Συμβουλές μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων WooCommerce

Χρησιμοποιήστε το Social Media Marketing για να αυξήσετε τις πωλήσεις WooCommerce

Το WooCommerce διευκολύνει τη ζωή των λιανοπωλητών στο διαδίκτυο. Ενσωματώνοντας τον ιστότοπό σας στο WordPress, το WooCommerce σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα με το WordPress και να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Δεδομένου αυτού του γεγονότος, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η προσθήκη λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα υποστηρίζει περισσότερα από 20% των διαδικτυακών καταστημάτων. Εντυπωσιακό, σωστά?


Ωστόσο, παρόλο που η δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού καταστήματος WordPress δεν ήταν ποτέ πιο απλή, το να το προσέξετε από τους κατάλληλους πελάτες μπορεί να είναι δύσκολο. Εδώ μπαίνουν τα κοινωνικά δίκτυα.

Σήμερα θα εξετάσουμε τρόπους βελτίωσης της τακτικής μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων σας για να προσελκύσετε πελάτες, να δημιουργήσετε κατάλληλους δυνητικούς πελάτες και να αυξήσουμε τις πωλήσεις του WooCommerce.

Contents

1. Δημιουργήστε και μοιραστείτε εκπληκτικό περιεχόμενο για τη δημιουργία δυνητικών πελατών

Το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων δεν αφορά μόνο την αύξηση της έκθεσής σας. Σας βοηθά επίσης να συνδεθείτε με το κοινό σας σε προσωπικό επίπεδο, να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη μαζί τους και να τοποθετήσετε τον εαυτό σας ως εξαιρετικά σχετικός διαδικτυακός πόρος. Ακριβώς εξαιτίας αυτού, το μάρκετινγκ περιεχομένου πρέπει να είναι μια ανεκτίμητη πτυχή της εκστρατείας κοινωνικών μέσων.

Για να ενισχύσετε την αφοσίωση των χρηστών στο περιεχόμενό σας, πρέπει να το κάνετε σχετικό με αυτά. Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το BuzzSumo για να βρείτε τα πιο κοινά θέματα που σχετίζονται με τη θέση σας και να δημιουργήσετε πρωτότυπες, διορατικές και εξαιρετικά διαδραστικές αναρτήσεις γύρω τους.

Εκτός από τις παραδοσιακές δομές άρθρων, παίξτε με τις μορφές του περιεχομένου σας έως ότου βρείτε αυτές που ανταποκρίνονται στο κοινό-στόχο σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες:

Δημιουργήστε περιεχόμενο μεγάλης διάρκειας

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον Neil Patel Άρθρα 2500 λέξεων λάβετε περισσότερες μετοχές στο Facebook από τις μικρότερες εναλλακτικές. Το ίδιο ισχύει και για βίντεο. Συνήθως, τα συν 4 λεπτά προβάλλονται και κοινοποιούνται περισσότερο από σύντομα.

Αξιοποιήστε τη ζωντανή ροή

Οι άνθρωποι λατρεύουν το περιεχόμενο βίντεο. Το γεγονός οτι 1 δισεκατομμύριο ώρες βίντεο που παρακολουθούν κάθε μέρα με υποστηρίζει. Και, τα ζωντανά βίντεο είναι ακόμα πιο συναρπαστικά, επειδή αισθάνονται πιο φυσικά. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να προσελκύσετε τους πελάτες σας και παράγουν περισσότερες πωλήσεις. Όλες οι μεγάλες πλατφόρμες όπως το YouTube, το Facebook ή το Instagram υποστηρίζουν αυτήν τη μορφή περιεχομένου.

Δημιουργήστε ιστορίες Instagram

Μιλήσαμε προηγουμένως με το Instagram για το ηλεκτρονικό εμπόριο στο blog WPExplorer. Αλλά η άνοδος των ιστοριών του Instagram (που είναι τώρα τόσο διπλάσια από το Snapchat) σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος από τώρα για να δώσουμε στο Instagram άλλη ευκαιρία. Επιπλέον, παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία δυνητικών πελατών και στην ενίσχυση των μετατροπών. Στατιστικά λένε ότι τουλάχιστον 20% των ιστοριών Instagram οδηγούν σε άμεσα μηνύματα από τους θεατές. Για να αξιοποιήσετε τη δύναμή τους, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να προσελκύσετε τους πιθανούς πελάτες σας με σύντομες δημοσκοπήσεις ή εφήμερες φωτογραφίες και βίντεο.

