Πώς να καλλιεργήσετε ένα κοινό τακτικών επισκεπτών για τον ιστότοπό σας στο WordPress

Πώς να καλλιεργήσετε ένα κοινό για τον ιστότοπό σας στο WordPress

Υπάρχουν πολλά γραπτά για το πώς να προσελκύσετε επισκέπτες στον ιστότοπό σας στο WordPress. SEO, υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, προώθηση κοινωνικών μέσων. Αλλά τι γίνεται με την επιστροφή αυτών των επισκεπτών τακτικά?


Για να είναι πραγματικά επιτυχημένος ένας ιστότοπος, χρειάζεστε μια συνεχή ροή αξιόπιστων επισκεπτών. Αλλά πώς θα το διασφαλίσετε αυτό?

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καλλιεργήσετε ένα κοινό τακτικών επισκεπτών για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Οι επιλογές που επιλέγετε εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του ιστότοπου που χρησιμοποιείτε.
Εάν δημιουργείτε μια κοινότητα, για να έρθουν όλοι μαζί και να αλληλεπιδράσουν στο διαδίκτυο, τότε ίσως θελήσετε να επιλέξετε το μοντέλο ιδιότητας μέλους ή να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε περισσότερο κοινωνικό δίκτυο.

Εάν πουλάτε προϊόντα ή πληροφορίες, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο διεξαγωγής διαγωνισμών, προωθήσεων ή διαδικτυακών σεμιναρίων για να δημιουργήσετε έναν πιστό ακόλουθο. Επιπλέον, όποιος τύπος ιστότοπου έχετε, θα πρέπει σίγουρα να σκεφτείτε να αξιοποιήσετε τη δύναμη του email.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε μερικές από αυτές τις στρατηγικές και τακτικές που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ένα πιστό κοινό επαναλαμβανόμενων επισκεπτών

Ιστότοποι μελών

Περιορισμός περιεχομένου Pro για WordPress
Πιθανώς η πιο προφανής επιλογή για την ενθάρρυνση των τακτικών επισκεπτών στον ιστότοπό σας είναι να προσθέσετε ένα στοιχείο μέλους.

Οι ιστότοποι συνδρομής λειτουργούν με την προϋπόθεση ότι πρέπει να εγγραφείτε για να δείτε το περιεχόμενο. Η ιδιότητα μέλους μπορεί να είναι δωρεάν, αλλά για να ενθαρρύνετε τους επιστρεφόμενους επισκέπτες και να κάνετε τον ιστότοπό σας επικερδές να χρεώσετε μια χρέωση αξίζει να εξεταστεί. Εάν οι πελάτες έχουν πληρώσει για να συμμετάσχουν σε μια ελίτ λέσχη με αποκλειστικό περιεχόμενο, τότε θα φροντίσουν να επιστρέψουν.

Το Restrict Content Pro είναι ένα premium plugin WordPress που σας παρέχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο μέλους. Αυτή η προσθήκη σάς επιτρέπει να χρεώνετε άτομα για την προβολή συγκεκριμένου περιεχομένου και προσφέρει μια ποικιλία επιλογών, όπως πολλαπλά επίπεδα συμμετοχής, ώστε να μπορείτε να καλύψετε τις διαφορετικές ανάγκες του κοινού σας.

Χρησιμοποιώντας το Restrict Content Pro μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο συνδρομής στον οποίο οι χρήστες πληρώνουν για να συμμετάσχουν και έτσι θα επιστρέψουν ξανά και ξανά, προκειμένου να κερδίσουν τα χρήματά τους.

Γίνετε κοινωνικοί με το BuddyPress

BuddyPress

Εάν δεν θέλετε να δημιουργήσετε έναν πλήρη ιστότοπο συνδρομής premium, αλλά θα θέλατε ακόμα να δημιουργήσετε μια κοινότητα ομοιόμορφων στοχαστών που συμμετέχουν στον ιστότοπό σας, τότε ίσως θελήσετε να επιλέξετε BuddyPress. Ένα δωρεάν πρόσθετο WordPress, το BuddyPress σάς βοηθά να προσθέσετε πολλές δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης στον ιστότοπό σας.

Εγκαθιστώντας το BuddyPress, τα μέλη μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους προφίλ και μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες χρηστών, μηνύματα, ροές δραστηριότητας και πολλά άλλα. Αυτό ενθαρρύνει μια κοινότητα να εμφανιστεί και να δραστηριοποιηθεί στον ιστότοπό σας, επιτρέποντας στους ανθρώπους να συζητούν και να μοιράζονται σκέψεις και πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα ή θέση. Το να βοηθάς τους ανθρώπους να κάνουν συνδέσεις όπως αυτό είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός κοινωνικού ιστότοπου τακτικών επισκεπτών.

