Βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας WordPress για δημιουργία μολύβδου

Βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας WordPress για δημιουργία μολύβδου

Οι οδηγοί είναι μια από τις πιο ζωτικές πτυχές κάθε επιχείρησης. Χωρίς δυνητικούς πελάτες δεν πρόκειται να αποκτήσετε νέους πελάτες και χωρίς νέους πελάτες η επιχείρησή σας πιθανότατα δεν θα διαρκέσει πολύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιχειρήσεις δίνουν μεγάλη έμφαση όχι μόνο στη νέα παραγωγή μολύβδου, αλλά και στη μετατροπή τους σε πωλήσεις.


Για χρήστες WordPress, η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για δυνητικούς πελάτες είναι εύκολη. Υπάρχουν πολλά εργαλεία και πρόσθετα WordPress που μπορούν να σας βοηθήσουν στη δημιουργία δυνητικών πελατών, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Για το σκοπό αυτό, ακολουθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress για τη δημιουργία δυνητικών πελατών, μαζί με μερικά από τα καλύτερα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε.

1. Επιλέξτε ένα καθαρό θέμα

Επιλέξτε ένα καλό θέμα για τη δημιουργία μολύβδου

Προτείνουμε το ευέλικτο και προσαρμόσιμο θέμα Total Drag & Drop WordPress

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να έχετε είναι ένα υπέροχο θέμα WordPress. Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, αλλά δεν είναι όλες ίδιες. Μερικά είναι απλώς καλύτερης ποιότητας, ενώ μερικά θα ταιριάζουν καλύτερα στον ιστότοπό σας. Μην εγκαταστήσετε μόνο το πρώτο θέμα που συναντάτε, καθώς το θέμα σας παίζει μεγάλο ρόλο δυνητικοί πελάτες και μετατροπές.

Το σωστό θέμα σάς βοηθά με τη δημιουργία δυνητικών πελατών με δύο τρόπους. Πρώτον, εάν ο ιστότοπός σας είναι εύκολος στην προβολή και στη χρήση, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι έχετε περισσότερο χρόνο για να μετατρέψετε τους δυνητικούς πελάτες σας σε πώληση. Δεύτερον, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να μοιραστούν τον ιστότοπό σας με άλλους, αν τους άρεσε. Κανείς δεν θέλει να μοιραστεί έναν ιστότοπο που δυσκολεύτηκε να χρησιμοποιήσει, έτσι μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες αφιερώνοντας χρόνο για να επιλέξετε το σωστό θέμα.

2. Οργανώστε τα μενού

Οργανώστε τα μενού και τις πλευρικές γραμμές σας

Φυσικά, η επιλογή του σωστού θέματος δεν είναι αρκετή. Αφού εγκαταστήσετε ένα νέο θέμα WordPress, πρέπει να γίνουν ακόμη. Πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις πλευρικές γραμμές, να προσθέσετε το περιεχόμενό σας, να προσαρμόσετε τα χρώματα και πολλά άλλα. Για σκοπούς δημιουργίας δυνητικών πελατών, θα θέλατε να εστιάσετε στα μενού σας.

Το μενού είναι πώς οι άνθρωποι βρίσκουν τον δρόμο τους στον ιστότοπό σας. Εάν θέλουν να βρουν ένα συγκεκριμένο προϊόν ή μια πληροφορία, θα πρέπει να είναι εύκολο να καταλάβουν πού βρίσκεται μέσα από το μενού σας. Οι πιο σημαντικές κατηγορίες σας θα πρέπει να αναφέρονται στο επάνω μέρος του μενού, με πολλές υποκατηγορίες κάτω από. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να ξεκινήσετε, χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό σχετικά με τον τρόπο χρήσης των μενού του WordPress.

