Λίστα ελέγχου πριν από την εκκίνηση του ιστότοπου του WordPress

Λίστα ελέγχου πριν από την εκκίνηση του ιστότοπου του WordPress

Η δημιουργία και η έναρξη μιας ιστοσελίδας είναι μια σημαντική υπόθεση για κάθε επιχείρηση. Απαιτείται πολύς χρόνος και προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι ο ιστότοπός μας έχει σχεδιαστεί σωστά και ικανοποιεί τις επιχειρηματικές μας ανάγκες.


Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές παραβιάσεις που μπορούν να παίξουν spoilsport την ημέρα κυκλοφορίας. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να συμβεί αυτό επιλέγοντας τα πλαίσια αυτής της εύχρηστης λίστας ελέγχου για νέους ιστότοπους WordPress.

Ας αρχίσουμε!

1. Ελέγξτε εάν το πρόγραμμα φιλοξενίας σας υποστηρίζει το WordPress

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά καθώς πρόκειται για λίστα ελέγχου, θα το συμπεριλάβω ούτως ή άλλως. Βεβαιωθείτε ότι ο κεντρικός υπολογιστής διακομιστή υποστηρίζει το WordPress. Εάν είναι δυνατόν, επισκεφτείτε έναν κεντρικό υπολογιστή που προσφέρει μια νεότερη έκδοση PHP και αυτόματου προγράμματος εγκατάστασης WordPress.

Ή ακόμα καλύτερα, επιλέξτε ένα διαχειριζόμενο πρόγραμμα φιλοξενίας WordPress. Χρησιμοποιούμε προσωπικά (και συνιστούμε ανεπιφύλακτα) το WP Engine που ήταν πάντα γρήγορο, προσφέρει τόνους χώρου διακομιστή για όλους τους ιστότοπούς μας και έχουν μια φανταστική ομάδα υποστήριξης.

2. Βελτιστοποιήστε τους μόνιμους συνδέσμους για SEO

Από την έκδοση 4.2, από προεπιλογή, το WordPress δημιουργεί μόνιμους συνδέσμους που περιέχουν το όνομα της ανάρτησης και είναι φιλικοί προς το SEO. Στην εγκατάσταση του WordPress μου, ο προεπιλεγμένος μόνιμος σύνδεσμος είναι ένας συνδυασμός της ημέρας και του ονόματος. Αυτό μπορεί να είναι κατάλληλο για ορισμένους ιστότοπους όπως εφημερίδες και περιοδικά, ενώ μπορεί να μην είναι κατάλληλο για άλλους.

Λίστα ελέγχου για νέους ιστότοπους WordPress - Μόνιμοι σύνδεσμοι

Από την αρχή, κάθε ιστότοπος πρέπει να επιλέξει τη δομή μόνιμων συνδέσμων που είναι ιδανική για SEO. ο Όνομα δημοσίευσης Η επιλογή θα λειτουργήσει καλά για τους περισσότερους ιστότοπους. Όντας κοντός και όμορφος, είναι επίσης φιλικό προς το SEO. Μεγαλύτεροι ιστότοποι που χρειάζονται κατηγορίες και ετικέτες για να αντικατοπτρίζουν τις διευθύνσεις URL, μπορεί να θέλουν να επιλέξουν Προσαρμοσμένη δομή επιλογή.

Η αλλαγή των μόνιμων συνδέσμων κάποια στιγμή στο μέλλον δεν είναι μια έξυπνη κίνηση SEO. Με την πάροδο του χρόνου, είναι πιθανό να δημιουργήσετε πίσω συνδέσμους και θα έχετε τη δυνατότητα να χάσετε αυτούς τους συνδέσμους εάν κάνετε αλλαγές στους μόνιμους συνδέσμους μετά από λίγο. Διαφορετικά, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 301 ανακατευθύνσεις.

