Πώς να δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο με WordPress

Η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου είναι σημαντική για τους μαθητές που υποβάλλουν αίτηση για ορισμένα προγράμματα σπουδών ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους. Πολλοί εργοδότες ή πελάτες (ή πανεπιστήμια, εάν πρόκειται για σχολικό πρόγραμμα) ζητούν δείγματα εργασίας ως μέρος της διαδικασίας πρόσληψης (ή αποδοχής), επειδή είναι ένας τρόπος για να δουν τι είστε ικανοί να κάνετε και τον τύπο εργασίας που εσείς έχω κάνει πριν. Ένα χαρτοφυλάκιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσετε αυτά τα δείγματα και να τα διατηρήσετε έτοιμα για προβολή.


Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στα οφέλη από τη δημιουργία χαρτοφυλακίου και τη χρήση του WordPress για τη δημιουργία χαρτοφυλακίων που θα κάνουν την αναζήτηση εργασίας σας επιτυχημένη. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Γιατί να έχετε ένα διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο?

Με τις εξελίξεις στην τεχνολογία και σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, όλο και περισσότεροι μαθητές διατηρούν ηλεκτρονικά αντίγραφα των χαρτοφυλακίων τους στο διαδίκτυο, ακόμη και δημιουργούν ιστότοπους για να τα φιλοξενήσουν. Η χρήση ενός διαδικτυακού χαρτοφυλακίου μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για εσάς καθώς ξεκινάτε την καριέρα σας:

 • Τα διαδικτυακά χαρτοφυλάκια γίνονται μέρος της συνολικής διαδικτυακής παρουσίας σας, ειδικά εάν συμπεριλαμβάνετε τον σύνδεσμο στα προφίλ κοινωνικών μέσων σας, ώστε οι πιθανοί εργοδότες, οι πελάτες ή οι πελάτες να μπορούν εύκολα να βρουν τη δουλειά σας όταν σας αναζητούν.
 • Είναι εύκολο να παρέχετε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα μεγέθη αρχείων για συνημμένα email ή για την αποστολή μεγάλου φαξ.
 • Μπορείτε να συμπεριλάβετε τον σύνδεσμο στο βιογραφικό σας, έτσι ώστε οι μόνιμοι διευθυντές να γνωρίζουν ακριβώς πού μπορούν να βρουν την εργασία σας.

Η ύπαρξη ενός διαδικτυακού χαρτοφυλακίου δείχνει επίσης στους πιθανούς εργοδότες ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και εξοικειωθείτε με τον τρόπο λειτουργίας των ιστότοπων. Σε μια εποχή που άτομα όλων των ηλικιών και ομάδων δεξιοτήτων αναζητούν εργασία, αυτό μπορεί να σας δώσει ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων.

Ξεκινώντας με το WordPress

Η χρήση του WordPress για τη δημιουργία του διαδικτυακού σας χαρτοφυλακίου είναι αρκετά απλή. Εάν έχετε ήδη λογαριασμό στο WordPress.com, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μεταβείτε (ή τουλάχιστον να προσθέσετε έναν νέο ιστότοπο) στο αυτό-φιλοξενούμενο WordPress.org – είναι πολύ πιο ευπροσάρμοστο όσον αφορά την προσαρμογή και θα έχετε πολύ μεγαλύτερο έλεγχο για το πώς ο ιστότοπός σας φαίνεται και λειτουργεί.

Ακόμα κι αν είστε εντελώς νέοι στο WordPress, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με την αυτο-φιλοξενία. Υπάρχει ένα μικρό μηνιαίο τέλος φιλοξενίας και ένα ετήσιο τέλος εγγραφής τομέα, αλλά το πρόσθετο κόστος και η ευθύνη αξίζουν τον πλήρη έλεγχο του ιστότοπού σας χαρτοφυλακίου. Υπάρχει επίσης μια πτυχή μπόνους: Η καταχώριση του ονόματος domain σας σημαίνει ότι δεν θα έχετε τον υποτομέα .wordpress.com, επομένως η διεύθυνση ιστού σας θα φαίνεται πιο επαγγελματική.

Το κόστος μπορεί να είναι τεράστιος παράγοντας για τους μαθητές, οπότε καθώς ερευνάτε εταιρείες φιλοξενίας, ελέγξτε αν έχουν ειδικές τιμές για τους μαθητές. Το Bluehost και το SiteGround είναι δύο που προσφέρουν μαθητικά σχέδια.

Όταν επιλέγετε το όνομα τομέα σας (το όνομα του ιστότοπού σας), το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε το δικό σας όνομα – είναι πιο πιθανό να εμφανίζεται στις αναζητήσεις. Ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε και μια ετικέτα, για να το καταστήσετε πολύ σαφές σχετικά με τον ιστότοπό σας.

