Εύκολες συμβουλές για αρχάριους WordPress για να ξεκινήσετε το 2018

Το WordPress επιτρέπει σε κανονικούς ανθρώπους όπως εσείς και εμένα να δημιουργήσουμε και να διαχειριστούμε τα δικά μας ιστολόγια και ιστότοπους. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι όταν βλέπουμε τον δικό μας Πίνακα ελέγχου WordPress για πρώτη φορά. Και βιαζόμαστε να βγάλουμε την πρώτη μας ανάρτηση για να αντικαταστήσουμε την τυπική πρώτη θέση του Hello World από το WordPress.


Αλλά περιμένετε, υπάρχουν πολλές ενσωματωμένες δυνατότητες του WordPress με τις οποίες πρέπει να εξοικειωθείτε. Μπορούν να κάνουν τη ζωή σας στο blogging εύκολη και ευχάριστη. Αφιερώστε χρόνο για να περιηγηθείτε στις πολλές επιλογές του μενού στα αριστερά, τις επιλογές οθόνης στο επάνω μέρος, τις επιλογές στο πρόγραμμα επεξεργασίας και θα εκπλαγείτε ευχάριστα με το πόσο παραβλέψατε. Ας αφιερώσουμε λοιπόν αυτήν την ανάρτηση για να ανακαλύψουμε τις πολλές όχι τόσο προφανείς επιλογές που μπορούμε να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή στο WordPress.

Ας αρχίσουμε,

Διαχείριση αναρτήσεων χωρίς κόπο στο WordPress

Η δεξιά γωνία του Post Editor είναι μια ευλογία για τους bloggers. Σας βοηθά να διαχειριστείτε καλύτερα τις αναρτήσεις σας με πολλούς τρόπους. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν συνήθως ρυθμίσεις δημοσίευσης, μορφές ανάρτησης, ταξινομίες και επιλεγμένες εικόνες.

Δημοσιεύω

Εύκολες συμβουλές για αρχάριους WordPress: Ρυθμίσεις δημοσίευσης

Για να προγραμματίσετε να εμφανίζονται αναρτήσεις σε επιλεγμένες ημερομηνίες, εξερευνήστε το Δημοσιεύω επιλογή. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε την ακριβή ημερομηνία και ώρα για τη δημοσίευση της ανάρτησής σας.

Μπορείτε επίσης να επισημάνετε την ανάρτηση για έλεγχο κάνοντας κλικ Εκκρεμεί ανασκόπηση, ιδιαίτερα βολικό για ένα blog πολλαπλών συγγραφέων.

ο Ορατότητα Η επιλογή ελέγχει την προβολή περιεχομένου από άλλους. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση για αυτήν την επιλογή είναι Δημόσιο, πράγμα που σημαίνει ότι ολόκληρος ο κόσμος μπορεί να δει την ανάρτηση. Αλλά μπορείτε να περιορίσετε την προβολή σε επιλεγμένους λίγους κάνοντας το προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης ή ενεργοποιώντας το ιδιωτικός επιλογή.

Από προεπιλογή, οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις σας εμφανίζονται στο πάνω μέρος της σελίδας στο WordPress. Τι γίνεται αν θέλετε μια αειθαλής ανάρτηση ή μία που στοχεύει στους πρώτους χρονομετρητές, να καταλάβει αυτήν την υποδοχή αντ ‘αυτού; Μπορείτε να το κάνετε επαναφέροντας τις επιλογές κάτω Ορατότητα. Ενεργοποιήστε το Κολλώδης επιλογή για την ανάρτηση και θα εμφανιστεί και θα παραμείνει στην κορυφή των δημοσιεύσεών σας μέχρι να απενεργοποιήσετε την κολλώδη επιλογή.

Ως blogger θα γνωρίζετε πόσες αναθεωρήσεις πραγματοποιεί μια ανάρτηση πριν εμφανιστεί για δημόσια προβολή. Μπορεί να ξεκινήσει ως ένα μικρό απόκομμα ή σημείωση και να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου σε ένα πλήρες άρθρο, που διασχίζει πολλές εκδόσεις στο μεταξύ. Αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε από τις εκδόσεις, για οποιονδήποτε λόγο, απλώς κοιτάξτε κάτω Αναθεωρήσεις στο πρόγραμμα επεξεργασίας δημοσιεύσεων. Εάν δεν μπορείτε να το δείτε αμέσως, ενεργοποιήστε τη ρύθμιση στις Επιλογές οθόνης. Προσθέτοντας ένα μικρό κομμάτι κώδικα στο wp-config.php αρχείο (βλ. πιο κάτω), μπορείτε επίσης να περιορίσετε τον αριθμό των αναθεωρήσεων μετά.

