Προγραμματιστές WordPress: Μην αφήνετε χρήματα στο τραπέζι

Στη σημερινή ανάρτηση θέλω να μοιραστώ μερικές ιδέες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν εάν είστε προγραμματιστής που εκτελεί εργασίες πελατών μέσα και γύρω από το οικοσύστημα του WordPress. Τα WordPress podcasts αυξάνονται στον αριθμό τους αργά, τόσο εκεί όσο και σε πολλά διαδικτυακά φόρουμ υπάρχει ένας αρκετά τακτικός διάλογος σχετικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες / επιχειρήσεις του WordPress και πώς μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη κερδοφορία. Έχω κάτι να πω σχετικά με το θέμα, διάβασα για τις σκέψεις μου σχετικά με κάποια σχετικά εύκολα έσοδα που θα μπορούσαν να προστεθούν σε οποιαδήποτε επιχείρηση WordPress που δουλεύει πελάτης.


Πάρτε το παράδειγμα ενός ελεύθερου επαγγελματία που δημιουργεί ιστότοπους. Θα επικεντρωθούν στο σύντομο, τα συρματοπλέγματα, στο σχεδιασμό του ιστότοπου, αλλά όταν τελειώσει το έργο, συχνά θα αποχαιρετήσουν τον πελάτη μέχρι να χρειαστούν κάτι τεχνικά, ίσως να εγκατασταθεί ένα νέο widget ή μια τροποποίηση του σχεδιασμού.

Η φιλοξενία WordPress είναι φρούτα χαμηλής ανάρτησης – Επιλέξτε το!

Γιατί λοιπόν να μην προσφέρετε να φροντίσετε τη φιλοξενία για αυτόν τον πελάτη; Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε μερικά επαναλαμβανόμενα έσοδα από τον ίδιο πελάτη, είναι κάτι που γνωρίζετε ότι χρειάζονται. Πριν προχωρήσω πολύ περισσότερο, θέλω να επισημάνω αυτό. Πριν από την τρέχουσα επιχείρησή μου, δημιούργησα και λειτούργησα για πάνω από 10 χρόνια μια εταιρεία καταχώρησης domain & hosting που τελικά πωλήθηκε σε μια μεγαλύτερη εταιρεία που ενοποιούσε πολλές παρόμοιες επιχειρήσεις σε αυτόν τον κλάδο.

Λίγο μετά από αυτήν την πώληση, άρχισα να δουλεύω με το WordPress και η πρώτη παρατήρησή μου ήταν ότι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονταν φιλοξενία, οπότε ξεκίνησα να προσφέρω μια υπηρεσία σε αυτούς τους πελάτες για τους οποίους χτίσαμε έναν ιστότοπο. Τώρα μετά από 5 χρόνια, η φιλοξενία της επιχείρησης δημιουργεί μεταξύ 5k και 7k ανά μήνα. Αυτό αφορά το μέσο μέγεθος του έργου WordPress που κάνουμε, οπότε στην πραγματικότητα έχουμε τα έσοδα ενός επιπλέον έργου – που δεν χρειάζεται να κάνουμε κάθε μήνα. Αξίζει να σκεφτούμε?

Εντάξει, λοιπόν, σε αυτό το σημείο σκέφτεστε: “αλλά ξέρετε για τη φιλοξενία, οπότε αυτό είναι καλό για εσάς«. Λοιπόν μετά από 10 χρόνια σε αυτό το παιχνίδι μπορώ να σας πω το τελευταίο πράγμα που ήθελα ήταν να επιστρέψω στη βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Είχα ξυπνήσει πάρα πολύ συχνά από άπορους διακομιστές.

Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Οι προσφορές φιλοξενίας WordPress που είναι διαθέσιμες τώρα είναι πολύ καλύτερες και πληρέστερες ως προϊόν από ό, τι ήταν ποτέ και στο πεδίο του WordPress ακόμη περισσότερο. Υπήρξε σταθερή ανάπτυξη σε συγκεκριμένες λύσεις φιλοξενίας WordPress τα τελευταία δύο χρόνια και η χρήση αυτών είναι το κλειδί για την προσφορά υπηρεσίας φιλοξενίας στους πελάτες σας στο WordPress.

Ας δούμε τις αντιρρήσεις

“Δεν γνωρίζω αρκετά για τη φιλοξενία … δεν θέλω να υποστηρίξω φιλοξενία πελατών … Δεν είμαστε αρκετά μεγάλοι για τη διαχείριση της φιλοξενίας, καθώς χρειάζεται χρόνος για τη διαχείριση.” Όλα τα έγκυρα σημεία, αλλά το καθένα έχει εύλογη λύση.

Δεν χρειάζεται να ξέρετε πολλά για τη φιλοξενία πια, σίγουρα δεν χρειάζεται να κατεβαίνεις και να βρωμίζεις με διαμορφώσεις Apache ή να μπερδεύεις τις ρυθμίσεις διακομιστή MySQL. Ζητήστε από κάποιον που το γνωρίζει να το κάνει για εσάς. Πολλές από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες φιλοξενίας WordPress (υπηρεσίες όπως το WP Engine ή το Flywheel) κάνουν όλη τη σκληρή δουλειά που απαιτείται, ακόμη και στην εγκατάσταση του WordPress για εσάς (σωστά αυτό δεν είναι το Cpanel!). Φροντίζουν επίσης τα αντίγραφα ασφαλείας, τις βασικές ενημερώσεις του WordPress και φροντίζουν την ασφάλεια.

