Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων WordPress

Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων WordPress

Το WordPress μπορεί να εμφανίσει πληθώρα διαφορετικών τύπων περιεχομένου, αλλά η οργάνωσή του μπορεί να είναι δύσκολη. Οι προεπιλεγμένες επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες και η προσαρμογή τους μπορεί να προκαλεί σύγχυση. Γι ‘αυτό ακριβώς αποφάσισα να συντάξω αυτόν τον σύντομο οδηγό.


Χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο τύπο αντικειμένου – όπως αναρτήσεις και σελίδες – που θα περιέχει ένα διαφορετικό σύνολο δεδομένων. Θα έχει το δικό του μενού διαχειριστή, τις δικές του σελίδες επεξεργασίας, τις δικές του προσαρμοσμένες ταξινομίες και πολλά άλλα βοηθητικά προγράμματα.

Εάν αναρωτιέστε γιατί χρειάζεστε ένα από αυτά πρώτα, είναι καλύτερα για ιστότοπους με περιεχόμενο που είναι οργανωμένο σε μια ασυνήθιστη δομή. Επομένως, εάν έχετε περιεχόμενο που πρέπει να εμφανίζεται διαφορετικά από ό, τι σε κανονικές αναρτήσεις και σελίδες, ένας προσαρμοσμένος τύπος ανάρτησης μπορεί να είναι ακριβώς αυτός που χρειάζεστε. Είναι επίσης εξαιρετικοί για SEO, λόγω των ενσωματωμένων μόνιμων συνδέσμων.

Τι είναι ένας προσαρμοσμένος τύπος ανάρτησης?

Ένας τύπος ανάρτησης, παρά το συγκεκριμένο όνομα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε είδος περιεχομένου. Ίσως τα έχετε δει στο παρελθόν, καθώς οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν προσαρμοσμένους τύπους αναρτήσεων για να προσθέσουν χαρτοφυλάκια, προσωπικό, μαρτυρίες και πολλά άλλα στα θέματα του WordPress. Έτσι, ένας προσαρμοσμένος τύπος ανάρτησης είναι απλώς μια κανονική ανάρτηση με διαφορετική τιμή post_type στη βάση δεδομένων. Υπάρχουν πέντε προεπιλεγμένοι τύποι δημοσιεύσεων: ανάρτηση, σελίδα, συνημμένο, αναθεώρηση και μενού πλοήγησης. Το WordPress 3.0+, ωστόσο, σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα.

Τύποι δημοσίευσης WordPress και ταξινομίες

Ο όρος ταξινομία εμφανίζεται συχνά σε σχέση με προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων και αυτό μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο σε ορισμένους. Για όσους είναι νέοι στο WordPress, οι ταξινομίες είναι ένας τρόπος ομαδοποίησης αναρτήσεων και προσαρμοσμένων τύπων δημοσιεύσεων. Το WordPress διαθέτει τέσσερα ενσωματωμένα: κατηγορία, ετικέτα, κατηγορία συνδέσμου και μορφές ανάρτησης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες αυτών στο WordPress Codex. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες ταξινομίες και να τις χρησιμοποιήσετε στους τύπους ανάρτησής σας για να ομαδοποιήσετε και να ταξινομήσετε περιεχόμενο.

Πώς να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο τύπο ανάρτησης?

Η προσθήκη προσαρμοσμένων τύπων δημοσιεύσεων στο WordPress είναι εξαιρετικά εύκολη, καθώς το WordPress περιλαμβάνει τη βασική λειτουργία register_post_type που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία τους. Αυτό σημαίνει ότι εάν είστε προγραμματιστής προσθηκών, μπορείτε εύκολα να συμπεριλάβετε προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων στο θέμα που δημιουργείτε. Ή μπορείτε να τα προσθέσετε μέσω του παιδικού θέματος ή μέσω προσαρμοσμένης προσθήκης.