2. Γυαλίστε τη στρατηγική μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων σας

Βασικά στοιχεία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον ιστότοπό σας στο WordPress

Ο κόσμος του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει γίνει υπερβολικά ανταγωνιστικός και, για να επιβιώσετε, πρέπει να συνεχίσετε να βελτιώνετε τις πρακτικές μάρκετινγκ. Αυτό ισχύει για όλα τα τμήματα της στρατηγικής σας, συμπεριλαμβανομένου του μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων.

Παροχή σχολίων σε πραγματικό χρόνο

Οι περισσότεροι πελάτες που έχουν κάποια ερώτηση ή παράπονο περιμένετε να δείτε την απάντησή σας σε μια ώρα. Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τα σχόλια των πελατών και δεν αφήνουν τις ερωτήσεις τους αναπάντητες. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, δεδομένου ότι το 88% αυτών των πελατών θα αποφασίσει να μην αγοράσει από εσάς.

Για να βελτιώσετε την εμπειρία των χρηστών, εξετάστε το ενδεχόμενο να εφαρμόσετε μια προσθήκη ζωντανής συνομιλίας για να δώσετε απαντήσεις στις ερωτήσεις τους 24/7.

Θα πρέπει επίσης να επωφεληθείτε από τα εργαλεία παρακολούθησης κοινωνικής αναφοράς, καθώς σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες αναφορές επωνυμίας σε διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να δώσετε στους πελάτες σας πολύτιμες απαντήσεις και να τους βοηθήσετε να ολοκληρώσουν την αγορά σε πραγματικό χρόνο.

Αυτοματοποιήστε την κοινή χρήση περιεχομένου

Οι ακόλουθοί σας περιμένουν να μοιράζεστε αναρτήσεις με συνέπεια. Φυσικά, αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο όταν γίνεται χειροκίνητα. Εδώ μπαίνουν τα εργαλεία διαχείρισης κοινωνικών μέσων, καθώς σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε τις αναρτήσεις σας εκ των προτέρων και στη συνέχεια να τις δημοσιεύσετε αυτόματα. Ίσως θέλετε να εξετάσετε το Blog2Social, το SNAP ή το Social Snap.

Βελτιστοποίηση στρατηγικής για κινητά

Ο αριθμός των χρηστών κινητής τηλεφωνίας που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας στο WooCommerce ή τα προφίλ κοινωνικών μέσων από κινητές συσκευές συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εστιάσετε στη δημιουργία μορφών περιεχομένου φιλικών προς κινητά. Το Facebook συμβουλεύει ότι, όταν δημοσιεύετε βίντεο ή φωτογραφίες στο κοινωνικό δίκτυο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κάθετες μορφές. Είναι πολύ πιο φιλικό προς το χρήστη και ελκυστικό από την εναλλακτική της ευρείας οθόνης. Χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο όπως το Resoc Social Editor μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε βελτιστοποιημένες εικόνες για κοινή χρήση στο δικό σας

3. Χρησιμοποιήστε τα πρόσθετα WooCommerce για να αυξήσετε την αφοσίωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Υπάρχουν πολλές προσθήκες κοινωνικών μέσων και επεκτάσεις WooCommerce που θα μπορούσατε να σκεφτείτε να εγκαταστήσετε. Εδώ είναι μερικά χρήσιμα στο ταμείο.

StoreYa Αγορά στο Facebook

StoreYa's Shop στο Facebook για WooCommerce

Το StoreYa φέρνει το κατάστημα WooCommerce στο Facebook. Απλώς εγκαταστήστε την προσθήκη, συνδεθείτε στο Facebook και εισαγάγετε αυτόματα το κατάστημά σας. Με αυτό οι πελάτες μπορούν να βρουν λίστες “θέλουν”, να κερδίσουν κουπόνια, να αναζητήσουν ομαδικές προσφορές και ούτω καθεξής. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε προσφορές “scratch & win” για να αυξήσετε τις πωλήσεις. Αυτό το εύχρηστο πρόσθετο μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσετε τις αναρτήσεις σας στο Twitter, τους πίνακες Pinterest και το κανάλι Youtube σε καρτέλες στη σελίδα σας.

