Πώς να αυξήσετε το χρόνο που αφιερώνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας στο WordPress

Πώς να αυξήσετε το χρόνο που αφιερώνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας στο WordPress

Κανείς δεν θέλει να δημιουργήσει έναν ιστότοπο που απωθεί τους επισκέπτες μόλις φτάσουν. Εάν έχετε ξοδέψει πολύ χρόνο, προσπάθεια ή χρήματα στον ιστότοπό σας και θέλετε να μάθετε πώς να αυξήσετε το χρόνο που αφιερώνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας στο WordPress, καθώς και γιατί μπορεί να θέλετε να το κάνετε αυτό, έχετε έρθει στο το σωστό μέρος.


Αυτός ο οδηγός για την αύξηση του χρόνου στον ιστότοπο καλύπτει τα πλεονεκτήματα της διατήρησης των επισκεπτών σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, του τρόπου μέτρησης της τρέχουσας μέσης διάρκειας των επισκεπτών σας και τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε αυτές τις ώρες.

Οφέλη από την αύξηση του χρόνου που αφιερώνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας

Αν έχετε ακούσει ότι είναι σημαντικό να αυξήσετε το χρόνο που αφιερώνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας, αλλά δεν είστε σίγουροι γιατί ακριβώς εδώ είναι τα πιο σημαντικά οφέλη.

Αυξημένα ποσοστά μετατροπής στόχου

Αυξημένες μετατροπές στόχου

Το κύριο πλεονέκτημα της διατήρησης των επισκεπτών σας στον ιστότοπό σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι ότι μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και επίγνωσης της επωνυμίας σας, ενώ παράλληλα αυξάνει τα ποσοστά μετατροπών στόχων. Όποιος και αν είναι ο σκοπός του ιστότοπού σας, είναι βέβαιο ότι έχετε έναν στόχο. Είτε επισκέπτης αγοράζει ένα προϊόν, συμμετέχει στο ενημερωτικό δελτίο σας, δημιουργεί μια θετική εντύπωση για την επωνυμία σας ή αφήνει ένα σχόλιο, οι περισσότεροι ιστότοποι έχουν έναν στόχο.

Όσο περισσότερο μπορείτε να διατηρήσετε έναν επισκέπτη δεσμευμένο στον ιστότοπό σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να συνδεθεί με το μήνυμά σας, να δείτε την αξία που παρέχετε και να αποφασίσετε να σας αναλάβει την προσφορά σας.

Μπορεί να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)

Σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης του ιστότοπού σας. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί SEO ισχυρίζονται ότι η μέτρηση του χρόνου στον ιστότοπο επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google αποφασίζουν να ταξινομήσουν το περιεχόμενό σας στα αποτελέσματά τους. Εάν η Google ειδοποιήσει τους επισκέπτες να επιστρέψουν στη σελίδα αποτελεσμάτων τους πολύ σύντομα αφού κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας, είναι λογικό ότι ο αλγόριθμος Google μπορεί να το ερμηνεύσει ως ένδειξη ότι ο ιστότοπός σας και το περιεχόμενό του δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των επισκεπτών.

Επομένως, η μετακίνηση του ιστότοπού σας στη σελίδα αποτελεσμάτων και η αντικατάστασή του με κάτι πιο σχετικό θα βοηθήσει την Google να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία στους χρήστες της. Καλό για τον επισκέπτη. κακό για σένα.

Καθώς η Google διατηρεί μυστικές τις λεπτομέρειες του αλγορίθμου κατάταξης μηχανών αναζήτησης, είναι αδύνατο να πούμε αν αυτό ισχύει. Ωστόσο, ο χρόνος παραμονής ή ο χρόνος στον ιστότοπο γίνεται όλο και πιο δημοφιλής όρος στην κοινότητα SEO, οπότε είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να σκεφτούμε.

Πώς να ελέγξετε πόσο καιρό ξοδεύουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας στο WordPress

Προτού φτάσουμε στον τρόπο αύξησης του χρόνου που αφιερώνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας στο WordPress, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε αυτήν τη μέτρηση. Σε τελική ανάλυση, εάν δεν μετράτε ήδη πόσο καιρό παραμένουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας, πώς θα ξέρετε εάν τον έχετε αυξήσει?