Μη αυτόματη δημιουργία προσαρμοσμένου τύπου ανάρτησης (χρησιμοποιώντας κώδικα)

Πρώτα πράγματα πρώτα, πού πρέπει να προσθέσετε τον κωδικό σας; Το καλύτερο μέρος για να εγγραφείτε και να προσθέσετε τους προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων εξαρτάται από το έργο σας. Εάν εργάζεστε σε έναν ιστότοπο πελάτη που έχει ήδη ενεργό θέμα, θα θέλατε να δημιουργήσετε ένα θυγατρικό θέμα και να καταχωρίσετε τους τύπους των αναρτήσεων σας από εκεί. Εάν δημιουργείτε το δικό σας προσαρμοσμένο θέμα, μπορείτε να τοποθετήσετε τον κωδικό στο αρχείο functions.php ή σε οποιοδήποτε άλλο αρχείο που ονομάζεται από το functions.php. Και αν αναπτύσσετε μια προσθήκη, δεν έχει σημασία πού θα προσθέσετε τον κώδικα, αρκεί ο κώδικας να εκτελείται πριν από το άγκιστρο δράσης “init” για να βεβαιωθείτε ότι είναι διαθέσιμος.

Για σκοπούς δοκιμών, το δικό σας functions.php το αρχείο θα κάνει μια χαρά. Ωστόσο, μια προσθήκη θα διασφαλίσει ότι δεν θα καταστρέψετε τον ιστότοπό σας κατά την αλλαγή ή την αναβάθμιση του θέματος.

Εάν ο προσαρμοσμένος τύπος ανάρτησης είναι πολύ σημαντικός, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να το προσθέσετε ως απαραίτητο. Για τα μη ενεργοποιημένα, τα πρόσθετα που πρέπει να χρησιμοποιούνται είναι εγκατεστημένα σε έναν ειδικό κατάλογο μέσα στο φάκελο περιεχομένου και ενεργοποιούνται αυτόματα σε όλους τους ιστότοπους. Τα πρόσθετα που πρέπει να χρησιμοποιούνται δεν εμφανίζονται στην προεπιλεγμένη λίστα προσθηκών στη σελίδα προσθηκών του wp-διαχειριστής.

Τέλος πάντων, ένας προσαρμοσμένος τύπος ανάρτησης μπορεί να προστεθεί στο WordPress μέσω του register_post_type () λειτουργία. Αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε μια νέα με πολλές ετικέτες. Μόλις δημιουργήσετε την κεφαλίδα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία πριν από το admin_menu, αλλά μετά το after_setup_theme άγκιστρα δράσης. Εάν δημιουργηθεί σωστά, μπορείτε να το κάνετε αυτό με λίγες μόνο γραμμές κώδικα. Από το WordPress Codex, εδώ είναι ένα απλό παράδειγμα ενός νέου προσαρμοσμένου τύπου ανάρτησης:

function create_post_type () {
register_post_type ('acme_product'),
πίνακας(
'label' => πίνακας (
'name' => __ ('Προϊόντα'),
'singular_name' => __ ('Προϊόν')
),
'public' => true,
'has_archive' => true,
)
)
}
add_action ('init', 'create_post_type');

Αυτό θα δημιουργούσε έναν τύπο ανάρτησης με το όνομα “προϊόν” που αναγνωρίζεται ως “acme_product”. ο register_post_type η συνάρτηση παίρνει δύο τιμές. Το πρώτο είναι «ετικέτες» για το όνομα. Το δεύτερο είναι “δημόσιο” για να εμφανίζεται στην οθόνη διαχειριστή και στον ιστότοπό σας. Και τέλος “has_archive” για να ενεργοποιήσετε το αρχείο του νέου τύπου ανάρτησης.

Μετά τη ρύθμιση, θα πρέπει να δείτε την καταχώριση μενού για τον προσαρμοσμένο τύπο ανάρτησης, να μπορείτε να προσθέσετε αναρτήσεις, να δείτε τη λίστα αναρτήσεων στο διαχειριστή και να τις επισκεφτείτε στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν πολλές ακόμη τιμές ή επιχειρήματα που μπορείτε να προσθέσετε σε μια προσαρμοσμένη σελίδα. Πλήρης κατάλογος αυτών μπορείτε να βρείτε στο εγγραφείτε σελίδα τύπου ανάρτησης του Codex.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια εικόνα εικονιδίου 16 × 16 pixel και αποθηκεύστε την στον τρέχοντα φάκελο προσθηκών σας. Αυτό απαιτείται για το εικονίδιο προσαρμοσμένου τύπου ανάρτησης στον πίνακα ελέγχου. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εικονίδιο γραμματοσειράς. Αν σας ενδιαφέρει να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, έχουμε έναν γρήγορο οδηγό για τον τρόπο χρήσης των Dashicons για τους προσαρμοσμένους τύπους ανάρτησης που πρέπει να διαβάσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε και να ενεργοποιήσετε την προσθήκη.

