Αγοράστε το Κατάστημά σας στο WooCommerce με το Google Merchant Center

Αγοράστε το Κατάστημά σας στο WooCommerce με το Google Merchant Center

Κάθε ιδιοκτήτης διαδικτυακού καταστήματος θα αναζητά καινοτόμους τρόπους για την εμπορία των προϊόντων του. Ένα από τα προτιμώμενα κανάλια για μάρκετινγκ στον ψηφιακό χώρο είναι οι διαφημίσεις Αγορών Google. Οι διαφημίσεις προϊόντων σας με εικόνες θα εμφανίζονται όταν ένας χρήστης πραγματοποιεί αναζήτηση με ένα σχετικό ερώτημα στο Google. Καθώς είναι οπτικά ελκυστικά και προσφέρουν ενημερωμένες πληροφορίες, οι διαφημίσεις αγορών Google είναι επίσης πολύ αποτελεσματικές στη βελτίωση των μετατροπών. Μία από τις βασικές πτυχές του μάρκετινγκ μέσω διαφημίσεων Αγορών Google είναι η δημιουργία ροής προϊόντων για το Google Merchant Center. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τα βασικά στοιχεία του μάρκετινγκ του καταστήματός σας WooCommerce με το Google Merchant Center.


Τι είναι το Google Merchant Center?

Google Merchant Center

Google Merchant Center είναι μια πλατφόρμα που προσφέρει η Google, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες διαδικτυακών καταστημάτων για να ανεβάζουν και να διατηρούν τις πληροφορίες των προϊόντων τους. Παρέχει επίσης επιλογές για τη σύνδεση των δεδομένων προϊόντων σας με άλλες υπηρεσίες Google, όπως το Google Ads. Με το Google Merchant Center, θα έχετε καλύτερο έλεγχο των προσπαθειών μάρκετινγκ μέσω των υπηρεσιών Google.

Οφέλη του Google Merchant Center

Η δημιουργία λογαριασμού Google Merchant Center προσφέρει πολλά οφέλη στους κατόχους διαδικτυακών καταστημάτων. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε αυτά τα οφέλη, ώστε να μπορείτε να τα αξιοποιήσετε πλήρως.

Σας βοηθά να κάνετε τα προϊόντα σας διαθέσιμα για διαφημίσεις Αγορών Google

Ένα από τα πιο προφανή πλεονεκτήματα της δημιουργίας ροής προϊόντων για το Google Merchant Center είναι ότι θα μπορείτε να διαθέσετε τα προϊόντα σας για διαφημίσεις Αγορών Google. Αυτές οι διαφημίσεις διαφέρουν από τις διαφημίσεις με κείμενο της Google που απαιτούν από εσάς να επιλέξετε ένα σύνολο λέξεων-κλειδιών για τα προϊόντα σας. Για να εμφανίσετε τα προϊόντα σας σε διαφημίσεις αγορών, πρέπει να δημιουργήσετε μια ροή των προϊόντων σας στην καθορισμένη μορφή και ανεβάστε το στο Google Merchant Center. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Merchant Center με διαφημίσεις Google και να ορίσετε κατάλληλες προσφορές. Με βάση το ερώτημα αναζήτησης και τη συνάφεια της ροής σας, η Google θα εμφανίζει τις διαφημίσεις προϊόντων σας στους χρήστες της. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την προβολή του καταστήματος και των προϊόντων σας και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε νέους πελάτες.

Ενσωμάτωση με άλλες υπηρεσίες Google

Το Google Merchant Center λειτουργεί ως μια τέλεια πλατφόρμα για να σας βοηθήσει να διαθέσετε τις πληροφορίες του προϊόντος σας σε διάφορες άλλες υπηρεσίες της Google, όπως το Google Ads. Μπορείτε επίσης να λάβετε συγκεκριμένες πληροφορίες από το Google Analytics για να δημιουργήσετε καλύτερες στρατηγικές μάρκετινγκ.

