Δοκιμή απόδοσης του WordPress: Γιατί, πώς και ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε

Τόνοι άρθρων που γράφτηκαν ως ένας οδηγός για την απόδοση στο WordPress, τόνοι περιεχομένου αφιερωμένο στο θέμα, αλλά, τι γίνεται με τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για τη μέτρηση?


Τα διαδικτυακά και εργαλεία λογισμικού που χρησιμοποιούμε αποτελούν μεγάλο μέρος της εξίσωσης. Ένα λάθος εργαλείο ή ακατάλληλα αποτελέσματα μπορεί να σας παραπλανήσει. Σήμερα πρόκειται να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο, σήμερα πρόκειται να συγκρίνουμε τα κριτήρια αξιολόγησης και να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μια καλύτερη ιδέα για το τι είναι καλό, τι είναι αποδεκτό και τι πρέπει σίγουρα να αποφεύγεται όταν προσπαθούμε να αναλύσουμε τους ιστότοπούς μας στις ανάγκες μας για ταχύτητα.

Τα αστέρια της νύχτας θα είναι: GTMetrix, KeyCDN Speed ​​Test, Pingdom Tools, Google Pagespeed Insights, Webpagetest και Monitis Speed ​​Tools. θα μιλήσουμε για τους δυνατούς και εβδομαδιαίους πόντους σε κάθε ένα και μετά θα σας προσφέρουμε τα αποτελέσματα.

Για Techno Geeks

Για αυτό το άρθρο πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε έναν ιστότοπο και μια υπηρεσία που είμαστε σίγουροι ότι είναι κατάλληλη για βέλτιστη απόδοση. Ο ιστότοπος θα είναι ένα ψηφιακό περιοδικό τυχερών παιχνιδιών, εξαιρετικά βελτιστοποιημένο, με τόνους άρθρων. Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί ελαχιστοποιημένο CSS, στατική προσωρινή μνήμη HTML, ελαχιστοποιημένο JS, CDN και εκτελείται με HTTP / 2. Από την πλευρά του διακομιστή εκτελείται σε έναν επεξεργαστή Xeon, 24 νήματα, 24 GB μνήμης RAM, μια σύνδεση Gigabit και φιλοξενείται σε ένα κέντρο δεδομένων στη Βόρεια Καρολίνα, ο όγκος των αιτημάτων που έχει ο διακομιστής είναι ελάχιστος και είναι εξαιρετικά ανεπαρκής, επεξεργαστής Η χρήση είναι πολύ μεγαλύτερη από 0,5 για συνολικό αριθμό 12 πυρήνων και 24 νημάτων, το nginx φορτώνεται με προσωρινή μνήμη και εκτελείται με PHP 7.1 RC

Δοκιμή εργαλείων απόδοσης WordPress

Όλο αυτό το techno-babble σημαίνει ότι είναι ένας ισχυρός διακομιστής που φιλοξενείται μέσα σε ένα αξιόπιστο κέντρο δεδομένων που εκτελεί έναν βέλτιστο διακομιστή ιστού και ιστότοπο. Θυμηθείτε, αυτό το άρθρο αφορά συγκριτική αξιολόγηση των σημείων αναφοράς, για το σκοπό αυτό θα επιλέξουμε τον πλησιέστερο διακομιστή στην προέλευσή μας, που είναι Νέα Υόρκη και Ντάλας καθώς δεν θέλουμε να λάβουμε υπόψη την ταχύτητα του δικτύου αλλά σημείο αναφοράς ακρίβεια. Όλα τα διαδικτυακά εργαλεία μας επέτρεψαν να επιλέξουμε το Ντάλας / τη Νέα Υόρκη εκτός από το webpagetest, το οποίο λειτουργεί πάντα με υπερφόρτωση στη Νέα Υόρκη, αναγκάζοντάς μας να πάμε στην Καλιφόρνια EC2 για τις δοκιμές.

