Παρακολούθηση σχολίων WordPress: Ένας οδηγός για αρχάριους

Η ενότητα σχολίων κάτω από μια ανάρτηση WordPress σάς επιτρέπει να αλληλεπιδράτε απευθείας με τους αναγνώστες σας. Ωστόσο, το WordPress είναι πολύ υψηλότερο: σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε τα σχόλια των χρηστών μέσω της λειτουργίας εποπτείας των σχολίων. Ωστόσο, η μέτρια ή όχι η μέτρια είναι η παλιά ερώτηση που φαίνεται ότι δεν έχει συγκεκριμένη απάντηση. Τελικά, η απόφαση εξαρτάται από εσάς, αλλά πρέπει να σταθμίσετε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο επιλογών.


Δεδομένου ότι αυτός είναι ένας οδηγός για αρχάριους για την εποπτεία σχολίων του WordPress, θα ήθελα να επισημάνω μερικούς λόγους και κατά της εποπτείας σχολίων πριν προτείνω μια ιδανική λύση.

Γιατί πρέπει να ελέγχετε τα σχόλια

 • Χωρίς εποπτεία και τα σωστά εργαλεία φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων μηνυμάτων, το ιστολόγιό σας μπορεί εύκολα να γίνει spamfest ειδικά εάν είναι δημοφιλές. Η εποπτεία σάς δίνει τον πλήρη έλεγχο για την εμφάνιση σχολίων μόνο από αξιόπιστους χρήστες, εξαλείφοντας έτσι τα ανεπιθύμητα και άλλα σχόλια χαμηλής ποιότητας. Η δέσμευση αξιόπιστων χρηστών δημιουργεί εμπιστοσύνη και το ιστολόγιό σας θα αποκτήσει γρήγορα εξουσία στην επιλεγμένη θέση σας.
 • Τα ανεπιθύμητα σχόλια περιέχουν συνήθως συνδέσμους, ορισμένοι από τους οποίους ενδέχεται να ανακατευθύνουν σε δυνητικά κακόβουλους ιστότοπους. Εάν ένας χρήστης κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο που τον ανακατευθύνει σε ένα μέρος που δεν θέλει να είναι, θα χάσει την πίστη και την εμπιστοσύνη του στο ιστολόγιό σας – το οποίο ουσιαστικά είναι το ίδιο με το να χάσετε την πίστη σε εσάς. Με εποπτεία, μπορείτε να αποκλείσετε δυνητικά κακόβουλους συνδέσμους.
 • Ένα καλά ελεγχόμενο νήμα σχολίων μπορεί να προσθέσει αξία σε μια αλλιώς θαμπό ανάρτηση. Μπορεί να υπάρχουν αναγνώστες που είναι πιο ενημερωμένοι για το θέμα και η συμβολή τους μπορεί να αυξήσει την ανάρτησή σας. Τα σχόλια καλής ποιότητας προσελκύουν έμπειρους ανθρώπους που θα προσθέσουν πολύτιμες πληροφορίες και αυτό είναι που θέλετε για την ανάρτησή σας. Θυμηθείτε, τα σχόλια γίνονται μέρος του περιεχομένου του ιστολογίου σας για όσο διάστημα υπάρχει η ανάρτηση στο ιστολόγιό σας.

Γιατί δεν πρέπει να ελέγχετε τα σχόλια

 • Η εποπτεία σχολίων μπορεί να είναι χρονοβόρα. Για μεγαλύτερους ιστότοπους με καλή αναγνωσιμότητα, μπορεί να είναι πραγματικός πόνος ή ακόμη και ανέφικτος (εκτός εάν χρησιμοποιείτε σύστημα σχολίων τρίτων).
 • Η μετριοπάθεια απογοητεύει πολλούς γνήσιους χρήστες που θέλουν να συμμετάσχουν στη συζήτηση. Οι χρήστες συνήθως θέλουν να δουν το σχόλιό τους αμέσως μετά το χτύπημα Θέση. Τι γίνεται αν δεν είστε έτοιμοι να το εγκρίνετε?
 • Μπορείτε να αντιμετωπίσετε ανεπιθύμητα σχόλια χρησιμοποιώντας μια προσθήκη. Για παράδειγμα, η προσθήκη Akismet που συνοδεύει το βασικό λογισμικό WordPress κάνει πολύ καλή δουλειά για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων μηνυμάτων με την προϋπόθεση ότι το έχετε ρυθμίσει σωστά.

Τώρα που γνωρίζετε τους λόγους και κατά της μετριοπάθειας, τι πρόκειται να κάνετε; Η πρότασή μου είναι να μετριάσω αλλά να είμαι έξυπνος.

