Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του WordPress σαν επαγγελματίας

Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του WordPress σαν επαγγελματίας

Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε όταν λέω ότι η αναφορά της προσωρινής μνήμης δεν προκαλεί τα καλύτερα συναισθήματα εκτός αν, φυσικά, είστε ένα από αυτά τα τεχνολογικά καλά παιδιά. Όχι, ακόμα δεν προκαλεί τα καλύτερα συναισθήματα.


Ωστόσο, η έννοια της προσωρινής μνήμης είναι τόσο εύκολη στην κατανόηση, δεν χρειάζεστε πτυχίο σε τίποτα. Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στον ιστότοπό σας στο WordPress είναι εξαιρετικά απλή, μπορείτε να το κάνετε πριν ο επόμενος τύπος φτιάξει ένα φλιτζάνι καφέ.

Και στη σημερινή ανάρτηση, σας δείχνουμε ακριβώς πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του WordPress σαν επαγγελματίας. Μέχρι το τέλος της ανάρτησης, η προσωρινή μνήμη του WordPress θα είναι ένα πράγμα που δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ξανά. Είστε ευπρόσδεκτοι να ανοίξετε και να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας στην ενότητα σχολίων.

Κατ ‘αρχάς, ας βάλουμε τη σκηνή.

Τι είναι η προσωρινή μνήμη?

Σε γενικούς υπολογιστικούς όρους, η προσωρινή αποθήκευση αποθηκεύει απλά δεδομένα στην προσωρινή μνήμη σε αντίθεση με την κύρια μνήμη. Η προσωρινή μνήμη (προφορά μετρητών) είναι μια τεχνολογία μέσω της οποίας ένα κομμάτι υλικού ή λογισμικού αποθηκεύει προσωρινά δεδομένα που είναι πιο γρήγορα για ανάκτηση τη δεύτερη φορά που τα χρειάζεστε.

Σκεφτείτε το ότι μετακινείτε το τηλεχειριστήριο από το ντουλάπι πολυμέσων όπου κι αν βρίσκεστε. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αλλάξετε το τηλεοπτικό κανάλι, μπορείτε να το κάνετε πιο γρήγορα, καθώς δεν χρειάζεται να περπατήσετε ξανά στο γραφείο πολυμέσων.

Εάν δεν βλέπετε τηλεόραση, ακολουθεί μια άλλη εικόνα. Εάν ένας ιστότοπος αποθηκεύει προσωρινά περιεχόμενο στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αυτό σημαίνει απλώς ότι ο ιστότοπος αποθηκεύει προσωρινά δεδομένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι οτιδήποτε – εικόνες, αρχεία JavaScript κ.λπ. – πράγματα που συνήθως δεν αλλάζουν για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε τον εν λόγω ιστότοπο, το προσωρινά αποθηκευμένο περιεχόμενο φορτώνεται από το πρόγραμμα περιήγησής σας και όχι από τον διακομιστή προέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν αποστέλλονται για δεύτερη φορά, καθώς υπάρχουν ήδη στο πρόγραμμα περιήγησης / υπολογιστή σας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ταχύτερη εμπειρία, εξοικονόμηση εύρους ζώνης και μειωμένο φορτίο διακομιστή.

Τύποι προσωρινής μνήμης WordPress

Όσον αφορά την επιτάχυνση των ιστότοπων WordPress, υπάρχουν τέσσερις τύποι προσωρινής μνήμης που πρέπει να θυμάστε. Ας δούμε κάθε σύντομα:

Προσωρινή μνήμη προγράμματος περιήγησης

Σε μια προσπάθεια να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία χρήστη κατά την περιήγηση, τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης διαθέτουν δυνατότητες προσωρινής αποθήκευσης. Είτε χρησιμοποιείτε Chrome, Mozilla Firefox, Edge ή Safari, το πρόγραμμα περιήγησής σας αποθηκεύει αυτόματα περιεχόμενο από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε.

Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζετε ταχύτερη φόρτωση όταν επισκέπτεστε έναν προσωρινά αποθηκευμένο ιστότοπο στη συνέχεια. Ο ιστότοπός σας στο WordPress μπορεί να εκμεταλλευτεί την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης για να προσφέρει μια ταχύτερη εμπειρία σε όλους τους χρήστες σας. Μπορείτε να ορίσετε κανόνες προσωρινής αποθήκευσης για το περιεχόμενό σας, διασφαλίζοντας ότι ο διακομιστής σας θα λαμβάνει ερωτήματα μόνο για νέο περιεχόμενο.

Με αυτόν τον τρόπο ο ιστότοπός σας στο WordPress δεν χρειάζεται να ζητά περιεχόμενο όπως εικόνες banner, το λογότυπο, αρχεία JavaScript, φύλλα στυλ κ.λπ., καθώς τα δεδομένα είναι ήδη αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας. Εκτός αν, φυσικά, ενημερώσετε τον ιστότοπό σας και εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης, κάτι που θα καλύψουμε στις επόμενες ενότητες.

Προσωρινή μνήμη προσθήκης

Έπειτα έχουμε την προσθήκη cache, η οποία αντιπροσωπεύει όλα τα προσωρινά δεδομένα που αποθηκεύει η προσθήκη cache. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, η προσωρινή μνήμη της προσθήκης ενδέχεται να περιλαμβάνει αρχεία HTML, μεταγλωττισμένο κώδικα PHP, ερωτήματα MySQL και αντικείμενα ιστού, μεταξύ άλλων.

Υπάρχουν πολλές προσθήκες cache εκεί έξω, αλλά οι δύο πιο δημοφιλείς είναι Συνολική προσωρινή μνήμη W3 και WP Super Cache. Και οι δύο προσθήκες είναι εξαιρετικές στην προσωρινή αποθήκευση ιστότοπων WordPress και μπορούν να μειώσουν σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για τη φόρτωση των σελίδων σας. Ποια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης χρησιμοποιείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress; Ενημερώστε μας στα σχόλια ��

Αν θυμάστε, έχουμε πει εντελώς το WordPress δημιουργεί ιστοσελίδες από την PHP και τα δεδομένα ερωτούνται από τη βάση δεδομένων MySQL. Τώρα, αντί να δημιουργεί ξανά σελίδες κάθε φορά που επισκέπτεται ένας χρήστης, η προσθήκη προσωρινής μνήμης σας εξυπηρετεί τα αποθηκευμένα αντίγραφα διευκολύνοντας τη φόρτωση στον διακομιστή σας, η οποία μεταφράζεται σε καλύτερη απόδοση. Η προσωρινή αποθήκευση μειώνει επίσης τη μεταφορά αρχείων από και προς-πίσω.

Προσωρινή μνήμη διακομιστή

Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας προσφέρουν δυνατότητες προσωρινής αποθήκευσης για να επιταχύνουν τους ιστότοπους WordPress. Αυτό είναι ιδιαίτερα ο κανόνας με τους περισσότερους διαχειριζόμενους κεντρικούς υπολογιστές WordPress όπως WPEngine, Τροχός κανονίζων την ταχύτητα και Δυστυχώς μεταξύ άλλων. Οι προαναφερθέντες σύνδεσμοι ανακατευθύνουν σε σελίδες υποστήριξης που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα ξεφορτώνετε την προσωρινή μνήμη για κάθε κεντρικό υπολογιστή.

Όλα έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας WordPress, αυτής της επιχείρησης προσωρινής αποθήκευσης. Κάθε κεντρικός υπολογιστής χρησιμοποιεί έναν διαφορετικό τύπο αρχιτεκτονικής προσωρινής αποθήκευσης ανάλογα με τη ρύθμισή τους, αλλά όλα βασίζονται σε ένα μόνο πράγμα – βελτίωση της απόδοσης. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον οικοδεσπότη σας σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα με την προσωρινή μνήμη του διακομιστή σας.

Ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας δημιουργούν προσωρινή μνήμη τοπικά και άλλες χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνικές όπως διακομιστές μεσολάβησης αντίστροφης. Αυτό σημαίνει απλώς την τοποθέτηση πολλαπλών διακομιστών προσωρινής μνήμης “μπροστά” του κύριου διακομιστή. Τα αιτήματα για πρώτη φορά θα υποβάλλονται στον κύριο διακομιστή, αλλά τα επόμενα αιτήματα εξυπηρετούνται από τους διακομιστές προσωρινής αποθήκευσης.

3rd Προσωρινή μνήμη πάρτι

Το διάολο είναι η προσωρινή μνήμη τρίτων; Καλή ερώτηση. Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή ιστού όπως CloudFlare, StackPath ή Sucuri, σημειώστε ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουν για να βελτιώσουν την απόδοση του ιστότοπού σας WordPress είναι η δημιουργία προσωρινής μνήμης.

Στην πραγματικότητα, έχω δει έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί 3rd cache πάρτι για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του να είσαι online, ενώ ο ιστότοπός τους ήταν εντελώς εκτός λειτουργίας. Οι επισκέπτες στον τομέα ανακατευθύνθηκαν σε προσωρινή μνήμη, κάτι που είναι πολύ καλύτερο από, τίποτα. Λείπουν μόνο δυναμικό περιεχόμενο, όπως λήψεις πολυμέσων. Οι στατικές σελίδες ήταν όλες εκεί.

Πού βρισκόμαστε σε όλα αυτά?

Σε αυτό το σημείο δεν νομίζετε πλέον ότι η προσωρινή μνήμη είναι ένα εξωγήινο τέρας που πρέπει να φοβάστε. Πράγματι, η γνώση είναι δύναμη. Αλλά το να βλέπεις την προσωρινή αποθήκευση είναι τέλειο για τον ιστότοπό σου στο WordPress, γιατί θα θέλατε να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη σας?

Γιατί να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του WordPress?

Πρώτον, εάν κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας στο WordPress αλλά δεν βλέπετε τις ενημερώσεις μετά το χτύπημα φρεσκάρω, ίσως χρειαστεί να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του WordPress. Και με αυτό εννοούμε οποιονδήποτε ή και τους τέσσερις τύπους προσωρινής μνήμης που σκιαγραφήσαμε πριν από λίγο.

Δεύτερον, η αλλαγή ρυθμίσεων εντός του διαχειριστή μπορεί να καταστρέψει το σχεδιασμό του ιστότοπού σας. Σε αυτό το σημείο, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης μετά την πραγματοποίηση των απαραίτητων αλλαγών δεν είναι απαραίτητη. Διαφορετικά, εσείς και οι επισκέπτες σας ενδέχεται να συνεχίσετε να βλέπετε το χαλασμένο σχέδιο.

Τρίτον, οι σελίδες ενδέχεται να τροποποιηθούν στον διακομιστή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσωρινής αποθήκευσης. Άλλες φορές, η προσωρινή μνήμη που δεν έχει ρυθμιστεί σωστά θα εξυπηρετεί παλιό περιεχόμενο στους χρήστες σας, κάτι που είναι λυπηρό. Και τις δύο φορές, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του WordPress είναι η σωτηρία σας.

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του WordPress σε ένα δευτερόλεπτο

Το καλύτερο μέρος αυτού του οδηγού, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του WordPress είναι τόσο εύκολη όσο οι Α, Β, Γ. Σε ακραίες περιπτώσεις, ίσως θελήσετε να επικοινωνήσετε με τον κεντρικό υπολογιστή σας εάν πιστεύετε ότι το πρόβλημα έγκειται στην προσωρινή μνήμη διακομιστή. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, τα τρία σενάρια που αναφέραμε πριν από λίγα δευτερόλεπτα οφείλονται στην προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης ή στις προσθήκες προσωρινής μνήμης.

