Πώς να ξεκινήσετε με την ανάπτυξη WordPress

Υπάρχουν δύο τύποι ατόμων που αποφασίζουν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη του WordPress.


Ο πρώτος τύπος ατόμων είναι αυτοί που είναι ήδη προγραμματιστές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και κάνουν την επιλογή να μάθουν περισσότερα για το WordPress. Ο δεύτερος τύπος ανθρώπων είναι εκείνοι που δεν έχουν πραγματική εμπειρία κωδικοποίησης, αλλά πρέπει να παίζουν με τον τρέχοντα ιστότοπό τους στο WordPress για να αλλάξουν κάτι που δεν τους αρέσει.

Το WordPress είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να μάθετε περισσότερα για την ανάπτυξη και γι ‘αυτό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για όσους μαθαίνουν πράγματα όπως χρειάζονται. Λειτουργεί ιδιαίτερα καλά ως εργαλείο εκμάθησης για νέους προγραμματιστές για διάφορους λόγους.

Τα δομικά στοιχεία του WordPress

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές γλώσσες κωδικοποίησης που πρέπει να μάθουν για να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ανάπτυξη του WordPress. Στον πυρήνα του, το WordPress βασίζεται σε μία από τις πιο κοινές γλώσσες προγραμματισμού στον Ιστό, PHP. Χρησιμοποιεί επίσης τεράστια ποσότητα HTML, CSS και λίγο Javascript για διάφορες πτυχές.

Υπάρχουν άλλες γλώσσες και πρότυπα κωδικοποίησης που εμπλέκονται (δηλαδή XML και MySQL), αλλά δεν χρειάζεται να μάθετε πάρα πολλά για αυτές στην αρχή του αναπτυξιακού σας ταξιδιού.

Οι τρεις βασικές γλώσσες που πρέπει να μάθετε για να γίνετε προγραμματιστής WordPress (με φθίνουσα σειρά δυσκολίας και αναγκαιότητας) είναι PHP, CSS και HTML.

Η PHP ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά όλα τα μέσα στο WordPress και πώς συνδέεται με τη βάση δεδομένων MySQL. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μερικές εκπληκτικές λειτουργίες και είναι η βασική γλώσσα για να μάθετε για κάθε πτυχή του WordPress.

Η επόμενη πιο σημαντική πτυχή που πρέπει να μάθετε είναι το CSS. Έτσι διαμορφώνετε τον ιστότοπό σας. Είναι πώς διαφοροποιείτε τον ιστότοπό σας από όλους τους άλλους εκεί έξω στον Ιστό. Μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να κυριαρχήσετε και θα χρειαστεί πολλές μελέτες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Η HTML είναι η δομή στην οποία βασίζονται οι λειτουργίες που δημιουργούνται στο PHP και το στυλ που ορίζεται από το CSS. Είναι η πιο εύκολη στη γλώσσα εκμάθηση, αλλά εξαιρετικά σημαντική στη δημιουργία ενός καλά κατασκευασμένου ιστότοπου.

Το Javascript είναι η τέταρτη γλώσσα που μπορείτε να μάθετε να χρησιμοποιείτε με το WordPress. Δεν είναι κάποιος που θα πρέπει να ανησυχείτε στην αρχή του ταξιδιού σας στην ανάπτυξη WordPress, αλλά αξίζει να διερευνήσετε μόλις είστε άνετοι με τους άλλους τρεις.

Διαδρομές ανάπτυξης για εξερεύνηση

Υπάρχουν τρεις βασικοί δρόμοι που πρέπει να ακολουθήσετε εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε για την ανάπτυξη του WordPress.

Ανάπτυξη θεμάτων

Η ανάπτυξη θεμάτων είναι η πιο κοινή είσοδος στην ανάπτυξη WordPress. Οι περισσότεροι προγραμματιστές WordPress ξεκινούν τη μαθησιακή τους διαδικασία με θέματα. Είτε έχετε ένα θέμα που πρέπει να προσαρμοστεί για έναν ή τον άλλο λόγο, είτε αποφασίσετε να δημιουργήσετε ένα δικό σας θέμα, αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Η ανάπτυξη θεμάτων περιλαμβάνει και τις τρεις βασικές γλώσσες ανάπτυξης και μαθαίνετε πώς το WordPress ενσωματώνεται με όλες τις πολλές πτυχές του. Έρχεται με το πρόσθετο μπόνους που σας επιτρέπει να δείτε τον κώδικα για άλλα θέματα και να μάθετε πώς συνδυάζονται.

Η δημιουργία ενός θέματος από το μηδέν είναι μια εξαιρετική μέθοδος εκμάθησης κάθε πλευράς του WordPress.

Ανάπτυξη προσθηκών

Η δημιουργία μιας προσθήκης δεν είναι συνήθως κάτι που επιχειρείται από εκείνους που αρχίζουν να κωδικοποιούν παίζοντας με τον ιστότοπό τους. Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούν να πάνε στραβά με μια κακώς γραμμένη προσθήκη για πλήρεις αρχάριους.

Όσοι έχουν προηγούμενες γνώσεις PHP και αναζητούν να λύσουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το WordPress είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι από την αρχή. Ο κύριος παράγοντας στην ανάπτυξη προσθηκών είναι ότι περιορίζεστε μόνο από τη φαντασία σας.

Μπορείτε να αλλάξετε μια προεπιλεγμένη εγκατάσταση WordPress σε σχεδόν οτιδήποτε με καλές προσθήκες. Παραδείγματα προσθηκών που διατίθενται αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνουν φόρουμ, κοινωνικά δίκτυα, ιστότοπους μελών και πολλά άλλα πράγματα.

