Προσαρμόστε την περιοχή διαχειριστή του WordPress με την καθιέρωση επωνυμίας λευκής ετικέτας

  1. 1. Αυτή τη στιγμή διαβάζει: Προσαρμόστε την περιοχή διαχειριστή του WordPress με την καθιέρωση επωνυμίας λευκής ετικέτας
  2. 2. Πώς να προσαρμόσετε το περιβάλλον εργασίας χρήστη διαχειριστή WordPress

Όλοι γνωρίζουν τη διεπαφή διαχειριστή του WordPress. Τον Δεκέμβριο, δόθηκε ένα νέο μοντέρνο σχεδιασμό. Ο χρωματικός συνδυασμός βελτιώθηκε, ωστόσο η γενική διάταξη της διεπαφής δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια.


Το WordPress είναι γνωστό για την ευελιξία του λόγω της λειτουργικότητας που προσφέρουν τα πρόσθετα και τα θέματα. Δυστυχώς, η περιοχή διαχειριστή δεν είναι ευέλικτη. Η βασική έκδοση του WordPress δεν σας επιτρέπει να αλλάξετε τον τομέα διαχειριστή με τον τρόπο.

Σήμερα, θα ήθελα να σας ρίξω μια γρήγορη ματιά σε ένα φανταστικό πρόσθετο με τίτλο White Label Branding που σας επιτρέπει να αλλάξετε την περιοχή διαχειριστή όπως θέλετε. Η προσθήκη είναι χρήσιμη για την επωνυμία ιστοτόπων για πελάτες και την κατάργηση μενού που δεν χρειάζονται.

Το White Label Branding προσφέρει εκατοντάδες επιλογές προσαρμογής. Οι επιλογές χωρίζονται σε πέντε κύριες ενότητες: Branding, Navigation, Login, Color Schemes και Role Manager.

Επωνυμία

Η επωνυμία της περιοχής διαχειριστή σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διακρίνετε τους ιστότοπούς σας και να βελτιώσετε το προφίλ σας τόσο για πελάτες όσο και για προσωπικό. Η προσθήκη σάς επιτρέπει να αλλάξετε το favicon διαχειριστή, να αλλάξετε το λογότυπο της κεφαλίδας και να αλλάξετε το λογότυπο του υποσέλιδου σας. Μηνύματα WordPress και επιλογές βοήθειας μπορούν επίσης να απενεργοποιηθούν από αυτήν την περιοχή.

Επιλογές επωνυμίας

Μπορείτε να διαμορφώσετε τη διεύθυνση email και το όνομα που χρησιμοποιείται στα email ειδοποιήσεων. Τα μηνύματα μπορούν επίσης να προστεθούν στον δημόσιο πίνακα ελέγχου και στον πίνακα ελέγχου των συντακτών και των διαχειριστών.

Τα προεπιλεγμένα widget μπορούν επίσης να απενεργοποιηθούν από τους πίνακες ελέγχου. Αυτή είναι μια χρήσιμη επιλογή, καθώς ο πίνακας ελέγχου μπορεί συχνά να συγκεντρώνει πολλούς χρήστες.

Επιλογές επωνυμίας

Πλοήγηση

Το White Label Branding σάς επιτρέπει να καταργήσετε (διαβάστε: απόκρυψη!) Μενού και δευτερεύοντα μενού ανώτερου επιπέδου από το κύριο μενού διαχειριστή WordPress (δηλ. Το μενού στην αριστερή πλευρά της σελίδας). Αυτό είναι χρήσιμο εάν σχεδιάζετε έναν ιστότοπο για έναν φίλο ή πελάτη που δεν έχει εμπειρία με το WordPress. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να καταργήσετε τους συνδέσμους μενού Εμφάνιση και Ρυθμίσεις για αρχάριους χρήστες, ώστε να μην αλλάξουν σημαντικές ρυθμίσεις διαμόρφωσης.

Επιλογές πλοήγησης

Η γραμμή διαχείρισης του WordPress (δηλ. Το μενού στο πάνω μέρος της σελίδας) μπορεί επίσης να κρυφτεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταργήσετε συγκεκριμένα στοιχεία από τη γραμμή διαχειριστή.

Επιλογές πλοήγησης

Σύνδεση

Η σελίδα σύνδεσης και η φόρμα σύνδεσης μπορούν να προσαρμοστούν και στην περιοχή ρυθμίσεων. Μπορείτε να αλλάξετε το λογότυπο σύνδεσης και το συνδυασμό χρωμάτων που χρησιμοποιείται στη σελίδα σύνδεσης. Η φόρμα μπορεί στη συνέχεια να τοποθετηθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας έναν οριζόντιο και κατακόρυφο άξονα.

Επιλογές σύνδεσης

Υπάρχουν πολλές επιλογές προσαρμογής φόρμας. Μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα κάθε ετικέτας, πεδίου και περιγράμματος. Η ακτίνα της φόρμας μπορεί επίσης να αλλάξει.

Ο τεράστιος αριθμός διαθέσιμων επιλογών διαμόρφωσης δεν θα χρησιμοποιηθεί από τους περισσότερους χρήστες του WordPress. Ωστόσο, είναι εκεί για εσάς που το χρειάζεστε.

Επιλογές σύνδεσης

Εάν δεν σας αρέσει η προεπιλεγμένη φόρμα σύνδεσης, μπορείτε να την αντικαταστήσετε πλήρως με τη δική σας χρησιμοποιώντας HTML και CSS. Υπάρχει επίσης μια επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των ρυθμίσεων προτύπου.

