Πώς να αντιμετωπίσετε ένα θέμα WordPress με κακή συμπεριφορά

Η πλατφόρμα WordPress χρησιμοποιείται από άτομα και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για τη φιλοξενία δυναμικού περιεχομένου ιστού. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε καν, αλλά ένα μεγάλο μέρος από δημοφιλή ιστολόγια, ιστότοπους ειδήσεων και ιστολόγια εκτελούνται στο WordPress. Αυτό το δημοφιλές CMS (σύστημα διαχείρισης περιεχομένου παρέχει ένα πλαίσιο εργασίας με κείμενο, εικόνες και βίντεο.


Πόσο δημοφιλές είναι αυτό το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS); Τόσο δημοφιλές που αντιπροσωπεύει περίπου 30% όλων των ιστοτόπων στο Ιντερνετ.

Κάθε εγκατάσταση του WordPress ξεκινά με ένα θέμα. Τα θέματα ελέγχουν την εμφάνιση και την αίσθηση ενός ιστότοπου μέσω φύλλων στυλ που ορίζουν χρώματα, γραμματοσειρές και περιγράμματα για ιστοσελίδες. Μπορείτε να αναζητήσετε δημοφιλή θέματα WordPress στο διαδίκτυο, μερικά από τα οποία είναι δωρεάν, ενώ άλλα απαιτούν αγορά.

Αλλά τι συμβαίνει όταν θέλετε να εγκαταστήσετε ή να αλλάξετε θέματα και το WordPress αρχίζει να ρίχνει λάθη ή να μην λειτουργεί σωστά; Ελέγξτε τις παρακάτω συμβουλές για προτάσεις αντιμετώπισης προβλημάτων.

1. Μετεγκαταστήστε με ασφάλεια

Μετεγκατάσταση με ασφάλεια στο νέο θέμα

Εάν έχετε αλλάξει πρόσφατα από ένα θέμα WordPress σε άλλο ή σκοπεύετε να το κάνετε στο εγγύς μέλλον, τότε θα πρέπει να περιμένετε κάποιες δυσκολίες στο δρόμο. Η μετεγκατάσταση μεταξύ θεμάτων μπορεί να περιλαμβάνει πολλές αλλαγές διαμόρφωσης που μπορεί να απαιτούν κάποια αντιμετώπιση προβλημάτων.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε νέα θέματα από αξιόπιστη πηγή. Συνιστούμε ιστότοπους όπως ο επίσημος κατάλογος WordPress, το ThemeForest, τα κομψά θέματα κ.λπ. Αποφύγετε την αναζήτηση και τη λήψη παράνομων “δωρεάν” αντιγράφων θεμάτων premium. Αυτοί οι ιστότοποι ενδέχεται να προσφέρουν θέματα που είτε κατά λάθος είτε σκοπίμως περιλαμβάνουν σφάλματα ή άλλα γνωστά ζητήματα ασφαλείας.

Πριν προχωρήσετε, δημιουργήστε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του παλιού σας ιστότοπου και του θέματος πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα μετεγκατάστασης (αν και υπάρχουν πολλές άλλες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε με ασφάλεια το θέμα του WordPress).

Μόλις είστε έτοιμοι να μεταβείτε στο νέο θέμα, συνδεθείτε στην κονσόλα διαχειριστή WordPress και μεταβείτε στην καρτέλα “Εμφάνιση”. Κάντε κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση” δίπλα στο θέμα που θέλετε. Λάβετε υπόψη ότι μια μετεγκατάσταση μπορεί να διαρκέσει σημαντικό χρονικό διάστημα και μπορεί να ενημερωθεί σταδιακά.

2. Ανανέωση συνδέσμων

Ανανέωση και αποθήκευση μόνιμων συνδέσμων

Όταν εγκαθιστάτε ένα νέο θέμα στον ιστότοπό σας στο WordPress, ενδέχεται να περιλαμβάνει αλλαγές στη διαμόρφωση του τρόπου διαχείρισης των υποσελίδων σας. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα μορφή URL που μπορεί να προκαλέσει σφάλματα στους επισκέπτες σας.

