Πώς να βελτιστοποιήσετε τις αναρτήσεις ιστολογίου στον ιστότοπό σας στο WordPress πριν από τη δημοσίευση

Πώς να βελτιστοποιήσετε τις αναρτήσεις ιστολογίου στον ιστότοπό σας στο WordPress πριν από τη δημοσίευση

Γεια σου φίλε μου. Αν είστε blogger σαν κι εμένα, τότε πρέπει να γνωρίζετε πώς είναι να φοράτε καπέλα zillion κάθε φορά. Ως κάτοχος του ιστολογίου σας, είστε αυτός που αναζητά το σωστό κομμάτι δεδομένων που θα πρέπει να είναι ενδιαφέρον να διαβαστεί για το κοινό σας. Είστε ο μόνος που ανταποκρίνεται στο γράψιμο του περιεχομένου σας, στην επεξεργασία και στη βελτιστοποίηση του SEO. Η εκτέλεση όλων αυτών και πολλών άλλων εργασιών κάθε φορά δεν είναι αστείο. Είναι εύκολο να χάσετε μερικά σημαντικά σημεία καθώς κάνετε κλικ στο κουμπί “δημοσίευση”. Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να αισθανθείτε σίγουροι ότι δεν παραλείψατε κάτι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτήν τη λίστα ελέγχου για bloggers.


Σε αυτήν την ανάρτηση παρέχω 15 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν πατήσετε το κουμπί “δημοσίευση”. Αν και μπορεί να φαίνεται πάρα πολύ με την πρώτη ματιά, τα περισσότερα από αυτά τα βήματα είναι αρκετά απλά και γρήγορα επιτυγχάνονται. Επιπλέον, η σύνταξη ενός καλού αντιγράφου κειμένου αξίζει μερικά επιπλέον λεπτά που αφιερώνονται για την επεξεργασία του, έτσι ώστε όλη η ώρα και η προσπάθεια που καταβάλατε κατά την εργασία σας να εκτιμηθούν από τους αναγνώστες σας.

Βήμα 1: Δημιουργήστε έναν συναρπαστικό τίτλο

Ο τίτλος της ανάρτησης ιστολογίου σας είναι ένα από τα πιο ισχυρά στοιχεία που μπορεί να περιλαμβάνει. Ανάλογα με τον τρόπο που το διαμορφώνετε, οι άνθρωποι θα αποφασίσουν εάν η έκδοσή σας αξίζει την προσοχή τους. Βάσει του τρόπου με τον οποίο γράφετε τον τίτλο, το ιστολόγιό σας δεν θα λάβει / λαμβάνει οργανική επισκεψιμότητα από μηχανές αναζήτησης. Κατά κανόνα, ένας τίτλος ανάρτησης είναι το τελευταίο πράγμα στο οποίο εργάζονται οι bloggers κατά τη δημιουργία της ανάρτησης. Τουλάχιστον, έτσι δημιουργούμε αναρτήσεις στο MonsterPost.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε ενώ εργάζεστε στον τίτλο της ανάρτησης. Ξεκινήστε με έναν τίτλο εργασίας. Αυτό θα είναι το θεμέλιο της τελικής έκδοσης του τίτλου. Κρατήστε τον τίτλο σύντομο. Έως 70 χαρακτήρες θα είναι αρκετοί για την σωστή εμφάνισή του στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μόλις καταθέσετε την έκδοση του τίτλου της ανάρτησής σας, πραγματοποιήστε ανταλλαγή απόψεων με κάποιον άλλο. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά ή φράσεις στον τίτλο. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητές σας να προσεγγίσετε το σωστό κοινό και να αποκτήσετε ευρύτερη έκθεση στις μηχανές αναζήτησης.

Βήμα 2: Διαμορφώστε το αντίγραφο

Είναι πολύ πιο εύκολο να διαβάσετε ένα κείμενο που χωρίζεται σε μικρότερες ενότητες. Η αποφυγή μεγάλων παραγράφων είναι καλή πρακτική. 5-6 γραμμές κειμένων είναι το κατάλληλο μήκος παραγράφων που θα διαβάσει το κοινό σας και δεν θα παραλειφθεί.

