Πώς να οργανώσετε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας στο WordPress

Πώς να οργανώσετε το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας στο WordPress Κρατήστε τους αναγνώστες κολλημένους στο ιστολόγιό σας

Ενώ το περιεχόμενο που γράφετε για το ιστολόγιό σας είναι σημαντικό, το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο που το οργανώνετε. στην πραγματικότητα, κακή οργάνωση περιεχομένου στο ιστολόγιό σας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αναγνωσιμότητας και έλλειψη αφοσίωσης των αναγνωστών, μεταξύ άλλων ζητημάτων.


Ευτυχώς, η σωστή δομή του περιεχομένου σας δεν είναι τόσο δύσκολη. Πιθανότατα θα απαιτηθούν μερικές τροποποιήσεις στο ιστολόγιό σας, αλλά πολλές από αυτές τις αλλαγές μπορούν να αντιμετωπιστούν σε λίγα λεπτά. Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιο ευχάριστη εμπειρία για τους αναγνώστες σας με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να χάνετε ιδρώτα.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε τη σημασία της οργάνωσης περιεχομένου ιστολογίου. Στη συνέχεια, θα σας προσφέρουμε μερικές συμβουλές για τη δομή του περιεχομένου σας και θα παρέχουμε μερικούς εύκολους τρόπους για την εφαρμογή κάθε στρατηγικής. Ας αρχίσουμε!

Γιατί είναι σημαντικό να οργανώσετε το περιεχόμενο του ιστολογίου σας

Όσον αφορά το blogging, η οργάνωση περιεχομένου σημαίνει τη διαχείριση του τρόπου δομής του περιεχομένου στο ιστολόγιό σας στο σύνολό του. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι ένα μη οργανωμένο ιστολόγιο μπορεί να απογοητεύσει τους επισκέπτες και ενδεχομένως να τους απομακρύνει (αυξάνοντας το ποσοστό εγκατάλειψης). Οι αναγνώστες σας δεν πρέπει να χρειάζεται να καθαρίζουν τον ιστότοπό σας για το περιεχόμενο που θέλουν. πρέπει να είναι προσβάσιμο και εύκολο να εντοπιστεί.

Εκτός από την αποφυγή των προαναφερθέντων προβλημάτων, η οργάνωση μπορεί επίσης να προσφέρει στους αναγνώστες σας μια πιο ευχάριστη εμπειρία. Ορθή οργάνωση:

 • Διατηρεί το ιστολόγιό σας φιλικό προς το χρήστη, προωθώντας τη συνεχή αναγνωσιμότητα.
 • Ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εξερευνήσουν, επιτρέποντάς τους να το κάνουν βιώστε περισσότερο από το περιεχόμενό σας.
 • Κάνει το ιστολόγιό σας να φαίνεται πιο επαγγελματικό, προσφέροντάς του αξιοπιστία και εξουσία.
 • Παρέχει ώθηση στο WordPress του ιστολογίου σας στο WordPress, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας.

Τελικά, ο τρόπος οργάνωσης του ιστολογίου σας είναι εξίσου σημαντικό ως το περιεχόμενο που προσφέρετε. Εάν δεν μπορούν να πλοηγηθούν εύκολα, οι επισκέπτες δεν είναι πιθανό να κολλήσουν ή να μοιραστούν την εργασία σας με άλλους.

Ευτυχώς, η διαδικασία οργάνωσης είναι απλή όταν χρησιμοποιείτε το WordPress ως πλατφόρμα σας. Με λίγες τροποποιήσεις στην τρέχουσα ρύθμιση, μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε τους αναγνώστες σας αφοσιωμένους και να επιστρέψετε για περισσότερα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε τρεις από τις πιο σημαντικές στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε.

1. Χρησιμοποιήστε αποτελεσματικά τις κατηγορίες και τις ετικέτες

Κατηγορίες αναρτήσεων ιστολογίου WPMU DEV

WPMU DEV χρησιμοποιεί κατηγορίες και ετικέτες στο ιστολόγιό του και περιλαμβάνει ένα αναπτυσσόμενο μενού, ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να κάνουν αναζήτηση ανά κατηγορία.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να οργανώσετε το περιεχόμενο του ιστολογίου σας είναι να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο σύστημα κατηγοριών και ετικετών του WordPress. Αυτά τα εργαλεία σάς δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε λογικά το περιεχόμενό σας, το οποίο οι αναγνώστες σας πρέπει να εκτιμήσουν.

