Ένας οδηγός για αρχάριους για τη συντήρηση του ιστότοπου του WordPress

Οι περισσότεροι κάτοχοι ιστότοπων δεν σκέφτονται τη συντήρηση. Αντί να θεωρείται ως αναγκαιότητα, συχνά αντιμετωπίζεται ως δουλειά. Και δυστυχώς, είναι συχνά μια δουλειά που δεν γίνεται ποτέ.


Με τη μη σωστή συντήρηση του ιστότοπού σας, τον εκθέτετε σε διάφορα πιθανά προβλήματα, όπως αύξηση της πιθανότητας παραβίασης, αύξηση ταχύτητας φόρτωσης και μείωση της κατάταξης της μηχανής αναζήτησης.

Σε αυτήν την ανάρτηση θα εξερευνήσουμε τις πιο σημαντικές περιοχές του ιστότοπού σας που πρέπει να διατηρηθούν, καθώς και τη συνιστώμενη πορεία δράσης για κάθε.

Κύριες περιοχές συντήρησης που πρέπει να λάβετε υπόψη

Πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές, φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας, σε περίπτωση που κάνετε λάθη και πρέπει να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας σε προηγούμενη φόρμα. Μια σωστή ρουτίνα συντήρησης WordPress θα περιλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς:

 1. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας
 2. Εγκατάσταση ενημερώσεων
 3. Επεξεργασία σχολίων
 4. Ρύθμιση ασφάλειας
 5. Παρακολούθηση της υγείας του ιστότοπου
 6. Βελτιστοποίηση της βάσης δεδομένων σας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας WordPress

Τα αντίγραφα ασφαλείας αποτελούν ουσιαστικό μέρος της διασφάλισης της μακροπρόθεσμης υγείας του ιστότοπού σας. Ωστόσο, είναι ένα από τα πιο συχνά παραμελημένα μέρη της διαδικασίας συντήρησης.

Τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας θα είναι ο ευκολότερος τρόπος δράσης, αλλά είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τα αντίγραφα ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά. Έχετε πολλές επιλογές για να διαλέξετε όταν επιλέγετε ένα εφεδρικό σύστημα. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο δημοφιλή.

Επιλογή προσθήκης

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα WordPress υψηλής ποιότητας που θα σας βοηθήσουν να αυτοματοποιήσετε και να απλοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Τα πιο συνηθισμένα πρόσθετα επί πληρωμή περιλαμβάνουν:

 • VaultPress
 • BackupBuddy
 • CodeGuard
 • Στιγμιότυπο
 • blogVault

Εάν αναζητάτε μια δωρεάν εναλλακτική λύση, το WordPress προσφέρει μερικές προσθήκες υψηλής ποιότητας, οι οποίες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικές επιλογές. Αυτά περιλαμβάνουν:

Αν ψάχνετε για ανάλυση κάθε προσθήκης και τις καλύτερες χρήσεις τους, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση.

Εργασία με τον οικοδεσπότη Ιστού σας

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν επίσης επιλογές για τακτικά προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας για τον ιστότοπό σας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξερευνήσετε στο cPanel ή κοιτάζοντας την αρχική συμφωνία φιλοξενίας για να δείτε εάν τα κανονικά αντίγραφα ασφαλείας περιλαμβάνονται στο σχέδιό σας.

Χρησιμοποιήστε πολλές επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Ανεξάρτητα από την επιλογή που επιλέγετε, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες. Για παράδειγμα, ενώ θα μπορούσατε να έχετε ένα τακτικά προγραμματισμένο αντίγραφο ασφαλείας που στέλνει τα αρχεία του ιστότοπού σας στο DropBox, θα μπορούσατε επίσης να έχετε τοπικά αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή σας ή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο.
Αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφάλειας διασφαλίζει ότι δεν θα μείνετε ποτέ χωρίς τρόπο επαναφοράς του ιστότοπού σας.

Ενημερώσεις WordPress

Οι ενημερώσεις λογισμικού WordPress κυκλοφορούν τακτικά. Αυτό περιλαμβάνει τον πυρήνα του WordPress μαζί με τυχόν θέματα και προσθήκες που έχετε εγκαταστήσει.