Μερικές φορές ξοδεύουμε πολλή προσπάθεια για να φέρουμε κάποιον στους ιστότοπούς μας. Μόλις φτάσουν εκεί, αποφασίζουν ότι ενδιαφέρονται για ένα διαφορετικό προϊόν από αυτό που τους έφερε. Εάν δεν θέλετε να χάσετε το προβάδισμά σας, πρέπει να διευκολύνετε την εύρεση αυτών των πληροφοριών. Ο πιο βασικός τρόπος είναι μέσω του μενού σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι καλά οργανωμένος και ότι τα μενού είναι εύχρηστα.

3. Προσθήκη σχετικών δημοσιεύσεων και προϊόντων

Προσθέστε σχετικές δημοσιεύσεις για να αυξήσετε τους δυνητικούς πελάτες

Εκτός από τα μενού σας, μπορείτε να βοηθήσετε τα άτομα να βρουν τις πληροφορίες που αναζητούν μέσω σχετικών δημοσιεύσεων και προϊόντων. Ας υποθέσουμε ότι διευθύνετε ένα δικηγορικό γραφείο. Κάποιος βρίσκει τον ιστότοπό σας αφού αναζητήσει απαντήσεις σχετικά με τη νομοθεσία περί μετανάστευσης. Αφού διαβάσουν την ανάρτησή σας, ανακαλύπτουν αυτό που τους ενδιαφέρει πραγματικά είναι το οικογενειακό δίκαιο. Εάν έχετε έναν σύνδεσμο προς μια άλλη ανάρτηση που έχετε γράψει σχετικά με το οικογενειακό δίκαιο, ένας σύνδεσμος προς αυτό θα βοηθούσε να διατηρηθεί αυτό το άτομο στον ιστότοπό σας.

Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα. Το Amazon είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Κάθε φορά που βλέπετε ένα προϊόν στο Amazon, υπάρχει μια λίστα με άλλα παρόμοια προϊόντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα στον ιστότοπό σας WordPress, είτε προσθέτοντας τους συνδέσμους με μη αυτόματο τρόπο είτε χρησιμοποιώντας μια προσθήκη για την προβολή σχετικών προϊόντων.

Μόλις προσελκύσετε κάποιον στον ιστότοπό σας, θέλετε να κάνετε ό, τι μπορείτε για να τον κρατήσετε εκεί και να τον μετατρέψετε σε πώληση. Η εμφάνιση σχετικών δημοσιεύσεων ή προϊόντων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό. Ακολουθούν μερικές σχετικές αναρτήσεις WordPress plugins που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αυτή τη διαδικασία απλή και να βελτιώσετε τη δημιουργία δυνητικών πελατών.

4. Επιταχύνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress

Επιταχύνετε το WordPress για παραγωγή μολύβδου

Ας υποθέσουμε ότι έχετε κάνει όλα τα παραπάνω μέχρι τώρα. Βρήκατε ένα εξαιρετικό θέμα WordPress, οργανώσατε το περιεχόμενο και τα μενού για να τα καταστήσετε εύκολα στη χρήση και προβάλλετε παρόμοιες αναρτήσεις και προϊόντα σε όλες τις σελίδες σας. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα – όταν ελέγχετε Insights PageSpeed ο ιστότοπός σας είναι πολύ αργός.

Όλοι είχαμε την εμπειρία ενός ιστότοπου που απαιτεί πολύ χρόνο για φόρτωση. Τις περισσότερες φορές, απλώς θα αφήσουμε τον ιστότοπο και θα δοκιμάσουμε έναν άλλο. Μελετά το παραπάνω, δείχνοντας ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να φύγουν εάν χρειάζονται περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα για να φορτώσουν. Επιπλέον, οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google είναι πιο πιθανό να τιμωρήσουν τον ιστότοπό σας και να τον πέσουν χαμηλότερα στην κατάταξη, εάν εκτελείται πολύ αργά.

Επομένως, εάν θέλετε να διατηρήσετε τους δυνητικούς πελάτες που έχετε δημιουργήσει, πρέπει να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, και πολλά πρόσθετα WordPress για βοήθεια. Μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος ή τον αριθμό των εικόνων σας, να μεταβείτε σε έναν ταχύτερο διακομιστή ή να χρησιμοποιήσετε κρυφές μνήμες. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό σχετικά με μεθόδους βελτίωσης της ταχύτητας του ιστότοπού σας στο WordPress.

