Απλές λύσεις για τη δημιουργία βάσης γνώσεων WordPress

Απλές λύσεις για τη δημιουργία βάσης γνώσεων WordPress

Μια ολοκληρωμένη βάση γνώσεων μπορεί να κάνει πολλά για τη βελτίωση της επιχείρησής σας, τόσο εσωτερικά όσο και ως ζωτικό μέρος των προσπαθειών εξυπηρέτησης πελατών. Ωστόσο, εάν σκέφτεστε να προσθέσετε έναν στον ιστότοπό σας, μπορεί να βρεθείτε λίγο συγκλονισμένοι από την προοπτική.


Χάρη στην πληθώρα των πλεονεκτημάτων που παρέχει μια βάση γνώσεων, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν. Αυτά τα εργαλεία σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια εκτενή και οργανωμένη πηγή πληροφοριών για την επιχείρησή σας (και ίσως ακόμη και ολόκληρη τη βιομηχανία σας). Επιπλέον, τα καλύτερα θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε γρήγορα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το γιατί μια βάση γνώσεων μπορεί να είναι σημαντική για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Στη συνέχεια, θα καλύψουμε τις αγαπημένες μας λύσεις και θα συζητήσουμε τι κάνει το καθένα καλύτερα. Ας αρχίσουμε!

Γιατί μια Γνωσιακή Βάση είναι μια πολύτιμη προσθήκη στον ιστότοπό σας

Η βάση γνώσεων HubSpot

ο Βάση γνώσεων HubSpot περιλαμβάνει συχνές ερωτήσεις, οδηγίες χρήσης, τεκμηρίωση προϊόντων και πολλά άλλα.

Η βάση γνώσεων είναι ένας πόρος που παρέχει στους επισκέπτες του ιστότοπού σας, στους πελάτες και στους πελάτες σας πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση και τις προσφορές σας. Είστε πιθανώς εξοικειωμένοι με μερικές δημοφιλείς μορφές που χρησιμοποιούνται ως βάσεις γνώσεων, όπως οι συχνές ερωτήσεις και τα wiki.

Εάν διευθύνετε μια επιχείρηση, η διατήρηση μιας ολοκληρωμένης βάσης γνώσεων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να παρέχετε στους πελάτες σας τις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζονται. Ωστόσο, αυτό το εργαλείο προσφέρει πολλά άλλα οφέλη για εσάς και το κοινό σας, ανεξάρτητα από τον τύπο του ιστότοπου που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, μια βάση γνώσεων:

 • Μειώνει το κόστος υποστήριξης και σας εξοικονομεί χρόνο. Με περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στον ιστότοπό σας (για πελάτες, υπαλλήλους ή μέλη της κοινότητας), θα αφιερώσετε λιγότερο χρόνο για την προώθηση κλήσεων και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστήριξης.
 • Παρέχει συνεπή υποστήριξη στους επισκέπτες. Το κοινό σας μπορεί να συνεχίσει να επιστρέφει στη βάση γνώσεων σας όποτε χρειαστεί.
 • Σας καθιερώνει ως επαγγελματική βιομηχανική αρχή. Όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να παρέχετε, τόσο πιο γνώστες θα εμφανίζονται σε εκείνους του κλάδου σας.
 • Σας βοηθά να κατατάξετε υψηλότερη θέση στις μηχανές αναζήτησης. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη βιομηχανία στον ιστότοπό σας, μπορείτε να βελτιώσετε την κατάταξή σας χάρη σε όλο αυτό το πολύτιμο περιεχόμενο.

Οι βάσεις γνώσεων μπορούν να λειτουργήσουν ως χρήσιμος πόρος για τους πελάτες σας, τους αναγνώστες ιστολογίου ή οποιοδήποτε κοινό εξυπηρετείτε. Επιπλέον, μπορούν να είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να μοιράζεστε πληροφορίες εσωτερικά με μέλη της ομάδας και συνεργάτες. Είτε σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε μια εξωτερική ή εσωτερική βάση γνώσεων (ή και τα δύο!), Ας διερευνήσουμε μερικές λύσεις που θα κάνουν τη δουλειά ευκολότερη.

Τώρα που έχετε καλύτερη κατανόηση της αξίας που προσφέρει μια βάση γνώσεων, ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε απλές αλλά ισχυρές λύσεις που μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε στον ιστότοπό σας WordPress τώρα.

1. Βάση γνώσεων WP (δωρεάν)

Η προσθήκη WP Knowledgebase

Το WP Knowledgebase είναι ένα εύχρηστο plugin που σας παρέχει λειτουργικότητα, ευελιξία και εξατομίκευση. Αν ψάχνετε για έναν παραδοσιακό τύπο λύσης, το WP Knowledgebase είναι η απάντησή σας!