Αυτές οι ενημερώσεις πρέπει να εφαρμοστούν στον ιστότοπό σας, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά. Χωρίς τακτική εγκατάσταση αυτών των ενημερώσεων, διατρέχετε τον κίνδυνο να μην είναι ενημερωμένες οι διενέξεις κώδικα και τα στοιχεία του ιστότοπού σας. Αυτό αφήνει τον ιστότοπό σας πιο ανοιχτό σε εισβολείς και δεν θα λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά όσο θα μπορούσε διαφορετικά.

Όταν εγκαθιστάτε αυτές τις ενημερώσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε αναβαθμίσει τον πυρήνα του WordPress, το θέμα σας και, στη συνέχεια, τυχόν προσθήκες, με αυτήν τη σειρά. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν συγκρούσεων προσθηκών και θεμάτων που μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Ενημερώσεις προσθηκών

Εάν ο ιστότοπός σας διαθέτει πολλές προσθήκες, βεβαιωθείτε ότι τις αναβαθμίζετε μία κάθε φορά. Με αυτόν τον τρόπο, εάν προκύψει μια διένεξη, θα ξέρετε ποια προσθήκη ήταν ο ένοχος και θα είναι πιο εύκολο να διορθώσετε.

Σχόλια και ανεπιθύμητα μηνύματα

Τα ανεπιθύμητα σχόλια συνήθως έρχονται με τη μορφή σχολίων χαμηλής ποιότητας που δημοσιεύονται γενικά για κανέναν άλλο λόγο από το να δημιουργήσετε ένα backlink. Αυτά τα σχόλια είναι πολύ γενικά, δεν σχετίζονται με το άρθρο σας και προσθέστε ελάχιστη αξία.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ανεπιθύμητων μηνυμάτων σχολίων είναι να το σταματήσετε πριν εμφανιστεί. Η ρύθμιση μέτρων για την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων θα συμβάλει στην αποτροπή της πλημμύρας των σχολίων ανεπιθύμητων μηνυμάτων από το να μαστίζουν τον ιστότοπό σας.

Ακίσμετ

Αυτό το πρόσθετο συνήθως έρχεται εξοπλισμένο με κάθε εγκατάσταση του WordPress. Ωστόσο, εάν δεν είναι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το ξεκινήσετε:

1. Μεταβείτε στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου, και αναζητήστε το Akismet, μόλις το εντοπίσετε στα αποτελέσματα αναζήτησης κάντε κλικ ‘Εγκατάσταση τώρα’.

2. Επιστρέψτε στην οθόνη των εγκατεστημένων προσθηκών και εντοπίστε το Akismet. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο με τίτλο Εγγραφείτε για ένα κλειδί API Akismet, και ακολουθήστε τα βήματα για να αποκτήσετε το κλειδί API σας.

Ακίσμετ

3. Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις> Akismet και εισαγάγετε το κλειδί API σας.

Είσαι έτοιμος. Αυτή η προσθήκη έχει ληφθεί σχεδόν 30 εκατομμύρια φορές και τώρα θα αποκλείσει τα ανεπιθύμητα μηνύματα ενώ κοιμάστε.

Απενεργοποίηση σχολίων

Μια άλλη επιλογή είναι να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε ολόκληρο τον ιστότοπο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με μια προσθήκη που ονομάζεται Απενεργοποίηση σχολίων. Απλώς εγκαταστήστε αυτήν την προσθήκη και είστε έτοιμοι.

Μεταβείτε στο Προσθήκες> Απενεργοποίηση σχολίων και επιλέξτε όποια ρύθμιση ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Απενεργοποίηση σχολίων

Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι θέλετε πραγματικά να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας προτού εκτελέσετε αυτήν την προσθήκη.

Υγεία και ασφάλεια ιστότοπου

Διατηρώντας τον ιστότοπό σας υγιή σημαίνει ότι κρατάτε τους επιτιθέμενους έξω ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζετε ότι ο ιστότοπός σας αποδίδει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Εργαλεία όπως Εργαλεία για Webmasters Google και Google Analytics θα είναι σε θέση να σας δώσει ολοκληρωμένες μετρήσεις ιστότοπου, ώστε να γνωρίζετε ποιες περιοχές του ιστότοπού σας έχουν καλή απόδοση και ποιες όχι. Ελέγχετε τακτικά τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπού σας, θα είστε σε θέση να αποφύγετε προβλήματα πριν γίνουν πολύ μεγάλα για να τα χειριστείτε.
Τα συνήθη προβλήματα υγείας του ιστότοπου περιλαμβάνουν υπερβολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου, αργές φόρτωση σελίδων και κατεστραμμένους συνδέσμους. Παρακολουθήστε τις μετρήσεις σας για να παρατηρήσετε τυχόν λεπτές αλλαγές σε αυτές τις περιοχές πριν γίνουν δραστικές.
Μια άλλη πτυχή της υγείας του ιστότοπου είναι η ασφάλεια του ιστότοπου. Το μέγεθος του ιστότοπού σας και οι συνολικές προφυλάξεις ασφαλείας θα καθορίσουν την πορεία δράσης σας. Οι περισσότεροι κάτοχοι ιστότοπων επιλέγουν την επιλογή προσθήκης, χρησιμοποιώντας μια προσθήκη όπως:

 • Wordfence (Ελεύθερος)
 • Σουκουρί (premium)
 • iThemes Security Pro (premium)

Εάν είστε τυχεροί, ο οικοδεσπότης Ιστού σας μπορεί να χειριστεί ακόμη και την ασφάλεια του ιστότοπου για εσάς. Αν αφιερώσετε χρόνο τώρα για να αποκτήσετε έναν καλά προστατευμένο ιστότοπο, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν περιττούς πόνους από το αποτέλεσμα της εισβολής ή της κακής ασφάλειας.

Βελτιστοποίηση και συντήρηση της βάσης δεδομένων σας

Εκκαθάριση και βελτιστοποίηση της βάσης δεδομένων σας

Εάν έχετε έναν πολυσύχναστο ιστότοπο με μεγάλη κίνηση και τόνους περιεχομένου που ανεβάζετε συνεχώς, η βάση δεδομένων σας θα μπορούσε πιθανώς να χρησιμοποιήσει λίγη αγάπη. Διατηρώντας τη βάση δεδομένων σας, θα καθαρίζετε ουσιαστικά τους ιστούς του ιστοτόπου σας, κάτι που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις ταχύτητες φόρτωσης και να μειώσετε τη συχνότητα των σφαλμάτων της βάσης δεδομένων.

Ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε τη βάση δεδομένων σας καθαρή και ενημερωμένη είναι να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη WordPress για να απλοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία. Οποιαδήποτε από τις παρακάτω προσθήκες θα κάνει μια ποικιλία εργασιών για τη συντήρηση και τη βελτιστοποίηση της βάσης δεδομένων σας. Και το καλύτερο από όλα, είναι όλα δωρεάν!

Κάθε προσθήκη διαθέτει υψηλές βαθμολογίες και υψηλές λήψεις, οπότε τα πρόσθετα που επιλέγετε εξαρτώνται πραγματικά από εσάς!

Μένοντας στο βρόχο

Απλά σκοπεύω η συντήρηση του ιστότοπού σας δεν θα είναι αρκετή. πρέπει πραγματικά να κάνετε τη δουλειά. Ωστόσο, λαμβάνοντας σοβαρά τη συντήρηση του ιστότοπού σας από σήμερα και λαμβάνοντας τακτικά τις απαραίτητες ενέργειες, θα μπορείτε να αποφύγετε σοβαρούς πονοκεφάλους στο μέλλον.

Ο καλύτερος τρόπος να μείνετε ενημερωμένοι είναι να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα συντήρησης που να ταιριάζει στο πρόγραμμά σας. Είτε κάνετε τη δουλειά είτε αναθέτετε τη δουλειά σε έναν επαγγελματία, βεβαιωθείτε ότι γίνεται σε τακτική βάση.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις του WordPress, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων για τυχόν προσθήκες ή θέματα που ενδέχεται να χρησιμοποιείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε τυχόν ελαττώματα ασφαλείας που πρέπει να προσέξετε και τις αντίστοιχες ενημερώσεις κώδικα για εγκατάσταση.

συμπέρασμα

Η τακτική συντήρηση του ιστότοπου WordPress θα διατηρήσει τον ιστότοπό σας καθαρό για τα επόμενα χρόνια. Με τις προσθήκες που επισημάνουμε παραπάνω, η διαδικασία δεν χρειάζεται καν να είναι τόσο δύσκολη. Όχι περισσότερο από μια ώρα το μήνα και μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας είναι υγιής και εκτελεί τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Έχετε μια τακτική ρουτίνα συντήρησης που ακολουθείτε; Τι γίνεται με ένα αγαπημένο plugin συντήρησης WordPress; Θα ήθελα πολύ να τα ακούσω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me