Τι είναι τα θέματα και τα πρόσθετα του WordPress;

Τι είναι τα θέματα και τα πρόσθετα του WordPress;

Η βασική πλατφόρμα WordPress παρέχει ένα αξιοπρεπές φάσμα επιλογών για την εξατομίκευση του ιστότοπού σας. Σας επιτρέπει επίσης να προσθέσετε και να επεξεργαστείτε τον κώδικα του ιστότοπού σας με όποιον τρόπο θέλετε. Ωστόσο, εάν θέλετε πραγματική ευελιξία, αλλά δεν έχετε το χρόνο ή την εμπειρία που απαιτείται για να κάνετε αλλαγές με το χέρι, θα χρειαστείτε μερικά επιπλέον εργαλεία.


Με άλλα λόγια, θα πρέπει να δείτε τον εκτεταμένο κόσμο των θεμάτων και των προσθηκών του WordPress. Πρόκειται για πρόσθετα που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης και λειτουργίας του ιστότοπού σας και υπάρχουν χιλιάδες από αυτά διαθέσιμα. Ανεξάρτητα από το τι θέλετε να κάνετε – διαχειριστείτε ένα φόρουμ, δημιουργήστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή αλλάξτε εντελώς τον σχεδιασμό του ιστότοπού σας – υπάρχει ένα εργαλείο ειδικά για το WordPress εκεί έξω που θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την εργασία με ελάχιστη φασαρία.

Εάν δεν γνωρίζετε ακόμη τίποτα για θέματα και προσθήκες, μην ανησυχείτε. Για να σας βοηθήσουμε, θα σας εξηγήσουμε τι είναι, πού να τα βρείτε και πώς να ξεκινήσετε να τα χρησιμοποιείτε προς όφελός σας. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά!

Τι είναι τα θέματα και τα πρόσθετα του WordPress?

Το θέμα Total WordPress.

Το Total είναι ένα παράδειγμα ενός θέματος WordPress που μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας.

Πριν συζητήσουμε τον τρόπο εύρεσης και εγκατάστασης θεμάτων και προσθηκών, ας μιλήσουμε για το τι είναι. Σε τελική ανάλυση, εάν είστε νέοι στο WordPress, ίσως να μην έχετε ακούσει ποτέ αυτούς τους όρους.

Με λίγα λόγια, τα θέματα και τα πρόσθετα είναι μεμονωμένα κομμάτια λογισμικού που λειτουργούν ως πρόσθετα στην βασική πλατφόρμα WordPress. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα θέμα ή μια προσθήκη για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες. Ένας ιστότοπος WordPress ανάγκες ένα θέμα που υπάρχει, αλλά δεν χρειάζεται πρόσθετα. Τούτου λεχθέντος, η πιθανότητα να αποφύγετε τις προσθήκες είναι εξαιρετικά απομακρυσμένη.

Θέματα WordPress

ΕΝΑ Θέμα WordPress είναι ένα πρόσθετο ελέγχει την εμφάνιση του ιστότοπού σας – πώς μοιάζει και πώς διατυπώνεται. Ορισμένα θέματα είναι πολύ απλά και ενδέχεται να αλλάξουν μόνο βασικά πράγματα σχετικά με τη σχεδίαση του ιστότοπού σας, όπως χρώματα και γραμματοσειρές. Πολλά θέματα, ωστόσο, προσφέρουν μια ποικιλία νέων διατάξεων και στυλ. Σε κάθε περίπτωση, συνήθως έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το θέμα σας ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μπορείτε να βρείτε ευέλικτα θέματα που είναι προσαρμόσιμα σε πολλές καταστάσεις (όπως το δικό μας Σύνολο) ή μπορείτε να αναζητήσετε ένα θέμα με επιλογές και διατάξεις ειδικά για τον τύπο του ιστότοπου που δημιουργείτε (όπως επιχειρηματικά θέματα WordPress ή εκπαίδευση WordPress θέματα).

Πρόσθετα WordPress

Εάν θέλετε να αλλάξετε κάτι σχετικά με τον τρόπο που ο ιστότοπός σας λειτουργίες, Ωστόσο, θα χρειαστείτε ένα Πρόσθετο WordPress. Ο σκοπός μιας προσθήκης είναι να προσθέσετε νέες δυνατότητες ή λειτουργίες στον ιστότοπό σας (ή να επεκτείνετε αυτό που υπάρχει ήδη). Ανεξάρτητα από το τι θέλετε να κάνετε με τον ιστότοπό σας, υπάρχει σχεδόν σίγουρα μια προσθήκη που μπορεί να το καταστήσει δυνατό. Ορισμένα επιτρέπουν απλές αλλαγές, όπως η προσθήκη νέων widget για χρήση στις πλευρικές γραμμές σας, ενώ άλλοι σάς παρέχουν πρόσβαση σε εντελώς νέες λειτουργίες, όπως ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων WordPress ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Υπάρχουν επίσης προσθήκες που μπορούν να σας βοηθήσουν σε πρακτικές εργασίες όπως η διασφάλιση της ασφάλειας του ιστότοπού σας.