Όσον αφορά την απλότητα, αυτό το πρόσθετο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Προσφέρει πολλά με ευκολία – συμπεριλαμβανομένων προγνωστικών κειμένων και ολοκληρωμένα ψωμιά – να κάνετε τη βάση γνώσεων σας εύκολη στη ρύθμιση και στη χρήση. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε την παρουσίασή του, να ενσωματώσετε (ή να απενεργοποιήσετε) τα σχόλια χρηστών, ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης για απλή οργάνωση άρθρων.

Ίσως ένα από τα καλύτερα πράγματα για αυτό το πρόσθετο είναι ότι είναι 100% δωρεάν, οπότε μπορείτε να το εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας στο WordPress και να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε αμέσως.

2. Μάθετε όλα

Το θέμα WordPress KnowAll

Το KnowAll είναι ένα premium θέμα γνώσης που αναπτύχθηκε από την Θέματα Ηρώων, και διαθέτει καθαρή και συνεκτική εμφάνιση. Αυτό το θέμα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη λύση γνωσιακής βάσης για τον ιστότοπό τους ή το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Με το KnowAll, μπορείτε να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε μια ισχυρή βάση γνώσεων που παρέχει επιλεγμένα άρθρα, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις και σχετικές προτάσεις περιεχομένου. Υπάρχει επίσης μια ευέλικτη δυνατότητα αναζήτησης που διευκολύνει τους επισκέπτες να βρουν αυτό που χρειάζονται. Επιπλέον, μπορείτε ακόμη να παρακολουθείτε πόσο χρήσιμα είναι τα άρθρα σας, μέσω αναλυτικών στοιχείων και σχολίων.

Το κόστος αυτού του θέματος all-in-one είναι 149 $, το οποίο περιλαμβάνει ένα χρόνο ενημερώσεων και υποστήριξη premium. Το KnowAll ενσωματώνει επίσης τα δικά της HeroThemes Ηρωική Γνωσιακή Βάση plugin, για πιο εκτεταμένη λειτουργικότητα.

3. Yada Wiki (δωρεάν)

Η προσθήκη Yada Wiki WordPress

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Yada Wiki είναι ένα πρόσθετο στυλ wiki που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια βάση γνώσεων γεμάτη διασυνδεδεμένους συνδέσμους και άρθρα πλήρους μήκους. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή αυτός ο πόρος, μπορείτε εύκολα να παραπέμψετε τους πελάτες και τους πελάτες σας σε αυτόν για απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις τους.

Επιπλέον, το Yada Wiki σας παρέχει σχεδόν όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη βάση γνώσεων που θα είναι εύκολη στην πλοήγηση των χρηστών. Μπορείτε να προσθέσετε αναρτήσεις wiki και να τις διατηρήσετε σε ξεχωριστή ενότητα του ιστότοπού σας ή να χρησιμοποιήσετε τη διάταξη wiki σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Το καλύτερο από όλα, το Yada Wiki είναι απολύτως δωρεάν στη χρήση. Δεν υπάρχουν premium πρόσθετα ή επεκτάσεις, κάτι που ενισχύει περαιτέρω την απλότητα αυτής της προσθήκης.

4. Ultimate FAQ (Freemium)

Η προσθήκη Ultimate FAQ WordPress

Το Ultimate FAQ είναι ένα πρόσθετο ερωτήσεων-απαντήσεων που στοχεύει στο να διευκολύνει τους επισκέπτες των ιστότοπων να μάθουν περισσότερα για το περιεχόμενο, τα προϊόντα και άλλες προσφορές σας.

Με μια ποικιλία επιλογών στυλ και έναν σύντομο κωδικό που σας επιτρέπει να προσθέτετε συχνές ερωτήσεις στον ιστότοπό σας, δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείτε να επιτύχετε με αυτήν την προσθήκη. Στην πραγματικότητα, το Ultimate FAQ ενσωματώνεται ακόμη και στο WooCommerce, ώστε να μπορείτε να προσθέτετε συχνές ερωτήσεις απευθείας στις σελίδες προϊόντων!

Η βασική προσθήκη όπως προσφέρεται μέσω του καταλόγου προσθηκών WordPress είναι δωρεάν. Ωστόσο, ένα ασφάλιστρο Η αναβάθμιση παρέχει περαιτέρω επιλογές στυλ, συχνές ερωτήσεις που υποβάλλονται από τον χρήστη και πολλά άλλα στον τρόπο λειτουργίας.

5. Flatbase (49 $)

Το θέμα WordPress Flatbase

Πληροφορίες & Λήψη Προβολή της επίδειξης

Το Flatbase είναι ένα άλλο θέμα γνώσης WordPress που σας επιτρέπει να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε πηγή πληροφοριών για τους επισκέπτες και τους πελάτες σας.

