Πώς να ρυθμίσετε μια στρατηγική μάρκετινγκ χρησιμοποιώντας το WordPress

Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να εγκαταστήσουν τον ιστότοπό τους στο WordPress και να φύγουν. Ωστόσο, όπως ίσως μαντέψατε, αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, πρέπει να συνδυάσετε μια στρατηγική μάρκετινγκ και να τηρήσετε εάν θέλετε να δείτε τον ιστότοπό σας WordPress να επιτυγχάνει μακροπρόθεσμα.


Με αυτά τα λόγια, ακολουθούν έξι βήματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε μια στρατηγική μάρκετινγκ για τον ιστότοπό σας από την αρχή.

Βήμα 1: Εξετάστε (και δοκιμάστε) το σχέδιό σας

Η δημιουργία ενός ιστότοπου που σας αρέσει να κοιτάτε είναι ένα πραγματικό επίτευγμα. Όπως θα σας πει οποιοσδήποτε σχεδιαστής ή προγραμματιστής, είναι μια σπάνια μέρα που δεν αρρωσταίνετε απόλυτα να κοιτάξετε έναν ιστότοπο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού. Έτσι, όταν συναντάτε αυτό που σας αρέσει μέρα με τη μέρα, πιθανότατα νιώθετε σαν να έχετε χτυπήσει πραγματικά το σημάδι. Δυστυχώς, το να σου αρέσει η εμφάνιση ενός ιστότοπου δεν είναι δείκτης επιτυχίας.

Ο μόνος τρόπος για να μάθετε πραγματικά εάν ο ιστότοπός σας είναι επιτυχής είναι να τον δοκιμάσετε. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία που σας επιτρέπουν να το κάνετε με σχετική ευκολία. Πολλοί μπορούν να ενσωματωθούν απευθείας στο ταμπλό του WordPress, το οποίο είναι ένα επίπεδο άνεσης που σίγουρα μπορώ να ενταχθώ. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε μια πτυχή του σχεδιασμού του ιστότοπού σας που θέλετε να δοκιμάσετε. Στη συνέχεια, δημιουργήστε εναλλακτικές εκδόσεις αυτού του στοιχείου σχεδίασης. Από εκεί, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή A / B ή πολλαπλών παραλλαγών χρησιμοποιώντας Πειράματα Google Analytics.

Πειράματα περιεχομένου Google

Υπάρχει μια προσθήκη WordPress (Πειράματα περιεχομένου Google Δωρεάν προσθήκη WordPress) που καθιστά πολύ απλή τη διεξαγωγή αυτών των πειραμάτων στον ιστότοπό σας WordPress που αξίζει να ελέγξετε αν είστε σοβαροί για να κάνετε τον ιστότοπό σας όσο το δυνατόν πιο εμπορεύσιμο.

Ίσως θελήσετε επίσης να αξιοποιήσετε τη δυνατότητα προσαρμοσμένων τύπων δημοσιεύσεων για να δημιουργήσετε πρότυπα δημοσιεύσεων που μπορούν να εκτελεστούν αμέσως. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα σελίδα προορισμού ή παρότρυνση για δράση χωρίς να χρειάζεται να ερευνήσετε τον κώδικα κάθε φορά. Αυτό διασφαλίζει επίσης τη συνοχή του σχεδιασμού σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Βήμα 2: SEO είναι Εμπορία

Όχι όπως θα μπορούσατε να το έχετε ξεχάσει πραγματικά, αλλά η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι σίγουρα σημαντικό μέρος των προσπαθειών μάρκετινγκ. Τουλάχιστον, πρέπει να είναι. Και παρόλο που η δομή των περισσότερων ιστότοπων WordPress συμβάλλει στη γρήγορη κατάταξη ιστοτόπων, δεν είναι ακριβώς βελτιστοποιημένες απευθείας. Για αυτό, πρέπει να κάνετε λίγο συντονισμό.

Για αρχάριους, αυτό σημαίνει ότι αποεπιλέξτε αυτό το ενοχλητικό μικρό κουτί στις Ρυθμίσεις για να “Αποθαρρύνετε τις μηχανές αναζήτησης από την ευρετηρίαση αυτού του ιστότοπου”.