Θα μετρήσουμε χρόνος φόρτωσης σύμφωνα με κάθε εργαλείο και, στη συνέχεια, θα σας προσφέρουμε έναν τελικό πίνακα σύγκρισης μεταξύ τους, το σημείο αυτού του άρθρου είναι να δείτε τις παραλλαγές στη δοκιμή και να προσδιορίσετε ποια είναι η πιο ακριβής, γρήγορη και εύκολη στη χρήση, ώστε να αξίζει μια πρόταση. Το σημείο αυτού του άρθρου είναι επίσης να σας δείξει γιατί ορισμένες δοκιμές είναι εντελώς άχρηστες ακόμη και προέρχονται από μεγάλα αστέρια όπως το Google.

Θα εκτελέσουμε τις δοκιμές 3 φορές σε κάθε υπηρεσία. Χωρίς άλλη παραλλαγή, ας δούμε πώς ανταποκρίνονται στις δοκιμές.

Δοκιμή 1: GTMetrix

GTMetrix είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης με μια πολύ καλά σχεδιασμένη διεπαφή που θα σας επιτρέψει όχι μόνο να δείτε τον χρόνο φόρτωσης, αλλά να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με τη βαθμολογία του Google Pagespeed και το YSlow του Yahoo. Αφού ολοκληρωθεί το σημείο αναφοράς, θα εμφανιστεί επίσης μια λίστα με στοιχεία που το GTMetrix θεωρεί ότι χρειάζονται επιδιόρθωση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το GTMetrix τείνει να χρησιμοποιεί τον καναδικό διακομιστή ως σημείο εκκίνησης, κάτι που δεν είναι αυτό που θέλουμε, επομένως καλύτερα να εγγραφείτε στο GTMetrix. Κατά την εγγραφή θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τη δοκιμαστική διεύθυνση URL, το πρόγραμμα περιήγησης και το είδος της σύνδεσης.

Το πρώτο τρέξιμο μας έδωσε ένα σκορ σι και σι και για τους δύο Google Pagespeed και Yslow, αυτό δεν είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ, όπως θα δείτε αργότερα στο Pagespeed Insights. Ο πραγματικός χρόνος που χρειάστηκε για τη φόρτωση ήταν 3,3 δευτερόλεπτα στην πρώτη εκτέλεση, 4,0 δευτερόλεπτα η δεύτερη και 1,1 δευτερόλεπτα για την τελευταία εκτέλεση. Η παραλλαγή είναι αρκετά υψηλή, στην πραγματικότητα, είναι 2,9 δευτερόλεπτα! Επιπλέον, παρακολουθούσαμε το φορτίο στον δικό μας διακομιστή όταν διεξήχθη η δοκιμή και επιβεβαιώσαμε ότι ήταν πολύ κάτω από 0,5 που δείχνει σαφώς ότι η παραλλαγή έρχεται αυστηρά από το GTMetrix και το δίκτυο, όχι από την πλευρά του διακομιστή.

Το GTMetrix δεν δίνει συνεπή αποτελέσματα στον χρόνο φόρτωσης, την περίοδο.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα, για να είναι το GTMetrix ένα αξιόπιστο εργαλείο, πρέπει να δίνει μια πιο ακριβή βαθμολογία. Θα δείτε ότι έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα με άλλα εργαλεία. Το GTMetrix μετρά τον πλήρη φορτωμένο χρόνο και όχι τον μερικό χρόνο που απαιτείται για να ξεκινήσει η εμφάνιση του ιστότοπου. Δεδομένου ότι ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί καθυστέρηση φόρτωσης εικόνας, δεν είναι μια δίκαιη απεικόνιση του τι θα περιμένει ένας χρήστης όταν ανοίγει ο ιστότοπος, ακόμη περισσότερο, η τεράστια παραλλαγή από 4 δευτερόλεπτα έως 1,1 δευτερόλεπτα σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει σωστά τι συμβαίνει.

Θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν ήταν δικό μας λάθος, οπότε κάναμε ένα άλλο σετ δοκιμών και πήραμε 3.7s, 1.2s και 5s που είναι ακόμα πολύ χαοτικό. Το GTMetrix παραμένει τότε ως μια καλή εναλλακτική λύση για τον εντοπισμό πιθανών βελτιστοποιήσεων, αλλά δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τον πραγματικό χρόνο φόρτωσης δίνει.

