Πώς να προσθέσετε βίντεο στο WordPress (Και γιατί)

Πώς να προσθέσετε βίντεο στο WordPress

Βρίσκετε εύκολο να προσθέσετε βίντεο στον ιστότοπό σας στο WordPress; Αν φώναζες ΝΑΙ, δεν θα είσαι εδώ, τώρα θα?


Μια άλλη σχετική ερώτηση: Είναι εύκολη η δημιουργία ή η εύρεση των καλύτερων βίντεο για τον ιστότοπό σας στο WordPress; Αυτό είναι σωστό, δεν το πίστευα Πιθανότατα δεν ξέρετε καν από πού να ξεκινήσετε, αλλά δεν το ιδρώνετε. δεν είσαι μόνος.

Ως αρχάριος, η προσθήκη βίντεο στις αναρτήσεις και τις σελίδες του WordPress μπορεί να φαίνεται εκφοβιστική στην αρχή, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Αποδεικνύεται ότι μπορείτε να προσθέσετε βίντεο στον ιστότοπό σας WordPress σαν επαγγελματίας και σε αυτήν την ανάρτηση, σας δείχνουμε ακριβώς πώς. Ετοιμάστε την κούπα σας και ας ρυθμίσουμε τη διάθεση με ορισμένα στατιστικά βίντεο.

Ορισμένα στατιστικά βίντεο…

Με το βίντεο να είναι τόσο ενοχλητικό, γιατί να ασχοληθείτε πρώτα με την προσθήκη βίντεο στον ιστότοπό σας; Θέλω να πω, πιστεύετε ότι το περιεχόμενο υψηλής ποιότητας κειμένου και εικόνας είναι αρκετό, σωστά?

Σε τελική ανάλυση, έχετε ακούσει ειδικούς να φλερτάρουν ότι μπορείτε να βελτιστοποιήσετε εικόνες και κείμενο για SEO και να κερδίσετε κορυφαίες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. Ήμουν εκεί και το έκανα, έτσι μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι λειτουργεί. Τίποτα νέο εκεί.

Λοιπόν, γιατί πρέπει να συμπεριλάβετε βίντεο στο οπλοστάσιο μάρκετινγκ του WordPress; Τα ακόλουθα στατιστικά θα σας βοηθήσουν να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

 • Οι άνθρωποι παρακολουθούν πάνω από 5 δισεκατομμύρια βίντεο στο YouTube την ημέρα
 • Οι χρήστες παρακολουθούν πάνω από 100 εκατομμύρια ώρες βίντεο στο Facebook ανά μέρα
 • Το 82% των χρηστών του Twitter παρακολουθούν βίντεο στην πλατφόρμα
 • Ο μέσος χρήστης του Διαδικτύου ξοδεύει 88% περισσότερο χρόνο σε έναν ιστότοπο με βίντεο
 • Το 70% των επαγγελματιών μάρκετινγκ βελτιστοποιούν ενεργά το βίντεο για SEO
 • Ένα καλό 43% των εμπόρων συμφώνησαν ότι θα δημιουργούσαν περισσότερο περιεχόμενο βίντεο εάν δεν υπήρχαν εμπόδια όπως ο προϋπολογισμός, οι πόροι και ο χρόνος
 • Το 65% των θεατών παρακολουθούν περισσότερα από τα 3/4 ενός βίντεο
 • 9 στους 10 θεατές δήλωσαν ότι τα βίντεο προϊόντων είναι χρήσιμα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων
 • Η προσθήκη βίντεο στο μάρκετινγκ μέσω email αυξάνει τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων κατά 300%
 • Η συμπερίληψη βίντεο σε μια σελίδα προορισμού μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά μετατροπών κατά 80%
 • Το 64% των αγοραστών είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν στον ιστότοπό σας αφού παρακολουθήσουν ένα βίντεο

Πηγή: Renderforest infographic με 40+ στατιστικά από διάφορες αξιόπιστες πηγές.

Είναι σαφές ότι τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία παρουσιάζουν μια υπέροχη εικόνα του μέλλοντος του μάρκετινγκ βίντεο. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να ενσωματώσετε βίντεο στη στρατηγική μάρκετινγκ του ιστότοπού σας. Και αν τα στατιστικά δεν σημαίνουν τζακ για εσάς, ίσως η ακόλουθη λίστα παροχών θα σφραγίσει τη συμφωνία.