Από εκεί, θα πρέπει να σκεφτείτε πράγματα όπως μόνιμους συνδέσμους και 301 ανακατευθύνσεις και… καλά, μπορεί να γίνει λίγο συντριπτικό. Γι ‘αυτό είμαι μεγάλος υποστηρικτής της χρήσης μιας προσθήκης SEO. Φυσικά, επιλέγοντας το σωστά είναι επιτακτική ανάγκη. Ένα κακό θα μπορούσε να καταστρέψει τον ιστότοπό σας και ακόμη και να σας προκαλέσει κυρώσεις από την Google. ΟΧΙ καλα! Αν και υπάρχουν μερικοί εκεί έξω που χαρακτηρίζονται ως «καλοί», το αγαπημένο μου είναι WordPress SEO από Yoast.

WordPress SEO από Yoast

Με αυτήν την προσθήκη, μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε τους μετα-τίτλους, τις μετα-περιγραφές, τους μόνιμους συνδέσμους, τις ρυθμίσεις RSS και να δημιουργήσετε έναν χάρτη ιστότοπου XML με λίγα μόνο κλικ. Είναι μια σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και κάτι που πρέπει να χρησιμοποιεί ο καθένας που ανησυχεί για την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης.

Βήμα 3: Σκεφτείτε να γίνετε συνεργάτης

Ένας τρόπος για να επεκτείνετε την εμβέλεια του ιστότοπού σας στο WordPress είναι να εξετάσετε το μάρκετινγκ συνεργατών. Έχουν πολλές διαφορετικές μορφές, μερικές από τις οποίες περιλαμβάνουν την εμφάνιση των διαφημίσεων της θυγατρικής στην πλευρική γραμμή του ιστότοπού σας. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε πληροφορίες συνεργατών στις αναρτήσεις σας για να τους δώσετε μεγαλύτερη προσέγγιση.

Το εισόδημα συνεργατών μπορεί να είναι επικερδές, αλλά πρέπει να είστε έξυπνοι για αυτό. Εάν προσφέρετε πολύ φρέσκο ​​περιεχόμενο στους επισκέπτες σας σε τακτική βάση, τίποτα δεν θα τους απενεργοποιήσει γρηγορότερα από μια ξαφνική μετατόπιση στο γεράκι των προϊόντων ενός άλλου ατόμου. Γι ‘αυτό, να είστε ξεκάθαροι στην αποποίηση ευθυνών από τον ιστότοπό σας ότι διαθέτετε προϊόντα συνεργατών στον ιστότοπό σας, αλλά να είστε διακριτικοί στον τρόπο εμφάνισής τους.

Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε τη διαφήμιση προς όφελός σας

Μόλις αρχίσετε να λαμβάνετε τακτική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, μπορείτε να σκεφτείτε να προσφέρετε διαφημίσεις κάποιου είδους. Ξεκινώντας με κατ ‘αποκοπή διαφημίσεις μπορεί να είναι ο τρόπος να ξεκινήσετε, καθώς σας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα νερά όσον αφορά το ενδιαφέρον των διαφημιζόμενων και να δείτε τι είδους απάντηση λαμβάνουν οι αρχικές διαφημίσεις.

Ωστόσο, καθώς ο ιστότοπός σας κερδίζει δημοτικότητα, ίσως θέλετε να μεταβείτε σε μοντέλο κόστους ανά κλικ ή κόστους ανά εμφάνιση. Αυτό εξαρτάται από το εάν συμμετέχετε σε ένα δίκτυο διαφημίσεων (και σε ποιο εάν το κάνετε) και τι κάνουν συνήθως άλλοι άνθρωποι στον κλάδο σας. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε δοκιμές A / B στις διαφημίσεις που προβάλλετε, επίσης, για να δείτε ποιο μοντέλο και ποιο τύπο λειτουργεί καλύτερα.