Επιλογή θέματος WordPress χαρτοφυλακίου

Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα θέμα για τον ιστότοπό σας. Ένα βασικό θέμα ιστολογίου θα καλύψει πιθανώς τις ανάγκες σας, αλλά αν θέλετε να ξεχωρίσετε το χαρτοφυλάκιό σας θα πρέπει να έχετε ένα θέμα που έχει σχεδιαστεί για να εμφανίζει περιεχόμενο χαρτοφυλακίου. Έχουμε μια λίστα με μερικά από τα αγαπημένα μας θέματα χαρτοφυλακίου, θέματα WordPress.

Τα δωρεάν θέματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε, αλλά γενικά δεν έχουν τις πρόσθετες δυνατότητες ή τις επιλογές προσαρμογής που θα βρείτε σε ένα premium θέμα. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναβάθμισης στην επαγγελματική έκδοση του θέματος σας (εάν ισχύει) ή να αγοράσετε ένα premium θέμα, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από 2 $ έως 199 $. Μπορείτε να αγοράσετε θέματα από διάφορες διαδικτυακές αγορές, όπως το ThemeForest, το Creative Market, το StudioPress, Θεματικά φασόλια, Κομψά θέματα και τόσα πολλά άλλα.

Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας:

Συνολική θεματική επίδειξη Porfolio WordPress

Σύνολο είναι η κορυφαία μας επιλογή λόγω της ευκολίας χρήσης, των ισχυρών επιλογών και της ευελιξίας. Ενώ αυτό το θέμα είναι θέμα μεταφοράς και απόθεσης πολλαπλών χρήσεων, το ενσωματωμένο χαρτοφυλάκιο το καθιστά ιδανικό για τη δημιουργία μιας διαδικτυακής συλλογής της εργασίας σας. Και υπάρχουν πολλά demos για να διαλέξετε από τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε.

θέμα χαρτοφυλακίου κρεμμυδιών wordpress

Κρεμμύδι από το Shindiri Studio είναι ένα εντυπωσιακό θέμα χαρτοφυλακίου με πολλές διατάξεις. Επιλέξτε ένα πλέγμα, πλέγμα τοιχοποιίας, κολλώδες ή χαρτοφυλάκιο στυλ πρακτορείου για να εμφανίσετε τα έργα σας.

Θέμα Mesa Free WordPress

Οροπέδιο είναι ένα δωρεάν θέμα blogging διαμόρφωσης τοιχοποιίας που θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί για ένα διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο. Με υποστήριξη για εικόνες, γκαλερί, ήχο, βίντεο και εισαγωγικά, αυτό το θέμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προβάλλετε τα πολυμέσα σας στο διαδίκτυο.

Vong Portfolio - Θέμα WordPress Responsive Portfolio

Βόρειος από το Array Themes είναι μια εκπληκτική επιλογή για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού χαρτοφυλακίου. Αυτό το θέμα έχει όλα όσα χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένου ενός χρήσιμου ιστολογίου, εκπληκτικού χαρτοφυλακίου και εύκολων σελίδων (αρχεία, επαφή και πλήρες πλάτος) για να παρουσιάσετε το σώμα της εργασίας σας.

Θέμα Gallery Pro

Gallery Pro από το StudioPress είναι μια εξαιρετική επιλογή αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε το πλαίσιο Genesis. Αυτό το καθαρό, ελάχιστο και φυσικά μοντέρνο θέμα είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε το βιογραφικό σας και το χαρτοφυλάκιό σας στον ιστότοπό σας WordPress.

Θέμα δωρεάν ανανά WordPress

Ανανάς είναι ένα απλό δωρεάν θέμα blogging με καθαρή διάταξη μίας στήλης. Ο ελάχιστος σχεδιασμός αυτού του θέματος είναι ιδανικός για την προβολή της πιο πρόσφατης δουλειάς σας καθώς το παράγετε και δεδομένου ότι το θέμα υποστηρίζει πολλές μορφές μέσων (εικόνα, ήχος, βίντεο, παράθεση) και περιλαμβάνει βασικές επιλογές σχεδίασης, μπορείτε να αφήσετε τη δουλειά σας να λάμψει.