Με απλούστερους όρους, οι κατηγορίες είναι ένα γενικό εργαλείο ομαδοποίησης για τις αναρτήσεις σας. Από την άλλη πλευρά, οι ετικέτες χρησιμοποιούνται περισσότερο ως ευρετήριο δημοσιεύσεων. Για παράδειγμα, εάν εκτελείτε ένα blog υγείας και γράφετε μια ανάρτηση για διαφορετικές ρουτίνες άσκησης, η συνολική κατηγορία θα μπορούσε να είναι Καταλληλότητα ή Ασκηση. Οι ετικέτες διαφέρουν ευρύτερα και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένες. Εάν το παράδειγμα ιστολογίου δημοσιεύτηκε γιόγκα, γυμναστική, και ρουτίνες καρδιο, αυτά θα έκαναν τρεις τέλειες ετικέτες.

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τις κατηγορίες και τις ετικέτες, υπάρχουν τρεις βασικοί κανόνες που θα πρέπει να έχετε υπόψη:

 1. Χρησιμοποιήστε περιγραφικά ονόματα. Αυτό ισχύει τόσο για τις κατηγορίες όσο και για τις ετικέτες σας, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες οι αναγνώστες να μπορούν να βρουν το περιεχόμενο που θέλουν στο ιστολόγιό σας.
 2. Περιορίστε τις αναρτήσεις ιστολογίου σε μία κατηγορία. Κάτι τέτοιο ελαχιστοποιεί τη σύγχυση και διατηρεί τον οργανισμό σας όσο το δυνατόν πιο απλό.
 3. Χρησιμοποιήστε ετικέτες ελεύθερα. Σε αντίθεση με τις κατηγορίες, οι αναρτήσεις ιστολογίου σας πρέπει να έχουν μια ποικιλία ετικετών. Αυτά λειτουργούν ως ευρετήριο και κοινοποιούν το θέμα κάθε ανάρτησης στους αναγνώστες και στις μηχανές αναζήτησης.

Εάν αυτήν τη στιγμή έχετε πολλές αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να επεξεργαστείτε το καλύτερο σύνολο κατηγοριών. Ωστόσο, μόλις ρυθμιστεί το σύστημά σας, θα είναι εύκολο να εφαρμοστεί στο μέλλον.

2. Δημιουργήστε σαφή και φιλικά προς το χρήστη μενού

Αρχική σελίδα κομψών θεμάτων

Κομψά θέματα χρησιμοποιεί ένα καθαρό και άμεσο μενού πλοήγησης, για να διευκολύνει τους αναγνώστες να βρουν αυτό που χρειάζονται.

Ενώ η δομή του περιεχομένου σας είναι απαραίτητη, το ίδιο οργανώνει και πώς οι αναγνώστες σας θα βρουν αυτό το περιεχόμενο. Τα καθαρά και φιλικά προς το χρήστη μενού είναι ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα, καθώς τα καλά σχεδιασμένα μενού διασφαλίζουν ότι οι αναγνώστες σας μπορούν να περιηγηθούν εύκολα στον ιστότοπό σας. Όταν οι αναγνώστες αφιερώνουν λιγότερο χρόνο για να καταλάβουν πώς λειτουργεί ο ιστότοπός σας, μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο διαβάζοντας και αλληλεπιδρώντας με το περιεχόμενό σας.

Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε μεταξύ της χρήσης της ρύθμισης μενού του θέματος ή των προεπιλεγμένων επιλογών του WordPress. Τα περισσότερα θέματα προσφέρουν προσαρμοσμένη λειτουργικότητα μενού. Ωστόσο, η ρύθμιση του WordPress είναι εξίσου αποτελεσματική, οπότε η επιλογή εδώ είναι θέμα προτίμησης.

Ανεξάρτητα από το σύστημα μενού που αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε, λάβετε υπόψη αυτές τις δύο συμβουλές κατά τη δημιουργία του μενού σας:

 1. Χρησιμοποιήστε προφανή ονόματα. Όσον αφορά την πλοήγηση, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τη δημιουργικότητα και να τηρείτε προφανείς όρους (όπως ΣπίτιΕπικοινωνία, και Ιστολόγιο). Αυτό θα κάνει την πλοήγηση απλούστερη και οι αναγνώστες σας δεν θα αφήσουν να μαντέψουν.
 2. Διατηρήστε ένα συνεπές μοντέλο. Βοηθά να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μοντέλο πλοήγησης από σελίδα σε σελίδα, για να εξαλείψετε τις εκπλήξεις. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τοποθετείτε τα μενού σας με τον ίδιο τρόπο σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Κατά τη δημιουργία μενού, είναι έξυπνο να τα διατηρείτε όσο το δυνατόν πιο απλά. Θέλετε οι νέοι επισκέπτες να μπορούν να βρουν το δρόμο τους αμέσως. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε δοκιμασμένες και αληθινές μεθόδους, όπως οι στρατηγικές που περιγράφονται παραπάνω.

