Πώς να βάλετε το WordPress σε λειτουργία συντήρησης ή να προσθέσετε μια σύντομη σελίδα

Ο καθένας έχει τη δική του ιδέα για το τι είναι προσωρινός τερματισμός του ιστότοπου. Ένας νέος blogger ενδέχεται να μην ενδιαφέρεται αν κανείς δεν μπορεί να δει τίποτα στον ιστότοπο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, οπότε απενεργοποιούν τον ιστότοπο μέχρι να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν. Από την άλλη πλευρά, ένα υπάρχον κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου δεν έχει την πολυτέλεια να κλείσει εντελώς. Πρέπει να υπάρχει ένα μήνυμα στους πελάτες και, ιδανικά, ένας τρόπος για να λάβετε διευθύνσεις email από πελάτες ή ίσως ακόμη και να δώσετε κάποια κουπόνια για την ταλαιπωρία.


Συνολικά, οι λόγοι για την προσωρινή απενεργοποίηση του ιστότοπού σας WordPress ποικίλλουν. Επομένως, έχετε μερικές επιλογές για την ολοκλήρωση της εργασίας. Το πρώτο δεν είναι ακριβώς εγκεφαλική χειρουργική επέμβαση, καθώς θα εγκαταστήσετε ένα εξαιρετικά απλό plugin που κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για εσάς. Ωστόσο, οι προσθήκες για τη λειτουργία συντήρησης και οι προσεχείς οθόνες είναι πιο περίπλοκες και καλύτερες για επιχειρήσεις.

Πότε θα χρειαστεί να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον ιστότοπό σας στο WordPress?

Συζητήσαμε μερικές από τις περιπτώσεις όπου η απενεργοποίηση του ιστότοπού σας μπορεί να είναι καλή ιδέα, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσετε όλες αυτές τις καταστάσεις. Γιατί; Επειδή μπορεί να τους συναντήσετε κάποια στιγμή. Εάν είστε έτοιμοι με το τι να περιμένετε με έναν ιστότοπο, μαζί με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε όταν τα πράγματα πάνε στραβά, θα είστε πιο σίγουροι για την ικανότητά σας να εκτελείτε έναν ιστότοπο WordPress. Λοιπόν … πότε θα χρειαστεί να απενεργοποιήσετε τον ιστότοπό σας?

 • Εάν ο ιστότοπός σας παραβιαστεί και θέλετε να τερματίσετε τυχόν άλλες απειλές.
 • Ο ιστότοπός σας παραβιάζεται και προτιμάτε οι πελάτες σας να βλέπουν μια κενή οθόνη από το πρόβλημα ασφάλειας.
 • Θα θέλατε να ολοκληρώσετε κάποια τακτική συντήρηση στον ιστότοπό σας.
 • Χρειάζεστε χρόνο για να αναπτύξετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, οπότε προτιμάτε οι πελάτες σας να βλέπουν μια σελίδα συντήρησης ή να έρχονται σύντομα, σε αντίθεση με τον μισό ολοκληρωμένο ιστότοπό σας.
 • Θα θέλατε να εστιάσετε σε άλλες προσπάθειες, αλλά μπορεί να επιστρέψετε σε αυτόν τον ιστότοπο WordPress. Επομένως, δεν θέλετε να το διαγράψετε πλήρως.

Η γρήγορη μέθοδος 1: Εγκαταστήστε την Απενεργοποίηση προσθήκης τοποθεσίας

Δεν είμαι οπαδός της εγκατάστασης πολλών προσθηκών (θεωρώντας ότι θα μπορούσατε να επιβραδύνετε τον ιστότοπό σας ή να ανοίξετε τρωτά σημεία ασφαλείας), αλλά με μια προσθήκη όπως αυτή, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε μόνο όταν τη χρειάζεστε. Στη συνέχεια, αφού απενεργοποιήσετε τον ιστότοπό σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την προσθήκη, ώστε να μην επηρεάζει τον ιστότοπό σας.

Το plugin WordPress ονομάζεται Απενεργοποίηση ιστότοπου. Είναι μια θαυμάσια λύση για τον αποκλεισμό ολόκληρης της διεπαφής του ιστότοπού σας στο WordPress, ενώ ταυτόχρονα σας παρέχει πρόσβαση στην περιοχή του πίνακα ελέγχου / διαχειριστή. Το θέμα με την προσθήκη Απενεργοποίηση ιστότοπου είναι ότι είναι τόσο βασικό όσο έρχονται. Πρέπει να κάνετε ένα γρήγορο μήνυμα που να εξηγεί τι συμβαίνει στους πελάτες σας, αλλά δεν πρέπει να περιμένετε εργαλεία για τη μεταφόρτωση γραφικών, τη συλλογή διευθύνσεων email ή τη σύνδεση με τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε, ωστόσο, να εισαγάγετε όποιο κώδικα HTML θέλετε. Έτσι, τεχνικά, είναι πλήρως προσαρμόσιμο αν έχετε τις δεξιότητες.

Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το WordPress σας με την προσθήκη

Ξεκινήστε εγκαθιστώντας και ενεργοποιώντας το δωρεάν Απενεργοποίηση προσθήκης ιστότοπου WordPress. Μετά από αυτό, εντοπίστε την καρτέλα Απενεργοποίηση ιστότοπου στο μενού του πίνακα ελέγχου και κάντε κλικ σε αυτήν. Αυτό σας οδηγεί στη μόνη σελίδα ρυθμίσεων από το Disable Site. Όπως αναφέρθηκε, είναι ένα στοιχειώδες πρόσθετο, αλλά κάνει τη δουλειά.

Ξεκινήστε επιλέγοντας Ναι στην επιλογή Ενεργοποίηση σελίδας Splash. Το πεδίο Προσαρμοσμένο μήνυμα είναι όπου θα πληκτρολογήσετε μία ή δύο προτάσεις για να εξηγήσετε στους επισκέπτες σας τι συμβαίνει. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στον προσαρμοσμένο κώδικα εξόδου HTML για να γίνετε πιο δημιουργικοί και να συμπεριλάβετε πράγματα όπως πολυμέσα, προσαρμοσμένο κείμενο και συνδέσμους.

Η πρόσβαση διαχειριστή έχει οριστεί σε Ναι από προεπιλογή και θα πρέπει να παραμείνει έτσι. Δεν είμαι απολύτως σίγουρος γιατί θα θέλατε ποτέ να κλειδώσετε τους διαχειριστές σας (κυρίως εσείς), αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν το αλλάζετε σε Όχι. Η προσθήκη σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να επιτρέψετε στους πιστοποιημένους χρήστες να παρακάμπτουν τη σελίδα. Ο κύριος λόγος που το ορίσατε ναι είναι εάν χρειάζεστε συνεισφέροντες ή συγγραφείς για να συνεχίσετε τη δουλειά τους. Διαφορετικά, κάντε αυτό το πεδίο Όχι, ώστε κανένας από τους χρήστες να μην μπορεί να περάσει από τη σελίδα εκκίνησης.

Μετά από αυτό, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις και να ελέγξετε τη διεπαφή σας για να βεβαιωθείτε ότι η προσθήκη λειτουργεί σωστά. Εάν δεν βλέπετε ότι ο ιστότοπός σας στο WordPress είναι απενεργοποιημένος, πιθανότατα πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό διαχειριστή σας.

Επειδή πρόκειται για προσωρινή επιδιόρθωση, επιστρέψτε στην ίδια σελίδα ρυθμίσεων για να απενεργοποιήσετε τη σελίδα εκκίνησης όποτε είστε έτοιμοι.

Η γρήγορη μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε τη σελίδα υπό κατασκευή του θέματος

Δημιουργήστε μια υπό κατασκευή σελίδα με σύνολο

Είναι πιθανό το θέμα WordPress να περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη επιλογή υπό κατασκευή σελίδας. Για παράδειγμα, το θέμα Total WordPress διαθέτει την επιλογή να σχεδιάσετε τη δική σας προσαρμοσμένη σύντομη ή υπό κατασκευή σελίδα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων Visual Composer.

Σύνολο υπό κατασκευή επιλογή

Με το Total, δημιουργήστε πρώτα τη νέα σας σελίδα προσθέτοντας τυχόν ενότητες που θέλετε να εμφανίζονται (ενημερωτικό δελτίο, φόρμα επικοινωνίας, κοινωνικοί σύνδεσμοι, ροές μέσων κ.λπ.). Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Πίνακας θεμάτων> Υπό κατασκευή από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Από εδώ επιλέξτε το πλαίσιο για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία υπό κατασκευή και επιλέξτε τη σελίδα που έχετε δημιουργήσει και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε.

Για να καταργήσετε τη σελίδα κατασκευής σας όταν ο ιστότοπός σας είναι έτοιμος για μεγάλη αποκάλυψη, απλώς καταργήστε την επιλογή “ενεργοποίηση” και αποθηκεύστε. Αυτό είναι! Το Total καθιστά εξαιρετικά εύκολη την εναλλαγή ανάλογα με τις ανάγκες κατά την εκτέλεση του ιστότοπού σας.

Μέθοδος 3: Απολαύστε τη λειτουργία συντήρησης ή την προσθήκη σύντομα

Η γρήγορη μέθοδος που περιγράφεται παραπάνω έχει τα οφέλη της (κυρίως επιτρέποντάς σας να απενεργοποιήσετε τον ιστότοπό σας μέσα σε λίγα λεπτά), αλλά δεν είναι τόσο παραγωγική όσο μια πραγματική λειτουργία συντήρησης ή σύντομα θα έρθει σελίδα.

