Εύκολοι τρόποι βελτίωσης του ιστολογίου WordPress δωρεάν

Το περιεχόμενο είναι σημαντικό (κανείς δεν θα συζητήσει μαζί σας εκεί), αλλά η εμφάνιση και η λειτουργία του ιστολογίου σας είναι επίσης σημαντικά. Κάθε ιστότοπος ή ιστολόγιο χρειάζεται κάποια TLC ξανά και ξανά, αλλά τυχερός για εσάς δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι βελτίωσης του σχεδιασμού του ιστολογίου σας δωρεάν (ή κοντά σε αυτό).


Πολλοί bloggers και διαχειριστές ιστότοπων μπορεί να πιστεύουν ότι πρέπει να είστε επαγγελματίας προγραμματιστής ιστού ή σχεδιαστής για να ενημερώσετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια! Η παροχή μίνι makeover στον ιστότοπό σας μπορεί να είναι γρήγορη, εύκολη, διασκεδαστική και δωρεάν – θα σας δείξουμε πώς.

1. Τακτοποιήστε τα μενού και τα widget σας

Πιο συγκεκριμένα δώστε στο μενού πλοήγησης, στην πλαϊνή μπάρα και στο υποσέλιδο όλες τις λεπτομέρειες. Είναι εύκολο να ξεχάσετε να ενημερώσετε συνδέσμους ή γραφικά στοιχεία καθώς περνά ο καιρός (εννοώ ότι είναι ήδη άτομα σεζόν Pumpkin Spice Latte!).

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό που προβάλλετε σε αυτούς τους τομείς. Προσθέστε σημαντικούς συνδέσμους και καταργήστε άσχετους από τα μενού σας. Στη συνέχεια, καθαρίστε την πλευρική γραμμή και το υποσέλιδο σας για να παρουσιάσετε σημαντικές πληροφορίες όπως πρόσφατες ή δημοφιλείς δημοσιεύσεις, ένα widget ενημερωτικού δελτίου, ίσως τη ροή σας στο Instagram ή ακόμη και μια απλή ενότητα (ό, τι έχει νόημα για τον ιστότοπό σας).

2. Ενημερώστε το παλιό περιεχόμενο

Δημιουργία & ενημέρωση περιεχομένου

Μην αφήσετε το χρήσιμο περιεχόμενό σας να είναι παλιό. Μερικές φορές οι υπέροχες δημοσιεύσεις χρειάζονται μόνο λίγες τροποποιήσεις για να παραμείνουν σχετικές. Το Ινστιτούτο Μάρκετινγκ Περιεχομένου έχει ένα υπέροχο άρθρο πώς να αναζωογονήσετε το περιεχόμενο καπέλο. Επιστρέφοντας για να προσθέσετε μια διαφορετική προοπτική, συμπεριλάβετε μερικούς νέους χρήσιμους συνδέσμους ή για να κάνετε στους αναγνώστες σας ερωτήσεις είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι για να προσθέσετε αξία σε παλιές δημοσιεύσεις. Επιπλέον, είναι υπέροχο για SEO – οι μηχανές αναζήτησης λατρεύουν να βλέπουν ότι ανανεώνετε το περιεχόμενό σας.

Ομοίως, είναι πολύ πιθανό το σχέδιο ιστολογίου σας να έχει αλλάξει κάποια στιγμή ή ίσως θέλετε να αλλάξετε την αισθητική τώρα. Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες σας έχουν νόημα με την τρέχουσα παρουσία σας στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη μεταφόρτωση ενός λογότυπου έτοιμου για αμφιβληστροειδή, την προσθήκη νέων επιλεγμένων εικόνων σε παλιές αναρτήσεις ή τη χρήση ορισμένων νέων εικόνων προσωπικού αντί αυτών που τραβήξατε πριν από 5 χρόνια.

3. Διορθώστε το SEO σας

Το SEO καθορίζει εάν και πού εμφανίζεται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να το ελέγχετε συχνά. Παρά το γεγονός αυτό, συναντήσαμε προσωπικά έναν εκπληκτικό αριθμό bloggers που παραμελούν το SEO τους, αλλά δεν αφήνετε τον εαυτό σας να είναι ένας από αυτούς!

Yoast SEO Plugin

Πρώτα πρέπει να έχετε μια καλή προσθήκη SEO εάν δεν το έχετε ήδη. Χρησιμοποιούμε και προτείνουμε το Yoast SEO. Διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για τη διαχείριση του SEO του ιστότοπού σας, συμπεριλαμβανομένων χαρτών ιστοτόπου, τίτλων, ψωμιού και άλλων.

Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων

Μια άλλη βασική πτυχή του SEO είναι να διορθώσετε σπασμένους συνδέσμους. Οι μηχανές αναζήτησης δεν τους αρέσουν όταν προσπαθείτε να συνδέσετε με σελίδες που δεν υπάρχουν. Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε για κατεστραμμένους συνδέσμους στον ιστότοπό σας είναι με ένα εργαλείο.

Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων λειτουργεί καλά για μικρούς ιστότοπους (αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η προσθήκη δεν επιτρέπεται από ορισμένα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας, επειδή χρησιμοποιεί πολλούς πόρους). Χρησιμοποιούμε προσωπικά το δωρεάν Ακεραιότητα για Mac εφαρμογή για περιοδικούς ελέγχους για σφάλματα στους δικούς μας ιστότοπους.

4. Επιταχύνετε τα πράγματα

Κανένας από τους επισκέπτες σας δεν θέλει να περιμένει 60 δευτερόλεπτα για τη φόρτωση του ιστότοπού σας. Δεν θέλουν καν να περιμένουν 10 δευτερόλεπτα. Ζούμε σε έναν κόσμο «δώστε μου τώρα», οπότε η διατήρηση της ιστοσελίδας σας γρήγορα είναι σημαντική.

Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για καλύτερη φιλοξενία ή υπηρεσία CDN (αν και αν έχετε λίγα εφεδρικά δολάρια κάθε μήνα, αυτή θα ήταν πραγματικά η καλύτερη επιλογή).

Διαγράψτε περιττές προσθήκες

Πριν από την εγκατάσταση τυχόν νέων προσθηκών, κάντε ένα απόθεμα αυτών που έχετε ήδη εγκαταστήσει. Δεν χρησιμοποιείτε αυτήν την προσθήκη δημιουργού τιμολογίων WooCommerce PDF; Απενεργοποιήστε και διαγράψτε το. Χρησιμοποιείτε μια νέα προσθήκη SEO, αλλά εξακολουθείτε να έχετε εγκαταστήσει το παλιό σας; Διέγραψε το.

Ομοίως, κοιτάξτε τις προσθήκες για διπλές λειτουργίες. Χρειάζεστε πραγματικά δύο πρόσθετα ρυθμιστικών; Πιθανότατα όχι. Διαλέξτε το αγαπημένο σας και απαλλαγείτε από το άλλο.

Εγκαταστήστε μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης

Συνολική προσωρινή μνήμη W3

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη την προσωρινή αποθήκευση, θα πρέπει να είστε. Ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας περιλαμβάνουν ενσωματωμένη προσωρινή αποθήκευση (για παράδειγμα WP Engine), οπότε ίσως έχετε ήδη ενεργοποιήσει την προσωρινή αποθήκευση και δεν την γνωρίζετε.

Η προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης στον ιστότοπό σας είναι εύκολη χάρη στα δωρεάν πρόσθετα, το αγαπημένο μας είναι το W3 Total Cache. Μπορείτε να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό εγκατάστασης W3 Total Cache για λεπτομερείς οδηγίες, αλλά βασικά απλώς εγκαταστήστε την προσθήκη, διαμορφώστε μερικές ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί αποθήκευσης.

Εγκαταστήστε ένα πρόσθετο smushing

Πρόσθετο βελτιστοποίησης εικόνας WP Smush

Εκτός από την εξυπηρέτηση των σελίδων και των δημοσιεύσεών σας με προσωρινή αποθήκευση, μπορείτε να επιταχύνετε περαιτέρω τον ιστότοπό σας βελτιστοποιώντας τις εικόνες σας. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία όπως TinyPNG ή μια εφαρμογή σαν ImageOptim (για Mac) για να δημιουργήσετε βελτιστοποιημένες εικόνες πριν τις προσθέσετε στις αναρτήσεις ή τις σελίδες σας.

Τι γίνεται όμως αν θέλετε να επιστρέψετε και να βελτιστοποιήσετε εικόνες ήδη στη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας; Ή βελτιστοποιήστε τις εικόνες εν κινήσει καθώς τις ανεβάζετε στον ιστότοπό σας; Προσπαθήστε WP Smush από το WPMU DEV. Αυτό το δωρεάν πρόσθετο σάς δίνει τη δύναμη να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου χωρίς να θυσιάσετε την ποιότητα για όλες τις εικόνες σας.

5. Επανεξετάστε το θέμα σας

Υποτίθεται ότι μιλάμε για το πώς να βελτιώσουμε το σχέδιο του ιστολογίου σας και ο πιο κυριολεκτικός τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να αλλάξετε το σχέδιό σας. Για το WordPress ο σχεδιασμός του ιστότοπού σας καθορίζεται από το θέμα σας, οπότε ίσως ήρθε η ώρα να αναζητήσετε ένα νέο.

Δοκιμάστε ένα νέο δωρεάν θέμα WordPress

Σήμερα Δωρεάν θέμα WordPress & Περιοδικό WordPress

Τα δωρεάν θέματα αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο ενημέρωσης της εμφάνισης του ιστότοπού σας, δωρεάν. WordPress.org έχει πολλά δωρεάν θέματα στο χώρο αποθήκευσής τους και έχουμε πολλούς δωρεάν θέματα WordPress εδώ και στο WPExplorer. Αλλά ανεξάρτητα από το πού παίρνετε το νέο σας θέμα, θυμηθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πρώτα στον ιστότοπό σας WordPress πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές (για κάθε περίπτωση).