Οφέλη του μάρκετινγκ βίντεο

Εάν δεν είστε ο nerdy τύπος, τα στατιστικά δεν θα σας μεταφέρουν. Για να αντιμετωπίσετε, ακολουθεί μια γρήγορη λίστα με τα οφέλη που θα απολαμβάνετε όταν συμπεριλαμβάνετε βίντεο στη στρατηγική μάρκετινγκ.

Το βίντεο μπορεί:

 • Αυξήστε την αναγνωρισιμότητα επωνυμίας δεκαπλάσια. Ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βίντεο για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας είναι το Βίντεο YouTube Dollar Shave Club, που προκάλεσε 12.000 παραγγελίες εντός δύο ημερών. Τέσσερα χρόνια, η Unilever αγόρασε το Dollar Shave Club έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά. Λένε wh-a-a-at?
 • Βοηθήστε να προσεγγίσετε περισσότερους χρήστες. Το YouTube και πολλοί ιστότοποι κοινωνικών μέσων προωθούν ενεργά το περιεχόμενο βίντεο, επιτρέποντάς σας να προσεγγίσετε περισσότερους χρήστες. Το βίντεο μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα στοχευμένο κοινό που ωφελεί τον ιστότοπό της επιχείρησής σας τώρα και στο μέλλον.
 • Παρέχετε σαφέστερες επιδείξεις προϊόντων ή υπηρεσιών, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερες αγορές
 • Βελτιώστε τις κατατάξεις αναζήτησης, καθώς είστε περισσότερο από 50 φορές πιο πιθανό να κατατάξετε στην πρώτη σελίδα του Google εάν προσθέσετε ένα βελτιστοποιημένο βίντεο στον ιστότοπό σας
 • Σας προσφέρουμε καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI)
 • Δημιουργήστε συναισθηματική σύνδεση και εμπιστοσύνη, καθώς τα βίντεο έχουν την έμφυτη ικανότητα να προκαλούν συναισθήματα, αρκεί να κάνετε τη δουλειά σας
 • Προκαλέστε περισσότερες μετατροπές
 • Συμπληρώστε το υπόλοιπο περιεχόμενό σας, επιτρέποντάς σας να παρέχετε μια πλούσια εμπειρία χρήστη στον ιστότοπό σας στο WordPress

Χωρίς αμφιβολία, τα βίντεο θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται μόνο ως προς την αποτελεσματικότητα και τη διείσδυση ως μέσο μάρκετινγκ. Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στις τελευταίες τάσεις βίντεο για να μείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό, ο οποίος – δυστυχώς – είναι σκληρός.

Πού σας αφήνουν όλα αυτά; Ακόμα κολλημένο, ναι?

Λοιπόν, το πρώτο βήμα για να αξιοποιήσετε τη δύναμη του βίντεο είναι να μάθετε πώς να προσθέτετε βίντεο στον ιστότοπό σας στο WordPress. Πώς αλλιώς θα απολαμβάνετε τα οφέλη των βίντεο WordPress εάν δεν μπορείτε να τα προσθέσετε στον ιστότοπό σας?

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πώς μπορείτε εύκολα να προσθέσετε βίντεο στον ιστότοπό σας WordPress χωρίς να ξοδέψετε μια δεκάρα σε προγραμματιστές ή προσθήκες.

Πώς να προσθέσετε βίντεο στο WordPress με μη αυτόματο τρόπο

Δεν χρειάζεστε μια προσθήκη για να προσθέσετε βίντεο στον ιστότοπό σας στο WordPress. Το WordPress, που είναι η καταπληκτική πλατφόρμα που είναι, έρχεται με ωραίες δυνατότητες ενοποίησης βίντεο που καθιστούν ολόκληρη τη διαδικασία τόσο εύκολη όσο τα A, B, C.

Μπείτε στο σημείο Freddy… Εντάξει, σας ακούω ��

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ήδη ανεβάσει τα βίντεό σας στο YouTube (ή ίσως μοιράζεστε βίντεο από άλλον δημιουργό), μεταβείτε στο βίντεο που θέλετε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Αντιγράψτε το σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης όπως φαίνεται παρακάτω.

πώς να προσθέσετε βίντεο στο wordpress

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο βίντεο και να κάνετε κλικ Αντιγραφή διεύθυνσης URL βίντεο όπως επισημαίνουμε στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

πώς να προσθέσετε βίντεο στο wordpress copy url βίντεο στο youtube video

Τώρα, έχετε έναν σύνδεσμο που μοιάζει με αυτό:

https://youtu.be/eGYuBjqkj8Q

Στη συνέχεια, μεταβείτε στη σελίδα ή δημοσιεύστε στην οποία θέλετε να προσθέσετε το βίντεο. Εάν δημιουργείτε μια νέα σελίδα, απλώς μεταβείτε στο Σελίδες> Προσθήκη νέου στο μενού διαχειριστή WordPress όπως φαίνεται παρακάτω.