5. Συμπεριλάβετε μια φόρμα συνδρομής μέσω email

Συμπεριλάβετε μια φόρμα συνδρομής μέσω email

Χρησιμοποιήστε ένα πρόσθετο όπως το Bloom ή το OptinMonster για να προσθέσετε μια φόρμα εγγραφής

Συχνά κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας χωρίς να έχει ξεκάθαρο στόχο. Ίσως βρήκαν μια ανάρτηση που γράψατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έπληξε το ενδιαφέρον τους, ή ίσως είχαν μια γρήγορη ερώτηση που πληκτρολόγησαν σε μια μηχανή αναζήτησης. Αυτό το άτομο δεν βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της αγοράς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει κάποια μέρα.

Συμπεριλαμβάνοντας ένα Φόρμα εγγραφής WordPress στον ιστότοπό σας, μπορείτε να μεταφέρετε τους τρέχοντες επισκέπτες και να τους μετατρέψετε αργότερα. Η συλλογή μιας λίστας email από άτομα που έχουν ακόμη και το παραμικρό ενδιαφέρον για το προϊόν ή τις υπηρεσίες σας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτά τα άτομα ξανά και ξανά, προωθώντας τα νέα προϊόντα ή εκπτώσεις σας, σε ένα μέρος που ελέγχουν τακτικά.

Το WordPress διευκολύνει την έναρξη συλλογής διευθύνσεων email από τους επισκέπτες σας. Υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία για να συμπεριλάβετε μια φόρμα στην πλευρική γραμμή ή μπορείτε ακόμη και να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο σε νέους επισκέπτες. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία μιας φόρμας λίστας email στον ιστότοπό σας στο WordPress, μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον οδηγό σχετικά με τα βασικά στοιχεία μάρκετινγκ email Μόλις τελειώσετε, θα έχετε ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη μετατροπή των απαλών δυνητικών πελατών σε δυνητικούς πελάτες υψηλής ποιότητας.

6. Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας WordPress για μηχανές αναζήτησης

Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας στο WordPress για μηχανές αναζήτησης και δημιουργία δυνητικών πελατών

Ένας από τους καλύτερους τρόπους συγκέντρωσης δυνητικών πελατών είναι μέσω μηχανών αναζήτησης. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης αυτές τις μέρες όταν θέλουν να βρουν κάτι – είτε είναι πώς να διορθώσουν μια διαρροή νεροχύτη ή πού μπορούν να πάρουν cupcakes στην πατρίδα τους. Ανεξάρτητα από το είδος του ιστότοπου που χρησιμοποιείτε, πιθανότατα θέλετε να είστε η απάντηση στην ερώτηση κάποιου.

Για να προσελκύσετε δυνητικούς πελάτες, πρέπει να είστε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης για λέξεις-κλειδιά και φράσεις που σχετίζονται με τον ιστότοπό σας. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι ο τρόπος για να γίνει αυτό και το WordPress το καθιστά εύκολο. Για να ξεκινήσετε, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Yoast SEO plugin για WordPress. Μπορείς μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ και πώς να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά.

7. Προσθέστε κουμπιά κοινής χρήσης

Προσθέστε Κοινή χρήση κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσετε νέους πελάτες

Τέλος, θέλετε να διευκολύνετε τους χρήστες να μοιράζονται τον ιστότοπό σας – είτε πρόκειται για τα προϊόντα σας είτε για εσάς δημοσιεύσεις ιστολογίου. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να προσθέσετε κουμπιά κοινής χρήσης σε κάθε σελίδα σας.