Βήμα 5: Δημιουργήστε μια στρατηγική περιεχομένου

Είναι αδύνατο να διαθέσετε στην αγορά τον ιστότοπό σας χωρίς περιεχόμενο. Στην πραγματικότητα, είναι το βασικό μάρκετινγκ στο διαδίκτυο. Επομένως, πρέπει να έχετε μια στρατηγική για το περιεχόμενό σας που να είναι συνεπής με τις άλλες προσπάθειες μάρκετινγκ και που φέρνει τον ιστότοπό σας μπροστά σε όσο το δυνατόν περισσότερα μάτια.

Μια καλή στρατηγική περιεχομένου θα επιλέξει συνήθως μερικά βασικά πλαίσια. Για αρχάριους, θα είναι γεμάτο ενημερωτικό και διασκεδαστικό γράψιμο που προσελκύει τους αναγνώστες. Θα εκπαιδεύσει ή θα ευχαριστήσει. Και το καλύτερο περιεχόμενο και τα δυο. Είστε τυχεροί γιατί αυτό είναι το είδος για το οποίο δημιουργήθηκε το WordPress. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε νέες σελίδες και νέες αναρτήσεις.

Πρόσθετο ημερολογίου σύνταξης

Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να παρακολουθείτε καλύτερα το πρόγραμμα σύνταξής σας εάν θέλετε πραγματικά να το κάνετε αυτό. Πρόσθετα όπως Ημερολόγιο σύνταξης και Πρόγραμμα είναι εύχρηστα και διευκολύνουν τη διαχείριση νέων ιδεών για αναρτήσεις ιστολογίου και πότε να δημοσιεύονται.

Βήμα 6: Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Εάν δείτε αύξηση των επισκέψεων στον ιστότοπο ή αύξηση των μετατροπών, μπορεί να πιστεύετε αυτόματα ότι η πιο πρόσφατη στρατηγική μάρκετινγκ λειτουργεί, αλλά δεν είναι ασφαλές να κάνετε τέτοιου είδους υποθέσεις. Βλέπετε ότι αυτά τα θετικά σημάδια μπορεί να ήταν απλώς ένα ατύχημα ή το αποτέλεσμα ενός μόνο συγκεκριμένου στοιχείου της στρατηγικής μάρκετινγκ. Και αν δεν παρακολουθείτε τα αποτελέσματά σας, δεν θα γνωρίζετε τι είναι αυτό το στοιχείο.

Για να το θέσουμε με απλούστερους όρους, μόλις το 15% της στρατηγικής σας θα μπορούσε να λειτουργήσει, αλλά συνδέετε κάθε μήνα και σπαταλάτε το χρόνο σας στο άλλο 85%. Μόνο, δεν θα το γνωρίζατε αν δεν το παρακολουθήσατε.

Ο πόρος μου για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων είναι Google Analytics. Σας επιτρέπει να ορίσετε στόχους για παρακολούθηση και μπορείτε να εισαγάγετε συνδέσμους UTM για να παρακολουθείτε την πηγή των μετατροπών σας. Επιπλέον, μπορείτε να συντάξετε προσαρμοσμένες αναφορές που εμφανίζουν το συγκεκριμένο είδος πληροφοριών που θέλετε να δείτε. Και φυσικά, υπάρχει Πρόσθετο WordPress για εύκολη ενσωμάτωση στον Πίνακα ελέγχου.


Το WordPress κάνει απλή και απλή τη δημιουργία και την εφαρμογή μιας στρατηγικής μάρκετινγκ για τον ιστότοπό σας. Από το ίδιο το CMS έως μια ποικιλία προσθηκών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, προσφέρει το τέλειο σύστημα για την κατασκευή επισκεψιμότητας ιστότοπων και την αύξηση των μετατροπών. Αν θέλετε να συνεχίσετε να διαβάζετε το θέμα, ανατρέξτε στον τελικό οδηγό του Freddy για την εμπορία του ιστότοπού σας στο WordPress.

Έχετε δημιουργήσει μια στρατηγική μάρκετινγκ για τον ιστότοπό σας στο WordPress; Υπήρχε κάτι για το CMS που το έκανε ιδιαίτερα σε αυτό το έργο; Σας κράτησε κάτι; Θα ήθελα πολύ να ακούσω για τις εμπειρίες σας στα σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me