Μια σημείωση για την ονομασία: ενώ είναι δελεαστικό και βολικό να χρησιμοποιείτε ένα απλό προσαρμοσμένο αναγνωριστικό τύπου ανάρτησης, είναι προτιμότερο να προθέσετε. Χρησιμοποιήστε έναν σύντομο χώρο ονομάτων που προσδιορίζει την προσθήκη, το θέμα ή τον ιστότοπο που χρησιμοποιεί τον προσαρμοσμένο τύπο. Για έναν πολύ πιο λεπτομερή οδηγό, ελέγξτε το οδηγός + οδηγός σε τύπους προσαρμοσμένων δημοσιεύσεων στο WordPress. Ανακαλύπτουν περισσότερες επιλογές κώδικα και προσαρμοσμένου τύπου αν θέλετε να κωδικοποιήσετε μόνοι σας τους τύπους δημοσιεύσεων. Αλλά αν θέλετε μια πιο γρήγορη και ευκολότερη επιλογή, συνεχίστε να διαβάζετε!

Δημιουργία προσαρμοσμένου τύπου ανάρτησης με προσθήκη

Τύποι ανάρτησης Απεριόριστη προσθήκη

Ο ευκολότερος τρόπος προσθήκης νέων προσαρμοσμένων τύπων δημοσιεύσεων είναι με μια προσθήκη. Το δωρεάν Τύποι δημοσίευσης Απεριόριστο πρόσθετο τυχαίνει να κάνει τη δημιουργία και τη διαχείριση προσαρμοσμένων τύπων δημοσιεύσεων ένα αεράκι. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ταξινομίες.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την προσθήκη. Μπορείτε να το πάρετε απευθείας από τον κατάλογο WordPress (δείτε τους παραπάνω συνδέσμους). Ή εγκαταστήστε το από τον πίνακα ελέγχου WordPress κάτω Προσθήκες> Προσθήκη νέου και αναζητήστε “απεριόριστους τύπους δημοσιεύσεων” – θα πρέπει να είναι το πρώτο αποτέλεσμα. Απλώς εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε.

Τύποι ανάρτησης Απεριόριστο πρόσθετο - Δημιουργία νέων τύπων ανάρτησης

Αυτό θα προσθέσει ένα νέο στοιχείο μενού “Τύποι ανάρτησης” στο κάτω μέρος του πίνακα ελέγχου σας. Κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τους νέους τύπους δημοσιεύσεων και ταξινομίες. Υπάρχουν τόνοι επιλογών για τον προσαρμοσμένο τύπο ανάρτησης ή το όνομα ταξινόμησης, καθιστώντας τον νέο τύπο ανάρτησης ορατό στους συντάκτες, όπου εμφανίζεται στον πίνακα ελέγχου σας (ή όπου βρίσκεται σε ένα υπομενού, όπως στην ενότητα “Ρυθμίσεις”), το εικονίδιο μενού, υποστηριζόμενα μετα-κουτιά (απλώς ελέγξτε αυτές που θέλετε να συμπεριλάβετε), ακόμη και σύνθετες ρυθμίσεις για το REST API.

Ορίστε τις επιλογές που θέλετε να ενεργοποιήσετε για τον νέο τύπο ανάρτησής σας και αποθηκεύστε. Αυτό είναι. Είναι έτοιμο! Απλώς αναζητήστε το όνομα που δώσατε στον νέο προσαρμοσμένο τύπο ανάρτησης στον πίνακα ελέγχου. Το δικό μας ονομάζεται “My Post Types” στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης. (Σημείωση – δεν εκχωρήσαμε μια τοποθεσία, οπότε προστέθηκε απλώς μετά τους υπάρχοντες τύπους αναρτήσεων στον ιστότοπό μας.)