Δοκιμή 2: Δοκιμή ταχύτητας KeyCDN

Δοκιμή ταχύτητας KeyCDN είναι ένα απλό εργαλείο που θα σας δείξει τη φόρτωση των στοιχείων και τον συνολικό χρόνο που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί ο ιστότοπος. Επιλέξαμε το Ντάλας ως διακομιστή προέλευσης και το δοκιμάσαμε.

Αυτή είναι η αναπαράσταση της φόρτωσης του στοιχείου και ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτωση κάθε τμήματος.

Από τα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε ότι ο συνολικός χρόνος που χρειάστηκε ήταν 2,4 δευτερόλεπτα, 3,1 δευτερόλεπτα και 2,8 δευτερόλεπτα εντός του εύρους 2,4 έως 3,1 δευτερόλεπτα, δηλαδή μια διακύμανση 0,7 δευτερολέπτων μεταξύ της χειρότερης / καλύτερης βαθμολογίας. Αυτό το τεστ είναι πολύ πιο αξιόπιστο από το GTMetrix σχετικά με τον πραγματικό χρόνο φόρτωσης και ένα πολύ καλύτερο εργαλείο για γρήγορη δοκιμή ενός ιστότοπου. Δεν περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία που διαθέτει το GTMetrix για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπου, αλλά, για έμπειρους χρήστες, ένα πολύ καλύτερο εργαλείο, καθώς οι δοκιμές είναι πιο γρήγορες και ακριβέστερες. Είναι ένα πολύ απλό εργαλείο που φαίνεται να λειτουργεί.

Δοκιμή 3: Εργαλεία Pingdom

Εργαλεία Pingdom είναι ένα από τα πιο γνωστά εργαλεία συγκριτικής αξιολόγησης και σύντομα θα μάθετε γιατί. Ας το δοκιμάσουμε και να δούμε τι θα συμβεί.

Η πρώτη εκτέλεση μας προσφέρει συνολικό χρόνο φόρτωσης 2,22 δευτερόλεπτα, το δεύτερο αποτέλεσμα 1,86 δευτερόλεπτο και το τρίτο 1,85 δευτερόλεπτα! Μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα πόσο ακριβής είναι αυτή η δοκιμή όταν μπορείτε να αναπαραγάγετε σχεδόν μια δοκιμή και να λάβετε σχεδόν πανομοιότυπα αποτελέσματα, μια παραλλαγή μικρότερη από 1 δευτερόλεπτο από 2,22 έως 1,86 δευτερόλεπτα που είναι παραλλαγή 0,37 δευτερόλεπτα! Το εργαλείο αναφοράς παρέχει επίσης χρήσιμες πληροφορίες, όπως καλές πληροφορίες για το τι πρέπει να βελτιωθεί και ένα ωραίο και πολύ λεπτομερές αρχείο στοιχείων. Μπορείτε ακόμη και να παρακολουθείτε κάθε χρόνο φόρτωσης στοιχείων και να ελέγχετε το FTTB (First time to byte), που δεν είναι διαθέσιμο στις άλλες δοκιμές.

Δοκιμή 4: Google Pagespeed Insights

Πληροφορίες σελίδας είναι το Εργαλείο Google για βελτιστοποίηση ταχύτητας, μετά από 3-τρέξιμο αυτό έχουμε.

Λοιπόν .. δεν υπάρχει χρόνος φόρτωσης;, δεν υπάρχει πρώτη φορά για να byte πληροφορίες;, δεν υπάρχουν στοιχεία φόρτωσης δένδρων; και τι γίνεται με το σκορ; Πώς μπορεί να είναι ότι ο ιστότοπός μας είναι τόσο τρομερά κακός για τα κινητά όταν είναι πραγματικά νέο εργαλείο δοκιμής για κινητά από το Google μας δείχνει ένα Πράσινη κατάσταση

Αυτό είναι αποτέλεσμα του νέου Εργαλείου δοκιμής για κινητά της Google. Έχουν ακόμη το θάρρος να πουν «υπήρχαν κάποια σφάλματα φόρτωσης στοιχείων», αλλά μαντέψτε τι; Το σφάλμα προέρχεται από το Βιβλιοθήκη του Google Analytics!