Χρήση προσθήκης χαρτοφυλακίου

Μια άλλη επιλογή, εάν δεν σας αρέσει κανένα από τα θέματα χαρτοφυλακίου, είναι να προσθέσετε ένα πρόσθετο χαρτοφυλακίου. Υπάρχει ένας τόνος δωρεάν προσθηκών χαρτοφυλακίου στο αποθετήριο WordPress που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε ένα χαρτοφυλάκιο σε σχεδόν οποιοδήποτε θέμα. Για να προσθέσετε μια προσθήκη, μεταβείτε στο Πρόσθετα στο μενού Διαχειριστής και κάντε κλικ στο Προσθεσε νεο για να περιηγηθείτε στις δωρεάν επιλογές σας.

Υπάρχουν επίσης τόσες πολλές εξαιρετικές προσθήκες χαρτοφυλακίου premium, που έχουν περισσότερες δυνατότητες και λειτουργικότητα από τους δωρεάν ομολόγους τους. Έχουμε μιλήσει για το χαρτοφυλάκιο προσθηκών WordPress, αλλά αν το χάσατε εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας πρόσθετα:

απαραίτητο πρόσθετο wordpress χαρτοφυλακίου πλέγματος

Βασικό πλέγμα από themepunch είναι ένα από τα κορυφαία πρόσθετα χαρτοφυλακίου πώλησης, και με καλό λόγο. Με αυτό το πρόσθετο μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε στυλ πλέγματος χαρτοφυλακίου που θέλετε χρησιμοποιώντας τις παρεχόμενες διατάξεις, σειρές και επιλογές στηλών, πηγές περιεχομένου, κινούμενα σχέδια, προ-φορτωτές, δέρματα, προσαρμοσμένα χρώματα και πολλά άλλα

πρόσθετο wordpress χαρτοφυλακίου πλέγματος μέσων

Πλέγμα πολυμέσων από το LC Web είναι μια εξαιρετική επιλογή που σας παρέχει απεριόριστες διατάξεις. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα δημιουργίας οπτικών πλεγμάτων για να ταξινομήσετε τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τους συνδέσμους και τα αρχεία ήχου σε πλέγματα με πλήρη απόκριση.

πρόσθετο wordpress plugin

Περιοδικό Instagram από το C Rivers είναι ένα μοναδικό πρόσθετο χαρτοφυλακίου που τραβά τις εικόνες χαρτοφυλακίου σας από κάτι που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε ήδη – Instagram. Τραβήξτε τις τρέχουσες φωτογραφίες των τρεχόντων έργων σας και προσθέστε τις στο χαρτοφυλάκιο ιστότοπων σας με αυτό το πρόσθετο!

Επιλογή του περιεχομένου σας

Πριν ξεκινήσετε να προσθέτετε περιεχόμενο στο χαρτοφυλάκιό σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι θέλετε να συμπεριλάβετε! Επειδή μπορεί να μην έχετε κάνει πολύ επαγγελματική δουλειά στον τομέα σας, είναι καλό να χρησιμοποιείτε ακαδημαϊκές εργασίες, μαθήματα τάξεων ή παρουσιάσεις και τυχόν έργα κοινοτικής υπηρεσίας που έχετε κάνει. Εάν έχετε βιογραφικό σημείωμα ή βιογραφικό σημείωμα, ίσως θέλετε να δημιουργήσετε και μια σελίδα για αυτό.

Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε δείγματα που σχετίζονται με το πεδίο που εισάγετε. Εάν είστε συγγραφέας, χρησιμοποιήστε έργα γραφής και δημοσιεύσεις. Εάν είστε καλλιτέχνης ή μηχανικός ή εάν είστε σε ένα εμπόριο όπως ξυλουργική, ανεβάστε εικόνες από πράγματα που έχετε σχεδιάσει, δημιουργήσει, κατασκευάσει ή επιδιορθώσει. Οι επιστήμονες θα μπορούσαν να παρέχουν εργαστηριακές αναφορές. Οι λογιστές ενδέχεται να περιλαμβάνουν οικονομικές εκθέσεις και αναλύσεις. Παίρνετε την ιδέα.

Όταν προσθέτετε τα δείγματα εργασίας σας, γράψτε μια σύντομη περιγραφή του καθενός για να παρέχετε κάποιο πλαίσιο. Ίσως θελήσετε να εξηγήσετε ποιο ήταν το έργο και πώς παρείχε (ή θα παρείχε) όφελος σε κάποιον ή θα συμβάλλει διαφορετικά στο πεδίο. Ακολουθεί ένα απλό παράδειγμα μαζί με έναν σύνδεσμο προς το μεταφορτωμένο έγγραφο:

εργασιακή επιγραφή

Μην τρελαίνετε με τον αριθμό των δειγμάτων που ανεβάζετε. Το χαρτοφυλάκιό σας θα αυξηθεί όπως εσείς, οπότε μην αισθάνεστε ότι χρειάζεστε τόνους πλήρωσης. Επιλέξτε τα καλύτερα έργα σας, το 10-15 είναι άφθονο και οργανώστε τα σε κατηγοριοποίηση ανάλογα με τον τύπο του έργου. Αυτό θα διευκολύνει τους εργοδότες να βρουν σχετικά δείγματα.