προσθέτοντας μια νέα σελίδα στο wordpress admin

Σημείωση: Εάν προσθέτετε το βίντεο σε μια ανάρτηση, θα πρέπει να μεταβείτε στο Δημοσιεύσεις> Προσθήκη νέου στο παραπάνω βήμα.

Μόλις φορτωθεί ο επεξεργαστής σελίδας, προσθέστε τα συνηθισμένα πράγματα, δηλαδή τον τίτλο της σελίδας, το περιεχόμενο, τις ετικέτες, τις κατηγορίες, το SEO και ούτω καθεξής. Έχουμε συμπληρώσει τον επεξεργαστή μας με εικονικό περιεχόμενο όπως φαίνεται παρακάτω. Σημειώστε επίσης ότι χρησιμοποιώ τον επεξεργαστή Gutenberg.

πώς να προσθέσετε βίντεο στη σελίδα wordpress σας

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε ένα βίντεο στη σελίδα σας στο πρόγραμμα επεξεργασίας του Gutenberg. Μπορείς στη γραμμή ένα βίντεο ή χρησιμοποιήστε το βίντεο του Gutenberg ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ.

1. Προσθέστε Inline Video στο WordPress

Για να προσθέσετε ένα ενσωματωμένο βίντεο στη σελίδα σας, απλώς επικολλήστε τη διεύθυνση URL του YouTube που αντιγράψατε νωρίτερα σε μια δική της γραμμή (πατήστε το ΕΙΣΑΓΩ πριν επικολλήσετε τη διεύθυνση URL) όπως φαίνεται παρακάτω.

προσθήκη βίντεο στη σελίδα wordpress gutenberg

Μερικές σημειώσεις για την παραπάνω εικόνα (οι αριθμοί αντιστοιχούν στην παρακάτω αριθμημένη λίστα). Μπορείς:

 1. δεν βλέπω τον σύνδεσμο που μόλις επικολλήσαμε επειδή το WordPress μετατρέπει τον σύνδεσμο σε προεπισκόπηση βίντεο αμέσως
 2. ευθυγραμμίστε το βίντεο, επεξεργαστείτε τη διεύθυνση URL του YouTube, αντιγράψτε το βίντεο, ακόμη και καταργήστε το βίντεο μεταξύ άλλων ενεργειών που σχετίζονται με το Gutenberg
 3. προσθέστε εύκολα μια λεζάντα εδώ
 4. επιλέξτε εάν το μέγεθος του βίντεο για μικρότερες συσκευές. Σας συνιστούμε να αφήσετε αυτήν τη ρύθμιση ΕΠΙ
 5. ορίστε επιπλέον CSS τάξη, που σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τα στυλ κοντέινερ βίντεο, αλλά θα πρέπει πρώτα να μάθετε CSS, οπότε ξεχάστε αυτήν την περιοχή για τώρα

Με τα πάντα στη διάθεσή σας, μη διστάσετε να χτυπήσετε το Προεπισκόπηση κουμπί στην κορυφή για να δείτε το νέο σας βίντεο YouTube να ενσωματώνεται σε δράση. Δείτε πώς φαίνεται το δικό μου με το θέμα του Twenty Seventeen WordPress.

προσθέστε βίντεο στο wordpress

Και αν χρησιμοποιείτε το Classic Editor, η σελίδα σας θα έχει την εξής μορφή:

Προσθέστε βίντεο στο WordPress στον κλασικό επεξεργαστή

Όπως μπορείτε να δείτε, η διεύθυνση URL θα συμπληρώσει αυτόματα το βίντεο με βάση τον σύνδεσμο – σε αυτήν την περίπτωση, ένα βίντεο YouTube. Με τον κλασικό επεξεργαστή δεν υπάρχουν πραγματικά επιλογές για επεξεργασία του μεγέθους ή της ευθυγράμμισης του βίντεο – είναι αυτό που είναι.

Αυτό ήταν εύκολο, σωστά; Δεν κάνατε ούτε ιδρώτα.

2. Προσθέστε βίντεο στο WordPress χρησιμοποιώντας ένα μπλοκ Gutenberg

Η προσθήκη βίντεο χρησιμοποιώντας ένα μπλοκ Gutenberg είναι επίσης εύκολη. Με το αντιγραμμένο URL του YouTube στο χέρι, τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο που θέλετε να τοποθετήσετε το βίντεό σας και κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+) όπως φαίνεται παρακάτω.