Μαζί με τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης βάσης γνώσεων, το Flatbase σάς βοηθά επίσης να ενσωματώσετε ένα FAQ στον ιστότοπό σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε ένα φόρουμ υποστήριξης κοινότητας, χάρη στη συμβατότητα του θέματος με την προσθήκη bbPress. Αυτές οι δυνατότητες που επικεντρώνονται στην κοινότητα το καθιστούν μια σταθερή επιλογή για τους κατόχους ιστότοπων με ισχυρό κοινό.

Η άδεια για έναν ιστότοπο είναι 49 $ και περιλαμβάνει μελλοντικές ενημερώσεις και υποστήριξη έξι μηνών. Για να επεκτείνετε την υποστήριξη σε ένα έτος, μπορείτε να πληρώσετε μια επιπλέον χρέωση.

6. HelpieWP

Helpie - Πρόσθετη βάση γνώσεων WordPress | Wiki

Το HelpieWP είναι η προσθήκη σας εάν χρειάζεται να αποθηκεύσετε, να οργανώσετε και να μάθετε στο έπακρο το σύστημα γνώσεων. Η προσθήκη είναι ιδανική για:

 • Ιστότοποι που χρειάζονται τεκμηρίωση
 • Ιστοσελίδες WooCommerce
 • Ιστότοποι με πελάτες / περιοχές μελών και
 • Για τη δημιουργία ιστότοπων wiki

Εάν δημιουργείτε μια σοβαρή βάση γνώσεων, τότε η αναζήτηση είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για τη γνωστική σας βάση. Μια ισχυρή αναζήτηση διευκολύνει τους χρήστες σας να βρουν τις πιο σχετικές πληροφορίες από μια τεράστια αποθήκη γνώσεων. Γι ‘αυτό με HelpieWP, οι προγραμματιστές έχουν δημιουργήσει ένα εντελώς νέο εργαλείο αναζήτησης για να ενσωματώσουν όλες τις ιδιότητες που κάνουν την αναζήτηση ισχυρή και απλή στη χρήση:

 • Προτεραιότητα περιεχομένου και στάθμιση
 • Μερική αντιστοίχιση λέξεων-κλειδιών
 • Ζωντανή ταχύτητα αναζήτησης

Το HelpieWP σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ισχυρή βάση γνώσεων με δυναμικές πληροφορίες για τους χρήστες σας. Αυτό βοηθά στη μείωση των εισιτηρίων υποστήριξης πελατών, τον εντοπισμό προβληματικών περιοχών στην τεκμηρίωση και τη βελτίωση του ευρετηρίου χρηστών χρήστη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες επεξεργασίας frontend, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της δυνατότητας επεξεργασίας frontend σε συγκεκριμένους ρόλους χρηστών (π.χ. συγγραφείς, συντάκτες και διαχειριστές) και να χρησιμοποιήσετε το HelpieWP ως ένα πλήρες σύστημα wiki. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι χρήσης αυτής της δυνατότητας για να βελτιώσετε την εμπειρία για τους χρήστες σας.

Η δυνατότητα αυτόματου πίνακα περιεχομένων δημιουργεί συνδέσμους πλοήγησης στη σελίδα προς τις επικεφαλίδες που χρησιμοποιείτε στο άρθρο σας. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο εάν έχετε ένα μεγάλο κομμάτι περιεχομένου που πρέπει να οργανωθεί σωστά και να πλοηγηθείτε εύκολα.

Το HelpieWP λειτουργεί με όλα τα σημαντικά θέματα και προσθήκες. Ναι, ακόμη και αυτοί οι δημιουργοί σελίδων. Και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η ομάδα του HelpieWP παρέχει εξαιρετική υποστήριξη σε όλους τους χρήστες τους.

7. MinervaKB

Γνωσιακή βάση MinervaKB για WordPress

Πληροφορίες & Λήψη Προβολή της επίδειξης

Το MinervaKB είναι ένα πρόσθετο βάσης γνώσεων WordPress που μπορεί πραγματικά να κάνει τη ζωή υποστήριξής σας πιο εύκολη. Από τη ζωντανή αναζήτηση έως τα σχόλια των άρθρων, διαθέτει όλες τις δυνατότητες που θα βοηθήσουν τους πελάτες σας να λύσουν γρήγορα τα προβλήματά τους. Μείωση του χρόνου και των χρημάτων που ξοδεύετε για την υποστήριξη των πελατών σας. Και αν είστε σοβαροί για τη βελτίωση της βάσης γνώσεων σας καθημερινά, ο πίνακας ελέγχου αναλυτικών στοιχείων, τα σχόλια των άρθρων και οι αξιολογήσεις θα σας βοηθήσουν. Ενσωματώνεται ακόμη και με το Google Analytics, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας εργαλεία για να ελέγξετε την κατάσταση του kb.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η χρήση ενός plugin vs θέματος που σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε στον τομέα του κύριου ιστότοπού σας. Αυτό όμως έρχεται με μια πρόκληση. Το πρόσθετο πρέπει να ενσωματωθεί τέλεια σε οποιοδήποτε θέμα, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στη λειτουργικότητα. Το MinervaKB λύνει αυτό προσφέροντας πολλαπλά προκαθορισμένα σχέδια αναζήτησης συν τόνους ευέλικτων επιλογών. Συνδυάστε το με σύντομους κωδικούς για στοιχεία και ένα εύχρηστο εργαλείο δημιουργίας σελίδων – είστε έτοιμοι!