Μορφή

Εύκολες συμβουλές για αρχάριους WordPress: Μορφή ανάρτησης

Μετά τις ρυθμίσεις δημοσίευσης, θα πρέπει να δείτε μια ενότητα για τη μορφή. Ανάλογα με το θέμα του WordPress που χρησιμοποιείτε, ενδέχεται να έχετε μερικές ή πολλές επιλογές μορφοποίησης ανάρτησης. Αυτές οι μορφές θα διαμορφώσουν διαφορετικά την ανάρτησή σας.

 • Πρότυπο είναι μια μορφή απλού κειμένου
 • Κατά μέρος ευθυγραμμίζει
 • Εικόνα, βίντεο, Εκθεσιακός χώρος και Ήχος Οι μορφές θα διαθέτουν τα αντίστοιχα μέσα στην κορυφή της ανάρτησής σας
 • Παραθέτω, αναφορά θα χαρακτηρίσει την ανάρτησή σας ως άμεση προσφορά
 • Σύνδεσμος Οι αναρτήσεις θα περιλαμβάνουν μια επιλογή για να καθορίσετε έναν εξερχόμενο σύνδεσμο για να κατευθύνετε μια ανάρτηση (π.χ.: εάν γράψετε μια διαφήμιση ότι το XYZ πωλείται, συνδέστε την ανάρτησή σας σε αυτήν για να μεταφέρετε τους αναγνώστες απευθείας στην πώληση)
 • Κατάσταση οι αναρτήσεις μορφοποιούνται ως ενημέρωση κατάστασης παρόμοια με τα κοινωνικά μέσα
 • Συζητήσεις εμφανίζονται ως συνομιλίες

Απλώς επιλέξτε τη μορφή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και προσθέστε το περιεχόμενό σας. Ορισμένοι προγραμματιστές θέματος θα προσθέσουν επιπλέον επιλογές σε αναρτήσεις με βάση τη μορφή (π.χ.: τα αποσπάσματα ενδέχεται να έχουν επιλογές για έντονα χρώματα ή γραμματοσειρές και τα βίντεο ενδέχεται να έχουν επιπλέον επιλογές για επικαλύψεις ή εναλλακτικές εικόνας). Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μορφές δημοσιεύσεων του WordPress στον οδηγό μας.

Προτεινόμενη εικόνα

Εύκολες συμβουλές για αρχάριους WordPress: Προτεινόμενη εικόνα

Όταν δημιουργείτε μια ανάρτηση, έχετε συχνά την επιλογή για μια επιλεγμένη εικόνα (ακόμα και με όλες τις διάφορες μορφές ανάρτησης). Αυτή η εικόνα χρησιμοποιείται συνήθως στην κύρια σελίδα του ιστολογίου σας, ως μικρογραφία όταν η ανάρτησή σας εμφανίζεται ως σχετική ανάρτηση σε άλλο άρθρο ή ως μικρογραφία εικόνας για τυχόν λειτουργικές μονάδες ιστολογίου στο εργαλείο δημιουργίας σελίδων σας (όπως πλέγματα ιστολογίου ή καρουζέλ στο Elementor ή ο WPBaker Visual Composer).

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Ορισμός επιλεγμένης εικόνας”.

Εύκολες συμβουλές για αρχάριους WordPress: Επιλέξτε Προτεινόμενη εικόνα

Στη συνέχεια, ανεβάστε μια νέα εικόνα (επιλέξτε τη μορφή του υπολογιστή σας ή σύρετε και αποθέστε την εικόνα) ή επιλέξτε μια εικόνα που υπάρχει ήδη στη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας. Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί για “Ορισμός επιλεγμένης εικόνας” και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε την ανάρτησή σας.

Κατά την προσθήκη νέων εικόνων, είναι σημαντικό να προσθέσετε το Τίτλος για να περιγράψετε την εικόνα για μηχανές αναζήτησης και Κείμενο Alt για χρήση από αναγνώστες οθόνης ή προγράμματα περιήγησης. Αυτό είναι για λόγους SEO και προσβασιμότητας. Είναι εντάξει να χρησιμοποιείτε την ίδια περιγραφή και για τα δύο απλά μην ξεχάσετε να την προσθέσετε.