Γκαλερί Instagram WooCommerce

WooCommerce Instagram

Το WooCommerce Instagram Gallery ενσωματώνει το κατάστημά σας με τον λογαριασμό σας στο Instagram. Οι όμορφες φωτογραφίες των προϊόντων σας που δημοσιεύετε στο Instagram με ένα επώνυμο hashtag θα εμφανίζονται απευθείας στις σελίδες προϊόντων του καταστήματος WooCommerce. Η εγκατάσταση διαρκεί μερικά λεπτά – απλώς συνδεθείτε στο Instagram και προσθέστε hashtag στα προϊόντα στα οποία θέλετε να εμφανίζεται η ροή σας. Αυτό καθιστά ακόμη πιο εύκολο για τους πελάτες να μοιράζονται τα προϊόντα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

WooCommerce Λίστα επιθυμιών

Πρόσθετο WooCommerce Wishlist

Η λίστα επιθυμιών WooCommerce επιτρέπει στους πελάτες σας να δημιουργήσουν τις δικές τους λίστες επιθυμιών στο κατάστημά σας και, στη συνέχεια, να τις μοιραστούν με τους οπαδούς τους στο Facebook, το Twitter ή το Pinterest. Οι λίστες επιθυμιών βοηθούν στην αύξηση των πωλήσεων από πελάτες που επιστρέφουν. Ωστόσο, οι κοινές λίστες επιθυμιών μπορούν να παρουσιάσουν το κατάστημά σας σε μια εντελώς νέα βάση πελατών. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν λίστες για κοινή χρήση με φίλους και συγγενείς για γενέθλια, γάμους, ντους μωρών και άλλα.

Κοινωνικό κουπόνι WooCommerce

Κοινωνικό κουπόνι για WordPress

Πληροφορίες & Λήψη Προβολή της επίδειξης

Το Social Coupon για WordPress μπορεί να αυξήσει την παρουσία και τις πωλήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λειτουργεί με μια απλή αρχή – ο πελάτης αρέσει ή μοιράζεται τη σελίδα του προϊόντος σας σε αντάλλαγμα για έκπτωση στην αγορά του. Χρησιμοποιήστε την προσθήκη για να προσθέσετε κοινωνικά κουπόνια στις σελίδες των προϊόντων σας, στο αυτοκίνητο και στην ολοκλήρωση αγοράς. Μόλις ένας πελάτης ολοκληρώσει μια κοινωνική ενέργεια, ο κωδικός κουπονιού εφαρμόζεται αυτόματα στο καλάθι του.

4. Μην εστιάζετε στις άμεσες πωλήσεις – Εστίαση στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης

Οι τακτικές μάρκετινγκ περιεχομένου που αναφέρονται παραπάνω είναι εξαιρετικές, καθώς προσδίδουν αξία στους πελάτες σας και τους εμπνέουν να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας για περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες. Μόλις αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και προσελκύσετε τους επισκέπτες, πρέπει να τους εμπνεύσετε να πραγματοποιήσουν μια αγορά.

Τώρα, η χρήση κοινωνικών δικτύων για πώληση είναι μια ισχυρή τακτική, αλλά εξαρτάται από τους πελάτες-στόχους σας και τις πλατφόρμες που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, υπάρχει ένα λάθος που κάνουν σχεδόν όλες οι διαδικτυακές επιχειρήσεις λιανικής – προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν μια πώληση αμέσως. Να θυμάστε ότι οι πελάτες σας θέλουν πρώτα να μάθουν περισσότερα για εσάς και να αγοράσουν από εσάς όταν είναι έτοιμοι.

