Πώς να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας WordPress με δυναμικό περιεχόμενο

Πώς να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας WordPress με δυναμικό περιεχόμενο

Πώς μπορώ να κάνω τον ιστότοπό μου να φαίνεται επαγγελματικό; Είναι μια ερώτηση που πολλοί επίδοξοι κατασκευαστές ιστότοπων αναρωτιούνται πότε σχεδιάζουν το έργο τους. Οι προφανείς απαντήσεις θα περιλαμβάνουν τη βελτίωση του σχεδιασμού ή την προσθήκη πολλών φανταχτερών χαρακτηριστικών.


Στην πραγματικότητα, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να βελτιώσετε πραγματικά τον βασικό ιστότοπό σας και να τον κάνετε επαγγελματικό, προσαρμοσμένο είναι να προσθέσετε δυναμικό περιεχόμενο. Το δυναμικό περιεχόμενο θα προσφέρει στους χρήστες σας μια πολύ πιο ικανοποιητική εμπειρία στον ιστότοπό σας.

Εισαγωγή δυναμικού περιεχομένου

Τι είναι το Δυναμικό Περιεχόμενο?

Το δυναμικό περιεχόμενο αναφέρεται σε διαδραστικό περιεχόμενο ιστού που αλλάζει ανάλογα με την ώρα, την τοποθεσία και τον χρήστη. Όταν ένας χρήστης πλοηγείται σε έναν δυναμικό ιστότοπο, το WordPress θα τραβήξει τις σωστές πληροφορίες από τη βάση δεδομένων για εμφάνιση στον χρήστη, ανάλογα με τη σελίδα στην οποία βρίσκονται.

Με στατικό περιεχόμενο, αυτό που βλέπετε στο μπροστινό μέρος δεν θα αλλάξει. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός προγραμματιστή εάν θέλετε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές σε αυτόν. Ωστόσο, με δυναμικό περιεχόμενο οι κάτοχοι ιστότοπων μπορούν να επεξεργαστούν τα πάντα στο back-end χωρίς κωδικοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το τι βλέπει ο χρήστης, παρέχοντας μια πολύ πιο διαδραστική εμπειρία.

Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε σε έναν ιστότοπο γυμναστηρίου, ίσως θέλετε να δείτε τα διάφορα διαθέσιμα γυμναστήρια. Φυσικά, κάθε γυμναστήριο θα έχει διαφορετικές πληροφορίες, όπως το δικό του όνομα, τη διεύθυνση και τη λίστα των εγκαταστάσεων. Επομένως, όταν κάνετε κλικ σε κάθε γυμναστήριο, θα δείτε διαφορετικό περιεχόμενο σχετικό με αυτό που δεν θα βρείτε στις άλλες σελίδες.

Γυμναστήριο ισορροπίας

Energy Club

Τα πλεονεκτήματα του δυναμικού περιεχομένου

Το δυναμικό περιεχόμενο φέρνει πολλά πλεονεκτήματα στον ιστότοπό σας που δεν μπορεί να προσφέρει στατικό περιεχόμενο.

 • Μια καλύτερη εμπειρία χρήστη. Οι χρήστες θα μπορούν να δουν περιεχόμενο προσαρμοσμένο σε αυτούς, όπως διαφορετικές προσφορές που θα αλλάξουν ανάλογα με τη συμπεριφορά τους.
 • Βελτιώστε τους KPI σας. Με δυναμικό περιεχόμενο μπορείτε να βελτιώσετε τις μετατροπές και να μειώσετε τα ποσοστά εγκατάλειψης στον ιστότοπό σας δημιουργώντας προσαρμοσμένο περιεχόμενο.
 • Ομαλή πλοήγηση. Το δυναμικό περιεχόμενο παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία μέσω ενός ιστότοπου σε σύγκριση με το στατικό περιεχόμενο, καθώς μπορείτε εύκολα να βρείτε το περιεχόμενο που αναζητάτε.
 • Εύκολη ενημέρωση. Μπορείτε απλά να επεξεργαστείτε τη σελίδα σας στο back-end του WordPress χωρίς να χρειάζεται να προσλάβετε έναν ειδικό προγραμματιστή.
 • Ανταποκρίνεται σε μεγέθη οθόνης. Ένας δυναμικός ιστότοπος προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορα μεγέθη οθόνης σε σύγκριση με έναν στατικό.

Υπάρχουν δύο τρόποι που προτείνουμε να δημιουργήσετε δυναμικό περιεχόμενο. Παρακάτω θα σας δείξουμε τις δύο επιλογές και πώς ακριβώς μπορείτε να δημιουργήσετε τους ιστότοπούς σας και με τις δύο.