Για να μετριάσετε το ζήτημα της διεύθυνσης URL, μεταβείτε στην κονσόλα διαχειριστή και χρησιμοποιήστε την καρτέλα “Ρυθμίσεις”. Μετά πηγαίνετε στο Υπομενού “Permalinks”. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση αλλαγών” για να εκκαθαρίσετε τους μόνιμους συνδέσμους σας. Αυτό θα πρέπει να ενημερώνει όλες τις διευθύνσεις URL των σελίδων σας ώστε να συνδέονται σωστά.

3. Εκτελέστε ενημερώσεις θέματος

Για να διατηρήσετε τον προσωπικό σας υπολογιστή και το smartphone χαρούμενο και υγιές, πρέπει να εκτελείτε περιοδικές ενημερώσεις λογισμικού. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν συνδυασμό νέων δυνατοτήτων και βελτιώσεων ασφαλείας ή ενημερώσεων κώδικα. Η παράλειψη μιας ενημέρωσης μπορεί να σας αφήσει ευάλωτο σε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Το ίδιο σενάριο ισχύει για τους κεντρικούς υπολογιστές και τα θέματα του WordPress. Εάν υπάρχει ένα σφάλμα ασφαλείας στο θέμα σας, τότε οι εισβολείς ενδέχεται να είναι σε θέση να διεισδύσουν στα συστήματά σας και να εκθέσουν ενδεχομένως ευαίσθητες πληροφορίες. Οι προγραμματιστές ενημερώνουν συνεχώς τα θέματα τους για να βελτιώσουν την απόδοση και να αποκλείσουν τις ανησυχίες ασφαλείας.

Όταν μια νέα ενημέρωση για το θέμα του WordPress σας είναι διαθέσιμη, θα δείτε ένα συννεφάκι ειδοποιήσεων στην κονσόλα διαχειριστή. Μεταβείτε στην καρτέλα “Ενημερώσεις” στην ενότητα “Αρχική σελίδα” και επιβεβαιώστε την απόφασή σας να μεταβείτε σε μια νέα έκδοση του επιλεγμένου θέματος. Ορισμένα θέματα υποστηρίζουν επίσης τον αυτόματο έλεγχο και εγκατάσταση ενημερώσεων. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ένα θέμα που αγοράσατε από το Themeforest, τότε η προσθήκη Envato Market είναι μια συγκεκριμένη ανάγκη. Αυτή η προσθήκη διευκολύνει την εγκατάσταση και ενημέρωση όλων των αγορών θέματος και προσθηκών Envato από τον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Η κατώτατη γραμμή είναι να εγκαταστήσετε μόνο την πιο πρόσφατη έκδοση ενός θέματος ή ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μηνύματα σφάλματος σχετικά με την ασυμβατότητα είτε με την πλατφόρμα WordPress, τις προσθήκες ή και τα δύο.

4. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις τοποθεσίας

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ιστότοπου

Όταν εργάζεστε με ένα περίπλοκο θέμα που έχει προσαρμοστεί στο παρελθόν, μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε το περιβάλλον WordPress να συνδεθεί σωστά με το όνομα τομέα σας. Ο τομέας ενός ιστότοπου είναι η κύρια διεύθυνση URL που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση των επισκεπτών, που σημαίνει τη διεύθυνση .com ή .net.

Η εκτέλεση μιας παρουσίας WordPress δεν σας δίνει αυτόματα πρόσβαση σε ένα όνομα τομέα. Πρέπει να το αποκτήσετε μέσω ενός καταχωρητή ιστού. Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, μπορείτε να δώσετε εντολή στο όνομα τομέα να οδηγεί στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το θέμα του WordPress και προσπαθείτε να το πλοηγηθείτε μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, ξεκινήστε ανοίγοντας το κονσόλα διαχειριστή και πηγαίνοντας στο γενικό μενού “Ρυθμίσεις”. Από εκεί, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα όπου καθορίζετε τις διευθύνσεις ιστού που θα χρησιμοποιήσετε.