Επιλογές σύνδεσης

Σχέδιο χρωμάτων

Το WordPress 3.8 παρουσίασε οκτώ νέα σχέδια χρωμάτων διαχειριστή. Αυτή ήταν μια ωραία αλλαγή από τις επιλογές μπλε και γκρι που ήταν διαθέσιμες στο παρελθόν.

Σχέδια χρώματος επωνυμίας λευκής ετικέτας

Κάθε ένα από αυτά τα νέα σχέδια χρωμάτων μπορεί να επιλεγεί ως βάση για το δικό σας συνδυασμό χρωμάτων στο Branding White Label. Μπορείτε να προσαρμόσετε το κύριο χρώμα, το χρώμα του συνδέσμου και το χρώμα που εμφανίζεται όταν κάποιος αιωρείται πάνω από ένα στοιχείο.

Επιλογές χρωμάτων

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων συνδυασμού χρωμάτων και υπάρχει επίσης η επιλογή να φορτώσετε το δικό σας σύνολο εικονιδίων.

Επιλογές χρωμάτων

Διευθυντής ρόλου

Το White Label Branding περιλαμβάνει επίσης έναν ολοκληρωμένο διαχειριστή ρόλων και ικανοτήτων. Αυτή η λειτουργικότητα δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Πρέπει να το ενεργοποιήσετε στην περιοχή επιλογών. Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε κάθε ρύθμιση δικαιωμάτων για ομάδες χρηστών. Τα δικαιώματα μπορούν επίσης να διαμορφωθούν σε χρήστη ανά χρήστη.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του διαχειριστή ρόλων είναι η δυνατότητα απενεργοποίησης εντελώς της περιοχής διαχείρισης του WordPress για μια ομάδα χρηστών και, στη συνέχεια, η ανακατεύθυνσή τους σε άλλη σελίδα. Για παράδειγμα, εάν δεν θέλετε οι σχολιαστές να βλέπουν την περιοχή διαχειριστή, θα μπορούσατε να απενεργοποιήσετε την περιοχή διαχειριστή για την ομάδα χρηστών συνδρομητών και να τις ανακατευθύνετε στην αρχική σας σελίδα.

Επιλογές διαχείρισης ρόλων

Επιλογές

Η σελίδα επιλογών προσθηκών σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε συγκεκριμένες λειτουργίες προσθηκών, όπως η διαχείριση ρόλων και η καθιέρωση επωνυμίας email.

Σελίδα επιλογών

Ευτυχώς, η προσθήκη έχει ένα εξαιρετικό σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας κάθε πλευράς των ρυθμίσεων διαμόρφωσης διαχειριστή και να τις εξάγετε σε άλλους ιστότοπους, έτσι ώστε όλοι οι ιστότοποί σας να έχουν ρυθμιστεί με τον ίδιο τρόπο.

Οι σχεδιαστές ιστότοπων θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν την επιλογή εξαγωγής για να δημιουργήσουν διαφορετικά πρότυπα διαμόρφωσης για πελάτες. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να διαμορφώσετε μια ρύθμιση για αρχάριους χρήστες, μια άλλη για χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με το WordPress κ.λπ. Αυτό θα σας σώσει από τη διαμόρφωση της διεπαφής διαχειριστή κάθε φορά.

Σελίδα επιλογών

Τελικές σκέψεις

Έχω χρησιμοποιήσει πολλές προσθήκες προσαρμογής διαχειριστή WordPress στο παρελθόν. Οι περισσότεροι σάς επιτρέπουν να κάνετε απλές προσαρμογές, όπως η αλλαγή του λογότυπου της φόρμας σύνδεσης και η αλλαγή του συνδυασμού χρωμάτων της περιοχής διαχειριστή. Η επωνυμία White Label είναι διαφορετική από αυτή την άποψη. Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε κάθε πτυχή της διεπαφής διαχειριστή. Δεν μπορώ να σκεφτώ οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο που σας δίνει αυτό το επίπεδο ελέγχου της περιοχής διαχειριστή.

Η προσθήκη διατίθεται για $ 25 από το CodeCanyon. Κυκλοφόρησε αρχικά στα τέλη του 2010, αλλά εξακολουθεί να ενημερώνεται τακτικά μέχρι σήμερα. Εάν σχεδιάζετε ιστότοπους για φίλους ή πελάτες, σας συνιστώ να ελέγξετε το White Label Branding out καθώς σας δίνει πλήρη έλεγχο του τι μπορούν να δουν και να κάνουν οι χρήστες στην περιοχή διαχειριστή του WordPress. Η προσθήκη είναι επίσης χρήσιμη για όσους από εσάς θέλετε να τακτοποιήσετε το μενού διαχειριστή και να καταργήσετε τα μενού (καθώς κάθε προγραμματιστής plugin φαίνεται να επιμένει να προσθέσει το μενού του στο ανώτερο επίπεδο!).

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την προσθήκη λευκής ετικέτας Branding WordPress.

Εάν εκτελείτε όλους τους ιστότοπούς σας μεμονωμένα, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να προσθέσετε επωνυμία στη φόρμα σύνδεσης και στην περιοχή διαχειριστή, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε Προσαρμογή διαχειριστή αντι αυτου. Είναι δωρεάν για λήψη και διαρκεί μόνο ένα λεπτό για τη διαμόρφωση.

Ελπίζω να απολαύσατε αυτήν την κριτική. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την προσθήκη, μη διστάσετε να ρωτήσετε στην περιοχή σχολίων.

Καλή τύχη,
Κέβιν

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me