Πώς να βελτιστοποιήσετε το WooCommerce και να βελτιώσετε την απόδοση του ιστότοπου

Πώς να βελτιστοποιήσετε το WooCommerce και να βελτιώσετε την απόδοση του ιστότοπου

Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να αναπτύσσεται χωρίς σημάδια επιβράδυνσης σύντομα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αποκτήσει τέτοια δημοτικότητα είναι ότι είναι πιο βολικό για τους καταναλωτές να κάνουν αγορές στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες. Ωστόσο, η απλή λειτουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος δεν σημαίνει ότι θα έχετε πολλούς πελάτες ή πωλήσεις για αυτό το θέμα (θα πρέπει πρώτα να βελτιστοποιήσετε το WooCommerce).


Οι διαδικτυακοί καταναλωτές έχουν συγκεκριμένες προσδοκίες, ανάγκες και απαιτήσεις όταν πρόκειται για online αγορές. Εάν δεν μπορείτε να ξεπεράσετε ή ακόμη και να ανταποκριθείτε σε αυτές τις προσδοκίες, θα χάσετε πελάτες από έναν ανταγωνιστή. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να βελτιστοποιήσετε σωστά την απόδοση του καταστήματός σας στο WooCommerce.

Σήμερα, πολλοί κάτοχοι ιστότοπων επιλέγουν το WordPress. Το WordPress είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο ισχυρά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) στον κόσμο. Όχι μόνο αυτό, αλλά 31,6% όλων των παγκόσμιων ιστότοπων τρέξτε στο WordPress. Από αυτούς τους ανθρώπους, περισσότερα από 4 εκατομμύρια από αυτούς έχουν λάβει την έξυπνη απόφαση να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με το WooCommerce.

Το WooCommerce είναι ένα ισχυρό (και δωρεάν) WordPress plugin με ενσωματωμένες λειτουργίες για την πώληση προϊόντων στον δικό σας ιστότοπο. Επιπλέον, υπάρχουν εκατοντάδες επεκτάσεις και πρόσθετα WooCommerce διαθέσιμα για να προσαρμόσετε το κατάστημά σας όπως θέλετε. Το λεωφορείο όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το να έχετε απλά ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου δεν αρκεί για να δημιουργήσετε πελάτες ή να αυξήσετε τις πωλήσεις.

Σημασία των σελίδων γρήγορης φόρτωσης

Όταν βελτιστοποιείτε τη σελίδα σας στο WooCommerce, όλα καταλήγουν στο να διασφαλίσουν ότι είναι εύκολο να πλοηγηθείτε, φιλικό προς τον χρήστη, εμπλουτισμένο με ποιοτικό περιεχόμενο, ανταποκρίνεται και ούτω καθεξής. Ωστόσο, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες απόδοσης είναι η ταχύτητα. Ο χρόνος φόρτωσης των σελίδων σας και γενικά η ταχύτητα του ιστότοπού σας διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ικανοποίηση των πελατών.

Κανείς δεν ανέχεται αργές ιστοσελίδες αυτές τις μέρες και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι πελάτες σας θα εγκαταλείψουν το κατάστημά σας εάν χρειαστεί πολύς χρόνος για τη φόρτωση των σελίδων σας. Στην πραγματικότητα, περίπου το 47% των καταναλωτών στο διαδίκτυο αναμένουν τη φόρτωση της σελίδας σας σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το 67% των χρηστών κινητών συσκευών θα εγκαταλείψουν εντελώς τη σελίδα σας εάν χρειάζονται περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα για τη φόρτωση.

