Τρόπος προετοιμασίας της εκτύπωσης ιστότοπου WordPress

Πώς να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας στο WordPress είναι έτοιμος για εκτύπωση

Ως σχεδιαστής ιστοσελίδων, προγραμματιστής ή κάτοχος ιστότοπου, είναι σπάνιο να χρειαστεί να εκτυπωθούν οι σελίδες του ιστότοπού σας. Ωστόσο, εάν προκύψει ανάγκη και πρέπει να στείλετε τις ιστοσελίδες σας σε έναν εκτυπωτή, θέλετε να είστε σίγουροι ότι εμφανίζονται τόσο καλές όσο και σε χαρτί όπως και στις οθόνες.


Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι έτοιμος για εκτύπωση, όχι μόνο οι σελίδες σας θα μοιάζουν με χαρτί, αλλά μπορούν επίσης να αποδίδονται ως εκτύπωση χαμηλής ποιότητας σε χαρτί. Προφανώς, αυτό δεν θέλετε να δείτε εσείς ή οι επισκέπτες του ιστού σας. Θυμηθείτε, δεν διαβάζουν όλοι οι επισκέπτες του διαδικτυακού περιεχομένου διαδικτυακά.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε πώς να κάνουμε έναν ιστότοπο WordPress έτοιμο για εκτύπωση, ώστε οποιαδήποτε εκτυπωμένη σελίδα να εμφανίζεται καθαρή και τακτική σε χαρτί. Πρώτον, ποια είναι η ανάγκη για έναν ιστότοπο έτοιμο για εκτύπωση?

Γιατί να κάνετε την εκτύπωση του ιστότοπού σας WordPress έτοιμη?

Ίσως να ρωτήσετε γιατί πρέπει να κάνετε τον ιστότοπό σας έτοιμο για εκτύπωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πλειονότητα των χρηστών του Διαδικτύου χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές για να περιηγηθούν στον Ιστό. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να κάνετε υποθέσεις σχετικά με το πώς οι άνθρωποι διαβάζουν το περιεχόμενο του ιστότοπού σας. Το γεγονός είναι ότι, η πλειονότητα των επισκεπτών του ιστότοπου διαβάζει περιεχόμενο απευθείας στο διαδίκτυο, αλλά είναι καλό να απευθύνεστε σε λίγους που ενδέχεται να εκτυπώσουν τις ιστοσελίδες σας. Και δεδομένου ότι δεν είναι πολλή δουλειά για να φτιάξετε έναν ιστότοπο έτοιμο για εκτύπωση, δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνετε.

Γενικά, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όλους τους πιθανούς τρόπους πρόσβασης στο περιεχόμενό σας, συμπεριλαμβανομένης της εκτύπωσης. Ουσιαστικά, θέλετε να είστε έτοιμοι για οτιδήποτε μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιούν το περιεχόμενό σας οι επισκέπτες του διαδικτύου σας. Εάν ένας αναγνώστης βρει μια ανάρτηση σχετική με το έργο του, για παράδειγμα, και αποφασίσει να τη χρησιμοποιήσει ως σημείο αναφοράς σε μια παρουσίαση, θα θελήσει να την εκτυπώσει. Δεν ξέρετε ποτέ ποιος θα επισκεφθεί τον ιστότοπό σας και πώς θα χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο. Λοιπόν, πώς μπορεί το blog σας στο WordPress να αποδίδεται με ευκρινή σαφήνεια τόσο στις ψηφιακές οθόνες όσο και στο χαρτί?

Εκτύπωση έτοιμων προσθηκών WordPress

Όπως θα περίμενε κανείς με τις διορθώσεις του WordPress, υπάρχει πάντα μια προσθήκη για τη διάσωση. Η σύνταξη του δικού σας CSS για εκτύπωση είναι ισχυρή, αλλά χρειάζεται λίγο προγραμματισμό, για να μην αναφέρουμε τις επιπλέον ώρες στις δοκιμές και την επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν. Έτσι, εάν δεν θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας CSS, απλώς πάρτε ένα πρόσθετο για να κάνετε τη δουλειά. Υπάρχουν πολλές προσθήκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλογα με την πολυπλοκότητα της διάταξης του ιστολογίου σας. Ακολουθούν μερικές επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Εύκολη κοινωνική κοινοποίηση προσθήκης WordPress

