Πώς να εξατομικεύσετε το WooCommerce για τους πιο πολύτιμους πελάτες σας

Πώς να εξατομικεύσετε το WooCommerce για τους πιο πολύτιμους πελάτες σας

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός. Επειδή στο τέλος της ημέρας, α πελάτης = έσοδα. Όμως, από την ομάδα των πελατών σας, θα πρέπει να είστε σε θέση να προσδιορίσετε αυτούς που κάθονται πάνω από τους υπόλοιπους.


Αυτοί δεν είναι οι εφάπαξ αγοραστές σας. Αυτοί είναι πελάτες που είτε αγοράζουν μαζικά, αποτελούν πηγή επαναλαμβανόμενων εσόδων είτε επηρεάζουν τις παραπομπές για να σας βοηθήσουν. Ας τα ονομάσουμε δικά σας πελάτες με την μεγαλύτερη εκτίμηση – γιατί, λοιπόν, είναι! Μπορούν να αυξήσουν το γράφημα κερδών που παρέχεται εκθετικά, τα κρατάτε χαρούμενα.

Λοιπόν, πώς το κάνετε αυτό; Πρόκειται να μάθετε!

Εξατομικευμένα μηνύματα

Μια σίγουρη τάση που αυξάνεται φέτος είναι έξυπνο περιεχόμενο! Τι έξυπνο περιεχόμενο ρωτάτε; Το περιεχόμενο είναι εξατομικευμένο για τις ανάγκες των πελατών σας.

Χρησιμοποιείται έξυπνο περιεχόμενο δυναμικό περιεχόμενο για την εμφάνιση μηνυμάτων, παρότρυνσης για δράση, κ.λπ. αντί για το βαρετό παλιό στατικό περιεχόμενο. Αυτό προσθέτει στην εμπειρία του χρήστη. Οι μακροχρόνιοι πελάτες σας θα ήταν σίγουρα ευχαριστημένοι εάν το περιεχόμενο τους απευθυνόταν άμεσα.

“Το εξατομικευμένο περιεχόμενο είναι γνωστό ότι αποδίδει καλύτερα από το γενικό περιεχόμενο, επειδή απευθύνεται στα συναισθήματα ενός πελάτη.”

Εδώ είναι ένα παράδειγμα.

Προσαρμοσμένο μήνυμα καλωσορίσματος πελατών

Αντί για ένα γενικό μήνυμα “Γεια σας”, το “Γεια σας {customer-name}”, λειτουργεί καλύτερα. Υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τους πολύτιμους πελάτες σας και να εμφανίσετε τέτοιο προσαρμοσμένο περιεχόμενο σε αυτούς.

Πηγαίνοντας μόνοι σας στο κατάστημα WooCommerce, η εξατομίκευση θα περιλαμβάνει επίσης εμφάνιση προτεινόμενα προϊόντα με βάση το ιστορικό αγορών ή περιήγησής τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ # 1 WOOCOMMERCE TECH

Πώς προχωράτε στην προσθήκη εξατομικευμένου περιεχομένου στο WooCommerce Store σας?

Ειδικές τιμές

Αρκετά προφανές, έτσι δεν είναι; Σε όλους αρέσει μια καλή προσφορά. Αλλά περισσότερο από αυτό αρέσει σε όλους να νιώθουν ξεχωριστοί.

Λειτουργεί έτσι: τρέχοντας ένα storewide έκπτωση μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις πωλήσεις, αλλά προσφέροντας ειδική τιμολόγηση σε ορισμένους πελάτες θα τους κρατήσει να επιστρέφουν σε εσάς για περισσότερα.