Με άλλα λόγια. Το Google Pagespeed Insights δεν παρέχει κανένα αποτέλεσμα ταχύτητας, αλλά σας ρίχνει μια λίστα με πράγματα που πρέπει να βελτιώσετε και στη συνέχεια πάνω από αυτό σας ρίχνει μια βαθμολογία που δεν έχετε ιδέα πώς έγινε αυτό που έρχεται σε αντίθεση με το δικό του εργαλείο για κινητά Δοκιμή.

Η εξήγηση είναι απλή. Google Pagespeed Insight είναι απολύτως άχρηστο. Το σκορ που ρίχνει βασίζεται στα “πράγματα που πιστεύει η Google ότι πρέπει να βελτιστοποιήσετε” και όχι με βάση τις πραγματικές ταχύτητες του ιστότοπου.

Η συμβουλή μας είναι να μην χρησιμοποιείτε ποτέ το Google Pagespeed για οτιδήποτε σχετίζεται με την ταχύτητα, η βελτιστοποίηση για ένα εργαλείο που έρχεται σε αντίθεση με άλλα εργαλεία από την ίδια εταιρεία είναι σαν να προσπαθείτε να πυροβολήσετε μια πετώντας μπάλα στον ουρανό, τη νύχτα, τυφλή και με πολύ άνεμο.

Δοκιμή 5: WebPageTest

Ιστοσελίδα είναι ένα άλλο εύχρηστο εργαλείο παρόμοιο με το GTMetrix.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε στο webpagetest είναι ότι ο διακομιστής της Νέας Υόρκης έχει πραγματικά υπερβολική χωρητικότητα. Μετά από 40 λεπτά αναμονής, έπρεπε να αλλάξουμε τους διακομιστές σε California EC2. Όπως μπορείτε να δείτε από τα αποτελέσματα, δεν εντυπωσιάσαμε.

Πρώτα ρίχνει ένα έγγραφο πλήρες σε 8,7 δευτερόλεπτα, το δεύτερο τρέχει στα 7,0 δευτερόλεπτα και τρίτο στα 8,0 δευτερόλεπτα που είναι παραλλαγή 1 δευτερολέπτου, υψηλότερη από την παραλλαγή δοκιμής ταχύτητας KeyCDN 0,7 δευτερόλεπτα με 3 φορές περισσότερο χρόνο αναμονής. Η φόρτωση των περιουσιακών στοιχείων είναι πολύ χαοτική, μερικές φορές δείχνει πολύ υψηλή πρώτη φορά σε byte σκορ, ενώ άλλα δείχνουν καλύτερα σκορ. Το Pingdom Tools αναφέρει λιγότερα από 0,6 δευτερόλεπτα για πρώτη φορά στο byte, ενώ το webpagetest λέει ότι είμαστε σχεδόν στο χρόνο αναμονής! Τα σκορ είναι επίσης περίεργα. Το πρώτο σκορ σας ρίχνει ένα F σαν να σας πιπιλίζει για πρώτη φορά στο byte. Αυτό συμβαίνει με έναν διακομιστή που συγκρίθηκε με τους διακομιστές WPEngine και εκτελέστε το toe to toe. Το δεύτερο τεστ μας ρίχνει ένα Α σαν σε εσάς πραγματικά ροκ αλλά το τρίτο τεστ επιβεβαιώνει ότι πράγματι χάλια.

Το κύριο πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η ιστοσελίδα είναι οι διακομιστές που χρησιμοποιούν, οι οποίοι φαίνεται να έχουν συμφόρηση.

Μην χρησιμοποιείτε το webpagetest εάν ενδιαφέρεστε για συνεπή αποτελέσματα, τα γράμματα βαθμού τους είναι χαοτικά για να πούμε το λιγότερο και δεν φαίνεται να αντιπροσωπεύουν πραγματικούς αριθμούς απόδοσης, στην πραγματικότητα, έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι τρέχουν μέσω ενός δικτύου υψηλής συμφόρησης που προσθέτει καθυστέρηση στις δοκιμές.

Δοκιμή 6: Εργαλεία ταχύτητας Monitis

Μονίτιδα είναι ένα άλλο εργαλείο αναφοράς παρόμοιο με το Pingdom Tools με λεπτομερή χρόνο απόκρισης από κάθε στοιχείο.