Η σημασία μιας λίστας αλληλογραφίας

MailChimp

Οι λίστες αλληλογραφίας είναι απαραίτητες για όλους τους ιστότοπους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα ακόλουθο. Μόλις λάβετε το email κάποιου ατόμου, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του και να αρχίσετε να δημιουργείτε μια σχέση.

Στέλνοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπενθυμίζει στους επισκέπτες σας τον ιστότοπό σας και τους ενημερώνει με οποιοδήποτε νέο και ενδιαφέρον περιεχόμενο που έχετε προσθέσει, το οποίο διαφορετικά ενδέχεται να μην το γνωρίζει. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι εάν θέλετε τακτικούς επισκέπτες, τότε πρέπει να στέλνετε τακτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το MailChimp είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ email freemium που συλλέγει, αποθηκεύει διευθύνσεις αλληλογραφίας και αποστέλλει αυτόματα τα email σας ή όποτε έχετε κάτι να πείτε. Η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του MailChimp είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να επισκεφθούν ξανά τον ιστότοπό σας.

Στείλτε νέα σχετικά με διαγωνισμούς, δωρεάν eBook, νέα προϊόντα ή συναρπαστικές εκδηλώσεις που θα τους κάνουν να φορτώσουν τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας. Βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε πάντα έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τον επισκέπτονται απευθείας από το email. Όσο πιο εύκολο είναι να φτάσετε στον ιστότοπό σας, τόσο περισσότεροι επιστρέφουν επισκέπτες θα λάβετε.

Χρησιμοποιώντας διαδικτυακά σεμινάρια για να υπενθυμίσετε στους επισκέπτες να επιστρέψουν στον ιστότοπό σας

WebinarsOnAir
Τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο που υπενθυμίζει στους χρήστες να επιστρέφουν τακτικά στον ιστότοπό σας. Οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται να χρησιμοποιούν διαδικτυακά σεμινάρια για να αποκομίσουν κέρδη ή για να προσελκύσουν νέους επισκέπτες.

Ωστόσο, τα τακτικά διαδικτυακά σεμινάρια είναι ένας έξυπνος τρόπος διατήρησης των επισκεπτών. Συχνά οι νέοι επισκέπτες σε έναν ιστότοπο δεν επιστρέφουν, απλώς και μόνο επειδή ξεχνούν τον ιστότοπο ή δεν μπορούν να βρουν το χρόνο να το κάνουν. Με τον προγραμματισμό διαδικτυακών σεμιναρίων, τα άτομα θα έχουν μια καθορισμένη ημερομηνία για να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας και έναν συγκεκριμένο λόγο να το κάνουν.

WebinarsOnAir είναι μια ισχυρή επιλογή για τη φιλοξενία διαδικτυακών σεμιναρίων. Αυτή η λύση προσφέρει αυτοματοποιημένα διαδικτυακά σεμινάρια, επιλογές για διαδικτυακά σεμινάρια επί πληρωμή, ζωντανές συζητήσεις και ερωτήσεις, καθώς και πολλά άλλα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εστιάσετε στην ποιότητα του διαδικτυακού σας σεμιναρίου και να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Το BuddyPress λειτουργεί καλά με διαδικτυακά σεμινάρια, καθώς οι επισκέπτες μπορούν στη συνέχεια να παραμείνουν στον ιστότοπό σας ή να επιστρέψουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, χρησιμοποιώντας τα φόρουμ BuddyPress για να συζητήσουν το θέμα ή τις ερωτήσεις στο διαδικτυακό σας σεμινάριο. Αυτό ενθαρρύνει μια ισχυρή ενεργό κοινότητα και, φυσικά, τον πολυπόθητο συχνό επισκέπτη.

Θέλετε τακτικούς επισκέπτες; Εκτελέστε τακτικές προσφορές

WooCommercePromotionManager

Οι προσφορές έχουν αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι είναι ένας πολύ επιτυχημένος τρόπος ενθάρρυνσης των επισκεπτών στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες σας να συχνάζουν πιο συχνά τον ιστότοπό σας, τότε η εφάπαξ προώθηση ενδέχεται να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε. Εκτελώντας τακτικές προσφορές, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να κάνετε το κοινό-στόχο σας να επιστρέψει πολλές φορές. Έτσι, αντί να εκτελείτε μια μεγάλη προσφορά, δοκιμάστε μικρότερες αλλά πιο τακτικές προσφορές. Για παράδειγμα “έκπτωση 10% σε επιλεγμένα προϊόντα κάθε Δευτέρα”.

Το WooCommerce Promotion Manager είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο WordPress που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη ρύθμιση διαφημιστικών καμπανιών. Αυτή η προσθήκη κοστίζει μόλις 25 $ για την εγκατάσταση και σας εξοικονομεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Σας επιτρέπει να επιλέξετε προϊόντα πώλησης, ώρες και ημερομηνίες προσφορών και θα εμφανίσετε πανό διαφανειών για να διαφημίσετε τις προσφορές σας. Χρησιμοποιήστε το MailChimp σε συνδυασμό με τις προσφορές σας, υπενθυμίζοντας στους συνδρομητές τις πιο πρόσφατες προσφορές σας και ενθαρρύνετέ τους να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας για να τους ελέγξουν.