easy-social-share-for-wordpress

Ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα στο CodeCanyon, το Easy Social Share είναι γεμάτο με εξαιρετικές δυνατότητες που διευκολύνουν τους αναγνώστες σας να μοιράζονται το ιστολόγιό σας. Όχι μόνο η προσθήκη περιλαμβάνει υποστήριξη για περισσότερα από 20 μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, αλλά περιλαμβάνει επίσης μια χρήσιμη επιλογή Εκτύπωσης που μπορείτε να προσθέσετε σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή σελίδα. Και επειδή το κουμπί Εκτύπωση περιλαμβάνεται με όλα τα κουμπιά κοινής χρήσης, αυτός είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να προσθέσετε μια επιλογή εκτύπωσης στον ιστότοπό σας.

Φιλικό προς εκτύπωση και κουμπί PDF Δωρεάν προσθήκη WordPress

wordpress-print0friendly-pdf-κουμπί

Print Friendly και PDF Button δημιουργεί εκδόσεις εκτύπωσης των ιστοσελίδων σας με ένα κλικ ενός κουμπιού. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις σελίδες ως PDF ή να τις εκτυπώσετε σε χαρτί. Υποστηρίζει περισσότερες από 20 γλώσσες και προσαρμόζει αυτόματα τη γλώσσα ώστε να ταιριάζει με τις ρυθμίσεις γλώσσας του χρήστη. Η προσθήκη έρχεται με πολλές άλλες δυνατότητες και το καλύτερο από όλα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν (με διαφημίσεις). Εάν θέλετε την έκδοση χωρίς διαφημίσεις, πρέπει να αγοράσετε συνδρομή.

WP Εκτύπωση δωρεάν προσθήκη WordPress

wp-print-plugin

Αυτό είναι ένα άλλο υπέροχο μικρό plugin που κάνει το blog σας έτοιμο για εκτύπωση χωρίς ταλαιπωρία. Δεν διαθέτει τόσες δυνατότητες όπως η προηγούμενη προσθήκη, αλλά έχει ένα σεβαστό σύνολο ρυθμίσεων για τον έλεγχο των στοιχείων σελίδας για εκτύπωση. Στην ιστοσελίδα, εμφανίζει ένα κουμπί εκτύπωσης που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μια έτοιμη για εκτύπωση έκδοση της σελίδας που θέλουν.

Προσαρμοσμένο CSS για εκτύπωση

Εάν είστε άνετοι με την κωδικοποίηση, τότε ένα καλό σημείο εκκίνησης όταν θέλετε να προετοιμάσετε την εκτύπωση του ιστολογίου σας στο WordPress είναι το CSS. Στην πραγματικότητα, το να κάνετε τον ιστότοπό σας έτοιμο για εκτύπωση περιλαμβάνει ουσιαστικά τη σύνταξη ορισμένων στυλ CSS για απόκρυψη ή εμφάνιση στοιχείων, ώστε να είναι σαφή σε χαρτί. Εάν το θέμα σας δεν είναι έτοιμο για εκτύπωση ή θέλετε να προσθέσετε προσαρμοσμένα στυλ εκτύπωσης, πρώτα φροντίστε να δημιουργήσετε ένα θυγατρικό θέμα, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε το προσαρμοσμένο CSS ή να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το αγαπημένο σας πρόσθετο προσαρμοσμένου CSS.

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τα προσαρμοσμένα στυλ εκτύπωσης (CSS) για να κάνετε τις ιστοσελίδες σας εκτυπωμένες έτοιμες και αυτό είναι επίσης εύκολο. Απλώς κάντε μια δήλωση και, στη συνέχεια, γράψτε τα στυλ σας σε αυτήν τη δήλωση ως εξής:

@media print {
/ * τα στυλ εκτύπωσης * /
}

Η δήλωση είναι ένα ερώτημα πολυμέσων που χρησιμοποιεί τα καθορισμένα στυλ για τον έλεγχο της εμφάνισης των ιστοσελίδων σας κατά την εκτύπωση .