Τούτου λεχθέντος, ο αργός χρόνος φόρτωσης σελίδας εγγυάται απώλεια πελατών και πωλήσεων. Επιπλέον, ένα δευτερόλεπτο καθυστέρησης στο χρόνο φόρτωσης σελίδας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ικανοποίησης των πελατών κατά 16%, 11% λιγότερες προβολές σελίδας και μείωση των μετατροπών κατά 7%. Για καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα κέρδη και την κατώτατη γραμμή. Επομένως, η ταχύτητα είναι ύψιστης σημασίας εάν θέλετε να διευθύνετε ένα επιτυχημένο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου. Εκτός από τη χρήση του πλήρους οδηγού μας σχετικά με τον τρόπο επιτάχυνσης του WordPress, αυτές οι 5 εύκολες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε το WooCommerce το συντομότερο δυνατόν.

1. Επιλέξτε τη σωστή λύση φιλοξενίας WordPress

Η καλύτερη φιλοξενία WordPress για τον ιστότοπό σας

Όλα ξεκινούν με την επιλογή ενός παρόχου φιλοξενίας WordPress. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για έναν γρήγορο ιστότοπο WordPress. Εάν ο πάροχος φιλοξενίας δεν υποστηρίζει καλή ταχύτητα ιστότοπου, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να βελτιστοποιήσετε το WooCommerce. Ερευνήστε καλές λύσεις φιλοξενίας προτού αρχίσετε να βελτιστοποιείτε το κατάστημά σας.

Όταν αναζητάτε την καλύτερη φιλοξενία WordPress για τον ιστότοπό σας, εστιάστε σε εξαιρετικό χρόνο λειτουργίας και χαμηλότερο δυνατό χρόνο διακοπής λειτουργίας, υποστήριξη 24/7, εξαιρετική ταχύτητα ιστότοπου και λογικές τιμές. Διαφορετικά, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αργή ταχύτητα εύρους ζώνης, συχνές διακοπές λειτουργίας διακομιστή, αύξηση του χρόνου διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου και ανεπαρκή απόδοση. Αυτό σίγουρα θα απομακρύνει τους πελάτες σας από το κατάστημά σας.

Για το WooCommerce, προσπαθήστε να αποφύγετε οικονομικές λύσεις φιλοξενίας. Ένα σχέδιο $ 1 / μήνα ή υποτίθεται ότι είναι “δωρεάν” δεν θα σας αποφέρει μακροπρόθεσμα. Μπορεί να λειτουργεί καλά στην αρχή, αλλά καθώς το μέγεθος του καταστήματός σας και η ζήτηση για τα προϊόντα σας αυξάνεται, αυτά τα μικροσκοπικά σχέδια απλά δεν μπορούν να προσφέρουν αρκετούς πόρους για να υποστηρίξουν τον ιστότοπό σας. Αντ ‘αυτού, αφιερώστε χρόνο για να επιλέξετε ένα σχέδιο που να ταιριάζει στην κυκλοφορία και τις ανάγκες πόρων. Μας αρέσουν οι WP Engine και Flywheel – και οι δύο προσφέρουν εξαιρετικά γρήγορη, πλήρως διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress με πολλούς πόρους για την υποστήριξη ενός μέσου μεγέθους καταστήματος WooCommerce.

2. Βελτιστοποίηση εικόνων

Πώς να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες για το WordPress, ένας πλήρης οδηγός

Οι εικόνες υψηλής ποιότητας είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να κάνετε το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας να ξεχωρίζει. Ωστόσο, οι εικόνες μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας, εάν δεν έχουν βελτιστοποιηθεί σωστά. Μεγάλες εικόνες υψηλής ποιότητας για τα προϊόντα σας μπορεί να φαίνονται εξαιρετικές στο κατάστημά σας. Αλλά από την άλλη πλευρά, θα χρειαστεί χρόνος για τη φόρτωση αυτών των εικόνων. Αυτό είναι γιατί βελτιστοποιείτε τις εικόνες σας είναι τόσο σημαντικό.