Για το πεδίο “Διεύθυνση WordPress”, βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει τη σωστή διεύθυνση URL ή διεύθυνση IP που οδηγεί στον κύριο διακομιστή WordPress. Εάν χρησιμοποιείτε έναν πάροχο φιλοξενίας που βασίζεται σε σύννεφο, αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να σας παρέχονται. Στο πεδίο “Διεύθυνση ιστότοπου”, εισαγάγετε το όνομα τομέα που θέλετε να συνδέσετε με τον ιστότοπό σας. Φροντίστε να συμπεριλάβετε “http: //” (ή ακόμα καλύτερα “https: //” εάν έχετε προσθέσει SSL για WordPress) στην αρχή της διεύθυνσης.

5. Ελέγξτε τη χρήση προσθηκών

Ελέγξτε τη χρήση προσθηκών

Όταν έχετε κολλήσει στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος με ένα θέμα WordPress, η εξέταση των προσθηκών μπορεί να είναι ένα χρήσιμο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε. Τα πρόσθετα είναι μικρά σενάρια ή εργαλεία που δημιουργούνται από προγραμματιστές λογισμικού που μπορούν να προστεθούν στον ιστότοπό σας WordPress με ένα μόνο κλικ. Συχνά προσθέτουν χρήσιμες λειτουργίες, αλλά μπορούν επίσης να περιπλέξουν τη διαμόρφωση ενός θέματος.

Για παράδειγμα, ενδέχεται να εγκαταστήσετε μια προσθήκη που προσθέτει υποστήριξη για σχολιασμό στις αναρτήσεις ιστολογίου σας. Στο πλαίσιο της διαδικασίας εγκατάστασης, θα γίνουν νέες προσαρμογές στο υπάρχον θέμα σας, ώστε να μπορείτε να εμφανίσετε τα σχόλια σε συνοχή με τον υπόλοιπο ιστότοπο. Ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι η προσθήκη έχει απροσδόκητο αντίκτυπο σε άλλα μέρη της εγκατάστασης του WordPress.

Για να περιορίσετε την πηγή ενός προβλήματος, απενεργοποιήστε πρώτα όλες τις προσθήκες στον ιστότοπό σας και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τις ξανά κάθε φορά. Μόλις προσδιορίσετε ποια προσθήκη ευθύνεται για το ζήτημα, ελέγξτε για ενημερώσεις λογισμικού από την κονσόλα διαχειριστή για να επιλύσετε το πρόβλημα. Ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή εάν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα. Ανάλογα με το αν είναι σε θέση να βοηθήσουν ή όχι, ίσως χρειαστεί να απεγκαταστήσετε πλήρως την προσθήκη από τον ιστότοπό σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να αποφύγετε σφάλματα προσθηκών, βεβαιωθείτε ότι δεν εγκαθιστάτε πολλές προσθήκες για τον ίδιο σκοπό. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, οι περισσότερες συγκρούσεις προσθηκών και θεμάτων προκύπτουν λόγω διπλής λειτουργικότητας. Παραμείνετε σε ένα πρόσθετο ανά λειτουργία που θέλετε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας. Πολλαπλές προσθήκες seo, premium ρυθμιστικά ή δημιουργίες σελίδων θα προκαλέσουν προβλήματα μόνο.

6. Επιτάχυνση της απόδοσης

Συχνά, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα θέμα WordPress και να διαπιστώσετε ότι η ταχύτητα και η απόδοση του ιστότοπού σας επηρεάζεται αρνητικά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο το θέμα φορτώνει τους πόρους του προτού εμφανίσει περιεχόμενο στο πρόγραμμα περιήγησης ενός επισκέπτη.

Είναι σημαντικό να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε πώς φιλοξενείτε τον ιστότοπό σας. Η διαχείριση μιας τοπικής εγκατάστασης του WordPress μπορεί να είναι περισσότερο πρόβλημα από ό, τι αξίζει. Κάτι τέτοιο θα σας αναγκάσει να διατηρήσετε φυσικό υλικό και να ενεργοποιήσετε ένα αρκετά γρήγορο δίκτυο για να διαχειριστείτε όλη την κίνηση που περιμένετε.

Σύμφωνα με τις δοκιμές ταχύτητας που διεξήχθη από Φιλοξενία του Καναδά σε περισσότερους από 1.000 ιστότοπους στις Η.Π.Α. και τον Καναδά, ο μέσος χρόνος φόρτωσης κυμαινόταν από 226ms έως 2.850ms. Προφανώς, θέλετε να είστε στο χαμηλότερο σημείο αυτού. Χρησιμοποιήστε αυτό το δωρεάν εργαλείο για να ελέγξετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Εάν είναι κακό, μπορείτε να αλλάξετε κεντρικούς υπολογιστές.

Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Υπάρχουν πολλές λίστες και άρθρα που καλύπτουν την καλύτερη φιλοξενία WordPress, ωστόσο η # 1 επιλογή εδώ στο WPExplorer είναι η WP Engine. Είναι αυτό που χρησιμοποιούμε (μαζί με το Cloudflare) για να έχουμε εκπληκτικές ταχύτητες και τέλεια βαθμολογία 100 στο Google PageSpeed ​​Insights.

Η μετάβαση σε μια φιλοξενούμενη πλατφόρμα WordPress εξαλείφει προβλήματα απόδοσης στον ιστότοπό σας, εξοικονομώντας επίσης χρήματα. Ο ιστότοπός σας θα βρίσκεται στο cloud και θα εκτελείται σε εικονικό υλικό εντός ενός μεγαλύτερου κέντρου δεδομένων.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των ιστότοπων WordPress που φιλοξενούνται στο cloud είναι η ευελιξία να κλιμακωθεί γρήγορα στη ζήτηση. Εάν το θέμα του WordPress απαιτεί βαρύ πόρο για φόρτωση σε κάθε επίσκεψη, τότε ο πάροχος cloud μπορεί να αυτοματοποιήσει την παροχή ισχύος δικτύου και διακομιστή όταν απαιτείται.

Αλλά μην σταματάτε μόνο με την καλύτερη φιλοξενία WordPress. Υπάρχουν πολλές άλλες συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να προσπαθήσετε να επιταχύνετε το WordPress. Ίσως θελήσετε να προσθέσετε ένα CDN, να σβήσετε εικόνες, να περιορίσετε τις αναθεωρήσεις των δημοσιεύσεων ή απλά να επιλέξετε ένα καλύτερο θέμα WordPress. Όλα αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε δραστικά τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας σας.

7. Ελέγξτε για προσωρινή αποθήκευση

Cache κινητήρα WP

Θα παρατηρήσετε ότι όταν μετεγκαθιστάτε σε ένα νέο θέμα WordPress ή κάνετε προσαρμογή στο υπάρχον, οι αλλαγές ενδέχεται να διαρκέσουν πολύ για να αντικατοπτρίζονται στις δικές σας δοκιμές προγράμματος περιήγησης. Αυτό οφείλεται σε μια διαδικασία γνωστή ως προσωρινή αποθήκευση. Τα προγράμματα περιήγησης θα αποθηκεύουν συγκεκριμένα δεδομένα τοπικά, ώστε να μπορούν να φορτώνονται γρηγορότερα στο μέλλον.

Όσον αφορά ένα θέμα WordPress, τα προγράμματα περιήγησης συνήθως αποθηκεύουν προσωρινά τις πληροφορίες φύλλου στυλ όπως γραμματοσειρές, χρώματα και διατάξεις, καθώς αυτά τα στοιχεία αλλάζουν λιγότερο συχνά από το περιεχόμενο κειμένου και εικόνας στις σελίδες. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε ένα μεγάλο σύνολο αλλαγών στο θέμα του WordPress, ίσως θελήσετε να σβήσετε ή να απενεργοποιήσετε προσωρινά την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο έχετε προσθέσει την προσωρινή αποθήκευση στον ιστότοπό σας στο WordPress, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό.

Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης

Το πρώτο σας βήμα πρέπει να είναι η εκκαθάριση (ή “εκκαθάριση”) της προσωρινής μνήμης της βάσης δεδομένων σας. Εάν χρησιμοποιείτε φιλοξενία, όπως το WP Engine, μπορείτε εύκολα να διαγράψετε τη σελίδα, το CDN και την προσωρινή μνήμη αντικειμένων από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Αυτή η επιλογή βρίσκεται στην ενότητα WP Engine> General Settings. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “Εκκαθάριση όλων των προσωρινών αποθηκευμένων”.