Είναι αδύνατο να περιγράψετε όλα τα διαφορετικά θέματα και τις επιλογές προσθηκών εκεί έξω. Τώρα που καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν αυτά τα κρίσιμα εργαλεία, ας μιλήσουμε για το πώς να βρείτε αυτά που θέλετε.

Πού να βρείτε τα καλύτερα θέματα και προσθήκες WordPress

Υπάρχουν χιλιάδες θέματα και πρόσθετα διαθέσιμα στο διαδίκτυο και διατίθενται σε πολλές ποικιλίες – δωρεάν και premium, απλές και περίπλοκες. Μπορείτε συχνά να βρείτε αυτά που χρειάζεστε πραγματοποιώντας μια απλή αναζήτηση. Ωστόσο, δεδομένου ότι όποιος θέλει να δημιουργήσει ένα θέμα ή μια προσθήκη, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια είναι αξιόπιστα και δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τον ιστότοπό σας.

Γι ‘αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο να επισκεφθείτε έναν κατάλογο όπου αναφέρονται θέματα, προσθήκες και σχόλια. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε απευθείας στον ιστότοπο μιας αξιόπιστης εταιρείας που είναι γνωστή για τη δημιουργία αξιόπιστων πρόσθετων. Ακολουθεί μόνο μια δειγματοληψία μερικών εξαιρετικών θέσεων για αναζήτηση θεμάτων και προσθηκών:

 • WordPress.org: Ο επίσημος ιστότοπος του WordPress έχει και τα δύο έναν κατάλογο θεμάτων και έναν κατάλογο προσθηκών.
 • WPExplorer: Προσφέρουμε πολλά υψηλής ποιότητας θέματα και προσθήκες στον ιστότοπό μας.
 • ThemeForest και CodeCanyon: Αυτοί είναι αδελφοί ιστότοποι που προσφέρουν θέματα και προσθήκες αντίστοιχα.
 • Θέμα: Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτός είναι κυρίως ένας πόρος για θέματα.
 • Δημιουργική αγορά: Εδώ θα βρείτε πολλά θέματα και μια μικρή επιλογή προσθηκών.
 • Κομψά θέματα: Ένας άλλος ιστότοπος μέλους που προσφέρει δημοφιλή θέματα όπως Ντέιβ.
 • Στούντιο Τύπου: Αυτοί οι τύποι προσφέρουν μια μικρή επιλογή στερεών θεματικών επιλογών, με επικεφαλίδα τον Genesis.

Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, σας συνιστούμε να ελέγξετε πρώτα τους επίσημους καταλόγους του WordPress – ό, τι υπάρχει εντελώς δωρεάν και μπορείτε να δείτε βαθμολογίες από άλλους χρήστες. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στις προηγούμενες δημοσιεύσεις μας σχετικά με τον τρόπο αγοράς ενός θέματος και τον τρόπο επιλογής της καλύτερης προσθήκης για συμβουλές που θα σας καθοδηγήσουν στην αναζήτησή σας.

Τρόπος εγκατάστασης θεμάτων και προσθηκών WordPress

Εάν ψάχνετε πρόσθετα από το WordPress.org, μπορείτε να εγκαταστήσετε θέματα και προσθήκες απευθείας από το back-end του WordPress. Διαφορετικά, θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε το αρχείο που θέλετε και να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις σχετικές οδηγίες παρακάτω. Το αρχείο πρέπει να συμπιεστεί – μην το εξαγάγετε!

Εγκατάσταση ενός θέματος WordPress

Για να εγκαταστήσετε ένα θέμα, μεταβείτε πρώτα στο Εμφάνιση> Θέματα στο πίσω μέρος του WordPress. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθεσε νεο κουμπί στο επάνω μέρος της οθόνης:

Η ενότητα Θέματα του back-end του WordPress.