Βελτιστοποιώντας τις εικόνες, μπορείτε να διατηρήσετε εκπληκτικές εικόνες στο κατάστημά σας χωρίς να αυξήσετε το χρόνο φόρτωσης της σελίδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη, αλλά είναι καλύτερα να μάθετε πώς να βελτιστοποιείτε σωστά τις εικόνες πριν τις ανεβάσετε στο κατάστημά σας. Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες:

  • Χρησιμοποιήστε τη σωστή μορφή εικόνας: Όταν επιλέγετε μια μορφή για τις εικόνες σας, είναι σημαντικό να εστιάσετε σε μορφές που είναι ιδανικές για ιστότοπους και προγράμματα περιήγησης. Συνήθως πρόκειται για μορφές JPG ή PNG. Συμπιέζουν τις εικόνες για χρήση στο διαδίκτυο και μειώνουν την ποιότητα της εικόνας χωρίς αρνητικά εφέ. Με άλλα λόγια, οι εικόνες σας θα φαίνονται υπέροχες ακόμη και με μειωμένη ποιότητα.
  • Χρησιμοποιήστε το σωστό μέγεθος για τις εικόνες σας: Περικοπή των εικόνων σας στο σωστό μέγεθος πριν ανεβάσετε. Επιπλέον, όταν ανεβάζετε μια εικόνα στο WordPress, τα προεπιλεγμένα μεγέθη πολυμέσων θα δημιουργούνται αυτόματα. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις επιλογές μεγέθους εικόνας κάτω Ρυθμίσεις> Πολυμέσα στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Σας συνιστούμε να καταργήσετε τις επιλογές που δεν θα χρησιμοποιήσετε ορίζοντας τις προεπιλογές στο μηδέν.
  • Συμπίεση εικόνων: Φροντίστε να συμπιέσετε τις εικόνες σας προτού τις ανεβάσετε στο WordPress. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επιλογή επιφάνειας εργασίας όπως ImageOptim, ή μια δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία όπως Κράκεν. Εάν έχετε ήδη ανεβάσει τις εικόνες σας στο WordPress, μην ανησυχείτε. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη όπως EWWW ή Σμίσε για να μειώσετε τα μεγέθη αρχείων για εικόνες που υπάρχουν ήδη στη βάση δεδομένων σας.

3. Αξιοποιήστε ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN)

CDN: Δίκτυο παράδοσης περιεχομένου

Το CDN ή το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας και να μειώσετε το χρόνο φόρτωσης της σελίδας του καταστήματός σας WooCommerce. Το CDN είναι ένα δίκτυο διακομιστών που τοποθετούνται στρατηγικά σε όλο τον κόσμο. Αυτά χρησιμοποιούνται για την προσωρινή αποθήκευση του περιεχομένου του ιστότοπού σας, προκειμένου να είναι πιο εύκολα διαθέσιμο στους πελάτες με βάση τη γεωγραφική τοποθεσία. Έτσι, όταν ένα CDN αποθηκεύει προσωρινά τα αρχεία του ιστότοπού σας (μια στατική έκδοση των εικόνων σας, CSS, JavaScript κ.λπ.) τα καθιστά αργότερα διαθέσιμα σε χρήστες που βρίσκονται πιο κοντά στο CDN.

Για παράδειγμα, με ένα CDN οι πελάτες θα στείλουν ένα αίτημα στο κέντρο δεδομένων CDN που είναι πιο κοντά τους. Έτσι, ένας πελάτης στην Ουάσιγκτον μπορεί να δει περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στην προσωρινή μνήμη από έναν διακομιστή στη Νέα Υόρκη, ενώ ένας πελάτης στο Τόκιο βλέπει περιεχόμενο από ένα κέντρο δεδομένων του Χονγκ Κονγκ. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μειωθεί η γεωγραφική απόσταση, η κυκλοφορία εύρους ζώνης και ο χρόνος φόρτωσης.

