Διδάγματα από την πρώτη μου εμπορική προσθήκη WordPress

Ξεκίνησα την πρώτη μου εμπορική προσθήκη WordPress, WP Social Media Slider, περίπου ενάμιση χρόνο πριν. Δεν είχα κυκλοφορήσει ποτέ μια εμπορική προσθήκη στο παρελθόν, επομένως υπήρχαν πολλές δοκιμές και σφάλματα. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας έμαθα (και μαθαίνω ακόμα) μερικά εξαιρετικά πολύτιμα μαθήματα που θα επηρεάσουν τη μελλοντική μου ανάπτυξη plugin στο WordPress.


Εάν έχετε ήδη ταξιδέψει σε αυτό το ταξίδι, μπορεί να αισθάνεστε ότι πολλά από αυτά τα μαθήματα δεν είναι μυαλά. Σίγουρα αισθάνομαι έτσι καθώς τους κοιτάζω πίσω. Ας ελπίσουμε, ωστόσο, ότι υπάρχουν μερικοί από εσάς που σκέφτεστε να μπείτε στην premium ανάπτυξη plugin WordPress και αναρωτιέστε τι να περιμένετε και πώς να προχωρήσετε. Ας ελπίσουμε ότι τα ακόλουθα μαθήματα θα σας εξοικονομήσουν λίγο χρόνο και άγχος, όπως έχουν κάνει για μένα.

1. Η κυκλοφορία ενός εμπορικού πρόσθετου είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι περίμενα.

Γράφω πρόσθετα για τους ιστότοπους των πελατών μου εδώ και εκεί από τότε που άρχισα να εργάζομαι στο WordPress. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ πρόσθετα για δύο βασικούς λόγους:

 1. Διατηρούν τη λειτουργικότητα αρθρωτή
 2. Κάνουν τη δυνατότητα κοινής χρήσης (τουλάχιστον μεταξύ των δικών σας ιστότοπων)

Καθώς ετοιμαζόμουν να ερευνήσω τον κόσμο των εμπορικών προσθηκών WordPress, είχα λίγο αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο μεγάλο θα ήταν αυτό το εγχείρημα. Θα μπορούσε η νέα μου προσθήκη να καταναλώσει τη ζωή μου; Θα χρειαζόμουν να επενδύσω τις αποταμιεύσεις μου στη διαφήμιση για να πάρω μια μεμονωμένη πώληση?

Έχοντας κατά νου αυτές τις ανησυχίες, καταφέρομαι πρώτα… και με εξέπληξε πολύ ευχάριστα αυτό που βρήκα. Αποδεικνύεται ότι η σύνταξη μιας εμπορικής προσθήκης είναι ελαφρώς δυσκολότερη από τη σύνταξη ενός από αυτά τα δωρεάν πρόσθετα που έκανα καθ ‘όλη τη διάρκεια. Δεν κατανάλωσε καθόλου τη ζωή μου. Και όσον αφορά τη διαφήμιση, κατάφερα να πραγματοποιήσω τις πρώτες πωλήσεις μου ακόμη και χωρίς διαφήμιση. Νεκρός απλός, σωστά?

Επομένως, θα έλεγα ότι αν γνωρίζετε ήδη την PHP, δεν υπάρχει λόγος να μην γράφετε πρόσθετα WordPress, ακόμη και εμπορικά. Είναι ο ευκολότερος χρόνος προς ROI που βρήκα στον κόσμο της PHP.

2. Εξαλείψτε τη δευτερεύουσα εργασία, ακόμα κι αν πρέπει να πληρώσετε.

Ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα για μένα ήταν ότι ακόμα κι αν μπορώ να κάνω τα πάντα μόνοι μου, μερικές φορές δεν έπρεπε.

Παράδειγμα 1: Το σύστημα άδειας και ενημέρωσης

Το πρώτο παράδειγμα ήταν η άδεια χρήσης και ο διακομιστής ενημέρωσης. Σκέφτηκα σύντομα να χρησιμοποιήσω το Διαχειριστής API WooCommerce, αλλά αφού εξέτασα την τιμή του, αποφάσισα ότι θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω τη δωρεάν λύση: την πάντα δημοφιλή Διακομιστής ενημέρωσης WP από τον Jānis Elsts.

