Είστε νέοι στο WordPress; Αποφύγετε αυτά τα 10 λάθη Rookie

Είστε νέοι στο WordPress; Αποφύγετε αυτά τα 10 λάθη Rookie

Εάν είστε νέοι στο WordPress, ίσως έχετε ήδη ανακαλύψει πόσο εύκολο είναι να εγκαταστήσετε και να ξεκινήσετε.


Η ομάδα της Automattic έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να κάνει τη διαδικασία εγκατάστασης όσο το δυνατόν πιο απλή και φιλική προς τον χρήστη. Ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού έχουν κάνει αυτή την απλότητα ένα βήμα παραπέρα και προσφέρουν εγκατάσταση με ένα κλικ για εγκαταστάσεις WordPress.

Επειδή η πρόσβαση στον ιστότοπό σας στο διαδίκτυο είναι τόσο απλή αυτές τις μέρες, πολλά βασικά πράγματα συχνά δεν φροντίζονται από νέους χρήστες του WordPress. Αφήνοντας κατά λάθος αυτές τις ρυθμίσεις στην προεπιλεγμένη τους κατάσταση, οι νέοι χρήστες ανοίγουν τον εαυτό τους σε πιθανά προβλήματα αργότερα στη ζωή του ιστότοπού τους.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά κοινά λάθη που μπορείτε να αποφύγετε κατά τη δημιουργία του ιστότοπού σας.

1. Μη επανάληψη ονομασίας του λογαριασμού διαχειριστή

Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος που γίνεται από τους χρήστες του WordPress και αυτό που μπορεί να σας μπερδέψει. Οι χάκερ χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα διαχειριστής (ή κάποιο παράγωγο αυτού) ως όνομα λογαριασμού χρήστη όταν προσπαθείτε να εισέλθετε στον ιστότοπό σας.

Ένα από τα ασφαλέστερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε διαφορετικό όνομα στον λογαριασμό διαχειριστή του ιστότοπού σας. Αυτό μπορεί να είναι το όνομά σας, το όνομα του ατόμου που θα φροντίζει τη συντήρηση του ιστότοπου ή οποιοδήποτε άλλο όνομα χρήστη μπορείτε να σκεφτείτε.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν είναι διαχειριστής, διαχειριστής, ή οποιοδήποτε από τα τυπικά ονόματα λογαριασμών που θα περιμένατε για αυτόν τον τύπο χρήστη.

2. Δεν αλλάζει ο τίτλος από το “Just Another WordPress Site”

Υπάρχουν θέματα που δεν εμφανίζουν την ετικέτα του ιστοτόπου σας στο WordPress και αν χρησιμοποιείτε ένα από αυτά είναι εύκολο να σκεφτείτε ότι δεν χρειάζεται να το αλλάξετε. Ωστόσο, η Google θα ευρετηριάσει τον τίτλο του ιστότοπού σας είτε εμφανίζεται είτε όχι.

Αφήνοντας το, υπάρχει ένας προφανής τρόπος να δείξετε ότι είστε αρχάριος στο WordPress και μπορεί να προσελκύσει λάθος τύπο προσοχής στον ιστότοπό σας. Είναι απλό να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας – μπορείτε να το βρείτε κάτω Ρυθμίσεις> Γενικά.

3. Δεν αλλάζει τη δομή των μόνιμων συνδέσμων

Αυτό είναι ένα λάθος που έχω δει πολλούς νέους χρήστες WordPress. Από προεπιλογή, το WordPress ορίζει τη δομή μόνιμου συνδέσμου για εμφάνιση ως αναγνωριστικό ανάρτησης. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνετε έναν σύνδεσμο url για μια ανάρτηση που είναι mysitename /? p = 123. Δεν φαίνεται πολύ όμορφο και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τον ιστότοπό σας SEO.

Αντ ‘αυτού, αλλάξτε τη δομή των μόνιμων συνδέσμων σε μια που περιλαμβάνει το όνομα της ανάρτησης. Υπάρχουν μερικά που μπορείτε να επιλέξετε, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι Ημέρα και όνομα και Όνομα δημοσίευσης. Θα βρείτε αυτήν την επιλογή στο Ρυθμίσεις> Μόνιμοι σύνδεσμοι.

Μόνιμοι σύνδεσμοι

Το πρώτο από αυτά θα προσθέσει τη δομή του φακέλου ημερομηνίας στη διεύθυνση URL σας και μπορεί να είναι χρήσιμη για εκείνους τους ιστότοπους που δημοσιεύουν κάθε μέρα ή που περιέχουν είδη ειδήσεων. ο Όνομα δημοσίευσης Η δομή είναι αυτή που βλέπετε συχνά σε μερικούς από τους κορυφαίους ιστότοπους της μπλογκόσφαιρας. Εμφανίζει απλώς https: //mysitename.com/post-name/ και είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε στον ιστότοπό σας απλές και αξέχαστες διευθύνσεις URL.

