Εύκολοι (και προσιτοί) τρόποι για να ξεχωρίσετε μια τοποθεσία WordPress

Ξεχωρίζει ο ιστότοπός σας στο WordPress; Οχι? Εάν είστε νέοι στο WordPress, είναι πολύ συνηθισμένο να αφήσετε το θέμα να κάνει το μεγαλύτερο μέρος, δημιουργώντας έναν ιστότοπο που δεν φαίνεται κακό, αλλά έναν ιστότοπο που συνδυάζεται αρκετά καλά με το πλήθος. Αλλά ένα εντυπωσιακό, επαγγελματικό σχέδιο είναι σημαντικό. Μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντικό από το πραγματικό περιεχόμενό σας.


Στον κόσμο του διαδικτυακού μάρκετινγκ, είναι από καιρό ένα καλά αποδεκτό «γεγονός» ότι «το περιεχόμενο είναι βασιλιάς» αλλά στην πραγματικότητα, καποια ερευνα φαίνεται να προτείνει διαφορετικά. Στην πραγματικότητα, το ΣΧΕΔΙΟ ενός ιστότοπου μπορεί να έχει τη μεγαλύτερη επίδραση σε μια πρώτη εντύπωση.

Τώρα δεν λέω ότι η ποιότητα του περιεχομένου σας δεν είναι σημαντική (αυτό θα εμπνεύσει τις επανειλημμένες επισκέψεις και φυσικά την κοινή χρήση), αλλά αν το σχέδιό σας είναι τόσο ήπιο που οι μισοί επισκέπτες σας δεν ενοχλούν ούτε καν να περιμένουν πολύ αρκετά για να το διαβάσετε, θα χάσετε πολλούς πιθανούς αναγνώστες / πελάτες. Γι ‘αυτό σε αυτήν την ανάρτηση θα σας δείξω μερικούς εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει.

Χρησιμοποιήστε προσαρμόσιμα θέματα / πλαίσια από το Get-go

wordpress-πλαίσια

Εάν δεν θέλετε να μάθετε πώς να κωδικοποιείτε για να έχετε κάποιο δημιουργικό έλεγχο στον ιστότοπό σας στο WordPress ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία προγραμματιστή, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα θέμα με επιλογές σχεδίασης. Όμως, όταν πρόκειται για την ελευθερία να προσαρμόσετε το θέμα σας – δεν απαιτείται κωδικοποίηση – να ξεχωρίζετε από όλους τους άλλους χρήστες του εν λόγω θέματος, δεν δημιουργούνται όλα τα θέματα ίσα. Υπάρχουν πολλά θέματα που επιτρέπουν σχεδόν 0 προσαρμογή εκτός των επιλογών προσαρμογής που είναι ενσωματωμένες στο WordPress (πράγμα που δεν είναι τόσο πολύ).

Μερικές ξεχωρίζουν εναλλακτικές είναι Total, Headway, Φτιαχνω, κανω και Pinboard (και τα δύο δωρεάν) για να αναφέρουμε μερικές από τις πολλές εξαιρετικές επιλογές εκεί έξω. Με το Total, για παράδειγμα, έχετε τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο του τρόπου εμφάνισης του ιστότοπού σας, χωρίς να χρειάζεται να γράψετε ούτε μία γραμμή κώδικα. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων μπορείτε να δημιουργήσετε οποιαδήποτε διάταξη και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε ακόμη περισσότερες επιλογές ενσωματωμένες σε κάθε λειτουργική μονάδα για να προσαρμόσετε τα στοιχεία σελίδας.

Ενώ θέματα όπως το Total είναι αρκετά απλό για χρήση για τους περισσότερους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το WordPress, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να το αποκτήσετε ως ένας αρχάριος. Εάν είστε εντελώς νέοι στο WordPress, ίσως θελήσετε να εξετάσετε ένα πιο βασικό θέμα με λιγότερες επιλογές προσαρμογής όπως ;;;; Σε αυτήν την περίπτωση, εξακολουθείτε να έχετε την επιλογή να αλλάξετε χρώματα, γραμματοσειρές, τα μεγέθη και τη γενική διάταξη των σελίδων, αλλά επιλέγετε κυρίως από προκαθορισμένες επιλογές αντί να βάζετε τα χέρια σας βρώμικα, σχεδιάζοντας τον ιστότοπο που θέλετε. Αν και ναι, αυτό σημαίνει ότι έχετε λιγότερο έλεγχο λεπτομερειών, ταυτόχρονα διευκολύνει να μην εμπλακείτε στις μικρές λεπτομέρειες και να εξατομικεύσετε αποτελεσματικά τον ιστότοπό σας με ευρείες πινελιές.

