Συμβουλές για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του WordPress για τον ιστότοπό σας

Συμβουλές για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του WordPress για τον ιστότοπό σας

Η εγκατάσταση ενός θέματος στον ιστότοπό σας που βασίζεται στο WordPress ή απλώς η εκτόξευσή του στο διαδίκτυο χωρίς τη σωστή βελτιστοποίηση δεν αρκεί για να βελτιστοποιήσετε τη λειτουργικότητα του WordPress και να το κάνετε πραγματικά χρησιμοποιήσιμο. Το κοινό στο διαδίκτυο έχει γίνει πολύ επιλεκτικό και απαιτητικό.


Ψάχνουν για βελτιστοποιημένη ταχύτητα, λειτουργικούς αλλά όμορφους διαδικτυακούς πόρους που παρέχουν κάθε πληροφορία και λειτουργικότητα που αναζητούν. Κατά τη δημιουργία ενός χρησιμοποιήσιμου και λειτουργικού ιστότοπου WordPress, δώστε προσοχή στις ακόλουθες 10 βασικές συμβουλές.

1. Επιλέξτε τον καλύτερο οικοδεσπότη

Εκεί ξεκινά η ιστορία. Μια ισχυρή και αξιόπιστη φιλοξενία είναι ένας τεράστιος καθοριστής της καλύτερης λειτουργικότητας του WordPress. Υπάρχουν πολλές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Μερικά από αυτά είναι φθηνότερα από άλλα, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών συνόλων χαρακτηριστικών στα σχέδια τιμολόγησης. Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον καλύτερο οικοδεσπότη που θα πληροί τις απαιτήσεις του ιστότοπού σας, ρίξτε μια ματιά στην ακόλουθη λίστα ελέγχου.

 • Επιλέγοντας τον καλύτερο τύπο φιλοξενίας, λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό του έργου σας και τον όγκο των δεδομένων που πρέπει να κοινοποιήσετε στον ιστότοπό σας. Παρόλο που πολλοί προγραμματιστές δεν τους αρέσει η κοινή φιλοξενία λόγω του γεγονότος ότι πρέπει να μοιράζεσαι χώρο με άλλους ιστότοπους, αυτή είναι η τέλεια επιλογή για τα μικρότερα έργα ιστού που δεν έχουν σταθερή ροή εσόδων. Αυτό μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για εκείνους τους ιστότοπους που προσπαθούν μόνο να προσεγγίσουν νέο κοινό.
 • Τρωτό. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια φιλοξενία που παρέχει τακτικά και ασφαλή αντίγραφα ασφαλείας. Οι ιστότοποι WordPress είναι ευάλωτοι σε εισβολή. Έτσι, για να αισθανθείτε ασφαλείς ότι όλα τα πολύτιμα στοιχεία από τον ιστότοπό σας προστατεύονται και προστατεύονται, επιλέξτε το πρόγραμμα φιλοξενίας που περιλαμβάνει τακτικά αντίγραφα ασφαλείας.
 • Γρήγορη φόρτωση σελίδας. Επιλέξτε το πρόγραμμα φιλοξενίας που περιλαμβάνει το σύστημα προσωρινής αποθήκευσης και τις υψηλές ταχύτητες φόρτωσης σελίδας. Εάν δεν θέλετε οι πελάτες σας να φύγουν για τους ιστότοπους των ανταγωνιστών, μην τους αναγκάζετε να περιμένουν περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα έως ότου φορτωθεί η ιστοσελίδα.

2. Εγκαταστήστε επιλεκτικά τα πρόσθετα

Στην πραγματικότητα, δεν θα έχετε καμία δυσκολία όταν αναζητάτε την βέλτιστη λύση για να προσθέσετε συγκεκριμένη λειτουργικότητα WordPress στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν πρόσθετα και εξίσου πολλά premium για να διαλέξετε για όλους τους σκοπούς. Επιπλέον, πολλά premium Πρότυπα σελίδων WordPress φορτώνονται με επεκτάσεις που θα ταιριάζουν για τους συγκεκριμένους σκοπούς. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να είναι μια ηλεκτρονική φόρμα κράτησης, ρυθμιστικό, φόρμα επαφής WordPress, LMS, εντοπιστής καταστήματος WordPress κ.λπ..

Παρόλο που υπάρχουν τόσα πολλά καταπληκτικά πρόσθετα, να είστε επιλεκτικοί. Εγκαταστήστε μόνο τα πρόσθετα που χρειάζεστε και προσπαθήστε να συμπυκνώσετε τις δυνατότητες σε ένα πρόσθετο, εάν είναι δυνατόν. Η ύπαρξη πολλών προσθηκών δεν είναι πάντα άσχημη, αλλά αυξάνει την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλετε κατά τη δοκιμή για ενημερώσεις.