Ενώ το MinervaKB προσφέρει πολλές από τις premium δυνατότητες που προσφέρει η SaaS helpdesk λύσεις, χωρίς μηνιαίες χρεώσεις. Επίσης, η τιμή είναι αρκετά προσιτή για το ποσό των διαθέσιμων επιλογών. Και επειδή είναι ενσωματωμένο στο WordPress, έχετε την καλύτερη λύση επεξεργασίας περιεχομένου από το κουτί, που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια παγκοσμίως.

8. Ηρωικό FAQ

Διαχείριση ηρωικών ερωτήσεων

Το Heroic FAQs είναι μια προσθήκη WordPress που σας επιτρέπει να προσθέσετε μια ενότητα FAQ στον ιστότοπό σας. Περιέχει πολλές δυνατότητες που κάνουν τη διαχείριση συχνών ερωτήσεων στον ιστότοπό σας γρήγορη και εύκολη. Ο δημιουργός FAQ χρησιμοποιεί μια διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης για εύκολη διαμόρφωση συχνών ερωτήσεων. Το καινοτόμο εργαλείο δημιουργίας ερωτήσεων είναι μια νέα ιδέα διαχείρισης συχνών ερωτήσεων, επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε, να διαχειρίζεστε και να επεξεργάζεστε πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις από μία μόνο οθόνη. Έξω από το κουτί διαθέτει 5 προεπιλεγμένα στυλ και απεριόριστο δυναμικό προσαρμογής, ώστε να ταιριάζει με οποιαδήποτε εμφάνιση ή επωνυμία ιστότοπου. Αυτή η προσθήκη συμβάλλει στη μείωση του χρόνου που αφιερώνεται απαντώντας σε συνήθεις ερωτήσεις πελατών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την εμπιστοσύνη στην υπηρεσία σας και βελτιώνει την ανιχνευσιμότητα του ιστότοπού σας. Αυτό θα σας αφήσει περισσότερο χρόνο για να εστιάσετε στην επιχείρησή σας.

Για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι ηρωικές ερωτήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ικανοποίησης των πελατών και να κοινοποιήσουν τις απαντήσεις σε κοινές ερωτήσεις με κομψό τρόπο. Η προσθήκη διαθέτει πολλές επιλογές για την παρουσίαση συχνών ερωτήσεων, όπως επιλογή εικονιδίων και απεριόριστα χρώματα. Οι συχνές ερωτήσεις μπορούν να ομαδοποιηθούν και να εμφανιστούν σε πολλές τοποθεσίες στον ιστότοπό σας, μειώνοντας την ανάγκη επεξεργασίας πολλού περιεχομένου όταν θέλετε να ενημερώσετε ή να αλλάξετε μια συχνή ερώτηση.

Με ένα μόνο εισιτήριο πώλησης ή υποστήριξης, τα Heroic FAQs θα μπορούσαν να πληρώσουν για τον εαυτό τους. Εάν δεν είστε απόλυτα πεπεισμένοι, το HeroThemes προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών σε όλες τις αγορές. Όλοι οι ηρωικοί πελάτες μας επωφελούνται από την αφοσιωμένη ομάδα υποστήριξής μας, προσφέροντας φιλική υποστήριξη προς έναν όποτε τη χρειάζεστε. Το Heroic FAQ είναι διαθέσιμο σε τρία σημεία τιμών ανάλογα με τον αριθμό των ιστότοπων και το επίπεδο υποστήριξης που απαιτείται.


Η προσθήκη μιας βάσης γνώσεων στον ιστότοπό σας μπορεί να αποδειχθεί καρποφόρα για την επιχείρησή σας. Αν μοιραστείτε τις γνώσεις σας με τους πελάτες και τους συνεργάτες σας, μπορείτε να καθιερώσετε τον εαυτό σας ως αρχή και πηγή πηγής πληροφοριών.

Σε αυτήν την ανάρτηση, συζητήσαμε την αξία που μπορεί να παρέχει μια βάση γνώσεων σε πολλούς τύπους ιστότοπων. Έχουμε επίσης επισημάνει μερικές κορυφαίες λύσεις γνωσιακής βάσης και τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Ποια από αυτές τις λύσεις σας ενδιαφέρει περισσότερο και γιατί; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me