Ανάπτυξη του βασικού λογισμικού

Αυτό δεν είναι για τον εξασθενημένο της καρδιάς.

Η εμπλοκή με την ανάπτυξη βασικού λογισμικού για το WordPress απαιτεί μεγάλη ικανότητα. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να επιχειρείται από όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία PHP.

Πηγές μάθησης

Αναπτύξτε την επιχείρησή σας στο LearnDash Training με πολλούς εκπαιδευτές

Παρόλο που η ανάπτυξη του WordPress μπορεί να γίνει δύσκολη, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός πόρων στον ιστό που μπορούν να σας βοηθήσουν με οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

Οι πιθανότητες είναι, εάν έχετε κολλήσει σε κάτι, η λύση είναι ήδη διαθέσιμη. Εδώ πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε.

Ο Κώδικας

ο WordPress Codex θα πρέπει να είναι η πρώτη στάση για τυχόν αναπτυξιακά ζητήματα.

Είναι ένας φανταστικός πόρος που περιγράφει λεπτομερώς κάθε λειτουργία και κομμάτι κώδικα στο λογισμικό WordPress. Περιλαμβάνει πολλά άρθρα και σεμινάρια για να ξεκινήσετε με το WordPress και είναι αναμφισβήτητα ο απόλυτος πόρος για το θέμα.

Σεμινάρια

Υπάρχει μια τεράστια γκάμα μαθημάτων στο Διαδίκτυο για να ξεκινήσετε με την ανάπτυξη WordPress. Έχουμε πολλά από αυτά εδώ στο WordPress Blog μας. Υπάρχουν πολλά δωρεάν μαθήματα που μπορείτε να μελετήσετε, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά premium μαθήματα και σεμινάρια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (.

Εκτός από τα σεμινάρια για τη μάθηση σχετικά με τη γενική ανάπτυξη, υπάρχει επίσης οποιοσδήποτε αριθμός συγκεκριμένων σεμιναρίων που θα σας διδάξουν πώς να εκτελείτε διάφορες εργασίες. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google θα σας δώσει ημερήσιο υλικό ανάγνωσης.

Φόρουμ

Υπάρχουν πολλά φόρουμ ειδικά για προγραμματιστές. Δεν αξίζει να διαβάζετε τακτικά όλα αυτά, αλλά είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Δεν θα είναι χρήσιμες όλες οι απαντήσεις που λαμβάνετε, αλλά μπορεί να είναι γρήγορα και χρήσιμα μέρη για να απαντηθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Υπάρχουν Φόρουμ ειδικά για WordPress, ή γενικά φόρουμ προγραμματιστών όπως Υπερχείλιση στοίβας για να ερευνήσετε. Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να ανακαλύψετε ένα φόρουμ που σας ταιριάζει και να κάνετε ερωτήσεις από τους πιο έμπειρους χρήστες.

Συμμετοχή στην Κοινότητα

Η κοινότητα του WordPress είναι ένα ζωντανό και ενεργό μέρος όπου μπορείτε να μάθετε ό, τι πρέπει να γνωρίζετε για το λογισμικό. Δεν είναι απλά γεμάτο με κωδικοποιητές. Η κοινότητα του WordPress περιλαμβάνει σχεδιαστές, μεταφραστές, συγγραφείς τεκμηρίωσης και πολλούς άλλους τύπους ανθρώπων που όλοι σας μπορούν να σας δώσουν μια διαφορετική προοπτική σχετικά με τα ερωτήματά σας για την ανάπτυξη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι συμμετοχής στην κοινότητα του WordPress. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εκδόσεις λογισμικού beta και να παρέχετε σχόλια. Μπορείτε να μιλήσετε με τους τρέχοντες προγραμματιστές προσθηκών και είτε να προσφέρετε τις δεξιότητές σας στην κωδικοποίηση είτε να βοηθήσετε να δοκιμάσετε και να αντιμετωπίσετε νέες κυκλοφορίες.

Υπάρχει ένα υπέροχο άρθρο στον Codex σχετικά με τη συνεισφορά στο WordPress και αν θέλετε να συμμετάσχετε, αξίζει να διαβάσετε. Εάν σκέφτεστε δημιουργικά, θα υπάρχει κάποιος τρόπος να δώσετε πίσω στην κοινότητα.

συμπέρασμα

Η εκμάθηση σχετικά με την ανάπτυξη του WordPress είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα εργασία, αλλά μπορεί να είναι εξαιρετικά ικανοποιητική. Εάν αφιερωθεί χρόνος για να μάθετε το λογισμικό, τότε μπορείτε να αρχίσετε να διαμορφώνετε τον ιστότοπό σας WordPress με πολλούς τρόπους.

Είτε αναπτύσσετε τα δικά σας θέματα, εισάγετε ένα πρόσθετο στο αποθετήριο του WordPress είτε συμμετέχετε σε μεγάλο βαθμό στη μελλοντική ανάπτυξη του βασικού λογισμικού, η κατάδυση και η συμμετοχή στην κοινότητα του WordPress με κάποιο τρόπο θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε πολύ πιο γρήγορα.

Έχετε ξεκινήσει το ταξίδι σας στην ανάπτυξη WordPress πρόσφατα ή ελπίζετε να ξεκινήσετε σύντομα; Εάν είστε έμπειρος προγραμματιστής WordPress, πώς θα συνιστούσατε στα άτομα να ξεκινήσουν; Θα θέλαμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας στα σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map