Παρόλο που οι προωθήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε κάποιον να επισκεφτεί τον ιστότοπό σας, προτού τις εκτελέσετε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα πράγματα. Νούμερο ένα, μπορείτε να εκτελέσετε την προσφορά; Ελέγξτε τους αριθμούς σας, είναι υπέροχο να αυξήσετε τις πωλήσεις, αλλά μόνο εάν κερδίζετε κέρδος.

Νούμερο δύο, κερδίζετε σίγουρα από αυτούς; Παρακολουθήστε προσεκτικά τις προσφορές σας. Οι άνθρωποι αγοράζουν άλλα προϊόντα πλήρους τιμής ταυτόχρονα με τις προσφορές; Καταγράφετε νέες διευθύνσεις email επισκεπτών; Και το πιο σημαντικό, επιστρέφουν οι επισκέπτες με συνέπεια?

Οι άνθρωποι αγαπούν τους διαγωνισμούς

PhotoContestWordPressPlugin

Ένας διαγωνισμός, όπως μια προσφορά, είναι ένας άλλος τρόπος που έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Ένας διαγωνισμός είναι ενδιαφέροντος και διασκεδαστικός για το κοινό σας και δημιουργεί μια καλή ατμόσφαιρα. Οι άνθρωποι αγαπούν τα δωρεάν πράγματα, οπότε η δημιουργία μιας κατάστασης δώρου είναι ένας σίγουρος τρόπος για τη συλλογή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την προσθήκη οπαδών. Αλλά τι γίνεται με τη δημιουργία τακτικών επισκεπτών?

Λοιπόν, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του διαγωνισμού που τρέχετε. Υπάρχουν πολλές καλές επιλογές προσθήκης WordPress για να διαλέξετε, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε μια ποικιλία διαγωνισμών.

Αυτό που θέλετε είναι αυτό που θα ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των επισκεπτών σας και θα τους κάνει να επιστρέψουν στον ιστότοπό σας ή στις σελίδες κοινωνικών μέσων για να δείτε τι κοινοποιείται. Η προσθήκη φωτογραφικού διαγωνισμού WordPress είναι μια καλή επιλογή, καθώς ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μοιράζονται φωτογραφίες.

Οι εικόνες πάντα ενδιαφέρουν τους ανθρώπους περισσότερο από το κείμενο, οπότε αν μπορείτε να δημιουργήσετε έναν διαγωνισμό όπου οι χρήστες μοιράζονται συναρπαστικές φωτογραφίες, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι θεατές να επιστρέφουν συχνά για να δουν τι έχει προστεθεί.

Όποιο είδος κι αν επιλέξετε, σκεφτείτε προσεκτικά τον διαγωνισμό και παρακολουθήστε τον προσεκτικά. Μπορεί να έχετε συλλέξει πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά τι άλλο; Έχουν μετατραπεί αυτές οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κανονική επισκεψιμότητα για το ιστολόγιό σας; Έχετε διατηρήσει μια ισχυρή κοινωνική παρουσία μετά το τέλος του διαγωνισμού, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους του ιστότοπού σας?

Εάν επιλέξατε έναν διαγωνισμό που ενθάρρυνε τα σχόλια και τη συζήτηση, έχει βελτιωμένη αφοσίωση στον ιστότοπό σας; Ίσως χρειαστεί να οργανώσετε μια σειρά διαγωνισμών, ώστε να μην προσελκύετε νέους επισκέπτες με έναν διαγωνισμό, αλλά να ενθαρρύνετε τους επιστρέφοντες με περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε κάτι.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχουν πολλές ιδέες σε αυτό το άρθρο για να βοηθήσετε στην αύξηση του αριθμού των τακτικών επισκεπτών που λαμβάνετε στον ιστότοπό σας. Καθορίστε τι τύπο ιστότοπου έχετε και σκεφτείτε προσεκτικά ποιες επιλογές θα σας ταιριάζουν καλύτερα.

Ό, τι κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι το παρακολουθείτε. Λειτουργεί; Λαμβάνετε τους τακτικούς επισκέπτες σας; Μπορείτε να το εκτελέσετε, οικονομικά και με τον χρόνο σας; Εάν μια ιδέα δεν βελτιώνει τους αριθμούς επισκεπτών που επιστρέφουν, δοκιμάστε μια άλλη. Η δημιουργία ενός τακτικού κοινού είναι μια σκληρή δουλειά και μια συνεχής δουλειά, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Πώς σκοπεύετε να καλλιεργήσετε ένα κοινό ή να επαναλάβετε επισκέπτες για τον ιστότοπό σας; Τι σας κάνει να επιστρέφετε στους ιστότοπους που επισκέπτεστε; Παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me