Ρυθμίστε το τρέχον θέμα σας

σύνολο-προσαρμοστής

Εάν το τρέχον θέμα WordPress περιλαμβάνει ήδη επιλογές στυλ στο WordPress Customizer, τότε ίσως να μην χρειάζεστε καθόλου αλλαγή θέματος. Για παράδειγμα, το θέμα Συνολικό WordPress περιλαμβάνει τόνους επιλογών για στυλ στοιχείων κεφαλίδας, γραμματοσειρές, σελίδες αρχειοθέτησης, καταχωρήσεις δημοσιεύσεων, στοιχεία υποσέλιδου και διάταξη καθώς και πολλά άλλα. Απλώς χρησιμοποιήστε τα πεδία, τα εργαλεία επιλογής χρωμάτων και τις εναλλαγές και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί αποθήκευσης. Πανεύκολο.

SiteOrigin CSS

Αλλά αν σας αρέσει το θέμα σας και δεν έχει πολλές επιλογές στυλ, έχετε ακόμα την επιλογή να εγκαταστήσετε μια προσθήκη CSS live editor. Αυτές οι προσθήκες συνήθως λειτουργούν με διασύνδεση σημείου και κλικ, παρέχοντάς σας επιλογές για την αλλαγή χρωμάτων, γραμματοσειρών, paddings και άλλων στοιχείων σελίδας.

SiteOrigin προσφέρει μια εκπληκτικά εκπληκτική δωρεάν επιλογή. Αλλά αν δεν σας πειράζει να ξοδέψετε λίγα δολάρια το αγαπημένο μας είναι ο CSS Hero. Είναι εύκολο στη χρήση, γεμάτο ισχυρές επιλογές και είναι όμορφο να το δείτε.

6. Προσθέστε χαρακτηριστικά για τους αναγνώστες σας

Η τελευταία συμβουλή που έχουμε για τη βελτίωση του ιστότοπού σας στο WordPress είναι να λάβουμε μέτρα για τη βελτίωση της αφοσίωσης των αναγνωστών σας. Επειδή οι αναγνώστες σας είναι αυτοί που δημιουργήσατε τον ιστότοπό σας.

Βελτιώστε τα σχόλιά σας

Πρόσθετο Jetpack WordPress

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εμπλέξετε τους αναγνώστες με τη βελτίωση του συστήματος σχολίων σας. Τα προεπιλεγμένα σχόλια του WordPress λειτουργούν καλά, αλλά αφήνουν λίγο να είναι επιθυμητά. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το JetPack για WordPress (που μοιάζει με το νεροχύτη των plugins), τότε είστε τυχεροί. Εάν ενεργοποιήσετε το Σχόλια JetPack Η επιλογή των αναγνωστών σας μπορεί να αφήνει σχόλια χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων καθώς και να λαμβάνει ειδοποιήσεις μέσω email.

Disqus

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι Disqus. Με αυτό το δωρεάν πρόσθετο μπορείτε να προσθέσετε το δημοφιλές σύστημα σχολίων Disqus στον ιστότοπό σας στο WordPress. Με αυτόν τον τρόπο οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάσουν με το κοινωνικό τους προφίλ ή το λογαριασμό Disqus, καθώς και να προτείνουν και να μοιράζονται την ανάρτησή σας με άλλα μέλη του Disqus.

Προσθέστε μια εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο

MailChimp για το WordPress Plugin

Εάν δεν έχετε ενημερωτικό δελτίο, θα πρέπει να λάβετε ένα. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μείνετε σε επαφή με τους τακτικούς αναγνώστες σας. Το MailChimp είναι αυτό που χρησιμοποιούμε και είναι δωρεάν για λίστες με έως 2.000 συνδρομητές. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί εύκολες προσθήκες για τη βελτιστοποίηση της φόρμας εγγραφής σας.

Μας αρέσει το Πρόσθετο MailChimp για WordPress γεγονός που καθιστά εύκολη την προσθήκη ενός ενημερωτικού δελτίου στο sidebar σας, καθώς και μια επιλογή εγγραφής στη φόρμα υποβολής σχολίων. Προσφέρουν επίσης ένα Πρόσθετο MailChimp Top Bar επέκταση για να προσθέσετε μια ειδοποίηση στην κορυφή του ιστότοπού σας ζητώντας από τους αναγνώστες να εγγραφούν.

Εφαρμόστε ό, τι μάθατε

Τώρα πάμε να διασκεδάσεις! Η βελτίωση του σχεδιασμού του ιστότοπού σας και η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη ή δαπανηρή – υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας με ελάχιστο ή χωρίς κόστος.

Επομένως, μεταβείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress (τώρα!) Και ξεκινήστε να καθαρίζετε τα μενού σας, να ενημερώνετε παλιό περιεχόμενο, να διορθώνετε το SEO σας, να επιταχύνετε τις σελίδες σας, να ανανεώνετε το θέμα σας και να βελτιώνετε τις μεθόδους αφοσίωσης των αναγνωστών σας. Ξέρω ότι μπορείς να το κάνεις! ��

Έχετε άλλες φιλικές προς τον προϋπολογισμό συμβουλές για τη βελτίωση του ιστολογίου σας στο WordPress; Ή ιδέες για δωρεάν ενημέρωση του σχεδιασμού του ιστότοπού σας; Μη διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me