προσθέστε βίντεο στο wordpress μέσω του μπλοκ gutenberg

Στον πίνακα που ανοίγει, μεταβείτε στο Κοινά μπλοκ και κάντε κλικ στο βίντεο μπλοκ όπως επισημαίνουμε παρακάτω.

μπλοκ βίντεο στο πρόγραμμα επεξεργασίας gutenberg

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εισαγωγή από διεύθυνση URL κουμπί όπως περιγράφουμε λεπτομερώς στο screengrab παρακάτω.

προσθέστε βίντεο στο wordpress με εισαγωγή από την επιλογή url

Στη συνέχεια, επικολλήστε τη διεύθυνση URL του βίντεο YouTube και πατήστε το Ισχύουν για να προσθέσετε το βίντεο στον ιστότοπό σας στο WordPress. Δείτε την παρακάτω εικόνα.

προσθήκη βίντεο στον ιστότοπο wordpress με εισαγωγή μέσω url

Και εδώ είναι αυτό που παίρνετε.

προσθέστε βίντεο στον ιστότοπο wordpress μέσω του μπλοκ βίντεο gutenberg

Παρατηρείτε οτιδήποτε άλλο; Μπορείτε να εντοπίσετε το Τολμηρός, Τυπώνω με κυρτά γράμματα και Σύνδεσμος κουμπιά στο κάτω μέρος της προεπισκόπησης βίντεο; Τι νομίζετε ότι κάνουν αυτά τα κουμπιά?

Δημιουργήστε το υπόλοιπο της σελίδας σας και πατήστε το Δημοσιεύω κουμπί για να δημοσιεύσετε τη σελίδα / ανάρτηση στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Το σημείο είναι ότι η προσθήκη βίντεο στον ιστότοπό σας στο WordPress είναι εύκολη υπόθεση. Οι παραπάνω μέθοδοι υποστηρίζουν έναν μεγάλο αριθμό ιστότοπων ροής βίντεο, που σημαίνει ότι έχετε επαρκείς επιλογές για να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας.

Εδώ είναι μερικοί από τους υποστηριζόμενους ιστότοπους βίντεο:

 • YouTube
 • Vimeo
 • Facebook
 • Flickr
 • Χούλου
 • Ίνσταγκραμ
 • Animoto
 • DailyMotion
 • Εκπαίδευση
 • SproutVideo
 • Το Αρχείο Διαδικτύου
 • Συνομιλίες TED
 • Twitch.tv
 • Ustream.tv
 • Βίντλερ
 • Αμπελος
 • Γουίστια
 • Και πολλά άλλα!

Είστε ακόμα περίεργοι; Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους υποστηριζόμενους ιστότοπους βίντεο και τον τρόπο προσθήκης βίντεο από αυτούς τους ιστότοπους στο WordPress Codex.

3. Πώς να προσθέσετε βίντεο σε ένα WordPress Widget

Θέλετε το βίντεό σας σε πλευρική γραμμή ή υποσέλιδο αντί για το περιεχόμενο της κύριας σελίδας; Λοιπόν, αυτό είναι επίσης εύκολο. Απλώς πλοηγηθείτε στο Εμφάνιση> Widgets όπως επισημαίνουμε παρακάτω.

πώς να προσθέσετε βίντεο σε widget wordpress

Στη συνέχεια, επιλέξτε το Κείμενο widget και επιλέξτε την περιοχή widget όπου θέλετε να τοποθετήσετε το βίντεό σας. Για λόγους απεικόνισης, πήγα με Πλευρική γραμμή ιστολογίου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη Widget κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω.

προσθήκη βίντεο μέσω γραφικού στοιχείου κειμένου

Σημείωση, ανάλογα με το θέμα που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να έχετε περισσότερες ή διαφορετικές περιοχές widget.

Εκτός αυτού, δώστε στον widget σας έναν τίτλο (1), επικολλήστε τη διεύθυνση URL βίντεο YouTube (2) και, τέλος, πατήστε το Σώσει κουμπί (3) όπως φαίνεται παρακάτω.

προσθέστε βίντεο στο wordpress μέσω widget

Τώρα, ας δούμε πώς φαίνονται τα βίντεό μας στον δοκιμαστικό ιστότοπο WordPress που χρησιμοποιεί το θέμα Twenty Sixteen.