Εάν χρησιμοποιείτε μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης, θα πρέπει να εντοπίσετε τις ρυθμίσεις της προσθήκης για να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη. Για παράδειγμα, οι χρήστες WP Super Cache μπορούν να μεταβούν στις Ρυθμίσεις> WP Super Cache και να χρησιμοποιήσουν το κουμπί “Διαγραφή προσωρινής μνήμης”.

Στη συνέχεια, εάν χρησιμοποιείτε CDN τρίτου μέρους, θα πρέπει επίσης να διαγράψετε και αυτήν την προσωρινή μνήμη. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το Cloudflare, απλώς συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στον ιστότοπό σας και, στη συνέχεια, στην επιλογή “προσωρινή αποθήκευση” στο μενού πλοήγησης. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εκκαθάριση όλων.” Περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα και ο ιστότοπός σας και το CDN θα πρέπει να είναι έτοιμα να αποθηκεύσουν ξανά την κρυφή μνήμη σε όλες τις σελίδες σας με τις αλλαγές σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς την προσωρινή αποθήκευση (είτε μέσω ενός πρόσθετου προσωρινής αποθήκευσης ή ενός CDN), συνιστούμε απλώς να διαγράψετε (ή να διαγράψετε) χειροκίνητα όταν κάνετε αλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποτρέψετε την πτώση της ταχύτητας και της απόδοσης του ιστότοπού σας.

8. Επιστροφή σε βασικό θέμα

Όταν αποτύχουν όλα τα άλλα, σκεφτείτε να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας στο WordPress σε ένα βασικό θέμα. Ένα χωρίς περίπλοκο παιδικό θέμα ή προσαρμογές βάσει προσθηκών. Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για προβλήματα θεμάτων που δεν μπορείτε να επιλύσετε χρησιμοποιώντας τις άλλες συμβουλές που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο. Σκεφτείτε το σαν να ξεκινήσετε ξανά με έναν κενό καμβά.

Συχνά, τα προβλήματα προκύπτουν από λανθασμένες κωδικοποιήσεις ή από συγκρούσεις προσθηκών (όπως αναφέρθηκε προηγουμένως) Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε είναι να επιλέξετε ένα θέμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας από την αρχή. Χρειάζεστε κοινωνικούς συνδέσμους στην κεφαλίδα; Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το θέμα που επιλέγετε περιλαμβάνει αυτήν τη δυνατότητα. Θέλετε ένα χαρτοφυλάκιο; Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι το θέμα που επιλέγετε περιλαμβάνει έναν ενσωματωμένο τύπο προσαρμοσμένης ανάρτησης χαρτοφυλακίου.

Χρειάζεστε βοήθεια για την επιλογή ενός θέματος; Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα θέματα WordPress. Τα περισσότερα είναι ευέλικτα θέματα στυλ πολλαπλών χρήσεων που τα καθιστούν κατάλληλα για τις περισσότερες εξειδικευμένες ιστοσελίδες.

Η κατώτατη γραμμή

Χάρη στην πληθώρα των επιλογών προσαρμογής και της φιλοσοφίας «plug and play», το WordPress έχει φέρει τον κόσμο του σχεδιασμού ιστοσελίδων κοντά σε οποιονδήποτε (σχεδόν) μπορεί να ενεργοποιήσει έναν υπολογιστή και να πλοηγηθεί στο Διαδίκτυο. Το μειονέκτημα είναι ότι πολλοί μη τεχνικοί άνθρωποι δημιουργούν ιστότοπους. Αλλά δεν χρειάζεται να απογοητευτείτε όταν το λογισμικό δεν συμπεριφέρεται σωστά.

Ευτυχώς, όπως προσπαθήσαμε να επισημάνουμε σε αυτό το άρθρο, εάν μείνετε ήρεμοι και ακολουθείτε μια βήμα προς βήμα στρατηγική, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μπορείτε να ολοκληρώσετε βασικές εργασίες όπως η εγκατάσταση ή η αλλαγή θεμάτων με επιτυχία. Ευχαριστώ για την ανάγνωση και καλή τύχη!

Αναζητάτε περισσότερες συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων θεμάτων; Ακολουθούν 10 πιο συνηθισμένα θέματα θεμάτων WordPress και πώς να τα διορθώσετε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map