Το βασικό σύστημα σχολίωνWordPress είναι αρκετά αξιοπρεπές από μόνο του. Σας επιτρέπει να ελέγχετε αποτελεσματικά τα σχόλια, διατηρώντας παράλληλα τη μεγάλη πλειονότητα των ανεπιθύμητων σχολίων.

Ιδανικές ρυθμίσεις για εποπτεία σχολίων WordPress

Για να ρυθμίσετε το ιστολόγιό σας για εποπτεία, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις> Συζήτηση.

ρυθμίσεις συζήτησης

Αναζητήστε το κομμάτι που λέει E-mail μου όποτε θέλετε. Εδώ ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε την εποπτεία σχολίων χρησιμοποιώντας το βασικό σύστημα και είναι αρκετά απλή: αν επιλέξετε το δεύτερο πλαίσιο (Ένα σχόλιο διατηρείται για μετριοπάθεια), θα μπορείτε να εποπτεύετε όλα τα σχόλια ανάρτησης.

Μέτριοι Συγγραφείς Πρώτης Φοράς

Ένας εύκολος τρόπος για να μειώσετε τον πόνο είναι η ενεργοποίηση της αυτόματης έγκρισης για συγγραφείς σχολίων που έχουν εγκριθεί μία φορά. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις> Συζήτηση και ελέγξτε για το Πριν εμφανιστεί ένα σχόλιο ενότητα επιλέξτε το δεύτερο πλαίσιο που αναφέρει Ο συντάκτης σχολίων πρέπει να έχει ένα προηγούμενο εγκεκριμένο σχόλιο. Αφήστε το παραπάνω πλαίσιο μη επιλεγμένο.

εποπτεία σχολίων

Εάν ένας συγγραφέας σχολίων αλλάξει τον τρόπο εισαγωγής των στοιχείων της – όνομα και email – τότε θα πρέπει να ελεγχθεί ξανά.

Επίσης, αναζητήστε συγγραφείς σχολίων που είχαν προηγουμένως εγκριθεί: μερικοί από αυτούς έχουν μάθει τα πλεονεκτήματα του συστήματος και μπορούν να κάνουν κάποια ποιοτικά σχόλια αρχικά, αλλά στη συνέχεια να χαλαρώσουν με μελλοντικά σχόλια, καθώς γνωρίζουν ότι εγκρίνονται αυτόματα..

Απενεργοποίηση σχολίων μετά από μια καθορισμένη περίοδο

Ένας άλλος έξυπνος τρόπος να διατηρείτε τον έλεγχο των σχολίων στο ιστολόγιό σας είναι να περιορίσετε το χρόνο που τα σχόλια του ιστολογίου σας είναι ανοιχτά για τους συγγραφείς. Συνήθως, οι 30 ημέρες είναι μια λογική περίοδος, αλλά μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τις συγκεκριμένες περιστάσεις σας. Κάτι τέτοιο βοηθά στην αποφυγή των spammers SEO – χρηστών που σχολιάζουν τη δημιουργία συνδέσμων για τα δικά τους blogs Συνήθως αναζητούν ιστολόγια που έχουν επιτύχει υψηλό PageRank.

Χρειάζονται οπουδήποτε από λίγες εβδομάδες έως αρκετούς μήνες για να δημιουργήσετε ένα υψηλό PageRank, επομένως οι spammers SEO στοχεύουν συνήθως ιστολόγια που υπήρχαν εδώ και μερικές εβδομάδες ή μήνες.

Συνήθως, μια ανάρτηση ιστολογίου σημειώνει μέγιστη δημοτικότητα εντός 2 έως 3 εβδομάδων μετά την ημερομηνία δημοσίευσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε να λάβετε το μεγαλύτερο ποσό δραστηριότητας στην ενότητα σχολίων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Προγραμματίστε λοιπόν να περιορίσετε τα σχόλια σε 30 ημέρες (ιδανικά), ώστε να μην έχετε πολλά σχόλια για εποπτεία. Μη διστάσετε να το κάνετε περισσότερο, ωστόσο, εάν διεξάγεται μια μεγάλη συζήτηση.