3. Προσφέρετε σχετικές δημοσιεύσεις και περιεχόμενο

Σχετικές αναρτήσεις WPExplorer

Μπορείτε να προσθέσετε σχετικές αναρτήσεις στον ιστότοπό σας για να ενθαρρύνετε την περαιτέρω ανάγνωση, όπως αυτό το παράδειγμα από εδώ στο WPExplorer

Καθώς μεγαλώνει το ιστολόγιό σας, θα έχετε περισσότερο περιεχόμενο για κοινή χρήση με τους αναγνώστες σας. Για προφανείς λόγους, όσο περισσότερο περιεχόμενο προσφέρετε, τόσο περισσότερος χρόνος μπορούν να αφιερώσουν οι αναγνώστες στο ιστολόγιό σας. Εκτεταμένα αρχεία μπορούν επίσης να δημιουργήσουν εξουσία, παρέχοντας απόδειξη της γνώσης και της εμπειρίας σας στη θέση σας.

Για να ενθαρρύνετε τους αναγνώστες να βιώσουν όλο αυτό το περιεχόμενο, μπορείτε να τους δείξετε σχετικές αναρτήσεις για να προκαλέσετε το ενδιαφέρον τους. Φυσικά, θα θελήσετε πρώτα να είστε σίγουροι ότι το περιεχόμενο που προωθείτε είναι πολύτιμο και υψηλής ποιότητας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε δευτερεύουσες αναρτήσεις, είναι καλύτερο να τις ενημερώσετε προτού τις προσφέρετε στους αναγνώστες σας.

Μόλις είστε έτοιμοι να ενσωματώσετε σχετικές αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας, ακολουθούν δύο συμβουλές για να κάνετε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο εύκολη:

 1. Ενσωματώστε συνδέσμους προς σχετικό περιεχόμενο σε όλες τις νέες αναρτήσεις σας. Εσωτερική σύνδεση είναι τεράστιο για SEO. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας φυσικές συνδέσεις μεταξύ θεμάτων στο γράψιμό σας.
 2. Χρησιμοποιήστε μια σχετική προσθήκη ή widget. Πρόσθετα όπως Ένα ακόμη πρόσθετο σχετικών δημοσιεύσεων (YARPP) και Jetpack σας επιτρέπουν να προβάλλετε παρόμοιο περιεχόμενο στο τέλος των αναρτήσεων ιστολογίου και των ιστοσελίδων σας (αλλά πολλά θέματα premium όπως το Σύνολο περιλαμβάνουν ενσωματωμένες σχετικές επιλογές αναρτήσεων, οπότε δεν χρειάζονται πρόσθετα).

Ο κύριος στόχος αυτής της στρατηγικής είναι να διατηρείτε τους αναγνώστες στο ιστολόγιό σας για όσο το δυνατόν περισσότερο. Η παροχή σχετικών δημοσιεύσεων και περιεχομένου διατηρεί τους αναγνώστες αφοσιωμένους και τους προσφέρει μεγαλύτερη αξία. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενισχύσετε το χρόνο που αφιερώνετε στον ιστότοπό σας, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιείτε τις ανάγκες των αναγνωστών σας.


Ως blogger, θέλετε να διατηρήσετε τους αναγνώστες σας ευχαριστημένους και αφοσιωμένους. Ωστόσο, ένας κακώς οργανωμένος ιστότοπος μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από αυτούς τους στόχους και μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αναγνωσιμότητα. Ευτυχώς, είναι δυνατό να δομήσετε εύκολα το ιστολόγιό σας με τρόπο που βελτιώνει την εμπειρία των αναγνωστών σας.

Σε αυτήν την ανάρτηση, έχουμε περιγράψει τρεις τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε το περιεχόμενό σας και να διατηρήσετε τους αναγνώστες κολλημένους στο ιστολόγιό σας. Έχετε απορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα το περιεχόμενο του ιστολογίου σας για να κρατήσετε τους αναγνώστες ευχαριστημένους; Ή περισσότερες συμβουλές για διαφήμιση στη λίστα μας; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map