4. Μη διαγραφή της σελίδας δείγματος

Ενώ τα περισσότερα άτομα θα καταργήσουν το “Hello World!” ανάρτηση και σχόλιο που μπορεί να βρεθεί σε αυτό, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ή δεν παρατηρούν ποτέ το δείγμα της σελίδας που έχει δημιουργηθεί με την εγκατάσταση του WordPress.

Δεν υπάρχει πραγματική ζημιά αν μείνεις εκεί, αλλά η Google θα το ευρετηριάσει και θα σε κάνει να μοιάζεις με έναν αρχάριο. Το απλό πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα είναι να αφαιρέσετε τη σελίδα. Δεν κάνει τίποτα για εσάς, οπότε δεν έχει θέση στον ολοκληρωμένο ιστότοπό σας. Διέγραψε το.

5. Δεν δημιουργεί υπέροχο Σχετικά με Σελίδα

Η σελίδα Σχετικά με το νεότερο blog μου, το Healthy Enough.

ο Σχετικά με Η σελίδα είναι μία από τις πιο σημαντικές σελίδες στον ιστότοπό σας.

Μετά την αρχική σας σελίδα, πιθανότατα θα είναι η σελίδα με τις περισσότερες επισκέψεις στον ιστότοπό σας. Είναι εκεί που μοιράζεστε ακριβώς ποιοι είστε και τι είναι ο ιστότοπός σας με τους αναγνώστες σας. ο Σχετικά με Η σελίδα είναι θεμελιώδης για την αφήγηση της ιστορίας σας και τη σύνδεση με τους αναγνώστες για να τους κάνει να θέλουν να παραμείνουν και να διαβάσουν τις δημοσιεύσεις σας.

Αυτές τις μέρες είναι πολύ ασυνήθιστο να βρείτε έναν ιστότοπο χωρίς Σχετικά με σελίδα επειδή οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να γνωρίζουν τον συγγραφέα ή την εταιρεία πίσω από τον ιστότοπο. Είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος σύνδεσης με άτομα και κάθε ιστότοπος πρέπει να έχει έναν. Αλλά απλά η δημιουργία ενός δεν είναι αρκετά καλή – πρέπει να το φτιάξετε εξαιρετική.

6. Μη δίνοντας στους αναγνώστες σας έναν τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί σας

Ενώ είμαστε θέμα σελίδων, πρέπει να δημιουργήσετε μια που δίνει στους αναγνώστες σας έναν τρόπο να διατηρούν επαφή μαζί σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνουμε αυτές τις μέρες.

Μπορείτε να είστε πολύ ανοιχτοί και να συμπεριλάβετε τη διεύθυνση email σας ή έναν αριθμό τηλεφώνου ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις ενσωματωμένες φόρμες επικοινωνίας. Το τελευταίο σας επιτρέπει να εξακολουθείτε να επιτρέπετε στους αναγνώστες σας να έρχονται σε επαφή, αλλά θα διατηρούν ένα βαθμό απορρήτου.

Ό, τι κι αν αποφασίσετε να προσθέσετε στη σελίδα, θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε μια απλή φόρμα επικοινωνίας για τους αναγνώστες σας. Όσον αφορά τα πρόσθετα, η πρώτη μου πρόταση είναι Φόρμα επικοινωνίας 7. Αλλά αν θέλετε περισσότερες επιλογές, εδώ είναι οι επιλογές μας για τις καλύτερες προσθήκες φόρμας επαφής WordPress.

7. Λήψη θεμάτων από αναμφισβήτητες πηγές

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι εκεί έξω που θα σας επιτρέψουν να κατεβάσετε premium θέματα χωρίς τίποτα και ίσως πιστεύετε ότι η χρήση τους είναι καλή ιδέα. Ωστόσο, δεν έχετε ιδέα τι άλλο έχει προστεθεί σε αυτά τα θέματα. Κακόβουλος κώδικας μπορεί εύκολα να προστεθεί σε ορισμένα από τα αρχεία θεμάτων που θα ανοίξουν τον ιστότοπό σας σε hackers και spammers.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα premium θέμα, αγοράστε το από τον επίσημο προμηθευτή. Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε τα χρήματα σε ένα premium θέμα στην αρχή του ιστότοπού σας, υπάρχουν χιλιάδες εξαιρετικά θέματα εκεί έξω διαθέσιμα δωρεάν. Για παράδειγμα, θυμηθείτε το ιστολόγιο που ανέφερα παραπάνω, «Υγιή αρκετά; Τρέχει στο εκπληκτικό θέμα Highwind, το οποίο είναι εντελώς δωρεάν. Και υπάρχουν τόνοι υπέροχων δωρεάν θεμάτων διαθέσιμα εδώ στο WPExplorer – απλώς ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα δωρεάν θέματα WordPress.