Τύποι δημοσίευσης Απεριόριστο πρόσθετο - Συνολικές επιλογές

Οι Τύποι Δημοσίευσης Unlimited δημιουργήθηκαν για να λειτουργούν τέλεια με οποιοδήποτε θέμα WordPress, αλλά αν χρησιμοποιείτε το Συνολικό Θέμα WordPress θα έχετε πρόσβαση σε έναν τόνο αποκλειστικών και ισχυρών επιλογών. Ορίστε μια προσαρμοσμένη κύρια σελίδα για τα ψίχουλα σας, επιλέξτε τις επιλογές διάταξης αρχειοθέτησης του νέου τύπου ανάρτησης, επιλέξτε μπλοκ καταχώρησης (και μία καταχώριση) και μετα-ενεργοποίηση, ενεργοποιήστε την Επόμενη / Προηγούμενη σελιδοποίηση και άλλα.

Εναλλακτική λύση: WCK PRO Creation Kit PRO

Προσαρμοσμένοι τύποι δημοσιεύσεων και δημιουργός προσαρμοσμένων πεδίων - WCK

Πληροφορίες & Λήψη Προβολή της επίδειξης

Το WordPress Creation Kit PRO είναι ένα premium plugin WordPress που διευκολύνει την προσαρμογή της εγκατάστασης του WordPress, ώστε οι πελάτες ή οι συνεργάτες να βλέπουν μόνο αυτό που θέλετε. Αυτό το ισχυρό πρόσθετο σάς δίνει τον έλεγχο των προσαρμοσμένων πεδίων και του τύπου ανάρτησης για να δημιουργήσετε τη δική σας καθαρισμένη εγκατάσταση του WordPress.

Εάν είστε προγραμματιστής ιστού, πιθανώς ήδη γνωρίζετε ότι το WordPress μπορεί να είναι συντριπτικό για ορισμένους πελάτες και ένας τρόπος να τους βοηθήσετε να εξορθολογίσουν τη διαδικασία χρήσης του ιστότοπού τους είναι να μειώσουν ό, τι μπορούν και δεν μπορούν να δουν στο πίσω μέρος του WordPress τους εγκατάσταση. Εισαγάγετε το WordPress Creation Kit PRO. Με αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε μια φιλική προς το χρήστη εγκατάσταση WordPress ειδικά για τον πελάτη σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να μετονομάσετε προσαρμοσμένους τύπους αναρτήσεων και ταξινομίες για να διευκολύνετε την κατανόησή τους ή να αποκρύψετε ορισμένες από τις επιλογές ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο θέμα WordPress που έχετε χρησιμοποιήσει για τον ιστότοπό τους. Υπάρχουν ήχοι που μπορείτε να κάνετε με το WordPress Creation Kit PRO.

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό του WordPress Creation Kit PRO είναι τα προσαρμοσμένα πεδία που περιλαμβάνονται. Ανάλογα με τον τύπο ανάρτησης που δημιουργείτε, ίσως θέλετε να προσθέσετε μια περιοχή κειμένου για περιεχόμενο, ένα αναπτυσσόμενο μενού επιλογών (όπως τίτλους μελών του προσωπικού ή τον τύπο εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για φωτογράφηση), την ημερομηνία ή κάτι άλλο. Όποιες και αν είναι οι ανάγκες σας, το WordPress Creation Kit PRO περιλαμβάνει 11 προσαρμοσμένες επιλογές πεδίου, ώστε να μπορείτε να κάνετε τους τύπους ανάρτησής σας εύχρηστους για τους πελάτες σας.

συμπέρασμα

Οι προσαρμοσμένοι τύποι δημοσιεύσεων μπορεί να ακούγονται εκφοβιστικοί, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Με λίγη πρακτική, μπορείτε να μειώσετε τα βασικά των προσαρμοσμένων τύπων δημοσιεύσεων και να δημιουργήσετε τον ιστότοπο που χρειάζεστε. Και με το δωρεάν πρόσθετο Post Types Unlimited, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην το κάνετε. Τώρα που έχετε μειώσει τα βασικά, ενημερώστε μας εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις. Ή εάν έχετε περισσότερες χρήσιμες συμβουλές, μοιραστείτε τις! Μη διστάσετε να μου αφήσετε μια γραμμή στα παρακάτω σχόλια. Ας ξεκινήσουμε μια συζήτηση!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me