Συνδέστε τις κριτικές προϊόντων

Η ροή προϊόντων στο Google Merchant Center επιτρέπει πλούσια δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων κριτικών προϊόντων, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν καλύτερη γνώση σχετικά με τις διαφημίσεις προϊόντων που βλέπουν. Το να μπορείτε να βλέπετε εύκολα τα δεδομένα ελέγχου προϊόντων μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να λάβουν αποφάσεις αγοράς. Θα μπορείτε επίσης να συλλέγετε τακτικά σχόλια από πελάτες, κάνοντας αυτοματοποιημένη τη διαδικασία ελέγχου.

Βοηθά στη λειτουργία τοπικών προϊόντων

Μερικές φορές, όταν έχετε μια φυσική τοποθεσία για το κατάστημά σας, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη ροή προϊόντων για διαφημίσεις τοπικού αποθέματος Google. Αυτό έχει τη δυνατότητα να εμπορεύεται τα προϊόντα σας που είναι διαθέσιμα μόνο στην τοποθεσία του καταστήματος.

Δράσεις αγορών

Στις ΗΠΑ και τη Γαλλία, οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν απευθείας αγορές από την Google χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες συσκευές. Μπορείτε να υποβάλετε τη ροή Merchant Center στο Shopping Actions εάν είναι σχετικό με το κατάστημά σας.

Προσφορές και επαναληπτικό μάρκετινγκ

Μπορείτε να εμφανίσετε προσφορές και προσφορές που σχετίζονται με τα προϊόντα σας για να εξασφαλίσετε καλύτερο ποσοστό μετατροπών. Το Google Merchant Center προσφέρει μια επιλογή που ονομάζεται Merchant Promotions για να σας βοηθήσει να εμφανίσετε τις διαθέσιμες εκπτώσεις με τα προϊόντα σας. Θα βρείτε επίσης σχετικές στρατηγικές επαναληπτικού μάρκετινγκ της Google εξαιρετικά χρήσιμες για τη βελτίωση των μετατροπών καθώς και την αφοσίωση των πελατών.

Πώς να συνδέσετε τα προϊόντα καταστήματος WooCommerce με το Google Merchant Center?

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι διαφημίσεις αγορών Google δεν λειτουργούν βάσει συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιών που στοχεύετε. Αντ ‘αυτού, η Google θα εμφανίζει τα προϊόντα σας όταν λαμβάνει σχετικά ερωτήματα. Επομένως, πρέπει να διασφαλίσετε ότι η ροή προϊόντων σας είναι σχετική και ενημερωμένη. Η Google έχει πολύ αυστηρές οδηγίες που περιγράφουν λεπτομερώς τον τρόπο οργάνωσης των πληροφοριών προϊόντων στη ροή. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η Google μπορεί να κατανοήσει καλά τα προϊόντα σας, ώστε να τα εμφανίζει όταν λαμβάνει σχετικά ερωτήματα αναζήτησης.

Έτσι, ένα από τα πρώτα βήματα μάρκετινγκ του καταστήματός σας χρησιμοποιώντας το Google Merchant Center είναι να δημιουργήσετε μια ροή προϊόντων. Μπορείτε να το δημιουργήσετε μη αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο Υπολογιστικών φύλλων Google που βρίσκετε στον λογαριασμό σας στο Merchant Center. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο για να δημιουργήσετε μια ακριβή ροή σε μια απαιτούμενη μορφή αρχείου και, στη συνέχεια, να το ανεβάσετε.

Πρόσθετα WooCommerce Google Product Feed

Υπάρχουν εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ακριβή ροή προϊόντων των προϊόντων σας στην επιθυμητή μορφή αρχείου. Εάν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα WooCommerce για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, υπάρχουν πολλές προσθήκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε και να ενημερώσετε τακτικά τη ροή προϊόντων στον λογαριασμό σας στο Merchant Center.