Αλλά πρώτα, πρέπει να μιλήσουμε για τη διαφορά μεταξύ της λειτουργίας συντήρησης και της σύντομης σελίδας.

Απαιτείται μια σύντομη σελίδα όταν εξακολουθείτε να εργάζεστε στον ιστότοπό σας, αλλά θέλετε να δημιουργήσετε φήμη σχετικά με το τι έρχεται και ενδεχομένως να λαμβάνετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πελατών. Αυτές οι σύντομες σελίδες έχουν συχνά βίντεο, εικόνες, ενότητες σχολίων και κουμπιά κοινωνικών μέσων. Είναι πιο συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε μια προσεχή σελίδα για ένα νέο προϊόν ή εταιρεία. Ο ιστότοπος γίνεται επίσης ευρετηριασμένος από τις μηχανές αναζήτησης, οπότε αρχίζετε να ενισχύετε το SEO σας.

Μια σελίδα λειτουργίας συντήρησης χρησιμοποιείται όταν εκτελείτε αυτήν τη στιγμή έναν ιστότοπο, αλλά χρειάζεστε έναν γρήγορο τρόπο για να ενημερώσετε τους πελάτες σας όταν ολοκληρώνετε τη συντήρηση ή προσαρμόζετε τη σχεδίαση του ιστότοπου. Δεδομένου ότι πρόκειται για προσωρινή σελίδα, η σελίδα λειτουργίας συντήρησης λέει στις μηχανές αναζήτησης να μην ευρετηριάσουν τον ιστότοπο σε αυτήν την κατάσταση.

Τόσο οι σελίδες συντήρησης όσο και οι προσεχείς σελίδες είναι κατάλληλες για προσωρινή απενεργοποίηση του ιστότοπού σας WordPress. Στην πραγματικότητα, είναι πιθανώς το καλύτερο στοίχημά σας.

Για τις περισσότερες δυνατότητες, μεταβείτε με μια σύντομη προσθήκη ή μια λειτουργία συντήρησης. Παρόλο που θα σας καθοδηγήσουμε στο εξαιρετικά αποτελεσματικό Έρχεται σύντομα σελίδα και λειτουργία συντήρησης από το SeedProd plugin, εδώ είναι μερικά άλλα πρόσθετα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Χρησιμοποιώντας σύντομα σελίδα και λειτουργία συντήρησης από το SeedProd

Μετά την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση, μπορείτε να βρείτε τις επιλογές Σελίδα σύντομα και Λειτουργία συντήρησης στις Ρυθμίσεις.

Θα βρείτε τέσσερις καρτέλες για να διαλέξετε. Το κύριο επίκεντρο πρέπει να είναι το Περιεχόμενο. Επιλέξτε αν θέλετε σελίδα Σύντομα ή σελίδα Λειτουργίας συντήρησης. Συζητήσαμε τη διαφορά λίγο νωρίτερα σε αυτό το άρθρο.

Έχετε επίσης την επιλογή να αλλάξετε πράγματα όπως ο Τίτλος SEO, ο Μετα-περιγραφή SEO και ο κώδικας του Analytics. Όλα αυτά είναι εντελώς προαιρετικά, αλλά θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν.

Το τελευταίο βήμα είναι να μεταβείτε στην καρτέλα Coming Soon. Εδώ αλλάζετε στοιχεία όπως το χρώμα φόντου, το χρώμα της εικόνας και του κειμένου.

Αφού ολοκληρώσετε τη σχεδίαση, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια όμορφη σελίδα “Σύντομα” με λογότυπο, εικόνα φόντου και πολλά άλλα.

Είστε έτοιμοι να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον ιστότοπό σας στο WordPress?

Η πρώτη (εύκολη) μέθοδος για την οποία μιλήσαμε είναι η καλύτερη για μικρότερα ιστολόγια που δεν έχουν πολλά από τα ακόλουθα. Επίσης, δεν είναι κακή μέθοδος για νέους ιστότοπους. Ωστόσο, η πραγματική επιστροφή προέρχεται από μια σύντομη σελίδα. Οι νεότεροι ιστότοποι και τα προϊόντα αποκτούν πολύ περισσότερη έκθεση από αυτές τις προσωρινές σελίδες, ωστόσο μπορείτε ακόμα να κάνετε ενημερώσεις στον ιστότοπό σας χωρίς να βλέπει κανείς. Επίσης, μια σελίδα λειτουργίας συντήρησης είναι καλή για γρήγορες διορθώσεις.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την προσωρινή απενεργοποίηση του ιστότοπού σας WordPress, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map