Έτσι το ολοκλήρωσα και το δούλεψα στην προσθήκη και στον ιστότοπό μου και λειτούργησε αρκετά καλά. Στο τέλος, όμως, χρειάστηκε πολύς χρόνος και υπάρχει λιγότερη λειτουργικότητα από κάτι σαν το Διαχειριστής API WooCommerce παρέχει. Και ξαφνικά, η τιμή των 129 $ (ή ό, τι κι αν ήταν εκείνη τη στιγμή) στο WooCommerce API Manager φάνηκε σαν μια χαμηλή τιμή για να πληρώσει για εξαιρετική λειτουργικότητα και λιγότερο χρόνο εργασίας. Στο τέλος, επένδυσα περισσότερα χρήματα (επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, σωστά;) στην «φθηνότερη» λύση.

Παρόλο που είμαι βέβαιος ότι ο διακομιστής WP Update είναι εξαιρετικός σε ορισμένα σενάρια, έμαθα ότι για μένα είναι φθηνότερο και ευκολότερο να απλώσετε τα χρήματα και να χρησιμοποιήσετε το WooCommerce API Manager.

Παράδειγμα 2: Φιλοξενία

Αγαπώ το Digital Ocean από τότε που τα ανακάλυψα. Έχουν καθαρό σχεδιασμό, εξαιρετικές τιμές και όλα είναι υπό τον έλεγχό μου. Ενώ η καρδιά μου θέλει να πάει με το Digital Ocean, έχω συνειδητοποιήσει ότι πιθανώς δεν πρέπει να ανησυχώ για τη διαχείριση του διακομιστή όταν το πιάτο μου είναι ήδη τόσο γεμάτο.

Έτσι, άλλαξα το Flywheel για τους περισσότερους από τους ιστοτόπους μου στο WordPress. Παρέχουν πλήρως διαχειριζόμενη φιλοξενία, κάτι που χρειαζόμουν. Δεν μετανιώνω για την απόφαση για λίγο. Ο χρόνος που με έσωσαν αξίζει την ολοένα και πιο ελαφριά τιμή.

Το σφόνδυλο ήταν τέλειο για μένα.

Το σφόνδυλο ήταν τέλειο για μένα.

3. Με καλή υποστήριξη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφάλματα προς όφελός σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο δοκιμάζετε τα σφάλματα της προσθήκης σας, θα έχετε πελάτες που αντιμετωπίζουν σφάλματα. Ο διαφορετικός κόσμος του WordPress θα το διασφαλίσει. Εάν χειριστείτε καλά τα αιτήματά σας για υποστήριξη, μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε σφάλματα προς όφελός σας.

Εδώ εννοώ. Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται υποστήριξη, σκέφτονται αργές απαντήσεις, επίμονο προσωπικό υποστήριξης και μόνο ίσως – αν είναι τυχεροί – μια λύση στο τέλος. Προλάβετε αυτόν τον κανόνα. Παρέχετε γρήγορη, ποιοτική υποστήριξη. Εάν το κάνετε, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο πελάτης σας να σας σκεφτεί καλύτερα από ό, τι εάν το σφάλμα δεν είχε συμβεί ποτέ.

Τέλος πάντων, αυτό δουλεύει συχνά για μένα. Σε μια περίπτωση είχα έναν πελάτη που μου ήρθε σε επαφή με ένα σφάλμα και τη βοήθησα γρήγορα να το επιλύσει. Αφού την βοήθησε, έσπευσε για την «εκπληκτική μου υποστήριξη» και ρώτησε αν θα μπορούσε να με συγχαρώ στον επόπτη μου. Δεν έχω επόπτη, αλλά ήμουν ευγνώμων για την ευγνωμοσύνη. Και εδώ είναι το πράγμα: το σφάλμα και η υποστήριξη την έκαναν πραγματικά περισσότερο ενθουσιασμένος για το πρόσθετο. Αρκετά τακτοποιημένο, σωστά?