1. Δημιουργήστε δυναμικό περιεχόμενο με μπλοκ εργαλειοθήκης & Gutenberg

Εργαλειοθήκη

Πληροφορίες & λήψη

Η έναρξη του Μπλοκ εργαλειοθήκης προσφέρει έναν νέο τρόπο δημιουργίας δυναμικού περιεχομένου στο WordPress χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ Gutenberg.

Από την κυκλοφορία του πριν από ένα χρόνο, η Gutenberg έχει βελτιωθεί σημαντικά για να προσφέρει έναν απλό και διαισθητικό τρόπο για να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε τους ιστότοπούς σας. Το καλύτερο είναι ότι οι μη κωδικοποιητές μπορούν τώρα να δημιουργήσουν εύκολα αυτό που είχαν στο μυαλό τους χρησιμοποιώντας το Gutenberg και τα ενσωματωμένα πρόσθετα.

Αυτό περιλαμβάνει δυναμικό περιεχόμενο που μπορούν να δημιουργήσουν οι δημιουργοί ιστότοπων με το Gutenberg χάρη στο Toolset Blocks.

Πώς λειτουργεί το μπλοκ εργαλειοθήκης?

Το Toolset Blocks είναι ένα νέο πρόσθετο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε δύο μέτωπα:

 1. Δημιουργήστε προσαρμοσμένες, προηγμένες λειτουργίες, όπως πρότυπα περιεχομένου, αρχεία και αρχεία Προβολές.
 2. Υποστηρίξτε δυναμικές πηγές για μπλοκ που καθιστούν τα προσαρμοσμένα πεδία και τις ταξινομίες σας διαθέσιμα για προβολή στις σελίδες σας.

Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μπλοκ εργαλείων για να προσθέσετε δυναμικό περιεχόμενο εύκολα σε αναρτήσεις, σελίδες ή πρότυπα χωρίς κωδικοποίηση.

Παρακάτω έχω δημιουργήσει ένα παράδειγμα προτύπου περιεχομένου για έναν ιστότοπο επίδειξης γυμναστηρίων που διασφαλίζει ότι κάθε δημοσίευση γυμναστηρίου θα έχει τον ίδιο σχεδιασμό αλλά διαφορετικό περιεχόμενο χάρη στο δυναμικό περιεχόμενο.

Πρότυπο περιεχομένου εργαλειοθήκης

Πώς να δημιουργήσετε ένα πρότυπο περιεχομένου με δυναμικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας μπλοκ εργαλειοθήκης

Ας δημιουργήσουμε ένα πρότυπο για τον προσαρμοσμένο τύπο ανάρτησης του Gyms στον ιστότοπό μας.

Θα χρειαστεί εγκαταστήστε μπλοκ εργαλειοθήκης πριν ξεκινήσετε και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα βασικά της χρήσης του προγράμματος επεξεργασίας Gutenberg.

Υπάρχουν δύο κύριες πηγές από τις οποίες μπορείτε να σχεδιάσετε δυναμικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας μπλοκ εργαλειοθήκης. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε μια πηγή από την τρέχουσα ανάρτηση είτε από ένα προσαρμοσμένο πεδίο. Παρακάτω θα εξετάσουμε και τις δύο επιλογές για να δείξουμε πότε μπορεί να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσετε.

Εμφάνιση δυναμικού περιεχομένου από μια τρέχουσα ανάρτηση

Κατευθύνομαι προς Σετ εργαλείων> Πίνακας ελέγχου και κάντε κλικ στο Δημιουργία προτύπου περιεχομένου επιλογή δίπλα στον τύπο ανάρτησης για τον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε ένα πρότυπο περιεχομένου.

Δημιουργία προτύπου περιεχομένου

Μπορούμε τώρα να αρχίσουμε να προσθέτουμε τα μπλοκ μας για να δημιουργήσουμε το πρότυπο περιεχομένου μας. Ας υποθέσουμε ότι θέλω να προσθέσω μια εικόνα. Πρώτα επιλέγετε το + επάνω αριστερά για να προσθέσετε ένα μπλοκ.

Εργαλειοθήκη Δημιουργία μπλοκ

Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε τη λίστα μπλοκ του Εργαλείου και προσθέστε το Μπλοκ εικόνας.

Μπλοκ εικόνας σετ εργαλείων

Τώρα θα δείτε μια ερώτηση που σας ζητά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δυναμικές πηγές ή όχι. Κάντε κλικ Ναί.