Τώρα, κανένα από τα θέματα δεν είναι εγγενώς ανώτερο από το άλλο, όλα εξαρτώνται από τον πελάτη. Αλλά αν είστε αρχάριος όσον αφορά το σχεδιασμό ιστοσελίδων, καθώς και το WordPress, η επιλογή ενός θέματος που σας δίνει κάποιο δημιουργικό έλεγχο στη σχεδίαση χωρίς να σας κατακλύζει με επιλογές μπορεί να είναι καλή ιδέα.

Εάν είστε ερωτευμένοι με το τρέχον θέμα σας και βασικά δεν προσφέρει επιλογές για προσαρμογή, μην ανησυχείτε, υπάρχουν ακόμα αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το ξεχωρίσετε, οπότε ας ανακαλύψουμε αυτά.

Χρησιμοποιήστε ένα λογότυπο

Ένας από τους πιο τυπικούς τρόπους διαφοροποίησης ενός ιστότοπου WordPress από άλλους που χρησιμοποιούν το ίδιο θέμα, για να φτιάξετε έναν ιστότοπο δικό σας, είναι να χρησιμοποιήσετε ένα λογότυπο αντί για το τυπικό κείμενο + γραμματοσειρά. Εάν διαθέτετε περιορισμένο προϋπολογισμό ή θέλετε να έχετε, για παράδειγμα, το δικό σας λογότυπο κειμένου. Που μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακό, αλλά επιλέγοντας προσεκτικά τις γραμματοσειρές και τα χρώματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα πολύ επαγγελματικό λογότυπο.

Για να μάθετε πώς να το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε να δείτε αυτό το λεπτομερές πώς να δημοσιεύσετε που σας δείχνει πώς να δημιουργήσετε ένα από την αρχή έως το τέλος. (Το ιστολόγιο είναι επίσης ένα παράδειγμα ενός πολύ δημοφιλούς ιστότοπου που χρησιμοποιεί ένα λογότυπο μόνο κειμένου, εάν αυτό σας ανησυχεί.)

Υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να αποκτήσετε ένα λογότυπο φθηνά, ένα δημοφιλές αλλά αμφιλεγόμενος Η εναλλακτική λύση bootstrap-budget είναι Fiverr. Όπου θεωρητικά μπορείτε να πάρετε ένα τελικό λογότυπο για 5 δολάρια. Το θέμα σχετικά με το fiverr είναι ότι δεν υποβάλετε απλώς ότι θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα και να βρείτε έναν σχεδιαστή που έχει ιστορικό σχεδιασμού λογότυπων που μοιάζουν ακριβώς με το είδος του πράγμα που ίσως θέλετε. Η αναμονή είναι επίσης αρκετά μεγάλη. (Επίσης, είναι 5 δολάρια, οπότε μην περιμένετε ένα μοναδικό σχέδιο, περιμένετε ένα κατάλληλο κλιπ μαζί με κείμενο σε μια δροσερή γραμματοσειρά.)

Ίσως η πιο δημοφιλής εναλλακτική λύση μεσαίας κατηγορίας, είναι 99 σχέδια, όπου δεν προσλαμβάνετε έναν σχεδιαστή μπροστά και μετά το σχεδιάζει, όχι. Στο 99designs, ξεκινάτε έναν διαγωνισμό σχεδίασης και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά σχέδια που πιστεύετε ότι ταιριάζει περισσότερο με εσάς και την επωνυμία σας. Είναι σαν να έχετε τις δεξιότητες ενός σχεδιαστή μόνοι σας, καθώς μέσω όλων των επιλογών, διατηρείτε πολύ δημιουργικό έλεγχο.