Η δεύτερη μέθοδος είναι όπου τοποθετείτε όλα τα στυλ εκτύπωσης σε ξεχωριστό αρχείο CSS. Αυτός είναι ένας καθαρότερος και πιο οργανωμένος τρόπος για να κάνετε πράγματα και είναι ιδιαίτερα βολικός κατά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης για το ιστολόγιό σας. Απλώς δημιουργήστε ένα νέο αρχείο CSS, γράψτε τα στυλ σας (μην ξεχάσετε να ξεκινήσετε με το @media εκτύπωση δήλωση και, στη συνέχεια, φορτώστε το προσαρμοσμένο αρχείο CSS εκτύπωσης στο θέμα σας. Αυτό που βάζετε στο αρχείο στυλ σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, αλλά βασικά, θα συμπεριλάβετε ό, τι θέλετε να εμφανίζεται στην έντυπη έκδοση του ιστολογίου σας.

Ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες κατά το στυλ για εκτύπωση:

 • Υπάρχουν ορισμένα μέρη που δεν θα θέλετε να εμφανίζονται στην εκτυπωτική σας έκδοση, όπως η πλευρική γραμμή. Σε αυτήν την περίπτωση, όταν χρησιμοποιείτε οθόνη: κανένα για να αποκρύψετε αυτά τα μέρη, φροντίστε να αναδιοργανώσετε τα υπόλοιπα τμήματα, έτσι ώστε οι σελίδες σας να μην φαίνονται ταραγμένες κατά την εκτύπωση.
 • Χρησιμοποιήστε σημεία για μεγέθη γραμματοσειράς αντί για μετρήσεις em ή pixel, τα οποία είναι καλύτερα για ψηφιακές οθόνες. Οι εκτυπωτές, από την άλλη πλευρά, λειτουργούν καλύτερα με σημεία.
 • Η έντυπη έκδοση του ιστολογίου σας πρέπει να χρησιμοποιεί πλήρες πλάτος. Σε ψηφιακές συσκευές, είναι καλό να περιορίσετε τα μεγέθη πλάτους, αλλά αυτό δεν φαίνεται καλό όταν εκτυπώνεται σε χαρτί.
 • Καταργήστε το περιεχόμενο στην ενότητα σχολίων ειδικά εάν το δικό σας είναι ένα πολύ ενεργό ιστολόγιο.
 • Καταργήστε το περιεχόμενο πλοήγησης και υποσέλιδου (απλώς χρησιμοποιήστε το οθόνη: κανένα σε αυτά τα στοιχεία). Στις περισσότερες περιπτώσεις, το περιεχόμενο κειμένου στις σελίδες σας είναι το μόνο που έχει σημασία σε εκδόσεις εκτύπωσης, οπότε θα πρέπει να είναι το κύριο επίκεντρο κατά τη σύνταξη της εκτύπωσης CSS.
 • Προσθέτοντας στο προηγούμενο σημείο, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο απόκρυψης όλων των εικόνων, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητες για την κατανόηση του σχετικού περιεχομένου κειμένου. Προφανώς, όλα τα άλλα διαδραστικά στοιχεία μέσων θα πρέπει να είναι κρυμμένα από προεπιλογή, καθώς είναι απλώς ακατάστατα σε χαρτί. Οι σύνδεσμοι πρέπει επίσης να αφαιρεθούν καθώς δεν έχουν νόημα σε χαρτί.

Το WordPress.org έχει ένα ωραίο παράδειγμα φύλλου στυλ εκτύπωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως αναφορά κατά τη σύνταξη του δικού σας. Δες το εδώ.

Τυλίγοντας

Η δημιουργία ενός ιστότοπου έτοιμου για εκτύπωση δεν είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται κατά τη δημιουργία των ιστότοπών τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε και για τον ιστό και να εκτυπώσετε από την αρχή. Ωστόσο, αν δεν το κάνατε και τώρα αισθάνεστε κολλημένοι, είναι πολύ εύκολο να το διορθώσετε. Στην πραγματικότητα, δεδομένου του πόσο απλό είναι να εφαρμόσετε τα στυλ εκτύπωσης στο θέμα σας, οι περισσότεροι άνθρωποι – ακόμη και οι αρχάριοι του WordPress – θα πρέπει να μπορούν να κάνουν αυτές τις αλλαγές οι ίδιοι, ειδικά εάν χρησιμοποιούν ένα από τα πρόσθετα που προτείνονται παραπάνω.

Έτσι σκοπεύετε να κάνετε το ιστολόγιό σας έτοιμο για εκτύπωση; Εάν έχετε ήδη λάβει αυτά τα μέτρα, πώς πήγε; Θα ήθελα να ακούσω όλα σχετικά με τις εμπειρίες σας στα παρακάτω σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map