Από την πλευρά στήριξης, πραγματικά δεν χρειάζεται να παρέχετε υποστήριξη. Εάν το σκεφτείτε, είστε ο προγραμματιστής και οι απαιτήσεις υποστήριξης βρίσκονται μεταξύ εσάς και του παρόχου υπηρεσιών. Ο πελάτης σας δεν χρειάζεται να ασχοληθεί καθόλου με το επίπεδο FTP (δείτε την άποψή μου σχετικά με το email παρακάτω).

Όσον αφορά την τελευταία ένσταση, δεν έχετε χρόνο να διαχειριστείτε τη φιλοξενία. Λοιπόν, αν αφιερώσετε λίγο χρόνο εκεί που προσθέτετε την αξία σας, δεν πρόκειται να πάρει μεγάλο ποσοστό της εβδομάδας ή του μήνα σας. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω.

Πού προσθέτετε την αξία σας?

Συνδέστε έναν κεντρικό πάροχο φιλοξενίας WordPress με μια υπηρεσία διαχείρισης WordPress όπως ManageWP ή Άπειρο και εδώ είναι που προσθέτετε αξία. Οι ενημερώσεις προσθηκών και θεμάτων πρέπει ακόμη να ληφθούν μέριμνα και με τέτοια εργαλεία είναι σχετικά ανώδυνη. Και, αν έχετε δημιουργήσει τον ιστότοπο πρώτα, θα γνωρίζετε όλες τις προσθήκες που υπάρχουν, οπότε η ενημέρωσή τους θα είναι άμεση.

Καθώς και αυτό χρειάζεται χρόνο για να κάνετε κάποιους απλούς ελέγχους στα αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπου, ίσως να φορτώσετε ξανά τακτικά ένα από τα αντίγραφα ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν. Αξιοποιείτε τη φιλοξενία του WordPress, αλλά εξακολουθείτε να προσθέτετε τα δικά σας πρόσθετα στην κορυφή.

Μην αγγίζετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!

Αν διαβάζετε και σκέφτεστε ότι έχω κάνει αρκετά καλά σημεία, προτού δεσμευτείτε για την επιχείρησή σας, επιτρέψτε μου να σας δώσω μια συμβουλή ή ακόμη και έναν κανόνα – ποτέ να μην σπάσει. Μην προσφέρετε υπηρεσία φιλοξενίας email.

Δεν χρειάζεται, υπάρχουν πολλές αποκλειστικές προσφορές μέσω email που μπορείτε να παραπέμψετε και στους πελάτες σας. Το Google GSuite είναι η επιλογή μου και παρόλο που έχει μετατραπεί πρόσφατα από δωρεάν υπηρεσία σε χρέωση ανά χρήστη, αξίζει τον κόπο. Οι πελάτες το λαμβάνουν τώρα, το email είναι ένα διαφορετικό θηρίο από το web hosting τους. Στα ταξίδια μου δεν λαμβάνω καθόλου ώθηση όταν προτείνω ότι ο ιστότοπος WordPress και το email δεν πρέπει να φιλοξενούνται μαζί.

Η φιλοξενία email είναι εκεί όπου δαπανάται η πλειοψηφία του χρόνου υποστήριξης, η διαμόρφωση των πελατών email και των επιτραπέζιων υπολογιστών είναι μικροδουλειές – μείνετε μακριά! Υπάρχει άφθονη διαδικτυακή υποστήριξη για μια υπηρεσία όπως αυτή, αλλά υπάρχει επίσης η επιλογή να βρεθείτε μια εταιρεία που ειδικεύεται σε μια υπηρεσία όπως οι εφαρμογές Google και να παραπέμψετε τους πελάτες σας σε αυτήν για μια λύση.

Πώς λειτουργεί οικονομικά?

Ας δούμε ένα γρήγορο παράδειγμα. Πάρτε ένα προϊόν μεσαίου επιπέδου όπως το επίπεδο Professional στο WP Engine. Αυτό θα σας κοστίσει 99 $ ανά μήνα για 10 εγκαταστάσεις WordPress (1198 $ ετησίως ή περίπου 958 $ εάν χρησιμοποιείτε τον σύνδεσμο προώθησης). Εάν επρόκειτο να το συνδυάσετε με την υπηρεσία διαχείρισης που περιγράφεται παραπάνω, θα μπορούσατε να χρεώσετε κάτι σαν 400 $ ετησίως σε έναν πελάτη – κάνοντας συνολικά έσοδα 4000 $ όταν έχετε εγκατεστημένους τους 10 ιστότοπους και κερδίζοντας 2800 $ ή περισσότερα.

Το WP Engine παρέχει την υπηρεσία του από την εγκατάσταση, οπότε αν θέλετε να κάνετε ακόμα καλύτερα, θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε έναν αριθμό ιστότοπων χαμηλότερης επισκεψιμότητας σε μια εγκατάσταση πολλαπλών τοποθεσιών WordPress, κάνοντας τους αριθμούς να λειτουργούν ακόμη καλύτερα για εσάς. Σίγουρα, το multisite είναι μια επιπλέον δεξιότητα, αλλά αν είστε στο WordPress είναι κάτι που αξίζει να μάθετε.

Μια τελική σκέψη

Πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι κάπως φιλοξενούμενος. Όταν ένας πελάτης φτάνει με τον ιστότοπό του σε έναν φτηνό και χαρούμενο κοινόχρηστο πάροχο φιλοξενίας, δεν μπορώ να τους βγάλω αρκετά γρήγορα. Εδώ υπάρχει ένα άλλο ωραίο μικρό όφελος. Μπορείτε να τοποθετήσετε την εργασία σας σε ποιοτικές ρυθμίσεις φιλοξενίας, συντονισμένες και τροποποιημένες για το WordPress. Αυτό είναι καλύτερο και θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα για τον πελάτη σας (και εσείς) μακροπρόθεσμα. Τώρα βγείτε εκεί και επεκτείνετε την επιχείρησή σας!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map