Τα κουμπιά κοινής χρήσης επιτρέπουν στους επισκέπτες να μοιράζονται τη σελίδα με τους οπαδούς τους στα κοινωνικά μέσα με το πάτημα ενός κουμπιού. Για τους χρήστες του WordPress, είναι απίστευτα εύκολο να προστεθούν – εδώ είναι μερικά υπέροχα πρόσθετα κοινωνικής κοινοποίησης για το WordPress για να ξεκινήσετε.

Με αυτά τα κουμπιά, μπορείτε εύκολα να προσελκύσετε νέους δυνητικούς πελάτες. Το υπέροχο περιεχόμενο και τα προϊόντα σας θα κυκλοφορήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσεγγίζοντας άτομα που δεν σας έχουν ξαναδεί. Όσο περισσότερα άτομα μπορείτε να προσεγγίσετε, τόσο περισσότεροι δυνητικοί πελάτες μπορείτε να δημιουργήσετε.

8. Αποτρέψτε την απώλεια μολύβδου και σώστε τους πελάτες σας

Η δημιουργία δυνητικών πελατών υψηλής ποιότητας μπορεί να είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία, ενώ η απώλεια δυνητικών πελατών δεν είναι καθόλου δύσκολη. Και όταν ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο και προσπάθειες για την απόκτηση δυνητικών πελατών, δεν θέλετε να τους χάσετε σε καμία τιμή.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετατρέψετε τους επισκέπτες σας σε πελάτες. Αλλά μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να διατηρήσετε τις προοπτικές σας είναι η χρήση αναδυόμενων παραθύρων εξόδου. Τα καλά σχεδιασμένα και προσεκτικά υλοποιημένα αναδυόμενα παράθυρα δεν θα ενοχλήσουν τις προοπτικές σας. Επιπλέον, θα βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών σας, θα δημιουργήσουν περισσότερες εγγραφές στον ιστότοπό σας, θα αναπτύξουν τη λίστα email σας και, τελικά, θα αποτρέψουν την απώλεια δυνητικών πελατών στον ιστότοπό σας.

Συχνά συμβαίνει ότι οι πελάτες καταργούν την εγγραφή ή ακυρώνουν υπηρεσίες και προϊόντα. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η απώλεια πελατών είναι αναπόφευκτη, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την ανατροπή. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους μείωσης της ανατροπής, εξοικονόμησης πελατών και διατήρησης της βάσης πελατών σας είναι η χρήση χρήσιμων εργαλείων όπως Λιγότερα που βοηθούν στον εντοπισμό των αναγκών των πελατών και τους ενθαρρύνουν να παραμείνουν, προσφέροντάς τους μια ποικιλία επιλογών για να διαλέξετε εκτός από την παραίτηση.

Λιγότερα

Το κλειδί για να σώσετε τους πελάτες σας είναι να κατανοήσετε σε βάθος τι θέλουν, τι τους λείπουν και πώς να τους δώσουν.

Αξιοποιήστε στο έπακρο την παραγωγή μολύβδου με τον ιστότοπό σας στο WordPress

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το WordPress είναι ότι είναι εύκολο να κάνετε γρήγορες αλλαγές. Για να κάνετε μερικά από τα παραπάνω στοιχεία μέσω της κανονικής κατασκευής ιστότοπων, θα πρέπει να ανοίξετε τα αρχεία HTML, PHP ή Javascript και να ξεκινήσετε τον σκληρό κώδικα στις αλλαγές. Με το WordPress μπορείτε απλά να πατήσετε μερικά κουμπιά ή να εγκαταστήσετε μερικά από τα καλύτερα πρόσθετα για το WordPress και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Επωφεληθείτε λοιπόν από τον ιστότοπό σας στο WordPress, βελτιστοποιώντας τον για παραγωγή δυνητικών πελατών Στο τέλος θα έχετε έναν ιστότοπο που φαίνεται υπέροχος, έχει καλή απόδοση, προσελκύει περισσότερους ανθρώπους και μετατρέπει περισσότερα από αυτά σε πωλήσεις, όλα για σχετικά μικρό χρόνο και προσπάθεια. Δεν μπορείτε να ζητήσετε πολύ περισσότερα από αυτό.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me