1. Πρόσθετο ELEX Google Product Feed

Πρόσθετο ELEX Google Product Feed

Με τη βοήθεια αυτής της προσθήκης, θα μπορείτε να ανεβάσετε μια ροή προϊόντων Google στον λογαριασμό σας στο Merchant Center. Η προσθήκη παρέχει μια επιλογή χαρτογράφησης κατηγοριών Google και χαρακτηριστικών προϊόντων με αντίστοιχες κατηγορίες και χαρακτηριστικά στο κατάστημα WooCommerce. Μπορείτε ακόμη να ορίσετε κανόνες και προϋποθέσεις για τη χαρτογράφηση χαρακτηριστικών κατά τη χρήση αυτής της προσθήκης. Σας βοηθά επίσης να ορίσετε προγράμματα ανανέωσης για τη ροή προϊόντων σας, έτσι ώστε οποιαδήποτε αλλαγή στο κατάστημά σας να αντικατοπτρίζεται επίσης στη ροή προϊόντων.

Ροή προϊόντων Google ELEX

Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά στις λειτουργίες της προσθήκης προϊόντων Google ELEX:

 • Δημιουργήστε μία ή περισσότερες ροές προϊόντων σε μορφές XML, TSV ή CSV, τις οποίες μπορείτε να ανεβάσετε στον λογαριασμό σας στο Google Merchant Center.
 • Δημιουργήστε καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία προγράμματα ανανέωσης που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι η ροή προϊόντων σας συγχρονίζεται με τα δεδομένα του καταστήματός σας.
 • Συμπεριλάβετε παραλλαγές προϊόντων στη ροή σας για να βοηθήσετε τους χρήστες να βρουν τα προϊόντα σας όταν χρησιμοποιούν ερωτήματα αναζήτησης με αυτές τις τιμές χαρακτηριστικών.
 • Χαρτογραφήστε τις κατηγορίες καταστημάτων WooCommerce με τις κατηγορίες Google.
 • Προσθέστε επιπλέον πεδία χαρακτηριστικών προϊόντος για να κάνετε τη ροή προϊόντων σας πιο πλούσια.
 • Εξαιρέστε επιλεκτικά προϊόντα από τη ροή.
 • Διαχειριστείτε πολλές ροές προϊόντων εύκολα με εύκολες επιλογές για διαγραφή ή λήψη τους.
 • Αξιόπιστη ομάδα υποστήριξης.

Εάν δεν θέλετε να συμπεριλάβετε μεταβλητά προϊόντα στη ροή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε το δωρεάν έκδοση της προσθήκης ELEX Google Product Feed.

2. Ροή προϊόντων Google WooCommerce

Ροή προϊόντων Google WooCommerce

Αυτή η επέκταση σάς βοηθά να δημιουργήσετε και να ενημερώσετε τη ροή προϊόντων στο Google Merchant Center από το κατάστημα WooCommerce. Εκτός από τη ροή προϊόντων Google, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ροή για το Bing καθώς και για κριτικές προϊόντων Google χρησιμοποιώντας αυτήν την επέκταση. Υποστηρίζει περισσότερα από 50 πεδία χαρακτηριστικών και διασφαλίζει ότι τα προϊόντα σας παρουσιάζουν πλούσια δεδομένα στην Google. Μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα επιπλέον πεδία σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Η επέκταση είναι συμβατή με πολλά δημοφιλή πρόσθετα, όπως Πακέτα προϊόντων, επωνυμίες, σύνθετα προϊόντα κ.λπ..

Ροή προϊόντων Google WooCommerce

Τα χαρακτηριστικά αυτής της προσθήκης περιλαμβάνουν:

 • Δημιουργήστε ροές προϊόντων σε πραγματικό χρόνο για να παρέχετε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες προϊόντος στο Google Merchant Center.
 • Εύκολες επιλογές χαρτογράφησης για τη σύνδεση δεδομένων προϊόντων WooCommerce με τα απαιτούμενα πεδία της Google.
 • Δημιουργήστε προσαρμοσμένα πεδία για να καταγράψετε επιπλέον δεδομένα που απαιτούνται από την Google και δεν είναι διαθέσιμα από προεπιλογή στο WooCommerce.
 • Υποστηρίζει μαζικές εισαγωγές χρησιμοποιώντας τον εισαγωγέα WooCommerce.
 • Ευέλικτη για προσαρμογή με φίλτρα και ενέργειες WordPress.
 • Εκτεταμένη τεκμηρίωση.