Εξοικονομήστε λίγη δουλειά δημιουργώντας όμορφους μόνιμους συνδέσμους από την αρχή. Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις> Μόνιμοι σύνδεσμοι όπου είναι πιθανότερο να δείτε το Απλό κουμπί ραδιοφώνου από προεπιλογή. αντι αυτου, ορίστε την επιλογή που χρειάζεστε και Αποθηκεύστε τις αλλαγές.

Ενώ βρίσκεστε σε αυτό, αποφασίστε εάν η διεύθυνση URL σας πρέπει να περιλαμβάνει www ή όχι. Η κατοχή ορισμένων διευθύνσεων URL με το www και ορισμένων χωρίς μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στις μηχανές αναζήτησης.

3. Αποφασίστε εάν η διεύθυνση email σας θα επισημανθεί στον ιστότοπο

Πολύ συχνά, επισημαίνουμε τους λογαριασμούς email μας στους ιστότοπούς μας, και οι δύο εξυπηρετούνται από τον ίδιο πάροχο φιλοξενίας. Τώρα, εάν διευθύνετε την επιχείρησή σας κυρίως μέσω email, μπορείτε να δείτε την καταστροφή που περιμένει να συμβεί. Δεν θα έχετε πρόσβαση στο email σας εάν ο ιστότοπός σας αντιμετωπίζει χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Μπορείτε εύκολα να αποφύγετε αυτήν την κατάσταση έχοντας διαφορετικούς παρόχους φιλοξενίας για τον ιστότοπό σας και για το email σας. Αυτό θα σας εξοικονομήσει επίσης την ταλαιπωρία της αλλαγής του email σας όποτε αλλάζετε κεντρικούς υπολογιστές. Ή εγγραφείτε για ένα Λογαριασμός G Suite για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε προσαρμοσμένους λογαριασμούς email για την επιχείρησή σας με το Google.

Έτσι, εάν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι κρίσιμο για την επιχείρησή σας και θέλετε να παίξετε με ασφάλεια, πιθανότατα θέλετε να διαχωρίσετε το αναγνωριστικό αλληλογραφίας σας από τη φιλοξενία ιστού σας.

4. Ελέγξτε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εμφανίζονται σωστά

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι διευθύνσεις email εμφανίζονται σωστά. Μπορείτε να διορθώσετε τυχόν σφάλματα στο Ρυθμίσεις> Γενικά. Ελέγξτε όλα τα αναγνωριστικά διαχειριστή, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων προσθήκης.

Σίγουρα, μπορείτε πάντα να διορθώσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αργότερα. Ωστόσο, ενδέχεται να χάσετε την επισκεψιμότητα μέσω email που ενδέχεται να χτυπήσει τα εισερχόμενά σας ως αποτέλεσμα οποιουδήποτε buzz εκτός σύνδεσης που δημιουργείτε σχετικά με την κυκλοφορία του ιστότοπου. Μια γρήγορη εκτέλεση όλων των διευθύνσεων email μπορεί να αποτρέψει αυτό το ατύχημα.

5. Διαγράψτε το εικονικό περιεχόμενο

Κάθε εγκατάσταση του WordPress συνοδεύεται από κάποιο εικονικό περιεχόμενο όπως Γειά σου Κόσμε ή Αυτή είναι η πρώτη σας δημοσίευση, και Δείγμα σελίδας για την εκκίνηση. πιθανότατα Εκτός αυτού, εισάγουμε επίσης εικονικό περιεχόμενο ενώ χτίζουμε τον ιστότοπό μας για να δοκιμάσουμε γραμματοσειρές, χρώματα, κενά και άλλα.

Ομοίωμα περιεχομένου

Τώρα, φανταστείτε ότι πατήσατε το κουμπί Εκκίνησης την ημέρα D και a Απλώς ένας άλλος ιστότοπος WordPress αναβοσβήνει εμφανώς στην οθόνη.