Χρησιμοποιήστε ένα πρόσθετο δημιουργίας σελίδων για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη αρχική σελίδα

οπτικός-συνθέτης

Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων, μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την πρώτη εντύπωση που παίρνει ένας επισκέπτης όταν επισκέπτεται τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να επιλέξετε από τις προσθήκες δημιουργίας σελίδων που έχουμε ήδη ελέγξει ή να λάβετε μία από τις επιλογές σας. Εάν έχετε επιλέξει να ακολουθήσετε ένα από τα θέματα που πρότεινα νωρίτερα, το θέμα σας ενδέχεται να έχει ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων, ήδη ενσωματωμένο.

Οι δημιουργοί σελίδων καθιστούν τη διαδικασία δημιουργίας ενός προσαρμοσμένου ιστότοπου διαχειρίσιμο για χρήστες WordPress που δεν είναι προγραμματιστές. Το Visual Composer είναι μακράν ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα WordPress που δημιουργούν σελίδες, και με καλό λόγο. Η εύχρηστη διεπαφή επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν σελίδες στο μπροστινό μέρος, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τη σελίδα σας στον ζωντανό ιστότοπό σας καθώς τη δημιουργείτε (αυτό περιλαμβάνει στην πραγματικότητα να βλέπετε επιλογές χρωμάτων, στήλες, αποσπάσματα, ρυθμιστικά και άλλα όλα ζωντανά ως τα τροποποιείτε).

Χρησιμοποιήστε τα Widgets / Sidebar σας

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να αλλάξετε την εμφάνιση και την αίσθηση του ιστότοπού σας είναι να τοποθετήσετε βασικά οπτικά στοιχεία στην πλευρική γραμμή. Αυτά μπορεί να είναι αυτοσχεδιασμένα μίνι πανό ή απλά όμορφα και χρήσιμα πρόσθετα widget που ταιριάζουν καλά με τον υπόλοιπο σχεδιασμό του ιστότοπού σας. Για παράδειγμα ένα πρόσθετο widget που εμφανίζει δημοφιλείς αναρτήσεις και εμφανίζει τις επιλεγμένες εικόνες τους. Ρίξτε μια ματιά στο αποθετήριο plugin WordPress.Org – έχουν πολλά υπέροχα δωρεάν προσθήκες widget που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας.

Αφαιρέστε το Sidebar / Go σε πλήρες πλάτος

ιστότοπος πλήρους πλάτους

Αυτές τις μέρες πολλά θέματα προσφέρουν αυτές τις επιλογές, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μας κάνετε από αυτές. Συχνά είναι τόσο εύκολο όσο το να επιλέξετε ένα πλαίσιο ή να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί. Εξαρτάται από το θέμα όπου μπορείτε να βρείτε επιλογές διάταξης. Όμως, για το Συνολικό θέμα μας, η επιλογή επιλογής διάταξης πλήρους πλάτους μπορεί να οριστεί παγκοσμίως από το θέμα Customizer ή ανά σελίδα χρησιμοποιώντας τις μεμονωμένες ρυθμίσεις σελίδας.

Εάν το θέμα σας το υποστηρίζει…

Σε αυτό το σημείο μετακομίζουμε σε μια περιοχή που δεν υποστηρίζονται πολλά θέματα και ότι δεν υπάρχουν πραγματικά πρόσθετα που να αντιμετωπίζουν αρκετά καλά που αξίζει να αντιμετωπιστεί. Εάν το θέμα σας δεν το υποστηρίζει.

Αλλαγή των γραμματοσειρών

Τώρα αυτό είναι κάτι που θα απαιτεί μερικές γραμμές κώδικα, εκτός αν έχετε επιλέξει ένα θέμα με τη δυνατότητα να το κάνετε. Αλλά εάν το θέμα σας το επιτρέπει και έχετε ήδη μια σειρά γραμματοσειρών για να διαλέξετε, σας συνιστούμε να διαβάσετε αυτό το άρθρο σχετικά με τη σύζευξη γραμματοσειρών πρώτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε γραμματοσειρές που συνεργάζονται για να δημιουργήσετε μια επαγγελματική ατμόσφαιρα, αντί να κάνετε τον ιστότοπο να φαίνεται ότι πάσχει από πολλαπλή διαταραχή προσωπικότητας.