Μεταφόρτωση δειγμάτων

Δεν είναι δύσκολο να ανεβάσετε τα δείγματα εργασίας σας στο WordPress, αλλά ο χρόνος και η προσπάθεια που απαιτείται μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη μορφή των δειγμάτων σας. Εάν έχετε ηλεκτρονικά αντίγραφα ή εικόνες, τότε είστε έτοιμοι. Εάν δεν το κάνετε, πρέπει να αποκτήσετε μερικά.

Μπορείτε να σαρώσετε αντίγραφα χαρτιών, αναφορών και εκτυπωμένων φωτογραφιών ως αρχεία PDF. Τραβήξτε ψηφιακές φωτογραφίες φυσικών αντικειμένων, όπως πίνακες ζωγραφικής ή γλυπτά. Η μουσική και τα βίντεο μπορούν να εγγραφούν ή να επεξεργαστούν σε ψηφιακές μορφές. Ό, τι κι αν επιλέξετε να ανεβάσετε, βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία αποθηκεύονται σε μια τοποθεσία αφιερωμένη σε δείγματα εργασίας, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πού να τα βρείτε.

Μόλις ετοιμάσετε τα ψηφιακά σας αντίγραφα, ήρθε η ώρα να ανεβάσετε! Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο WordPress και μεταβείτε στη σελίδα διαχειριστή σας. Μεταβείτε στη βιβλιοθήκη πολυμέσων και επιλέξτε Προσθεσε νεο:

προσθήκη μέσων

Στην οθόνη Μεταφόρτωση νέου μέσου, μπορείτε απλά να μεταφέρετε και να αποθέσετε αρχεία στο πλαίσιο ή μπορείτε να κάνετε κλικ στο Επιλέξτε Αρχεία κουμπί για αναζήτηση αρχείων προς μεταφόρτωση.

Προσθήκη δειγμάτων στο χαρτοφυλάκιό σας

Τώρα που έχετε εγκαταστήσει το θέμα ή την προσθήκη σας και τα δείγματά σας (και άλλα αρχεία) μεταφορτωμένα, μπορείτε να προσθέσετε την εργασία σας στο χαρτοφυλάκιό σας. Στο διαχειριστή, μεταβείτε στη σελίδα χαρτοφυλακίου και κάντε κλικ στο Προσθεσε νεο. Αυτό θα ανοίξει το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

newportfoliopost

Για τα περισσότερα θέματα και προσθήκες, η προσθήκη μιας νέας ανάρτησης χαρτοφυλακίου είναι τόσο εύκολη όσο η προσθήκη μιας ανάρτησης ιστολογίου. Για τα περισσότερα χαρτοφυλάκια, θα προσθέσετε έναν τίτλο ανάρτησης, μια περιγραφή και μια επιλεγμένη εικόνα όπως η κανονική. Ωστόσο, ενδέχεται να έχετε επιπλέον πεδία για να εισαγάγετε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το δείγμα σας για την τοποθεσία, την ημερομηνία, το περιβάλλον κ.λπ..

γκαλερί-μετα-κουτί

Μόλις συμπληρωθούν όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε, κάντε κλικ στην επιλογή Δημοσίευση. Τα-ντα! Τώρα έχετε προσθέσει με επιτυχία ένα δείγμα εργασίας στο χαρτοφυλάκιό σας στο WordPress. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για κάθε δείγμα που θέλετε να προσθέσετε.


Η παρουσίαση της καλύτερης δουλειάς σας σε ένα χαρτοφυλάκιο είναι σημαντική για την καλή εντύπωση κατά την υποβολή αιτήσεων για εργασία ή ακαδημαϊκά προγράμματα. Η χρήση ενός διαδικτυακού χαρτοφυλακίου θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε ακόμη περισσότερο και να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό – και το WordPress είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για να το κάνετε. Υπάρχουν πολλοί πόροι για τη δημιουργία ενός καταπληκτικού χαρτοφυλακίου, οπότε διασκεδάστε!

Έχετε δημιουργήσει ένα διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο στο παρελθόν; Σκέφτεστε να δημιουργήσετε ένα; Μοιραστείτε τις συμβουλές σας ή κάντε τυχόν ερωτήσεις στα παρακάτω σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map