3. Χρησιμοποιήστε ανταποκρινόμενα σχέδια

Ως σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, το WordPress δεν είναι φιλική προς κινητά λύση. Για να το κάνετε να φαίνεται και να αισθάνεται τέλεια σε όλα τα μεγέθη οθόνης, πρέπει να εγκαταστήσετε κάποια πρόσθετα τρίτου μέρους στον πίνακα ελέγχου του ιστότοπού σας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά θετικά θέματα WordPress για να διαλέξετε, τόσο δωρεάν όσο και premium.

Αποκριτικά θέματα WordPress για λειτουργικότητα WordPress - Monstroid

Με την αυξανόμενη μετατόπιση της κοινότητας ιστού στη χρήση των φορητών συσκευών, είναι απαραίτητο κάθε ιστότοπος να είναι φιλικός προς κινητά. Επιπλέον, τα σχέδια για κινητές συσκευές γίνονται πολύ πιο χρήσιμα ειδικά για τη λειτουργικότητα του WordPress. Χρησιμοποιώντας αυτά, μπορεί να αισθάνεστε βέβαιοι ότι κάθε πληροφορία που παρέχεται στην ιστοσελίδα εμφανίζεται σωστά και δεν γεμίζει τη σελίδα.

4. Ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων

Δεν θα βρείτε καθόλου ένα άτομο που δεν έχει λογαριασμό σε κανένα από τα δημοφιλή δίκτυα κοινωνικών μέσων. Ενσωματώνοντας τον ιστότοπό σας WordPress με τις επιλογές κοινωνικών μέσων, το κάνετε πιο χρήσιμο για το κοινό σας. Επιπλέον, αυξάνετε τις πιθανότητες να εμπλακούν περισσότερα άτομα με την επωνυμία σας.

 • Οι επιλογές κοινωνικής κοινοποίησης επιτρέπουν στους πελάτες να μοιράζονται τη λέξη σχετικά με τα προτιμώμενα δεδομένα τους με ένα μόνο κλικ.
 • Τα widget κοινωνικών μέσων εμφανίζουν τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις απευθείας στις σελίδες του ιστότοπού σας.
 • Χάρη στη δυνατότητα κοινωνικής σύνδεσης, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε τα έντυπα εγγραφής.

Κοινωνική ένταξη για λειτουργικότητα WordPress

Πολλά θέματα έχουν τουλάχιστον βασική ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων μέσω widget ή μια ενότητα κεφαλίδας / υποσέλιδου. Αλλά είναι πολύ εύκολο να το προσθέσετε μόνοι σας με μια προσθήκη WordPress κοινωνικών μέσων. Μόλις βρείτε την προσθήκη που σας ταιριάζει, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές από το ιστολόγιό μας για να αυξήσετε την παρουσία σας:

 • Βασικά στοιχεία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον ιστότοπό σας στο WordPress
 • Πώς να παρακολουθείτε το Social Media Analytics με το WordPress
 • Πώς να αυξήσετε τις ακολουθίες κοινωνικών μέσων από τον ιστότοπό σας στο WordPress

5. Χρησιμοποιήστε HTML5 Animation

Έχει περάσει μια δεκαετία από την επίσημη ανακοίνωση για το ο θάνατος του Flash. Στον σημερινό ιστό, είναι καλύτερο να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας με κινούμενα σχέδια HTML5 για διάφορους λόγους. Πρώτα απ ‘όλα, οι μηχανές αναζήτησης δεν βλέπουν τα στοιχεία που βασίζονται στο Flash στον ιστότοπό σας.

Πόσο συχνά ενημερώνετε το Flash player; Δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που το κάνατε; Το ίδιο κάνουν και οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν τα παλιά προγράμματα αναπαραγωγής Flash, τα οποία δεν θα υποστηρίζουν τα εφέ κίνησης Flash με τα οποία βελτιώσατε τον ιστότοπό σας. Επιπλέον, το κινούμενο σχέδιο HTML5 είναι φιλικό προς κινητά, το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες ο ιστότοπός σας να φαίνεται πιο διαδραστικός.

6. Κάντε την πλοήγησή σας εύκολη και εμφανή

Θα πρέπει να είναι εύκολο για τους πρώτους επισκέπτες στον ιστότοπό σας να βρουν τα απαραίτητα στοιχεία σε λίγα δευτερόλεπτα. Τα διαισθητικά και αναγνωρίσιμα μοτίβα πλοήγησης θα βελτιώσουν την εμπειρία περιήγησης των χρηστών, κάνοντας έτσι τον πόρο ιστού σας να φαίνεται πιο φιλικός προς τον χρήστη.