Για να το αποφύγετε αυτό, φροντίστε να διαγράψετε όλο το πλαστό περιεχόμενο πριν μεταβείτε ζωντανά στον ιστότοπο. Θυμηθείτε, οι μηχανές αναζήτησης χρειάζονται χρόνο για ενημέρωση, επομένως οποιαδήποτε διόρθωση που κάνετε στον ιστότοπό σας ενδέχεται να μην έχει άμεσο αντίκτυπο στα αποτελέσματα αναζήτησης.

6. Δημιουργήστε έναν Χάρτη ιστοτόπου XML

Ένας χάρτης ιστοτόπου XML είναι ένα αρχείο εγγράφων που παραθέτει όλες τις διευθύνσεις URL του ιστότοπού σας. Είναι ένας εύκολος χάρτης πλοήγησης που υποβάλλετε στις μηχανές αναζήτησης για να τους βοηθήσετε να μετακινηθούν στον ιστότοπό σας πιο έξυπνα και να βρουν κατάλληλο περιεχόμενο. Παρόλο που αυτό δεν επηρεάζει άμεσα τις κατατάξεις SEO του ιστότοπου, βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να βρίσκουν και να ευρετηριοποιούν τις σελίδες σας πιο εύκολα.

Yoast XM ρυθμίσεις

Οι χάρτες ιστότοπου XML είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για νέους ιστότοπους, καθώς αυτοί οι ιστότοποι δεν έχουν πίσω συνδέσμους που μπορούν να κατευθύνουν την κυκλοφορία προς αυτούς στην αρχή. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει έναν Χάρτη ιστοτόπου XML και τον υποβάλετε στο Google. Αυτό δεν είναι πολύ δύσκολο αν έχετε εγκαταστήσει το πρόσθετο Yoast. Ενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις για προχωρημένους στην προσθήκη για να δημιουργήσετε έναν χάρτη ιστότοπου για τον ιστότοπό σας.

7. Βελτιώστε την ταχύτητα φόρτωσης του ιστοτόπου σας

Οι αργοί ιστότοποι είναι μια μεγάλη απενεργοποίηση για τους χρήστες του Διαδικτύου και πιθανότατα γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι, προσθέτοντας ένα caching plugin WP Super Cache  ή WP Rocket.

Πύραυλος WP

Άλλα μέτρα βελτίωσης της ταχύτητας είναι η επιλογή μιας καλής υπηρεσίας φιλοξενίας, η εγκατάσταση CDN, η καθυστέρηση φόρτωσης και η βελτιστοποίηση εικόνων.

8. Ρύθμιση αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου

Εάν δημιουργείτε τον ιστότοπο σε τοπικό κεντρικό υπολογιστή ή σε περιβάλλον σταδιοποίησης, βεβαιωθείτε ότι έχετε μεταφέρει τη βάση δεδομένων στον ζωντανό διακομιστή καθαρά. Η μετακίνηση ενός ιστότοπου μπορεί να είναι δύσκολη, οπότε φροντίστε να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας πριν επιχειρήσετε να τον μετακινήσετε. Ελέγξτε ότι ο νέος ιστότοπος χρησιμοποιεί τις ζωντανές διευθύνσεις URL σε όλα τα σωστά μέρη.

Εφεδρικός φίλος

Η αγαπημένη μου προσθήκη για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι το Backup Buddy. Βοηθά όχι μόνο στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά και τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας στο WordPress.

9. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου για προβολή της μηχανής αναζήτησης

Κατά τη ρύθμιση του WordPress, θα βρείτε μια επιλογή για προβολή της μηχανής αναζήτησης στον πίνακα “Ρυθμίσεις”. Συνήθως επιλέγουμε αυτό το πλαίσιο ενώ ο ιστότοπος είναι υπό κατασκευή, ώστε η μηχανή αναζήτησης να παραλείψει την ευρετηρίαση του προεπιλεγμένου περιεχομένου WordPress ή οποιουδήποτε άλλου περιεχομένου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επιλογή ρυθμίσεων για προβολή της μηχανής αναζήτησης

Λίγο πριν από την κυκλοφορία, ενεργοποιήστε την προβολή της μηχανής αναζήτησης μεταβαίνοντας Πίνακας ελέγχου> Ρυθμίσεις> Ανάγνωση και αποεπιλέγοντας το “Αποθαρρύνετε τις μηχανές αναζήτησης από την ευρετηρίαση αυτού του ιστότοπου“.