Ας ξεκινήσουμε με τον ευκολότερο να καθαριστεί.

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης είναι εξαιρετικά εύκολη που πιθανώς το έχετε κάνει πολλές φορές πριν. Η εμπειρία σας διαφέρει ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που διαθέτετε, αλλά καλύπτουμε μόνο τα τρία κύρια προγράμματα περιήγησης. Μπορείτε πάντα να μοιράζεστε τον τρόπο με τον οποίο διαγράφετε την προσωρινή μνήμη στο πρόγραμμα περιήγησής σας στα σχόλια ��

Google Chrome

Το προσωπικό μου αγαπημένο, το Chrome είναι αναμφισβήτητα γρήγορο χάρη στον ελαφρύ σχεδιασμό και την εξαιρετική προσωρινή αποθήκευση. Ο εύκολος σχεδιασμός καθιστά την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του WordPress σας ένα αεράκι. Απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού και μεταβείτε στο Περισσότερα εργαλεία –> Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης… όπως φαίνεται παρακάτω:

πώς να καθαρίσετε το Chrome cache του Chrome

Κάνοντας αυτό θα σας οδηγήσει σε ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε αυτό που πρέπει να διαγράψετε. Εδώ, μπορείτε να διαγράψετε τα πάντα, από το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης έως τα cookie και πολλά άλλα από την αρχή του χρόνου. Ωστόσο, μας ενδιαφέρει η προσωρινή μνήμη, οπότε επιλέξτε “Αποθηκευμένες εικόνες και αρχεία” μόνο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης”:

πώς να καθαρίσετε το Chrome cache του μέρους δεύτερο

Και τελειώσατε!

Mozilla Firefox

Ομοίως, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στον Firefox είναι το θέμα των τέταρτων μαθητών. Απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Ιστορικό όπως φαίνεται παρακάτω:

πώς να καθαρίσετε το WordPress cache firefox

Κάνοντας κλικ στην καρτέλα Ιστορικό θα εμφανιστεί ένας άλλος πίνακας όπως φαίνεται παρακάτω. Από αυτόν τον πίνακα, κάντε κλικ στο στοιχείο μενού “Εκκαθάριση πρόσφατου ιστορικού”:

πώς να καθαρίσετε το WordPress cache firefox μέρος 2

Αυτό εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε ό, τι θέλετε να διαγράψετε από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Επιλέξτε το χρονικό διάστημα που θέλετε να διαγράψετε (συνήθως το ρυθμίζω σε όλα). Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου “Cache” και τέλος το κουμπί “Εκκαθάριση τώρα” όπως φαίνεται παρακάτω:

πώς να καθαρίσετε το WordPress cache firefox μέρος 3

Microsoft Edge

Παλαιότερα γνωστό ως Internet Explorer, η Edge είναι η προσπάθεια της Microsoft να ανακτήσει μια αγορά στην οποία κυριαρχούσαν κάποτε. Το Edge είναι μια σημαντική βελτίωση του τι γνωρίζουν οι περισσότεροι ως μητέρα όλων των προγραμμάτων περιήγησης στο Web. Ενώ πάντα επιλέγω το Chrome, το Edge δεν είναι άσχημα. Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη?

Κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις:

πώς να καθαρίσετε την άκρη της προσωρινής μνήμης του WordPress

Αυτό ανοίγει έναν νέο πίνακα με όλες τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης και κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλέξτε τι πρέπει να διαγράψετε”:

πώς να καθαρίσετε το WordPress cache edge μέρος 2

Αυτή η ενέργεια οδηγεί σε ένα τρίτο πλαίσιο, που σας δείχνει όλα όσα διαγράφετε από το Edge. Επιλέξτε “Προσωρινά αποθηκευμένα δεδομένα και αρχεία” και πατήστε το κουμπί “Εκκαθάριση”:

πώς να καθαρίσετε το μέρος 3 της προσωρινής μνήμης του WordPress

Μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε την αυτόματη εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης κάθε φορά που κλείνετε το Edge, μια δυνατότητα που δεν βρίσκεται στα άλλα προγράμματα περιήγησης.