Διατυπώσεις, τυπικότητες.

Όσον αφορά την υποστήριξη, αυτό που βρήκα λειτουργεί καλύτερα: Δεν προσπαθώ να είμαι πολύ επίσημος για τα πράγματα. Με άλλα λόγια, προσπαθώ να είμαι φιλικός και εξυπηρετικός. Ένα από τα πράγματα που πολλοί άνθρωποι μισούν για τις κλήσεις υποστήριξης είναι ότι αισθάνεται ότι η τεχνολογία υποστήριξης απλώς απαγγέλλει προ-γραπτές ερωτήσεις και απαντήσεις χωρίς να ακούσει το πρόβλημά σας. Δεν το κάνω λοιπόν Αντ ‘αυτού, προσπαθώ πάντα:

 • Απαντήστε γρήγορα. αν είναι δυνατόν, την ίδια εργάσιμη ημέρα
 • Να είναι προσεκτικός; Προσπαθώ να ακούσω και να συνεργαστώ με τον πελάτη σαν με έναν φίλο
 • Δεν υπογράφω τις απαντήσεις υποστήριξής μου με το όνομα της εταιρείας μου. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιώ το δικό μου όνομα (ωστόσο, με την υπογραφή της εταιρείας μου κάτω)
 • Εάν το αίτημα υποστήριξης απαιτεί πρόσθετη παρακολούθηση, προσπαθώ να το αντιμετωπίσω γρήγορα επίσης
 • Εγώ όπως περιστασιακά χρησιμοποιώντας ιδιωματισμούς (π.χ. αποφλοίωση λανθασμένου δέντρου) και άτυπες συσπάσεις (π.χ. Whatcha think;)
 • Εκτός από το παραπάνω σημείο, προσπαθώ να έχω άψογη χρήση κεφαλαίων, στίξης και γραμματικής

Φυσικά, μερικές φορές η τρέλα της ζωής με εμποδίζει να προσφέρω την τέλεια υποστήριξη που θα ήθελα σαν να δώσω, αλλά νομίζω ότι είναι ακόμα σημαντικό να έχουμε τους σωστούς στόχους.

Λάβετε λοιπόν όλα αυτά υπόψη. Τα σφάλματα είναι άσχημα, αλλά αν προσφέρετε μεγάλη υποστήριξη, θα μετατρέψετε την κατάσταση που θα μπορούσε να ήταν μια φοβερή κατάσταση σε έναν πιθανό πελάτη που επιστρέφει. Και ακόμη κι αν δεν επιστρέψουν, τουλάχιστον κάνατε την ημέρα κάποιου πιο φωτεινή.

4. Τα πρόσθετα είναι ιδανικά για δικτύωση.

Παραδόξως (για μένα), γνώρισα νέους φίλους και επιχειρηματικές συνδέσεις μόνο και μόνο επειδή βρήκαν και χρησιμοποίησαν την προσθήκη μου. Τρελός! Αποδεικνύεται ότι η κυκλοφορία ενός πρόσθετου θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε καταπληκτικά νέα άτομα στον κόσμο του WordPress.

Ακολουθεί μια συμβουλή για την οποία προσπαθώ να είμαι καλύτερος: αξιοποιήστε στο έπακρο κάθε ευκαιρία ακολουθώντας τα άτομα που συναντάτε. Ακολουθήστε τους στο Twitter. Ελέγξτε τον ιστότοπό τους και ενημερώστε τους αν σας άρεσε αυτό που βρήκατε. Αν είσαι εσωστρεφής σαν κι εμένα, μπορεί να νιώθεις περίεργος για αυτό μερικές φορές, αλλά έχω βρει ότι οι άνθρωποι σχεδόν πάντα Απολαύστε κάποιον να κάνει check out και (ειλικρινά) να τον συγχαρώ στη δουλειά του.

5. Κάθε αναπτυξιακός αγώνας είναι μια ιδέα plugin.