Επιπλέον, ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης ενός CDN είναι η μείωση της πίεσης στον διακομιστή φιλοξενίας σας. Μειώνοντας τον αριθμό αιτημάτων HTTP στους κύριους διακομιστές σας, μειώνετε τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας διακομιστή. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ένα κίνητρο για αυξάνουν σημαντικά την επισκεψιμότητα του ιστότοπου, Ο διακομιστής φιλοξενίας σας ενδέχεται να μην είναι σε θέση να χειριστεί όλα τα νέα αιτήματα χωρίς τη βοήθεια ενός CDN.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές CDN. Μια εξαιρετική επιλογή είναι Cloudflare, το οποίο προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα CDN για προσωπικούς ιστότοπους. Το Cloudflare χρησιμοποιείται ακόμη και σε αυτόν τον ιστότοπο (WPExplorer) – ώστε να μπορείτε να δείτε πόσο καλά λειτουργεί.

4. Ελαχιστοποιήστε τον κωδικό

Ελαχισμένος κωδικός

Δεν είναι ασυνήθιστο οι ιστότοποι να δημιουργούν και να αποθηκεύουν πολλά αρχεία. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να αυξήσει τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας σας. Ελαχιστοποιώντας τον ίδιο τον κωδικό, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των αρχείων και τις περιττές γραμμές κώδικα. Με τη σειρά τους ενδέχεται να χρειαστεί λιγότερος χρόνος φόρτωσης των σελίδων σας. Ελαχιστοποίηση κωδικού είναι η διαδικασία αφαίρεσης περιττών γραμμών κώδικα. Με αυτόν τον τρόπο ο κώδικας εξακολουθεί να εκτελείται σωστά, με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Για παράδειγμα, οι γραμμές κώδικα μπορεί να είναι σχόλια, οριοθέτες μπλοκ, χαρακτήρες λευκού διαστήματος, νέοι χαρακτήρες γραμμής κ.λπ. Για παράδειγμα, όπως φαίνεται ο κώδικας CSS:

σώμα {
περιθώριο: 20 εικονοστοιχεία;
επένδυση: 20px;
χρώμα: # 333;
φόντο: #fff;
}

ω1 {
μέγεθος γραμματοσειράς: 32px;
χρώμα: # 222;
margin-bottom: 10px;
}

Ακολουθεί ο ίδιος κωδικός μετά την ελαχιστοποίηση:

body {margin: 20px; padding: 20px; color: # 333; background: #fff} h1 {font-size: 32px; color: # 222; margin-bottom: 10 εικονοστοιχεία}

Αυτοί οι υπερβολικοί χαρακτήρες απλά δεν απαιτούνται για γλώσσες του προγράμματος περιήγησης όπως το JavaScript ή το CSS για την κατάλληλη ανάγνωση του κώδικα. Θα επιβραδύνουν μόνο ολόκληρη τη διαδικασία. Με άλλα λόγια, ο συντομότερος κώδικας σημαίνει λιγότερα δεδομένα για την επεξεργασία των γλωσσών, πράγμα που βελτιώνει τελικά την ταχύτητα του ιστότοπού σας στο WordPress. Η ελαχιστοποίηση του κώδικα μπορεί να γίνει χειροκίνητα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο όπως MinifyCode. Ενώ τα περισσότερα καλά κωδικοποιημένα θέματα και προσθήκες WordPress θα έχουν ήδη ελαχιστοποιηθεί, αξίζει να ελέγξετε ξανά ότι είναι και οι προσαρμογές σας.

5. Ελέγξτε τις προσθήκες σας

Έλεγχος και κατάργηση προσθηκών

Μέρος αυτού που κάνει το WordPress τόσο ελκυστικό είναι η μεγάλη ποικιλία προσθηκών που διατίθενται για την προσαρμογή του ιστότοπού σας. Σε τελική ανάλυση, ακόμη και το ίδιο το WooCommerce είναι ένα πρόσθετο. Ωστόσο, επειδή υπάρχει ένας τόνος προσθηκών, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα χρησιμοποιείτε όλα.