Κατά κανόνα, όταν συναντούν οποιαδήποτε ανάρτηση ιστολογίου, οι χρήστες σαρώνουν το περιεχόμενο πριν αποφασίσουν να το διαβάσουν. Μέσω υποκεφαλίδων, μπορείτε καλύτερα να παραδώσετε το μήνυμα του άρθρου σας στους αναγνώστες. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να δουν ένα γρήγορο σχέδιο των ιδεών που επισημαίνονται στην ανάρτησή σας, συνειδητοποιώντας έτσι καλύτερα το περιεχόμενο της ανάρτησής σας.

Βήμα 3: Μορφοποίηση εικόνας

Όλοι γνωρίζουμε ότι μια μεμονωμένη εικόνα που προστίθεται σε μια ιστοσελίδα ισούται με χίλιες λέξεις. Ίσως τίποτα δεν μπορεί να βλάψει την ιστοσελίδα σας περισσότερο από μια εικόνα κακής ποιότητας και φωτογραφίες με κακή μορφή. Λοιπόν, προτού δημοσιευτεί η ανάρτησή σας, βεβαιωθείτε ότι κάθε οπτικό περιεχόμενο έχει σωστό μέγεθος και φαίνεται καλό σε οποιαδήποτε οθόνη της συσκευής.

Εκτός από την ποιότητα, οι σχετικές φωτογραφίες είναι δημοσιεύσεις, φροντίστε να ενημερώσετε το ιστολόγιό σας με ένα λογότυπο υψηλής ανάλυσης που θα κάνει το έργο σας πιο αναγνωρίσιμο σε μια ευρύτερη κοινότητα ιστού. Επίσης, μην παραλείψετε να βελτιστοποιήσετε τις ετικέτες alt και τις ετικέτες τίτλου των εικόνων σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε το περιεχόμενό σας πιο εύχρηστο στον Ιστό.

Όταν εργάζεστε σε ένα WordPress που δημιουργήθηκε με βάση ένα έτοιμο θέμα από το TemplateMonster (για παράδειγμα), θα έχετε στη διάθεσή σας όλα τα εργαλεία βελτιστοποίησης SEO. Λοιπόν, σκεφτείτε το περιεχόμενό σας και το αίτημα αναζήτησης που θα χρησιμοποιήσει το κοινό-στόχος σας για να το βρει.

Βήμα 4: Επιλεγμένες εικόνες

Αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα σχετικό με όλους όσους χρησιμοποιούν ένα blog που βασίζεται σε WordPress. Η βελτίωση των δημοσιεύσεών σας με επιλεγμένες εικόνες μπορεί να είναι σημαντική για διάφορους λόγους. Πρώτα απ ‘όλα, μέσω μιας επιλεγμένης εικόνας μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή των χρηστών. Ανάλογα με τον τρόπο που το σχεδιάζετε, η επιλεγμένη εικόνα μπορεί να φέρει ένα ενδιαφέρον μήνυμα ή να δηλώνει με σαφήνεια τα πράγματα που θα επισημάνετε στην ανάρτησή σας.

Προτεινόμενες εικόνες για δημοσιεύσεις

Λόγω της μεγάλης έκτασης WordPress λειτουργικότητα, μια επιλεγμένη εικόνα της έκδοσής σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να τραβηχτεί αυτόματα για να χρησιμοποιηθεί ως ρυθμιστικό πρόσφατων δημοσιεύσεων.

Η προσθήκη κάθετων επιλεγμένων εικόνων με κείμενα τοποθετημένα πάνω τους θα σας βοηθήσει να τραβήξετε περισσότερη προσοχή στο κομμάτι του περιεχομένου σας καθώς ένα άτομο μετακινείται μέσω μιας ροής ειδήσεων σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Θα συζητήσουμε τη σημασία των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης λίγο αργότερα σε αυτήν την ανάρτηση. Ωστόσο, μια καλά σχεδιασμένη κάθετη επιλεγμένη εικόνα καθιστά το περιεχόμενό σας πιο ορατό, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές σας να αυξήσετε την επισκεψιμότητα.

Βήμα 5: SEO

Ακόμα κι αν ανεβάσετε την ανάρτησή σας με υπέροχες εικόνες και γράψετε ένα υπέροχο αντίγραφο, όλες οι προσπάθειες θα είναι μάταιες εκτός αν βελτιστοποιήσετε τα δεδομένα για τις μηχανές αναζήτησης. Ο τρόπος με τον οποίο το ιστολόγιό σας κατατάσσεται στις λέξεις-κλειδιά της βιομηχανίας σε SERPs έχει πρωταρχική σημασία όταν πρόκειται για την αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας και τη δημιουργία μολύβδου.