Δυναμική πηγή εικόνας σετ εργαλείων

Επιλέξτε την πηγή για την εικόνα σας. Αυτό καθορίζει ποιο περιεχόμενο θα ανεβάσει το WordPress ανάλογα με την επιλογή που θα επιλέξετε. Θέλω να εμφανίσω τις επιλεγμένες εικόνες κάθε γυμναστηρίου μέσα στο μπλοκ, οπότε θα επιλέξω το Προτεινόμενα δεδομένα εικόνας επιλογή.

Προτεινόμενα δεδομένα εικόνας σετ εργαλείων

Στη δεξιά πλευρική γραμμή μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω την εικόνα σας εάν θέλετε να αλλάξετε την πηγή του δυναμικού περιεχομένου ή να στιλ την εικόνα, για παράδειγμα.

Ρυθμίσεις εικόνας σετ εργαλείων

Εμφάνιση δυναμικού περιεχομένου από προσαρμοσμένο πεδίο

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο πρότυπο περιεχομένου με πριν για να δημιουργήσουμε μπλοκ με δυναμικό περιεχόμενο από ένα προσαρμοσμένο πεδίο. Αυτή τη φορά θα προσθέσω το προσαρμοσμένο πεδίο για τις βαθμολογίες κάθε γυμναστηρίου ως δυναμικό περιεχόμενο.

Μεταβείτε στη λίστα των μπλοκ εργαλειοθήκης και προσθέστε το Μονό μπλοκ πεδίου.

Εργαλείο μπλοκ ενιαίου πεδίου

Στην πλαϊνή μπάρα κάτω δεξιά Πηγή πεδίου, επίλεξε το Προσαρμοσμένο πεδίο τύπος πεδίου.

Σύμφωνα με το Προσαρμοσμένες ομάδες πεδίων αναπτυσσόμενο μενού επιλέξτε το Γυμναστήρια τύπος δημοσίευσης. Λάβετε υπόψη ότι αυτός θα είναι οποιοσδήποτε τύπος προσαρμοσμένης ανάρτησης από τον οποίο θέλετε να τραβήξετε το προσαρμοσμένο πεδίο.

Σύμφωνα με το Προσαρμοσμένο πεδίο αναπτυσσόμενο μενού επιλέξτε το προσαρμοσμένο πεδίο που θέλετε να εμφανίσετε. Έχω επιλέξει το Εκτίμηση επιλογή.

Ανάρτηση προσαρμοσμένων πεδίων εργαλειοθήκης

Εάν κάνετε εναλλαγή μεταξύ των διαφορετικών θέσεων γυμναστηρίου στο μπροστινό μέρος, θα δείτε ότι κάθε ανάρτηση εμφανίζει τη σωστή τιμή για αυτό το γυμναστήριο χάρη στο δυναμικό περιεχόμενο. Παρατηρήστε πώς δεν χρειαζόμαστε καθόλου κωδικοποίηση για να δημιουργήσουμε το δυναμικό μας περιεχόμενο.

Πρόσθεσα μερικά άλλα μπλοκ με δυναμικό περιεχόμενο στο πρότυπο περιεχομένου μου. Δείτε πώς φαίνεται τώρα στο μπροστινό μέρος.

Παράδειγμα γυμναστικής εργαλειοθήκης

2. Δημιουργία δυναμικού περιεχομένου με σύνολο

Ένας άλλος εξίσου αποτελεσματικός τρόπος δημιουργίας δυναμικού περιεχομένου είναι η χρήση του θέματος Total για τη δημιουργία ενσωματωμένων δυναμικών προτύπων ανάρτησης.

Τι χαρακτηριστικά προσφέρει η συνολική προσφορά?

Το Total είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα στο WordPress και διαθέτει πολλές δυνατότητες τις οποίες μπορείτε να ρυθμίσετε εύκολα χωρίς να χρειάζεται να κάνετε λήψη πολλαπλών προσθηκών για να εκτελέσετε αυτές τις εργασίες.