Το πρόβλημα με τη Monitis είναι διπλό. Από τη μία πλευρά δίνει τον συνολικό χρόνο φόρτωσης αντί για τον πραγματικό χρόνο που χρειάζεται ο ιστότοπος για να εμφανιστεί, αυτό σημαίνει ότι αναιρεί τον αντίκτυπο στην οκνηρή φόρτωση. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτοί προσωρινά αποθηκεύσετε το αποτέλεσμα για πολύ καιρό, καθιστώντας αδύνατη την επανεξέταση.

Το Monitis δεν φαίνεται να είναι ένα ακριβές τεστ, διεξάγουμε 2 ακόμη τεστ με διαφορά αρκετών ωρών και έχουμε 12 δευτερόλεπτα για το δεύτερο τεστ και 7 δευτερόλεπτα για το τρίτο. Αυτό το είδος παραλλαγής δεν μπορεί καν να ανταγωνιστεί το GTMetrix.

Τα αποτελέσματα

Λοιπόν, εδώ είναι μια πλήρης λίστα αποτελεσμάτων από όλα τα εργαλεία αναφοράς σε ένα ωραίο γράφημα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν σχεδόν ποιος είναι ο νικητής στο τμήμα χρονισμού. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι ένα ακόμη γράφημα πρέπει να ξεκαθαρίζει τα πράγματα ακόμη περισσότερο.

Κάνοντας μια χρονική διαφορά μεταξύ της καλύτερης και της χειρότερης τιμής σε όλα τα εργαλεία συγκριτικής αξιολόγησης, η σύγκριση είναι ακόμη πιο τρομακτική. Τα Εργαλεία Pingdom σκουπίζουν το πάτωμα με οτιδήποτε άλλο όσον αφορά την ακρίβεια δίνοντας παραλλαγή μικρότερη από 0,37 δευτερόλεπτα, το μόνο που πλησιάζει είναι το KeyCDN Speed ​​Test με 0,7 δευτερόλεπτα. Το Webpagetest έχει κάτι να συμβαίνει με παραλλαγή 1.7s και το GTMetrix και το Monitis είναι πολύ έξω από την εξίσωση με σχεδόν 3 δευτερόλεπτα παραλλαγή μεταξύ των διαδρομών.

Και ο νικητής είναι…

Εργαλεία Pingdom! Εάν ενδιαφέρεστε για την απόδοση, δεν υπάρχει άλλη δοκιμή που μπορεί να σας δώσει ένα τόσο ακριβές και γρήγορο αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο η πιο αξιόπιστη δοκιμασία όλων, αλλά είναι η ταχύτερη μεταξύ των αγώνων. Μέχρι τη στιγμή που το GTMetrix κάνει μία μόνο εκτέλεση, μπορείτε να κάνετε 4 εκτελέσεις Pingdom Tools. Εάν το GTMetrix ή το webpagetest διαρκεί τόσο πολύ, γιατί και οι δύο δοκιμές έχουν τόσο πολλά προβλήματα κατά την αξιολόγηση του πραγματικού χρόνου φόρτωσης?

Μπορούμε να κάνουμε μια τοπική δοκιμή linux με αρκετές εκατοντάδες συνδέσεις στον ιστότοπό μας μόνο για να επιβεβαιώσουμε τι λέει το Pingdom Tools. Εάν πρέπει να κάνετε περισσότερες δοκιμές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το KeyCDN Speed ​​Test που είναι αρκετά καλό και αξιοπρεπές, αλλά όλα τα άλλα εργαλεία είναι περισσότερο σχεδιασμένα / διορθωτικά από τα εργαλεία απόδοσης. Αν ενδιαφέρεστε για καλά αποτελέσματα, το Pingdom Tools φαίνεται να είναι το ασφαλέστερο στοίχημα.

Έχετε άλλα εργαλεία δοκιμής απόδοσης WordPress που θα συνιστούσατε; Μοιραστείτε το παρακάτω! Ή έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με τις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε; Μη διστάσετε να ρωτήσετε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σας δώσουμε μια εξαιρετική απάντηση.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me