Για να κάνετε την ανάρτηση του ιστολογίου σας πιο εύχρηστη, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει λέξεις-κλειδιά που βασίζονται στη βιομηχανία στο κείμενο. Όταν βελτιστοποιείτε τα δεδομένα σας, βεβαιωθείτε ότι οι λέξεις-κλειδιά δεν επηρεάζουν τη συνολική αναγνωσιμότητα. Επίσης, μην ξεχάσετε να προσθέσετε εσωτερικούς συνδέσμους σε άλλες σελίδες του ιστολογίου σας. Αυτό όχι μόνο μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε καλύτερα το περιεχόμενό σας για μηχανές αναζήτησης, αλλά και να προσφέρετε περισσότερη αξία στους αναγνώστες σας, δίνοντάς τους γρήγορη πρόσβαση σε άλλα σχετικά κομμάτια δεδομένων στον ιστότοπό σας.

Βήμα 6: Έλεγχος συνδέσμων

Μόλις προσθέσετε εσωτερικούς συνδέσμους στο περιεχόμενό σας, είναι καιρός να ελέγξετε πώς λειτουργούν όλα. Κατά κανόνα, αυτό πρέπει να γίνεται με μη αυτόματο τρόπο, ώστε να μην χάνεται ένας σπασμένος σύνδεσμος στο περιεχόμενό σας.

Οι εξωτερικοί σύνδεσμοι απαιτούν επίσης ακριβή μη αυτόματο έλεγχο. Περιλαμβάνει το περιεχόμενό σας κουμπιά CTA; Πηγαίνετε επίσης να τα ελέγξετε.

Βήμα 7: Έλεγχος μεταξύ συσκευών

Όλο και πιο συχνά οι άνθρωποι προτιμούν τις κινητές συσκευές όταν χρειάζεται να ελέγχουν ειδήσεις ή να βλέπουν κάποιες ενημερώσεις σχετικά με τα προτιμώμενα θέματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, προτού προβείτε σε ζωντανή προβολή κάποιου περιεχομένου, ελέγξτε πόσο καλά τα δεδομένα που πρόκειται να μοιραστείτε εμφανίζονται σε πολλά μεγέθη οθόνης.

Είναι πάντα ένα μεγάλο όφελος για τη δημιουργία ενός ιστότοπου βάσει ενός ανταποκρινόμενο πλαίσιο. Αυτό σας απαλλάσσει από την ανάγκη ανάπτυξης ξεχωριστών εκδόσεων του ιστότοπού σας για επιτραπέζιους και κινητές συσκευές, κάτι που είναι οικονομικά αποδοτικό και εξοικονομεί χρόνο.

Επιπλέον, η Google κατατάσσει ιστότοπους φιλικούς προς κινητά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Έτσι, η σωστή εμφάνιση του περιεχομένου σας σε μια ποικιλία μεγεθών οθόνης σας επιτρέπει να σκοτώσετε δύο πουλιά με μία πέτρα. Αφενός, το ιστολόγιό σας θα γίνει πιο φιλικό προς τον χρήστη. Από την άλλη πλευρά, θα είναι πιο εύχρηστο στο Google.

Ευτυχώς για εσάς τα πιο δημοφιλή θέματα έχουν ήδη σχεδιαστεί με ανταπόκριση. Το θέμα Total προσφέρει για παράδειγμα μια διάταξη που ανταποκρίνεται στα ρευστά από το κουτί. Αλλά το θέμα περιλαμβάνει επίσης επιλογές μπόνους εάν θέλετε να ορίσετε το δικό σας προσαρμοσμένο πλάτος ιστότοπου για όλα τα μεγέθη συσκευών.

Βήμα 8: Συμβατότητα μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης

Τώρα που γνωρίζουμε ότι το περιεχόμενό σας λειτουργεί ομαλά σε οποιαδήποτε οθόνη συσκευής, ήρθε η ώρα να ελέγξετε πόσο καλά εμφανίζεται σε όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού. Σκεφτείτε τις πιθανές εφαρμογές περιήγησης στον ιστό που μπορεί να χρησιμοποιεί το κοινό σας και δείτε πόσο καλά φορτώνεται και εμφανίζεται το περιεχόμενο εκεί.