Εάν χρησιμοποιείτε το Google Analytics ή μια παρόμοια υπηρεσία για να αναλύσετε πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες σας με τον ιστότοπό σας και το περιεχόμενό του, μπορείτε να δείτε γρήγορα αυτήν τη μέτρηση. Για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε στο Google Analytics, αναζητήστε τη μέτρηση μέσης διάρκειας περιόδου σύνδεσης.

Πίνακας ελέγχου Google Analytics

Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε αυτά τα δεδομένα στον προεπιλεγμένο πίνακα ελέγχου. Χάρη στη δύναμη του Google Analytics, μπορείτε στη συνέχεια να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την απόδοση του ιστότοπού σας σε αυτήν την περιοχή. Ένα σύνολο δεδομένων που ίσως θέλετε να εξερευνήσετε είναι ο μέσος χρόνος στις πληροφορίες της σελίδας.

Χρόνος Google Analytics στη σελίδα

Κοιτάζοντας τις αναφορές συμπεριφοράς των χρηστών του εργαλείου ανάλυσης, μπορείτε να δείτε ποιες σελίδες στον ιστότοπό σας διατηρούν τους επισκέπτες σας πιο αφοσιωμένους για περισσότερο. Μπορείτε επίσης να δείτε ποιες σελίδες αποδίδουν κάτω από τον μέσο όρο σε ολόκληρο τον ιστότοπο και ίσως χρειαστεί κάποια προσοχή.

Πώς να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να παραμείνουν στον ιστότοπό σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Εντάξει, οπότε τώρα γνωρίζουμε γιατί πρέπει να προσπαθείτε να κρατήσετε τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ας μάθουμε πώς.

Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας είναι θέμα

Ταιριάζουν οι τίτλοι των σελίδων σας με το συνολικό περιεχόμενο των άρθρων σας; Εάν οι επισκέπτες φτάνουν σε μια σελίδα στον ιστότοπό σας, περιμένουν ένα πράγμα και παίρνουν κάτι άλλο, δεν πρόκειται να παραμείνουν για πολύ. Για να αποφύγετε να κάνετε τους επισκέπτες να αισθάνονται εξαπατημένοι ή δυσαρεστημένοι με το περιεχόμενό σας, βεβαιωθείτε ότι οι τίτλοι των άρθρων σας αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια αυτό που καλύπτεται. Μια λύση είναι να περιμένετε έως ότου γράψετε το άρθρο σας προτού δημιουργήσετε έναν κατάλληλο τίτλο και ετικέτα.

Το ίδιο ισχύει για τη σύνταξη μιας εισαγωγής για τα άρθρα σας. Μόλις γράψετε το άρθρο, μπορείτε στη συνέχεια να επιστρέψετε και να εξηγήσετε τι καλύπτεται στην εισαγωγή. Συχνά ξεκινάμε με μία ιδέα για ένα άρθρο και μετά μπαίνουμε σε ένα ελαφρώς διαφορετικό θέμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γραφής. Περιμένοντας έως ότου γραφτεί το κύριο άρθρο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο τίτλος, η μετα-περιγραφή, η ετικέτα και η εισαγωγή σας μεταφέρουν αποτελεσματικά στους επισκέπτες τι θα διαβάσουν..

Δημιουργήστε καλά παρουσιασμένο περιεχόμενο

Θα μπορούσατε να γράψετε το καλύτερο άρθρο στον κόσμο, αλλά αν δεν παρουσιάζεται καλά, θα είναι δύσκολο να ζητήσετε από κάποιον να το διαβάσει. Ορισμένα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη μορφοποίηση και την παρουσίαση του περιεχομένου σας, ειδικά όταν γράφετε για τον Ιστό, περιλαμβάνουν τη χρήση πολλών παραγράφων, κεφαλίδων και εικόνων για τη διάσπαση κομματιών κειμένου.