Γι ‘αυτό πρέπει να εστιάσετε στη χρήση κοινωνικών δικτύων για να προσελκύσετε πελάτες. Χρησιμοποιήστε τα ως σήμα εμπιστοσύνης για να αποδείξετε ότι είστε η σωστή επιλογή για αυτούς. Ακολουθούν μερικές στρατηγικές που μπορεί να σας βοηθήσουν εδώ:

Επενδύστε στη Διαφήμιση

Google Ads

Το τοπίο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έχει γίνει υπερβολικά γεμάτο. Οι ροές ειδήσεων των πελατών σας γεμίζουν με πολλές δημοσιεύσεις επωνυμίας, καθιστώντας δύσκολο για εσάς να παρατηρήσετε τον εαυτό σας. Εκεί λάμπει η πληρωμένη διαφήμιση. Οι εκπληκτικές επιλογές στόχευσής του θα ενισχύσουν την προβολή σας, θα σας επιτρέψουν να προωθήσετε το κορυφαίο περιεχόμενο και τις προσφορές σας στα σωστά άτομα και θα σας βοηθήσουν να οδηγήσετε φορτία εξειδικευμένων δυνητικών πελατών στον ιστότοπό σας. Google Ads είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε με πληρωμένες διαφημίσεις.

Χρησιμοποιήστε διαφημίσεις εντός εφαρμογής

Όπως λέει και το όνομά τους, οι διαφημίσεις εντός εφαρμογής δίνουν στους πελάτες σας την ευκαιρία να αγοράσουν το επιθυμητό προϊόν χωρίς να φύγουν από την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για χρήστες κινητών. Στο Facebook, για παράδειγμα, ένας πελάτης μπορεί ακόμη και να αποθηκεύσει τα δεδομένα της πιστωτικής του κάρτας και να κάνει τις μελλοντικές του αγορές ακόμη πιο απλές. Και με τη βοήθεια ενός επαναληπτικού μάρκετινγκ στο Facebook μπορείτε να στοχεύσετε άτομα που έχουν επισκεφτεί το κατάστημά σας στο παρελθόν.

Ενθαρρύνετε το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη

Οι σημερινοί χρήστες δεν εμπιστεύονται πλέον επώνυμο περιεχόμενο. Θέλουν να μάθουν περισσότερα για την επωνυμία σας από τις πραγματικές εμπειρίες άλλων πελατών. Και, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να τους δώσετε τις πληροφορίες που αναζητούν είναι να αξιοποιήσετε το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες (ή UGC).

Για να ενθαρρύνετε τους χρήστες να μοιράζονται το UGC και να χρησιμοποιούν το επώνυμο hashtag σας, θα πρέπει να τους ανταμείψετε. Για παράδειγμα, διαφημίστε μια έκπτωση για να αφήσετε μια κριτική προϊόντος (υπάρχει ακόμη και μια εύκολη Κριτική για έκπτωση πρόσθετο που μπορείτε να εγκαταστήσετε για να προσθέσετε αυτήν τη δυνατότητα). Ή οργανώστε ένα δώρο στα κοινωνικά μέσα. Για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ένας χρήστης πρέπει να μοιραστεί μια φωτογραφία του προϊόντος σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε όλα τα ισχύοντα Οδηγίες FTC και τοπικούς νόμους.

Εργαστείτε με Influencers

10+ συμβουλές για την αύξηση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας του ιστολογίου WordPress

Το μάρκετινγκ επιρροής είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη διαδικτυακή τακτική απόκτησης πελατών. Χτίζει εμπιστοσύνη με τους πελάτες σας και κάνει τα προϊόντα σας πιο αξιόπιστα. Βλέποντας ότι τα δημοφιλή άτομα στη θέση σας χρησιμοποιούν τα προϊόντα σας, οι δυνητικοί πελάτες σας θα θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν επίσης. Απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον επηρεαστή στην ίδια βιομηχανία και να τους προσφέρετε κάτι που αξίζει την προσοχή τους.

Πίσω σε σας

Το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων είναι το κομμάτι που λείπει από το παζλ μάρκετινγκ WooCommerce. Σας δίνει την ευκαιρία να προσελκύσετε τους πελάτες σας, να χτίσετε εμπιστοσύνη μαζί τους και να τους καθοδηγήσετε κάτω από τη διοχέτευση πωλήσεων προς την πραγματοποίηση μιας αγοράς.

Πώς χρησιμοποιείτε τα κοινωνικά δίκτυα για να αυξήσετε τις πωλήσεις του WooCommerce; Έχετε τεχνικές μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων για καταστήματα WooCommerce που θέλετε να μοιραστείτε?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me