Το WordPress είναι ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει νέες επιλογές προσαρμογής, θέματα ή προσθήκες. Και υπάρχει ένας τόνος εκεί έξω, κάτι που είναι υπέροχο. Για σχεδόν οποιαδήποτε λειτουργικότητα θέλετε να προσθέσετε στο κατάστημά σας, υπάρχει μια προσθήκη που μπορεί να το κάνει. Ωστόσο, ορισμένοι ιδιοκτήτες ιστού πηγαίνουν στα άκρα, εγκαθιστώντας οποιοδήποτε και κάθε πρόσθετο που πιστεύουν ότι μπορεί να είναι το μικρότερο χρήσιμο.

Ενώ ένας λογικός αριθμός προσθηκών δεν επηρεάζει την ταχύτητα του ιστότοπού σας, υπάρχουν μερικές προειδοποιήσεις.

  • Ποιότητα κωδικού προσθήκης: Η χρήση μόνο ενός κακώς κωδικοποιημένου πρόσθετου μπορεί να θέσει τον ιστότοπό σας σε διακοπή λειτουργίας. Για παράδειγμα, ενδέχεται οι οικοδεσπότες ιστού να μην επιτρέπουν στους χρήστες να εγκαταστήσουν το δημοφιλές πρόσθετο Broken Link Checker, καθώς δημιουργεί έναν συντριπτικό αριθμό αιτημάτων HTTP. Τα πρόσθετα είναι επίσης λογισμικό τρίτων – πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν εκτεταμένο κώδικα ή ακόμη και κινδύνους ασφαλείας που μπορεί να μην γνωρίζετε. Προσπαθήστε να βρείτε κριτικές για μια προσθήκη ή δοκιμάστε την σε περιβάλλον σταδιοποίησης πριν την εγκατάσταση στον κύριο ιστότοπό σας.
  • Διπλότυπες λειτουργίες προσθηκών: Η χρήση πολλαπλών προσθηκών που εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό μπορεί να δημιουργήσει διενέξεις, επιβραδύνοντας έτσι τον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεστε δύο ρυθμιστικά πρόσθετα εγκατεστημένα στον ιστότοπό σας. Εάν χρησιμοποιείτε ρυθμιστικά, απλώς επιλέξτε ένα. Σύμφωνα με τις ίδιες γραμμές, εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει το JetPack ίσως να μην χρειάζεται να εγκαταστήσετε επίσης μια άλλη προσθήκη αναλυτικών στοιχείων (καθώς τα στατιστικά στοιχεία ιστότοπου είναι μία από τις πολλές ισχυρές λειτουργίες του JetPack).
  • Μέγεθος προσθήκης: Η εγκατάσταση μιας δέσμης μεγάλων ή μεγάλων πόρων προσθηκών (όπως ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων, ένα ρυθμιστικό premium, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η ζωντανή συνομιλία και ένα φόρουμ κοινότητας) μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ομοίως, η ακραία χρήση προσθηκών μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα του ιστότοπου. Έχετε μόνο πολύ χώρο στη βάση δεδομένων σας.

Στο τέλος, χρησιμοποιήστε ό, τι χρειάζεστε και απαλλαγείτε από τυχόν πρόσθετα που δεν έχετε. Εάν θέλετε να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του καταστήματός σας WooCommerce αφιερώστε χρόνο για να εξετάσετε προσεκτικά νέες προσθήκες (ή τη δυνατότητα προσαρμοσμένων χαρακτηριστικών) για να εξασφαλίσετε καλή ταχύτητα και λειτουργικότητα.

Συμβουλές για τη βελτιστοποίηση του WooCommerce

Η εφαρμογή του WooCommerce στον ιστότοπό σας στο WordPress είναι ένα εξαιρετικό βήμα προς τη λειτουργία ενός επιτυχημένου καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η πλατφόρμα σας, δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνη της. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βελτιστοποιήσετε σωστά το WooCommerce και άλλα στοιχεία ιστότοπου για να παρέχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πελάτη ή το κοινό σας.

Έχετε άλλες συμβουλές για τη βελτιστοποίηση του WooCommerce; Ή ερωτήσεις σχετικά με το δικό σας κατάστημα WooCommerce; Μη διστάσετε να αφήσετε μια σημείωση παρακάτω.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me