Και αν το θέμα σας δεν συνοδεύεται από ενσωματωμένες επιλογές γραμματοσειράς, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη. ο WP Google Fonts δωρεάν προσθήκη WordPress είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να προσθέσετε υποστήριξη για πάνω από 670+ προσαρμοσμένες γραμματοσειρές Google στο θέμα σας.

Αλλαγή του συνδυασμού χρωμάτων

επιλογέας χρώματος

Αν και αυτός μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός, πιθανώς ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ξεχωρίζει, είναι επίσης επικίνδυνο μονοπάτι να μην είστε προετοιμασμένοι. Διάβασε αυτό άρθρο σχετικά με ορισμένες οδηγίες ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι δεν πηγαίνετε πολύ μακριά με το συνδυασμό χρωμάτων σας. Και αν το θέμα σας χρησιμοποιεί επίπεδη σχεδίαση, μπορείτε να “κλέψετε” μερικά έμπνευση για παλέτες χρωμάτων εδώ.

Μόλις είστε έτοιμοι να τροποποιήσετε τα χρώματα του ιστότοπού σας, αν και τα περισσότερα θέματα το διευκολύνουν. Πολλά θέματα (δωρεάν και premium) έρχονται με ενσωματωμένες χρωματικές επιδερμίδες, προσαρμοσμένες επιλογές χρωμάτων στο Theme Customizer ή με επιλογές για χρώματα ενσωματωμένα στο εργαλείο δημιουργίας σελίδων. Ή, όπως και με τις γραμματοσειρές, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια δωρεάν προσθήκη στο τροποποιήστε τα χρώματα των θεμάτων σας.

Αλλαγή διαστάσεων / άλλων πραγμάτων

Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να μειώσετε το ύψος της κεφαλίδας του ιστότοπού σας για να συγκεντρώσετε περισσότερο από το πραγματικό σας περιεχόμενο στην πρώτη εντύπωση ενός επισκέπτη. Ή μπορείτε να αυξήσετε / μειώσετε το πλάτος της πλευρικής γραμμής σας. Αυτό είναι συνήθως ευθεία προς τα εμπρός και μερικές φορές μόνο με τη δοκιμή και στην πραγματικότητα κοιτάζοντας τα αποτελέσματα θα μπορείτε να μάθετε αν υπάρχουν βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν.

Τα θέματα που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων θα σας επιτρέψουν να μετακινήσετε ελεύθερα στοιχεία, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο κενό χώρο όπου χρειάζεται ή να αναδιατάξετε εύκολα το στοιχείο σελίδας. Επιπλέον, άλλα θέματα όπως το Total προσθέτουν επίσης ενσωματωμένες επιλογές για σχεδόν κάθε στοιχείο θέματος (κεφαλίδες κεφαλίδας, πλάτος πλευρικής μπάρας, μεγέθη εικόνας, ρυθμίσεις απόκρισης και πολλά άλλα) εκτός από όλες τις δυνατότητες που προστέθηκαν από το πρόγραμμα δημιουργίας μεταφοράς & απόθεσης.

Ό, τι κι αν κάνετε, κρατήστε το καθαρό

Ένα από τα πράγματα που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν προσπαθούν να εξατομικεύσουν τον ιστότοπό τους, είναι ότι προσθέτουν πολλά περιττά στοιχεία, αντί να αλλάζουν μερικά από τα προϋπάρχοντα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού, για να ευθυγραμμιστούν καλύτερα με τη δική τους επωνυμία και όραμα.

Ο ιστότοπός σας δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκος για να φαίνεται καλός. Στην πραγματικότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ακριβώς το αντίθετο. Ακατάστατοι και πολύ περίπλοκοι ιστότοποι θεωρούνται άσχημοι από απλούς, εύκολους στην παρακολούθηση. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν έχετε την επιλογή να πάτε για 4 πλευρικές ράβδους ή να κολλήσετε το λογότυπό σας 8 θέσεις, ίσως απλά να κολλήσετε με αυτό.

Εάν έχετε σχέδια με τα οποία αντιμετωπίζετε, επιτυχίες για να αναδείξετε ή ερωτήσεις, μοιραστείτε. Ή αν έχετε συμβουλές ή προσθήκες που σας βοήθησαν να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας, θα θέλαμε να μάθουμε ποιοι ήταν. Αφήστε μας ένα σχόλιο παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map