Βήμα 9: Ενθαρρύνετε τις συζητήσεις

Επιστρέφοντας στην ανάρτηση, ας κάνουμε το αντίγραφο σας προκλητικό και ενθαρρυντικό για τη συζήτηση. Πώς ξέρετε εάν το άρθρο σας έφερε κάποια αξία στους αναγνώστες, εκτός εάν λάβετε τα σχόλιά τους?

Ένας από τους αποδεδειγμένους τρόπους για να ενθαρρύνετε τις συζητήσεις κάτω από τις δημοσιεύσεις σας είναι να ρωτήσετε τους αναγνώστες σας μερικές ερωτήσεις στο τέλος του άρθρου. Στην ενότητα περίγραμμα, οι άνθρωποι αναζητούν συνήθως μια σύντομη περίληψη των πραγμάτων που επισημαίνετε στη δημοσίευσή σας ή κάποιου είδους «παρότρυνση για δράση» για να κάνουν πραγματικά κάτι. Το να ολοκληρώσετε το κείμενό σας με μια ή δύο ερωτήσεις μπορεί να ενθαρρύνει τους αναγνώστες σας να αφήσουν ένα σχόλιο με τις δικές τους εντυπώσεις σχετικά με τα πράγματα που επισημάνετε ή μοιραστείτε τη δική τους εμπειρία σε ένα προτεινόμενο θέμα.

Βήμα 10: Προδιατύπωση

Ακούγεται σαν κάτι που πρέπει να κάνουν οι μπλόγκερ ως προεπιλεγμένη ενέργεια, ωστόσο για κάποιο λόγο δεν έχουν όλοι διαβάσει τις αναρτήσεις τους πριν από τη δημοσίευση. Προκειμένου να μην φαίνεται σαν ηλίθιος που ήταν πολύ τεμπέλης για να ελέγξει το κείμενο πριν το κάνει ζωντανό, συνιστάται ιδιαίτερα να διαβάσετε ξανά όσα έχετε γράψει για αρκετές φορές.

Μπορεί να υπάρχουν κοινά ορθογραφικά λάθη που θα μπορούσατε να κάνετε βιαστικά να εκφράσετε τις σκέψεις σας σε ένα έγγραφο. Είμαστε όλοι άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Επομένως, απλώς να μην βλάψετε τη φήμη σας και να αφήσετε τους αναγνώστες σας να απολαύσουν κάθε γραμμή κειμένου που μοιράζεστε, να διαβάσετε προσεκτικά τα κείμενά σας.

Καθώς εργάζεστε σε μια δημοσίευση ιστολογίου, γράψτε το μισό και αποθηκεύστε το πρόχειρο. Εξετάστε κάθε λέξη που έχετε γράψει και ελέγξτε αν δεν έχετε κάνει ορθογραφικά λάθη. Διορθώστε όλες τις ροές γραφής πριν από την έναρξη της δημοσίευσης. Διαβάστε την πρόταση μετά την πρόταση. Προδιαβάστε κάθε δύο φορές και μόνο μετά συνεχίζετε να προχωράτε περισσότερο.

Βήμα 11: Δημοσίευση και καρφίτσωμα

Τώρα, καθώς έχετε κάνει όλες τις εργασίες επεξεργασίας και βελτιστοποίησης, είναι καιρός να κάνετε την ανάρτησή σας ζωντανή. Το επόμενο βήμα θα καρφιτσώσετε το άρθρο σας στο Pinterest. Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε δημιουργήσει ξεχωριστό πίνακα για το ιστολόγιό σας, είναι καιρός να το κάνετε αυτό.

Μόλις δημοσιευτεί η δημοσίευσή σας, καρφιτσώστε εικόνες που συμπεριλάβατε σε αυτήν στον δικό σας πίνακα Pinterest. Σε μερικές μέρες, προχωρήστε και βρείτε σχετικούς πίνακες όπου μπορείτε να κάνετε το ίδιο. Ενώ κάνετε τόσο απλές επαναλαμβανόμενες ενέργειες, μπορείτε να διανείμετε τη δημοσίευσή σας σε ένα ευρύτερο κοινό, καθιστώντας έτσι το ιστολόγιό σας πιο εύχρηστο στον Ιστό.