Κατηγορίες & Ετικέτες

Εύκολες συμβουλές για αρχάριους WordPress: Κατηγορίες και ετικέτες

Οι κατηγορίες και οι ετικέτες (μερικές φορές συλλογικά αναφέρονται ως «ταξινομίες») χρησιμοποιούνται για την ομαδοποίηση περιεχομένου. Αυτά χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τους αναγνώστες (και τις μηχανές αναζήτησης) να περιηγηθούν στον ιστότοπό σας και να βρουν σχετικό περιεχόμενο. Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση για βοήθεια:

 • Κατηγορίες είναι οι κύριες ομαδοποιήσεις για τις αναρτήσεις ιστολογίου σας (ή άλλοι τύποι δημοσιεύσεων όπως το προσωπικό, το χαρτοφυλάκιο κ.λπ.). Αυτός πρέπει να είναι γενικοί ορισμοί του περιεχομένου. Εάν ήσασταν blog αναθεώρησης αυτοκινήτου, αυτές θα μπορούσαν να είναι οι διάφορες μάρκες αυτοκινήτων (Jeep, Toyota, Ford κ.λπ.).
 • Ετικέτες είναι πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες που βασίζονται στην βασική κατηγορία. Για ένα blog αυτοκινήτου αυτό θα μπορούσε να είναι τεχνικές λεπτομέρειες όπως ιπποδύναμη, αερόσακοι, χρώματα, έτος κ.λπ..

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τις κατηγορίες και τις ετικέτες του WordPress, καθώς και προσθήκες για να τις βελτιώσετε (ή ακόμα και να αυτοματοποιήσετε) στον ιστότοπό σας.

Περιεχόμενο χειροτεχνίας

Οι μπλόγκερ περνούν αρκετό χρόνο στο Post Editor. Και υπάρχουν αρκετές επιλογές στον Επεξεργαστή που βοηθούν στον εξορθολογισμό της εργασίας σας. Αυτές οι εύχρηστες επιλογές στο Οπτικός επεξεργαστής μπορεί να διευκολύνει την πληκτρολόγηση περιεχομένου,

Εύκολες συμβουλές για αρχάριους WordPress: Post Editor

Χωρίς απόσπαση γραφής: Βλέπετε το αρκετά μεγάλο κουμπί “Χ” ακριβώς κάτω από το “Κείμενο” στην παρακάτω εικόνα; Κάνοντας κλικ σε αυτό, τα πλαϊνά πάνελ και οι κεφαλίδες εξαφανίζονται, αφήνοντάς σας μια περιοχή χωρίς ακαταστασία για να γράψετε. Όταν κάνετε ξανά κλικ σε αυτήν, επαναφέρεται η αρχική οθόνη.

Εναλλαγή γραμμής εργαλείων: Επίσης ονομάζεται “Kitchen Sink” είναι το τετράγωνο κουμπί στην επάνω σειρά της γραμμής εργαλείων. Κάνοντας κλικ, ανοίγει μια δεύτερη σειρά επιλογών παρακάτω.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου: Αφού ανοίξετε τη δεύτερη σειρά επιλογών χρησιμοποιώντας το Toolbar Toggle look για το “?Σύμβολο. Κάνοντας κλικ σε αυτό θα εμφανιστεί ένα σύνολο συντομεύσεων ενσωματωμένο στον επεξεργαστή σε ένα αναδυόμενο παράθυρο. Για παράδειγμα το Alt + Shift + 2 θα σας δώσει
Κεφάλαιο 2. Ωστόσο, προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις συντομεύσεις, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου στο προφίλ χρήστη σας. Οι συντομεύσεις ενεργοποιούνται ανά χρήστη.

Διαβάστε περισσότερα: Ένα άλλο χαρακτηριστικό που είναι χρήσιμο για τη δημιουργία αναρτήσεων είναι το Read More. Αυτό διακόπτει την πρώτη ενότητα του κειμένου σας (πριν από την εισαγωγή του διαλείμματος) ως σύντομο απόσπασμα που θα χρησιμοποιηθεί με τη μικρογραφία της ανάρτησής σας στην κύρια σελίδα του ιστολογίου. Συγκεντρώνει περισσότερη προσοχή από έναν τίτλο ανάρτησης και φαίνεται κομψό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναζητήστε τη δυνατότητα στο Post Editor, τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο όπου θέλετε να τερματιστεί το απόσπασμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα κόκκινο περισσότερο σημείο κάνοντας κλικ στην καρτέλα “Κείμενο” για το περιεχόμενό σας και προσθέτοντας αυτό το κομμάτι HTML:

Μετά από αυτό, εάν θέλετε να σπάσετε μια μεγάλη ανάρτηση σε πολλές σελίδες, εισαγάγετε τον ακόλουθο κώδικα στο Επεξεργαστής κειμένου στο ακριβές σημείο που θέλετε να σπάσει η σελίδα. Μπορείτε να το επαναλάβετε όσες φορές θέλετε να το χωρίσετε σε πολλές σελίδες (αυτό είναι καλό για μεγάλες / λεπτομερείς λίστες και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εμφανίσετε περισσότερες διαφημίσεις).

 
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Pages: 1 2