Από εδώ μπορείτε να περιηγηθείτε στα δωρεάν θέματα που προσφέρει το WordPress. Εάν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος, απλώς κάντε κλικ στο μπλε Εγκαθιστώ κουμπί τότε το Θέτω εις ενέργειαν κουμπί για να χρησιμοποιήσετε το θέμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανεβάσετε το δικό σας θέμα WordPress που έχετε κατεβάσει από ιστότοπο ή αγορά τρίτου μέρους (όπως το Themeforest). Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο Μεταφόρτωση θέματος κουμπί και επιλέξτε Επιλέξτε το αρχείο. Μεταβείτε στο μέρος όπου αποθηκεύσατε το συμπιεσμένο αρχείο θέματος και ανοίξτε το. Θα επιστρέψετε στο Προσθήκη θεμάτων οθόνη, όπου μπορείτε να επιλέξετε Εγκατάσταση τώρα:

Η επιλογή εγκατάστασης ενός νέου θέματος.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα πάρει λίγο χρόνο για να τρέξει, μετά από αυτό θα λάβετε ένα μήνυμα που θα σας λέει ότι το θέμα έχει εγκατασταθεί με επιτυχία. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του θέματος ή να επιλέξετε Θέτω εις ενέργειαν για να το χρησιμοποιήσετε αμέσως:

Ένα μήνυμα που δηλώνει ότι το θέμα σας εγκαταστάθηκε με επιτυχία.

Αυτό είναι! Το νέο σας θέμα είναι έτοιμο. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε μαζί με Οδηγός WP Clipboard που καλύπτει την εγκατάσταση δωρεάν θεμάτων και τη μεταφόρτωση θεμάτων μέσω FTP.

Εγκατάσταση προσθήκης WordPress

Τα πρόσθετα εγκαθίστανται ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο όπως τα θέματα. Ξεκινήστε μεταβαίνοντας στο Πρόσθετα και επιλέγοντας Προσθεσε νεο στο επάνω μέρος της οθόνης:

Η ενότητα Θέματα του back-end του WordPress.

Όπως και με τα θέματα, μπορείτε να βρείτε όλες τις δωρεάν προσθήκες WordPress.org που αναφέρονται εδώ για να πείσετε. Για να εγκαταστήσετε μια δωρεάν προσθήκη που θα σας άρεσε Εγκαθιστώ τότε Θέτω εις ενέργειαν κουμπιά.

Ή ανεβάζετε προσθήκες χρησιμοποιώντας το Μεταφόρτωση προσθήκης κουμπί και επιλέγοντας Επιλέξτε το αρχείο. Βρείτε και ανοίξτε το συμπιεσμένο αρχείο προσθήκης στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα κουμπί:

Η επιλογή εγκατάστασης νέας προσθήκης.

Μετά από λίγο, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει εάν η προσθήκη εγκαταστάθηκε με επιτυχία. Σε αυτό το σημείο, απλώς κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση προσθήκης:

Ένα μήνυμα που δηλώνει ότι το θέμα σας εγκαταστάθηκε με επιτυχία.

Η νέα προσθήκη σας είναι τώρα έτοιμη για χρήση! Ορισμένες προσθήκες ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετη ρύθμιση μόλις ενεργοποιηθούν – ελέγξτε τη σελίδα από την οποία πραγματοποιήσατε λήψη της προσθήκης ή από τον ιστότοπο του προγραμματιστή για περισσότερες πληροφορίες, εάν είναι απαραίτητο.


Η έτοιμη διαθεσιμότητα θεμάτων και προσθηκών είναι ένας από τους πιο επιτακτικούς λόγους για τη χρήση του WordPress. Η βασική πλατφόρμα είναι από μόνη της φανταστική, αλλά όταν ξεκινάτε να συμπεριλαμβάνετε θέματα και προσθήκες, έχετε ξαφνικά πρόσβαση σε σχεδόν απεριόριστες επιλογές. Ανεξάρτητα από τον τύπο του ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε, ο ευρύτερος κόσμος του WordPress προσφέρει ένα εργαλείο για την ολοκλήρωση της εργασίας – πιθανότατα με απλό και προσιτό τρόπο.

Για να αρχίσετε να εκμεταλλευτείτε τα θέματα και τις προσθήκες του WordPress, θα πρέπει πρώτα να δείτε έναν αξιόπιστο κατάλογο. Μερικές εξαιρετικές επιλογές είναι το ίδιο το WordPress.org, το ThemeForest και το CodeCanyon και ο δικός μας ιστότοπος. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να επιλέξετε το καλύτερο θέμα και να επιλέξετε το σωστό plugin για τις ανάγκες σας. Στη συνέχεια, μπορείτε απλώς να ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες για να εγκαταστήσετε το νέο θέμα ή την προσθήκη σας και θα είστε έτοιμοι!

Έχετε απορίες σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε με θέματα και προσθήκες WordPress; Δημοσιεύστε τις ερωτήσεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map