3. WooCommerce Google Feed Manager

WooCommerce Google Feed Manager

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ροή προϊόντων Google με λιγότερα από 100 προϊόντα, αυτό το δωρεάν προϊόν θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Η προσθήκη θα δημιουργήσει μια ροή προϊόντων αυτόματα, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα πεδία που η Google έχει καταστήσει υποχρεωτικά. Επιπλέον, μπορείτε να τροποποιήσετε τη ροή σύμφωνα με οποιαδήποτε συγκεκριμένη απαίτηση της επιχείρησης ή της τοποθεσίας σας. Η προσθήκη είναι πολύ απλή στην εγκατάσταση και τη ρύθμιση, ώστε ακόμη και νέοι χρήστες του WordPress να μπορούν να συνεργαστούν με αυτό. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τη ροή, έτσι ώστε τα προϊόντα σας να αποκτήσουν καλύτερη προβολή μέσω των διαφημίσεων Αγορών Google. Επίσης, διασφαλίζει ότι η ροή ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο όταν γίνονται αλλαγές στις πληροφορίες του προϊόντος σας.

Ροή προϊόντων Google WP Pro

ο premium έκδοση της προσθήκης Google Feed Manager θα είναι κατάλληλο για το κατάστημά σας εάν έχετε μεγάλο αριθμό προϊόντων.

Η δωρεάν προσθήκη περιλαμβάνει δυνατότητες για:

 • Χαρτογραφήστε εύκολα τις κατηγορίες προϊόντων WooCommerce με τις κατηγορίες Google με τη βοήθεια προτύπων.
 • Βελτιστοποιήστε τη ροή σας κάνοντας τις κατάλληλες βελτιώσεις για να κάνετε τη ροή σας πιο πλούσια.
 • Ενημερώστε αυτόματα τη ροή σας καθορίζοντας χρονοδιαγράμματα ανανέωσης.
 • Προηγμένα φίλτρα για να εξαιρέσετε επιλεκτικά ορισμένα προϊόντα από τη ροή που δημιουργείτε.
 • Απλή διαδικασία εγκατάστασης και αξιόπιστη υποστήριξη.

Αποκτήστε καλύτερη προβολή για τα προϊόντα σας μέσω του Google Merchant Center

Όπως έχουμε συζητήσει, το Google Merchant Center παρέχει μια εξαιρετική πλατφόρμα για να βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα σας προσεγγίζουν περισσότερους πελάτες και αγορές. Θα σας βοηθήσει να ενοποιήσετε με άλλες υπηρεσίες Google, όπως το Google Ads, καθώς και το Google Analytics. Ένα από τα βασικά βήματα για την καταχώριση των προϊόντων σας στις διαφημίσεις Αγορών Google είναι η δημιουργία μιας ακριβούς ροής προϊόντων Google.

Όταν έχετε ένα κατάστημα WooCommerce με μεγάλο αριθμό προϊόντων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα προαναφερθέντα πρόσθετα για να δημιουργήσετε αυτόματα μια ροή προϊόντων. Αυτές οι προσθήκες θα σας βοηθήσουν να βεβαιωθείτε ότι η ροή ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να αποφευχθούν τυχόν αναντιστοιχίες μεταξύ του καταστήματός σας και της ροής. Ας ελπίσουμε ότι τα βασικά στοιχεία του μάρκετινγκ του καταστήματός σας WooCommerce χρησιμοποιώντας το Google Merchant Center είναι σαφή σε αυτό το άρθρο. Αφήστε μας ένα σχόλιο αν έχετε απορίες.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me