Μην ανακαλύπτετε τον τροχό όταν σκέφτεστε για στοιχεία πλοήγησης ιστότοπου που πρέπει να υπάρχουν στον ιστότοπό σας. Είναι πάντα καλή ιδέα να τοποθετείτε το πλαίσιο πλοήγησης στο επάνω μέρος της σελίδας. Εδώ ακριβώς περιμένουν οι χρήστες να το βρουν. Επίσης, προσθέστε ένα πλαίσιο αναζήτησης με βάση το Ajax δίπλα στο κύριο πλαίσιο πλοήγησης του ιστότοπού σας. Βελτιώστε τον ιστότοπό σας με τη λίστα κατηγοριών στην πλαϊνή μπάρα, τα αρχεία και το breadcrumbs.

7. Απλός και καθαρός σχεδιασμός

Όταν δημιουργείτε ή ανανεώνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, λάβετε υπόψη έναν απλό κανόνα – οι επισκέπτες του ιστότοπου αναζητούν τη λειτουργικότητα του WordPress σε φόρμα. Έτσι, όταν δουλεύετε στο σχεδιασμό του ιστότοπού σας, αναρωτηθείτε μια απλή ερώτηση – «Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπερδέψει τον επισκέπτη μου;» Εάν διστάσετε να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, τότε ίσως είναι καλύτερο να επιλέξετε μια διαφορετική στρατηγική.

Απλή κομψή σχεδίαση WordPress

Οι άνθρωποι συμπαθούν τα προβλέψιμα σχέδια. Τους αρέσει να βλέπουν ορισμένα στοιχεία σε συγκεκριμένα μέρη. Εάν αυτό δεν συμβεί, απογοητεύονται και συγχέονται, γεγονός που τους κάνει να φύγουν από τους ιστότοπους των ανταγωνιστών.

8. Χρησιμοποιήστε ένα CDN

Βεβαιωθείτε ότι η ταχύτητα του ιστότοπού σας είναι ίση με τους ανταγωνιστές σας χρησιμοποιώντας ένα CDN. Αυτό είναι ένα κρίσιμο μέρος της επιτάχυνσης του WordPress και επειδή υπάρχουν τόσες πολλές δωρεάν υπηρεσίες CDN για να διαλέξετε, δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην το δοκιμάσετε.

Το CDN είναι ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου που βρίσκεται συνήθως σε όλο τον κόσμο και παρέχει στατικό περιεχόμενο του ιστότοπού σας (όπως εικόνες ή CSS) στους αναγνώστες σας γρηγορότερα από ό, τι μπορεί ο δικός σας διακομιστής ιστού. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα οφέλη του CDN, αλλά γενικά είναι καλή ιδέα για κάθε ιστότοπο (WordPress ή όχι). Στην πραγματικότητα – χρησιμοποιούμε Cloudflare εδώ στο WPExplorer και ήταν πολύ καλό για εμάς.

9. Εστίαση στο SEO

Λειτουργικότητα WordPress: SEO

Μην παραμελείτε το SEO. Είναι πραγματικά τόσο σημαντικό όσο λένε οι άνθρωποι. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια για την εξειδίκευση, αλλά υπάρχουν πολλοί πρόσθετοι, οδηγοί και συμβουλές στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας:

 • Πώς να χρησιμοποιήσετε το Yoast SEO για να ενισχύσετε την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης
 • Βασικές στρατηγικές SEO WordPress για τη βελτίωση της κατάταξης
 • Κορυφαίες συμβουλές SEO για νέες επιχειρήσεις
 • 10 συμβουλές SEO WordPress για περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας
 • Βίντεο SEO Συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα WordPress βίντεο σας
 • Επιπλέον περισσότερα στο ιστολόγιο SEO μας

10. Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε

Τέλος – μην ξεχάσετε να ενημερώσετε την εγκατάσταση, το θέμα και τις προσθήκες του WordPress! Όχι μόνο είναι η ενημέρωση της σημαντικής συμβουλής ασφαλείας του WordPress, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι έχετε όλες τις τελευταίες διορθώσεις σφαλμάτων και νέες δυνατότητες διαθέσιμες (κάτι που συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της λειτουργικότητάς σας στο WordPress).

Τελικές σκέψεις για τη λειτουργικότητα του WordPress

Το WordPress είναι ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, το οποίο χρησιμοποιείται από περισσότερο από το 30% των ιστότοπων που διατίθενται στον σύγχρονο ιστό. Η αναπτυσσόμενη κοινότητα του WordPress παρέχει περισσότερα εργαλεία και χρήσιμες προτάσεις για το πώς να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο λειτουργικό και χρησιμοποιήσιμο. Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές που συζητήσαμε σε αυτήν την ανάρτηση θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε σωστά τον ιστότοπό σας και να αυξήσετε την αφοσίωση των χρηστών.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map