10. Εκτελέστε μια δοκιμή φιλική προς κινητά

Σήμερα, το κυκλοφορία από κινητές συσκευές αρχίζει να αναλαμβάνει επιτραπέζιους υπολογιστές. Εάν θέλετε να είστε στο ραντάρ αυτών των φορητών συσκευών, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας ανταποκρίνεται. Τα περισσότερα θέματα WordPress ανταποκρίνονται και επομένως αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να ελέγξετε την ορατότητα του κινητού τηλεφώνου εκτελώντας τον ιστότοπό σας Δοκιμή φιλική για κινητά της Google.

Δοκιμή φιλική προς το Google για κινητά

Με Το Google κινείται προς μια στρατηγική αναζήτησης για κινητά, αυτός είναι ένας σημαντικός έλεγχος που δεν μπορείτε να παραβλέψετε.

Επιπλέον, εάν δημιουργείτε Accelerated Mobile Pages, θα πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα τις διευθύνσεις URL.

11. Ρυθμίστε το Google Search Console

Αμέσως κατά την εκκίνηση του ιστότοπού σας, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να ενημερώσετε την Google για την ύπαρξη του ιστότοπού σας. ο Κονσόλα αναζήτησης Google βοηθά στην υποβολή του χάρτη ιστοτόπου σας απευθείας στο Google. Μπορείτε να ελέγξετε εάν η Google μπορεί να κατανοήσει επιτυχώς το περιεχόμενό σας. Θα γνωρίζετε επίσης για τυχόν προβλήματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον ιστότοπό σας.

Κονσόλα αναζήτησης Google

Αποκτήστε πρόσβαση στο Google Search Console, εισαγάγετε τα στοιχεία του ιστότοπού σας και προχωρήστε σύμφωνα με τις οδηγίες. Το Search Console διαθέτει επίσης πολλές άλλες δυνατότητες όπως βελτιώσεις HTML, έκδοση AMP και αναλυτικά στοιχεία αναζήτησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την προβολή του ιστότοπου.

12. Περισσότερα για να σκεφτείτε

Λοιπόν, εδώ είναι περισσότερα που ίσως θέλετε να προσθέσετε και αργότερα διαγράψτε τη λίστα σας (ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του ιστότοπού σας):

 • Σχεδιάστε μια αρχική σελίδα για τον ιστότοπό σας (μας αρέσει το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων του Visual Composer)
 • Ελέγξτε την ποιότητα του κώδικα του θέματος σας
 • Δημιουργήστε και προσθέστε ένα προσαρμοσμένο favicon
 • Σχεδιάστε μια προσαρμοσμένη σελίδα 404
 • Εάν κάνετε επανεκκίνηση του παλιού ιστότοπού σας, φροντίστε να προσθέσετε 301 ανακατευθύνσεις
 • Ρυθμίστε το κατάστημα WooCommerce
 • Προσθέστε ένα ερωτηματολόγιο, έναν πελάτη ή ανοίξτε ένα φόρουμ
 • Δημιουργήστε ένα διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο για να δείξετε την εργασία σας
 • Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες περιλαμβάνονται με σωστή απόδοση ή δωρεάν για εμπορική χρήση
 • Συμπεριλάβετε μια δήλωση απορρήτου και τους όρους χρήσης, καθώς και νομικές αποποιήσεις εάν χρειαστεί
 • Απόδειξη διαβάστε κάθε κομμάτι του περιεχομένου σας

Ναι, αυτό μοιάζει με πολλή δουλειά, αλλά θα χαρούμε να έχετε πάρει το πρόβλημα. Λοιπόν, εκτελέστε τη λίστα ελέγχου και απολαύστε μια υπέροχη ημέρα έναρξης!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me