικά τις πωλήσεις. Πάνω από όλα αυτά, η Google παραδέχτηκε ότι η ταχύτητα φόρτωσης παίζει ρόλο στην κατάταξη αναζήτησης. Τώρα σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κεντρικός υπολογιστής μπορεί στην πραγματικότητα να αποδειχθεί το κύριο πρόβλημα. Όπου δεν συμβαίνει αυτό, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε σχετικά εύκολα την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

Χρησιμοποιήστε ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN)
Ένας τρόπος για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας, είναι να φιλοξενήσετε το βαρύτερο περιεχόμενό σας, όπως εικόνες, σε δίκτυα τρίτων που το παρέχουν ταχύτερα στον τελικό χρήστη. Έχουμε ακόμη συγκεντρώσει μια λίστα με δωρεάν CDN για εσάς.

Χρησιμοποιήστε μια προσθήκη Cache
Ένα cache plugin είναι ένα plugin που απαλλάσσει ορισμένα από τα αιτήματα από την πλευρά του διακομιστή δημοσιεύοντας ό, τι μπορεί ως στατική σελίδα html. Υπάρχουν μερικά πρόσθετα που ξεπερνούν ακόμη περισσότερο αυτό. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης και διαμόρφωσης μιας προσθήκης cache.

Κατάργηση περιττών προσθηκών
Εάν έχετε ενεργοποιήσει πολλές προσθήκες που δεν εξυπηρετούν κανένα πραγματικό σκοπό για την κατώτατη γραμμή σας, είναι πιθανώς καλή ιδέα να απαλλαγείτε από το μεγαλύτερο μέρος τους. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς και γιατί πρέπει να αφαιρέσετε το επιπλέον WordPress plugins.

Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας
Είναι εύκολο να κόψετε κάποιες γωνίες τώρα που το WordPress αλλάζει το μέγεθος των εικόνων ώστε να χωράει στο περιεχόμενό σας. Ειδικά όταν πρέπει να αγωνιστείτε πραγματικά για να βρείτε μια εξαιρετική εικόνα για να ταιριάξετε με την ανάρτησή σας, είναι πολύ απλό να είστε τεμπέλης και απλά να το ανεβάσετε ως έχει και να το βάλετε στην ανάρτηση ή το άρθρο σας. Αλλά αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας. Ένα από τα πιο απλά και πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε τις εικόνες σας στο κατάλληλο μέγεθος και ίσως να τις συμπιέσετε χρησιμοποιώντας μια πιο φιλική προς το μέγεθος μορφή αρχείου, όπως JPEG. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις προσθήκες βελτιστοποίησης εικόνας και θα είστε ήδη μπροστά από τους περισσότερους ιστότοπους WordPress όσον αφορά τις εικόνες και την ταχύτητα φόρτωσης.

Τύλιξε

Στο τέλος, η ταχύτητα του ιστότοπου μπορεί να βελτιωθεί μόνο αν ο οικοδεσπότης σας αποδειχθεί εξαιρετικά αργός. Εάν έχετε βελτιστοποιήσει πλήρως τον ιστότοπό σας σύμφωνα με τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επιτάχυνσης του ιστότοπού σας και εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά αργό, ίσως θελήσετε να αλλάξετε το πρόγραμμα φιλοξενίας ή να φιλοξενήσετε εντελώς. (Εδώ στο WPExplorer χρησιμοποιούμε το WPEngine, και όπως μπορείτε σίγουρα να πείτε μόνοι σας, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις αργές ταχύτητες φόρτωσης εδώ.)

Η απόλυτη βελτιστοποίηση και βελτιστοποίηση ενός ιστότοπου για την εμπειρία των χρηστών μπορεί να είναι μια απαιτητική εργασία, ιδιαίτερα για τους πιο τεχνικά προβληματικούς. Αλλά ταυτόχρονα, είναι πολύ πιθανό, και οι ανταμοιβές που συνοδεύουν με αυτό, αξίζουν περισσότερο από τον κόπο.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me