Στην περίπτωσή μου, η ιδέα για WP Social Media Slider γεννήθηκε όταν είδα ότι δεν υπήρχε κανένα πρόσθετο στο διαδίκτυο που μου επέτρεψε να προβάλω τις αναρτήσεις μου στο Facebook, το Twitter και το Instagram απευθείας στον ιστότοπό μου. Χρειαζόμουν πραγματικά αυτό για ένα έργο στο οποίο δούλευα, και μετά από πολλές ώρες αναζήτησης κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η λύση ήταν να το φτιάξω μόνος μου. Επειδή ήταν τόσο χρήσιμο για μένα, ήταν μια εύκολη απόφαση να το κυκλοφορήσω στο κοινό.

Από τότε που το κυκλοφόρησα με επιτυχία, σκέφτηκα διαφορετικά για τις προσθήκες. Κάθε φορά που δεν μπορώ να βρω μια προσθήκη που ικανοποιεί τις ανάγκες μου, ένας συναγερμός σβήνει στο μυαλό μου που λέει “Πιθανότατα δεν είστε το μόνο άτομο που θέλει μια προσθήκη σαν αυτό.”

Ένα πρόσφατο παράδειγμα αυτού είναι το εξής: Έχω κάνει μερικούς ιστότοπους τον τελευταίο καιρό που απαιτούν πολλή διαχείριση CSV (εξαγωγή προσαρμοσμένων δεδομένων, εισαγωγή προσαρμοσμένων δεδομένων για τη δημιουργία CPT, το ονομάζετε). Υπάρχουν μερικοί πρόσθετα εκεί έξω περίπου έκανα ό, τι ήθελα, αλλά τίποτα δεν ταίριαζε πλήρως στον λογαριασμό Οπότε απενεργοποιήθηκε ο συναγερμός της «μεγάλης ιδέας plugin» και ανέπτυξα τη δική μου λύση την οποία ονομάζω CSV Ace. Απλοποιεί την εισαγωγή και εξαγωγή αρχείων CSV σχεδόν οτιδήποτε σε (ή από) αναρτήσεις, CPT και χρήστες. (Παρεμπιπτόντως, εάν αυτό ακούγεται σαν κάτι που μπορεί να σας ενδιαφέρει, μη διστάσετε να εγγραφείτε csvace.com για ειδοποιήσεις σχετικά με την κυκλοφορία του.)

Αν, έτσι, σκέφτεστε πάντα τους αγώνες σας ως εξαιρετικές ιδέες προσθηκών, δεν θα έχετε ποτέ ιδέες και θα έχετε πάντα τουλάχιστον ένα άτομο (εσείς) που θα επωφεληθεί από αυτά!

6. Έχει μεγάλη διαφορά να έχουμε μια δωρεάν έκδοση του plugin στον επίσημο κατάλογο plugin του WordPress.

Το μάρκετινγκ είναι δύσκολο. Τουλάχιστον, είναι δύσκολο αν δεν γνωρίζετε πολλά για το μάρκετινγκ. Γι ‘αυτό απολύτως πρέπει εκμεταλλευτείτε το Κατάλογος προσθηκών WordPress– πιθανώς το ευκολότερο και φθηνότερο (δωρεάν) μάρκετινγκ που υπάρχει για τις προσθήκες WordPress. Μπορεί να καταστεί η μεγαλύτερη πηγή επισκεψιμότητας. Ξέρω ότι στην περίπτωσή μου εκπλήσσομαι από το πόσα άτομα βρίσκουν WP Social Media Slider μέσω του καταλόγου προσθηκών.

Κατάλογος προσθηκών WordPress

WP Social Media Slider Lite στον κατάλογο προσθηκών WordPress

Εκτός από την απλή ευκαιρία μάρκετινγκ, η δωρεάν έκδοση της προσθήκης είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτρέψετε στους υποψήφιους πελάτες να δοκιμάσουν την προσθήκη σας. Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να βεβαιωθούν ότι το πρόσθετο ταιριάζει στις ανάγκες τους προτού διανέμουν χρήματα και μια δωρεάν έκδοση είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται.

7. Οι πελάτες που επιστρέφουν είναι πραγματικοί – ακόμα κι αν έχετε μόνο ένα πρόσθετο προς πώληση.