Η εγκατάσταση ενός θέματος από μια αναξιόπιστη πηγή δεν αξίζει τα προβλήματα που αναμφίβολα θα αντιμετωπίσετε. Θα σας κοστίσει πολύ μακροπρόθεσμα.

8. Δεν ενημερώνει το WordPress

Υπάρχει ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των ανθρώπων που δεν κατανοούν πραγματικά τις τεχνικές πτυχές της αυτο-φιλοξενίας ενός ιστολογίου. Πιστεύουν ότι εάν εγκαταστήσετε το WordPress, έχετε τελειώσει με την τεχνική πτυχή και μπορείτε να συνεχίσετε με τη δημιουργία του περιεχομένου σας. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει.

Η Automattic κατανοεί το πρόβλημα και έχει κάνει την ενημέρωση των εγκαταστάσεων WordPress μια απλή διαδικασία με ένα κλικ, ώστε ακόμη και το πιο μη τεχνικό άτομο να μπορεί να τα πραγματοποιήσει.

Οι ενημερώσεις στον πυρήνα του λογισμικού συνδέουν τρύπες ασφαλείας και επιδιορθώνουν προβλήματα που πέρασαν από τις ρωγμές στη διαδικασία ανάπτυξης. Εάν δεν ενημερώσετε το WordPress, αφήνετε τον ιστότοπό σας ευάλωτο σε χάκερ και την πιθανότητα ότι νέες προσθήκες ή θέματα θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον ιστότοπό σας.

9. Μη πραγματοποιείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας

Χρησιμοποιώ (και αγαπώ) το VaultPress για απόλυτη ηρεμία.

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα εκεί έξω που θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της εγκατάστασης και της βάσης δεδομένων του WordPress. Αυτά κυμαίνονται από απλές προσθήκες που θα συμπιέσουν τα περιεχόμενα της βάσης δεδομένων σας και στη συνέχεια θα σας στείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το αρχείο σε πρόσθετα premium όπως VaultPress που κάνουν ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας και σας δίνουν πολλές επιλογές επαναφοράς.

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι έχετε τακτικό αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα.

10. Εγκατάσταση πάρα πολλών (crappy) πρόσθετων

Έχω μιλήσει για τα προβλήματα με την εγκατάσταση προσθηκών στο παρελθόν. Με κάθε προσθήκη που εγκαθιστάτε, κινδυνεύετε να προσθέσετε ένα φορτίο στον ιστότοπό σας και να επιβραδύνετε τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας, εάν πρόκειται για προσθήκη με κακή κωδικοποίηση. Εκτός από την επιβράδυνση του ιστότοπού σας, βάζετε την ασφάλεια του ιστότοπού σας στα χέρια τρίτων προγραμματιστών με κάθε νέα προσθήκη. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πρέπει απολύτως να έχετε εγκαταστήσει ένα πρόσθετο πριν το χρησιμοποιήσετε.

Το να έχεις πάρα πολλά πρόσθετα δεν θα προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα, αλλά θα έχεις πάρα πολλά “δυσάρεστα”. Επομένως, φροντίστε να ελέγξετε τις κριτικές για κάθε προσθήκη που εγκαθιστάτε, καθώς και να εγκαταστήσετε κάθε προσθήκη στον ιστότοπό σας 1 προς 1, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε και να δείτε πώς επηρεάζει τον ιστότοπό σας. Στην πραγματικότητα 1 προσθήκη με κακή κωδικοποίηση θα μπορούσε να κάνει τον ιστότοπό σας να λειτουργεί πιο αργά από 50 προσθήκες με καλές κωδικοποιήσεις. Απλά βεβαιωθείτε ότι όταν προσθέτετε προσθήκες στον ιστότοπό σας ότι δεν τα απορρίπτετε όλα εκεί χωρίς να τα δοκιμάσετε πρώτα και αν είναι δυνατόν να τα διαβάσετε.

Το WPEngine δημοσίευσε ένα υπέροχο άρθρο Ποσότητα προσθηκών WordPress έναντι ποιότητας Αυτό εξηγεί πραγματικά τα πάντα με λεπτομέρεια και θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε περαιτέρω ποιες προσθήκες μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν επιβράδυνση του ιστότοπού σας.


Τα παραπάνω λάθη είναι κοινά μεταξύ των νέων χρηστών του WordPress, αλλά είναι εύκολο να αποφευχθούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη σκέψη και λίγο προγραμματισμό προτού κάνετε τον ιστότοπό σας ζωντανό και μπορείτε να αποφύγετε πολλά από τα προβλήματα που καταλήγουν οι νέοι χρήστες κάτω από τη γραμμή.

Έχετε άλλες συμβουλές για νέους χρήστες του WordPress; Ποια απλά λάθη κάνατε στην αρχή του ιστότοπού σας που επιθυμείτε να επιστρέψετε και να αλλάξετε; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map