Βήμα 12: Μοιραστείτε την ανάρτησή σας στο Facebook και το Twitter

Απολαύστε την ανακατανομή της δημοσίευσής σας στο Facebook και το Twitter. Μπορείτε να τα μοιραστείτε με μη αυτόματο τρόπο ή να χρησιμοποιήσετε προγράμματα προγραμματισμού μετά που θα κάνουν τα πάντα για εσάς αυτόματα. Για να κάνετε τις δημοσιεύσεις σας πιο αισθητές, συνοδεύστε tweets και δημοσιεύσεις στο Facebook με εικόνες. Καθώς ανεβάζετε τις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με οπτικό περιεχόμενο, βεβαιωθείτε ότι τις έχετε μέγεθος σύμφωνα με το Πρότυπα Facebook και Twitter.

Βήμα 13: Δημοσιεύστε Tweets για αρκετές φορές

Η ροή Twitter ενημερώνεται με νέες δημοσιεύσεις με τεράστια ταχύτητα. Έτσι, είναι πιθανό ότι η δημοσίευση που μοιράζεστε μία φορά θα χαθεί σε μια σταθερή ροή άλλων tweets. Για να μην συμβεί αυτό, συνιστάται η κοινή χρήση νέων αναρτήσεων ιστολογίου στο Twitter για αρκετές φορές τις επόμενες δύο ημέρες μετά τη δημοσίευσή τους στο ιστολόγιό σας.

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να μοιράζεστε τις αναρτήσεις σας χειροκίνητα ξανά και ξανά. Αυτό συμβαίνει όταν τα προγράμματα προγραμματισμού μετά θα τεθούν σε λειτουργία. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να ορίσετε την ίδια ανάρτηση για να εμφανίζεται στη ροή ειδήσεων σε λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση, καθώς και να υπενθυμίζετε στην κοινότητα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης την ύπαρξή της σε λίγους μήνες. Έτσι, μπορείτε να κυκλοφορείτε το παλαιότερο περιεχόμενό σας ξανά και ξανά.

Βήμα 14: Σχόλια

Κάθε φορά που η ανάρτησή σας λαμβάνει ένα σχόλιο, μην την αφήνετε χωρίς απάντηση. Αυτό ασχολείται με τα δύο σχόλια που αφήνουν οι άνθρωποι κάτω από μια ανάρτηση στο ιστολόγιό σας και στα κοινωνικά μέσα. Καταβάλλετε επιπλέον προσπάθεια για να απαντήσετε σε σχόλια που περιέχουν ερωτήσεις. Οι πολύ προσεκτικοί αναγνώστες θα πρέπει επίσης να λάβουν απάντηση στις σκέψεις τους.

Απαντώντας σε σχόλια δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε για τη γνώμη των αναγνωστών σας και ότι εκτιμάτε κάθε στιγμή που πέρασαν για να διαβάσουν το άρθρο σας. Όταν το βλέπουν αυτό, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν αφού βλέπουν πόσο πολύ αποτιμώνται.

Βήμα 15: Analytics

Εκτός από τα σχόλια χρηστών που αποτελούν ισχυρούς δείκτες δημοσίου ενδιαφέροντος για τις αναρτήσεις σας, συνιστάται να παρακολουθείτε τον συνολικό αριθμό προβολών σελίδας και αντανακλάσεων που έχει επιτύχει κάθε ανάρτηση που δημοσιεύσατε τον περασμένο μήνα.. Google Analytics θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αυτήν την εργασία καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. Τα στατιστικά στοιχεία θα σας δείξουν ποια θέματα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση μεταξύ των αναγνωστών σας, επομένως θα έχετε καλύτερη κατανόηση με ποιο τρόπο πρέπει να συνεχίσετε να προχωράτε για μεγαλύτερη επιτυχία.

Τυλίγοντας

Ορίστε. Αυτά ήταν 15 από τα πιο αποδεδειγμένα και αποτελεσματικά βήματα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι μπλόγκερ πριν δημοσιεύσουν τις δημοσιεύσεις τους στον Ιστό. Μερικά από αυτά είναι δοκιμασμένα και αληθινά αλλά όχι λιγότερο αποτελεσματικά. Εφαρμόστε τα στην πράξη και δείτε πόσο περισσότερο θα αλληλεπιδράσει το κοινό με το ιστολόγιό σας.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει κάτι άλλο που πιστεύετε ότι πρέπει να αναφέρεται στη λίστα; Ας ακούσουμε τις σκέψεις σας στην ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me