Έχω μόνο ένα πρόσθετο που κυκλοφόρησε αυτήν τη στιγμή, επομένως στην αρχή δεν σκέφτηκα να επιστρέψω πελάτες. Εννοώ, στην πλειονότητα της βιομηχανίας λογισμικού, ένας πελάτης χρειάζεται να αγοράσει το λογισμικό μόνο μία φορά.

Έχω μάθει ότι η κορυφαία βιομηχανία plugin WordPress είναι διαφορετική. Στη βιομηχανία προσθηκών WordPress, πολλοί (πιθανώς οι περισσότεροι) από τους πελάτες σας θα αγοράζουν την προσθήκη σας για λογαριασμό ενός πελάτη τους. Αν τους αρέσει η προσθήκη σας, μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ξανά την προσθήκη σας για μελλοντικούς πελάτες.

Λάβετε υπόψη αυτό όταν παρέχετε υποστήριξη για έναν πελάτη. Εάν τους αφήσετε μια καλή εντύπωση, μπορείτε να λάβετε περισσότερα από αυτήν την πρώτη πώληση σε αυτούς.

8. Μην πωλήσετε τον εαυτό σας ορίστε μια δίκαιη τιμή. Οι προγραμματιστές πιθανότατα το χρεώνουν στον πελάτη τους ούτως ή άλλως.

Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά την προσθήκη, αποφάσισα να αυξήσω τις πιθανότητες πώλησής μου, ορίζοντας χαμηλότερη τιμή από ό, τι συνήθως είχα πωλήσει τα πρόσθετα. Έχοντας αυτό κατά νου, ξεκίνησα με τιμή 15 $ για WP Social Media Slider.

Μετά από μερικούς μήνες πωλήσεων συνειδητοποίησα ότι πωλούσα τον εαυτό μου σύντομο. Αυτό ήταν πολύ φθηνότερο από ό, τι οι περισσότερες προσθήκες WordPress που πωλήθηκαν και η προσθήκη μου ήταν εξίσου πολύτιμη με πολλά από αυτά. Γι ‘αυτό αύξησα την τιμή στα 29 $ και δεν είδα καμία αλλαγή στις πωλήσεις. όπως πολλοί άνθρωποι το αγόραζαν. Αυτό με οδήγησε σε μια σημαντική συνειδητοποίηση: σε πολλούς προγραμματιστές του WordPress δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ 15 $ και 29 $… ή ακόμα και υψηλότερο από αυτό. Αγοράζουν την προσθήκη και απλώς θα την χρεώσουν ως έξοδα στον πελάτη τους. Τουλάχιστον για μένα, ο καθορισμός μιας εξαιρετικά χαμηλής τιμής δεν είχε δελεάσει άλλους ανθρώπους να το αγοράσουν.

Σίγουρα δεν το εννοώ ως σύσταση για να ξεριζώσω τους ανθρώπους. Απλώς εννοώ ότι πρέπει να αξιολογήσετε ειλικρινά τι πιστεύετε ότι αξίζει το plugin σας και να το πουλήσετε σε αυτήν την τιμή. Προσφέρετε κάτι μοναδικό; Μήπως η φύση της προσθήκης σας σημαίνει ότι θα ξοδεύετε πολύ χρόνο για υποστήριξη; Πόσος χρόνος εξοικονομείτε τους πελάτες σας?

Ορίστε μια δίκαιη τιμή και εφόσον είναι πραγματικά δίκαιο, οι πελάτες σας πιθανότατα θα είναι ευτυχείς να το πληρώσουν.

Πάρα πολλά να μάθεις και πολύ χρόνο.

Αυτό έχω μάθει μέχρι τώρα. Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχουν πολλά, πολλά ακόμη μαθήματα που πρέπει να αντληθούν καθώς συνεχίζω να εξερευνούν τον premium κόσμο του plugin. Για μένα, αυτό είναι πολύ συναρπαστικό.

Εσυ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ? Έχετε αναπτύξει πρόσθετα WordPress; Έχετε μάθει κάποια μαθήματα για τα οποία θέλετε να μοιραστείτε τα παρακάτω σχόλια?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map