 • Εύκολος εισαγωγέας επίδειξης – Μετατρέψτε τον άδειο ιστότοπό σας σε έναν πλήρως λειτουργικό ιστότοπο γεμάτο με ένα κλικ όταν επιλέγετε να εισαγάγετε μία από τις 40 + προ-ενσωματωμένες επιδείξεις της Total.
 • Μεταφορά και απόθεση δημιουργού σελίδων – Το Total συνδυάζεται με το δημοφιλές πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων WPBakery για να σας παρέχει ένα διαισθητικό πρόγραμμα δημιουργίας drag & drop, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας με ευκολία.
 • 100s στοιχείων δημιουργίας σελίδων – Επωφεληθείτε από τα εκατοντάδες στοιχεία δημιουργίας σελίδων του Total για να προσαρμόσετε τις σελίδες σας.
 • Εύκολα προσαρμόσιμο – Χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις ζωντανής προσαρμογής για να αλλάξετε έναν αριθμό στοιχείων στον ιστότοπό σας, όπως χρώματα, γραμματοσειρές, πλάτη και πολλά άλλα.
 • Φιλικό για προγραμματιστές – Το Total συνοδεύεται από έναν αριθμό ενσωματωμένων αγκιστριών και φίλτρων που σας διευκολύνουν να τροποποιήσετε το θέμα σας με 450+ αποσπάσματα διαθέσιμα από την ηλεκτρονική τεκμηρίωση.

Και, φυσικά, μπορείτε να δημιουργήσετε δυναμικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το Σύνολο. Παρακάτω ας δείξουμε ένα παράδειγμα του τι μπορείτε να επιτύχετε κάνοντας ένα απλό στοιχείο χαρτοφυλακίου δυναμικό.

Πώς να δημιουργήσετε ένα πρότυπο δυναμικού περιεχομένου με σύνολο

Κατευθύνομαι προς Visual Composer> Πρότυπα και κάντε κλικ Προσθεσε νεο. Στη συνέχεια, δώστε στο πρότυπό σας ένα όνομα.

Σύνολο διάταξης ανάρτησης χαρτοφυλακίου

Πρώτα θα προσθέσω το Δημοσίευση μέσων στοιχείο που θα εμφανίζει ό, τι μέσα που προσθέτετε στις δημοσιεύσεις σας. Για χαρτοφυλάκια, αυτό θα μπορούσε να είναι η επιλεγμένη εικόνα, γκαλερί, βίντεο κ.λπ..

Στη συνέχεια, θα συμπεριλάβω το Δημοσίευση περιεχομένου ενότητα που θα εμφανίζει οποιοδήποτε περιεχόμενο προστίθεται στις δημοσιεύσεις του προγράμματος επεξεργασίας.

Σύνολο μέσων μετάδοσης

Με το Σύνολο μπορείτε να συμπεριλάβετε έναν αριθμό στοιχείων ανάρτησης στο δυναμικό σας πρότυπο. Προσθέστε τίτλο ανάρτησης, μεταδεδομένα, σχετικά στοιχεία, ετικέτες, κοινωνικούς συνδέσμους και άλλα. Όταν τελειώσετε κάντε κλικ Δημοσιεύω.

Τώρα πρέπει να αντιστοιχίσουμε το δυναμικό πρότυπο στον προσαρμοσμένο τύπο ανάρτησης χαρτοφυλακίου μας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο WordPress Εξατομικευτής, μετά κατευθυνθείτε προς Χαρτοφυλάκιο και επιλέξτε το πρότυπο που μόλις δημιουργήσατε Δυναμικό πρότυπο (για προχωρημένους).

Συνολικό δυναμικό πρότυπο

Τώρα μπορείτε να δείτε τα μέσα σας σε δράση. Κάντε κλικ Αποθήκευση και δημοσίευση και το δυναμικό περιεχόμενό σας θα πρέπει να είναι έτοιμο.

Σύνολο δυναμικού προτύπου προτύπου

Η δημιουργία δυναμικών προτύπων είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή εάν δημιουργείτε ιστότοπους για πελάτες. Χρησιμοποιώντας τα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρότυπο μία φορά και να το αντιστοιχίσετε σε όλα τα στοιχεία του χαρτοφυλακίου σας αμέσως. Όχι μόνο αυτό, αλλά αν πρέπει να αλλάξετε μια διάταξη, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επεξεργαστείτε το πρότυπο και όλα τα στοιχεία του χαρτοφυλακίου σας θα ενημερωθούν επίσης.


Πείτε μας την εμπειρία σας από τη δημιουργία δυναμικού περιεχομένου! Τώρα έχετε δύο μεθόδους για τη δημιουργία δυναμικού περιεχομένου. Μπορείτε είτε να πραγματοποιήσετε λήψη Μπλοκ εργαλειοθήκης ή Σύνολο θέματος σήμερα και ξεκινήστε να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας από το βασικό έως το έθιμο.

Έχετε χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε εργαλείο για να προσθέσετε δυναμικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας; Ενημερώστε μας πώς λειτούργησε για εσάς στα παρακάτω σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map