πώς να προσθέσετε βίντεο στον ιστότοπο wordpress

Καθόλου κακό. Ο ιστότοπός μας είναι πλήρης με το βίντεο της πλευρικής γραμμής!

Μια σημείωση για την προσθήκη βίντεο στο WordPress

Η προσθήκη βίντεο στον ιστότοπό σας στο WordPress είναι η τέταρτη τάξη. Είναι τόσο εύκολο που δεν απαιτείται προηγούμενη κωδικοποίηση ή τεχνική γνώση.

Αλλά αν έχετε παρατηρήσει – ο οδηγός μας συνιστά τη χρήση υπηρεσίας τρίτου μέρους για τη φιλοξενία των βίντεό σας. Συνιστούμε γενικά να μην ανεβάζετε αρχεία βίντεο απευθείας στον ιστότοπό σας στο WordPress (εκτός εάν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, όπως premium βίντεο ή μαθήματα για συνδρομές). Γιατί; Μερικοί λόγοι:

 • Αν μόλις ξεκινήσετε, πιθανότατα χρησιμοποιείτε κοινόχρηστη φιλοξενία ιστού, η οποία συνοδεύεται από εύρος ζώνης και περιορισμούς αποθήκευσης παρά τον ισχυρισμό «απεριόριστων πάντων» που ισχυρίζονται οι περισσότεροι οικοδεσπότες. Η αποθήκευση μεγάλων αρχείων σε κοινόχρηστα περιβάλλοντα φιλοξενίας μπορεί να καταστρέψει τον ιστότοπό σας εάν το βίντεό σας έχει πολλή κίνηση.
 • Αν ανεβάζετε βίντεο απευθείας στον ιστότοπό σας στο WordPress σημαίνει ότι χάνετε όλη την επισκεψιμότητα που μπορείτε να λάβετε από ιστότοπους ροής βίντεο, π.χ. YouTube, Vimeo κ.λπ. και ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Εκτός αυτού, οι σύνδεσμοι από αυτούς τους ιστότοπους μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις κατατάξεις αναζήτησης, γεγονός που μεταφράζεται σε περισσότερη επισκεψιμότητα.
 • Το κάνετε πιο δύσκολο για τους χρήστες να ανακαλύψουν και να μοιραστούν τα βίντεό σας, γεγονός που περιορίζει το βαθμό στον οποίο μπορείτε να διαδώσετε το περιεχόμενο του βίντεό σας. Όταν φιλοξενείτε βίντεο στο YouTube, για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν στο κανάλι σας, όπως βίντεο και να μοιράζονται το περιεχόμενό σας χωρίς επιπλέον εργασία από εσάς. Επίσης, δεν χρειάζεται απαραίτητα να επισκεφτούν τον ιστότοπό σας για να μοιραστούν περιεχόμενο βίντεο με φίλους, κάτι που σας βοηθά να προβάλλετε τα βίντεό σας μπροστά σε περισσότερα μάτια.
 • Ω, περιμένετε, μπορείτε επίσης να κερδίσετε έσοδα από διαφημίσεις από τα βίντεό σας στο YouTube, έτσι κυριολεκτικά πληρώνει για να δημιουργήσετε βίντεο που έχουν την τάση να γίνουν ιογενή. Κοίτα αυτό, μόλις ανακαλύψαμε μια άλλη ροή εσόδων για εσάς ��

Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η γνώμη μας. Φυσικά, μπορείτε να ανεβάσετε ένα βίντεο στη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας για χρήση στον ιστότοπό σας, εάν το θέλετε πραγματικά. Ωστόσο, σας συνιστούμε να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε πρώτα τους πόρους του διακομιστή για βίντεο.


Η προσθήκη βίντεο στον ιστότοπό σας WordPress είναι τόσο απλή όσο τα A, B, C. Δεν χρειάζεται καν να εγκαταστήσετε προσθήκες για να λειτουργούν τα βίντεο για εσάς! Απλώς επιλέξτε έναν ιστότοπο τρίτου μέρους (μας αρέσει το YouTube ή το Vimeo) και όταν αρχίσετε να δημιουργείτε βίντεο, δημιουργήστε βίντεο υψηλής ποιότητας που μπορούν να γίνουν ιογενή.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την προσθήκη βίντεο στον ιστότοπό σας στο WordPress; Έχετε κάποια ερώτηση ή ανησυχία σχετικά με τις μεθόδους μας; Μήπως μια πρόταση; Μήπως αφήσαμε κάτι; Παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια. Στην υγειά σας!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me