Για να ορίσετε ένα όριο στο χρόνο δημιουργίας σχολίων, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις> Συζήτηση και αναζητήστε το Άλλες ρυθμίσεις σχολίων Ενότητα. Ελέγξτε την επιλογή που διαβάζει Κλείστε αυτόματα σχόλια για άρθρα που είναι παλαιότερα των__ ημερών και καθορίστε τον αριθμό των ημερών για να διατηρήσετε τα σχόλια ανοιχτά:

Κλείσιμο σχολίων σε δημοσιεύσεις

Απενεργοποίηση παρακολούθησης

Μερικές φορές, προτιμάτε να αντιμετωπίζετε ανεπιθύμητα σχόλια παρά ανεπιθύμητα μηνύματα παρακολούθησης, οπότε σκεφτείτε προσεκτικά πριν ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση. Γενικά, είναι καλή ιδέα να τα απενεργοποιήσετε, καθώς μπορείτε ακόμα να γνωρίζετε ποιος συνδέεται στον ιστότοπό σας μέσω της ενότητας “Εισερχόμενοι σύνδεσμοι” στον πίνακα ελέγχου. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ενότητα ενδέχεται να μην εμφανίζεται για έναν ολοκαίνουργιο ιστότοπο WordPress. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τον τροφοδότη RSS για να δείτε εισερχόμενους συνδέσμους.

Χρησιμοποιήστε πρόσθετα για να φιλτράρετε τα ανεπιθύμητα σχόλια

Τα σχόλια ανεπιθύμητων μηνυμάτων μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν, αλλά με τη βοήθεια κατάλληλων προσθηκών, είναι ευκολότερο να εντοπιστούν, εάν δεν αποκλειστούν εντελώς. Ακολουθεί μια επιλογή προσθηκών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το επιτύχετε:

Ακίσμετ

ακισμέτ

Εισήγαγα εν συντομία το λαμπρό Ακίσμετ plugin που ενσωματώνεται στο βασικό λογισμικό WordPress για να φιλτράρει σχόλια που εμφανίζονται σαν spam. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το ενεργοποιήσετε, αλλά θα πρέπει να εγγραφείτε και να ρυθμίσετε το κλειδί API για να ξεκινήσετε. Ενώ εκτελεί αξιοπρεπή δουλειά για την αποφυγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων, δεν είναι ανθεκτικό και ορισμένα νόμιμα σχόλια μπορεί μερικές φορές να εκληφθούν ως ανεπιθύμητα. Επομένως, ελέγχετε τακτικά το φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων σας για νόμιμα σχόλια.

WordPress Zero-Spam

wordpress-zero-spam

Ένα σχετικά νέο πρόσθετο, WordPress Zero-Spam βοηθά στον αποκλεισμό των ανεπιθύμητων μηνυμάτων αυτόματα χωρίς καμία ανάγκη για CAPTCHA. Μόλις εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί, θα κάνει τη μαγεία του αμέσως. Δεν υπάρχουν API για ρύθμιση.

Επιτρέψτε στους χρήστες να κάνουν την εποπτεία

Τέλος, ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε τη λογική σας, ενώ ελέγχετε τα σχόλια, επιτρέποντας σε ορισμένους συγγραφείς να κάνουν την εποπτεία. Μπορείτε να δώσετε μόνο στους πιο πιστούς χρήστες σας αυτό το είδος εξουσίας. Εάν το ιστολόγιό σας διαθέτει σημαντική εξουσιοδότηση και εξουσιοδότηση, αυτός μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διαχείριση της εποπτείας σχολίων.

Τα πιστά μέλη της κοινότητας γίνονται αξιόπιστοι χρήστες που παραχωρείτε πρόσβαση σε άλλους χρήστες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύστημα ανταμοιβής για να τους διατηρήσετε κίνητρα, όπως να τους επιτρέψετε να επιστρέφουν συνδέσμους στα δικά τους ιστολόγια. Ένα πρόσθετο όπως το Επεξεργαστής ρόλου χρήστη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απρόσκοπτη δημιουργία και προσθήκη αυτού του ρόλου στο ιστολόγιό σας. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που θα μπορούσατε να εξερευνήσετε επίσης.


Να θυμάστε πάντα ότι διατηρείτε τον πλήρη έλεγχο των ατόμων που σχολιάζουν τις αναρτήσεις σας και τι δημοσιεύουν. Δώστε σε αυτό το τμήμα του ιστολογίου σας την προσοχή που του αξίζει και το ιστολόγιό σας θα γίνει αξιόπιστη αρχή. Είναι απασχολημένη η ενότητα σχολίων του ιστολογίου σας; Πώς μετριάζετε τους συγγραφείς σχολίων; Έχετε καλύτερες ιδέες για το πώς να βελτιώσετε το φιλτράρισμα ανεπιθύμητων μηνυμάτων χωρίς να χάσετε τη λογική σας; Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις σκέψεις σας!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map