Η διατήρηση σύντομων προτάσεων μπορεί επίσης να βοηθήσει, όπως και η αποφυγή περίπλοκων λέξεων. Το να κάνετε τα άρθρα σας εύκολα να αναιρέσετε μπορεί να βοηθήσει τους αναγνώστες να προσδιορίσουν γρήγορα αν θέλουν να επενδύσουν τον πολύτιμο χρόνο τους στην ανάγνωση του περιεχομένου σας από την αρχή έως το τέλος. Ένας γρήγορος ιστότοπος WordPress φόρτωσης μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Για περισσότερες συμβουλές, αυτό το άρθρο περιέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία ευανάγνωστων αναρτήσεων ιστολογίου WordPress.

Επικεντρωθείτε στις περιοχές πλοήγησης του ιστότοπού σας στο WordPress

Εάν είναι δύσκολο για τους επισκέπτες να περιηγηθούν στον ιστότοπό σας, είναι πιθανό να πατήσουν το κουμπί πίσω πριν προσπαθήσουν να κατανοήσουν τη δομή και τα μενού του ιστότοπού σας. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να αφιερώσετε λίγο χρόνο σχεδιάζοντας τη δομή του ιστότοπού σας και των μενού του.

Τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν τους συνδέσμους που θα εμφανίζονται στο κύριο μενού σας, τον τρόπο οργάνωσης αυτών των συνδέσμων και ποια άλλα βοηθήματα πλοήγησης είναι κατάλληλα. Εκτός από τα κύρια μενού, η πλαϊνή μπάρα και οι περιοχές υποσέλιδων είναι ιδανικά μέρη για την εμφάνιση συνδέσμων στο καλύτερο περιεχόμενό σας. Αυτό το άρθρο έχει μερικές καλές συμβουλές για τη δημιουργία αποτελεσματικών μενού WordPress.

Συνδέστε το περιεχόμενό σας

Εσωτερικοί σύνδεσμοι WordPress

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε το χρόνο που αφιερώνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας στο WordPress είναι να συμπεριλάβετε συνδέσμους στα άρθρα σας που οδηγούν τους επισκέπτες σε άλλες σελίδες στον ιστότοπό σας. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το άρθρο περιέχει εσωτερικούς συνδέσμους με άλλα σχετικά άρθρα σε αυτόν τον ιστότοπο. Τα άρθρα αυτά παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σημεία που καλύπτονται. Ίσως να έχετε κάνει κλικ σε ένα από αυτά μόνοι σας.

Για να σας βοηθήσει να συνδέσετε το περιεχόμενό σας, το WordPress περιλαμβάνει τώρα μια χρήσιμη λειτουργία. Κατά την εισαγωγή ενός συνδέσμου στο περιεχόμενό σας, μπορείτε να αναζητήσετε γρήγορα τα υπάρχοντα άρθρα στον ιστότοπό σας, προτού επιλέξετε σε ποιον θα συνδεθείτε.

Εμφάνιση συνδέσμων προς σχετικό περιεχόμενο

Σύνδεσμοι σε Σχετικά Άρθρα

Μόλις ένας επισκέπτης ολοκληρώσει την ανάγνωση του άρθρου για το οποίο ήρθε, θέλετε να διευκολύνετε τον κλικ σε άλλο περιεχόμενο του ιστότοπού σας. Ενώ ένα καλό σύστημα πλοήγησης θα σας βοηθήσει, μια άλλη αποτελεσματική τακτική είναι να εμφανίσετε μια επιλογή άρθρων που σχετίζονται με αυτό που διαβάζεται.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές δωρεάν σχετικές προσθήκες για WordPress που θα εμφανίζουν αυτόματα παρόμοιο περιεχόμενο στο τέλος των άρθρων σας.

Τελικές σκέψεις

Τώρα γνωρίζετε τα οφέλη της αύξησης του χρόνου που αφιερώνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας, καθώς και ορισμένους πρακτικούς τρόπους για να παρατείνετε τη διαμονή τους. Είτε θέλετε να επιστρέψετε και να αναλύσετε το υπάρχον περιεχόμενό σας είτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μερικές από αυτές τις τακτικές στο μέλλον, μπορείτε να κάνετε πολλά για να αυξήσετε το χρόνο που αφιερώνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Τι σε κάνει να γοητεύεις σε έναν ιστότοπο και τι σε κάνει να κάνεις κλικ στο κουμπί πίσω; Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας παρακάτω.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me