Αφού διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας, φορτώστε ξανά τον ιστότοπό σας στο WordPress. Επιλύσατε το πρόβλημα που σχετίζεται με την προσωρινή μνήμη μετά την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησής σας; Εάν το πρόβλημα παραμένει, ο άλλος πιθανότερος ένοχος είναι η προσθήκη προσωρινής μνήμης.

Τρόπος εκκαθάρισης προσωρινής μνήμης προσθήκης

Η διαδικασία εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης WordPress εξαρτάται από την προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του WordPress χρησιμοποιώντας μια προσθήκη είναι τόσο απλή όσο κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί. Ας το ολοκληρώσουμε και να το ολοκληρώσουμε.

Συνολική προσωρινή μνήμη W3

Το W3 Total Cache είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα cache WordPress εκεί έξω. Με πάνω από 1 εκατομμύριο ενεργές εγκαταστάσεις, όπως οι AT & T και MakeUseOf, μεταξύ άλλων, αυτό το πρόσθετο προσωρινής αποθήκευσης είναι κάτι άλλο. Συνοδεύεται από μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών που υπόσχονται καλύτερη απόδοση και μετατροπές.

Για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του WordPress στο W3 Total Cache, απλώς μεταβείτε στο Απόδοση> Πίνακας ελέγχου στο διαχειριστή του WordPress. Μέσα στον πίνακα εργαλείων W3 Total Cache, κάντε κλικ στο κουμπί “κενό όλων των cache” όπως φαίνεται παρακάτω:

πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη WordPress w3 συνολική προσωρινή μνήμη

WP Super Cache

Σας έφερε η Automattic, τα ίδια παιδιά που μας έδωσαν πολλά άλλα υπέροχα προϊόντα όπως το Jetpack, το Akismet και το WooCommerce, μεταξύ άλλων, το WP Super Cache είναι ένα αξιοσημείωτο εργαλείο βελτιστοποίησης απόδοσης WordPress.

Για να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη WordPress στο WP Super Cache, απλώς μεταβείτε στο Ρυθμίσεις στο μενού διαχειριστή του WordPress. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο WP Super Cache και στη συνέχεια το κουμπί “Διαγραφή προσωρινής μνήμης” όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη WordPress wp super cache

Τρόπος εκκαθάρισης διακομιστή & 3rd Προσωρινή μνήμη πάρτι

Cache κινητήρα WP

Εάν χρησιμοποιείτε ένα 3rd εφαρμογή ιστού για πάρτι ή κεντρικός υπολογιστής που υποστηρίζει την προσωρινή αποθήκευση ενδέχεται να είναι λίγο διαφορετική διαδικασία. Για παράδειγμα, το WP Engine διαθέτει έναν προσαρμοσμένο πίνακα φιλοξενίας ενσωματωμένο στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ σε αυτό για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές για να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη ή να επαναφέρετε τα δικαιώματα αρχείων. Εδώ θα βρείτε μερικούς χρήσιμους συνδέσμους προς πόρους που σας δείχνουν ακριβώς πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του WordPress σε μερικά κοινά σενάρια:

  • Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης ιστότοπου του WordPress – Η δική μας ανάρτηση που σας δείχνει πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη σε WPEngine, SiteGround, GoDaddy και Media Temple μεταξύ άλλων
  • Τρόπος εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης CloudFlare – Υποστήριξη CloudFlare

Τυλίγοντας

Και εκεί το έχετε – όλοι οι καλύτεροι τρόποι για να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη WordPress όπως εύκολα και σε χρόνο εγγραφής. Πώς καθαρίζετε την προσωρινή μνήμη στον ιστότοπό σας στο WordPress; Εάν έχετε κάποια ερώτηση ή πρόταση σχετικά με την προσωρινή μνήμη του WordPress, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την παρακάτω ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me