Οι κορυφαίοι πελάτες σας θέλουν να γνωρίζουν ότι υπάρχει αξία στην αγορά από εσάς. Και μπορείτε να ενισχύσετε αυτήν τη σκέψη προσφέροντάς τους εξατομικευμένες τιμές. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό:

  1. Τιμολόγηση βάσει ποσότητας: λειτουργεί τέλεια για τους αγοραστές χονδρικής σας. Περισσότερη εξοικονόμηση για πελάτες που αγοράζουν μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντων
  2. Τιμολόγηση βάσει συνδρομής: για τους πιστούς πελάτες σας. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο συμμετοχής, τόσο μεγαλύτερη είναι η έκπτωση

Τιμολόγηση βάσει ρόλου

ΣΥΜΒΟΥΛΗ # 2 WOOCOMMERCE TECH

Μπορείτε να ρυθμίσετε τιμολόγηση βάσει ποσότητας ή τιμολόγηση βάσει πελάτη / ομάδας / ρόλου χρησιμοποιώντας:

Προσφορές και εκπτώσεις

Το WooCommerce σας επιτρέπει να ορίσετε τιμές πώλησης και ακόμη και να προγραμματίσετε πωλήσεις. Αλλά προχωρήστε ένα βήμα μπροστά για τους ειδικούς πελάτες σας και δημιουργήστε εξατομικευμένες προσφορές για τα γενέθλια ή τις επετείους τους.

Μια ειδική έκπτωση για τα γενέθλια ή μια πίστωση αγορών μπορεί να είναι μια εξαιρετική ιδέα!

WOOCOMMERCE TECH ΣΥΜΒΟΥΛΗ # 3

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως:

Οφέλη αποστολής

Ακούσατε το Amazon Prime; Δεν χτυπάει αμέσως ένα κουδούνι. Η Amazon Prime προσφέρει μια μέρα αποστολής στους πρώτους πελάτες της. Γιατί αυτό? Αυτό είναι το πλεονέκτημα που αποκτούν ως (πιστά) μέλη του καταστήματος.

Δεν είναι τόσο εξατομίκευση της εμπειρίας αγορών όσο και παροχή όφελος κόστους αποστολής επειδή είστε μακροχρόνιοι πελάτες ή συνεργάτες.

Ως εναλλακτική ιδέα, μπορείτε να παρέχετε εκπτώσεις αποστολής με βάση το επίπεδο συμμετοχής. Αλλά πάνω απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποστείλει εγκαίρως για να διατηρήσετε τους πιο αξιόλογους πελάτες σας ευχαριστημένους!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ # 4 WOOCOMMERCE TECH

Οι εξατομικευμένες τιμές αποστολής μπορούν να επιτευχθούν χρησιμοποιώντας:

  • WooCommerce Advanced Shipping: για να ορίσετε υπό όρους εκπτώσεις αποστολής

Οφέλη πίστης

“Κατά μέσο όρο, οι πιστοί πελάτες αξίζουν έως και 10 φορές περισσότερο από την πρώτη τους αγορά.”

Προσθήκη SUMO Reward Points

Εάν διαχειρίζεστε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σας είναι η υπάρχουσα πελατειακή σας βάση. Σε τελική ανάλυση, έχει αποδειχθεί ότι οι υπάρχοντες πελάτες είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ξανά από εσάς από τους αγοραστές για πρώτη φορά. Έχοντας αυτό κατά νου, εάν μπορείτε να διατηρήσετε την υπάρχουσα πελατειακή σας βάση ευτυχισμένη, το κατάστημά σας ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να ευδοκιμήσει – φυσικά, αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε έναν πελάτη, και μία από τις καλύτερες στρατηγικές είναι να εισαγάγετε ένα σχέδιο πίστης. Εάν πρόκειται για κάτι που θέλετε να εφαρμόσετε, ρίξτε μια ματιά στο SUMO Reward Points plugin, διαθέσιμο με 49 $. Μπορείτε να το ενσωματώσετε στο WooCommerce και η προσθήκη είναι συμβατή με όλα τα θέματα που υποστηρίζονται από το WooCommerce.

Οι πόντοι επιβράβευσης SUMO σάς επιτρέπουν να μοιράζεστε πόντους επιβράβευσης με διάφορους τρόπους. Ο πιο προφανής τρόπος είναι, φυσικά, όταν ένας πελάτης πραγματοποιεί αγορές από το κατάστημά σας. Για παράδειγμα, μπορεί να προσφέρετε 1 πόντο επιβράβευσης για κάθε 1 $ που ξοδεύετε και η προσθήκη σάς επιτρέπει να καθορίσετε τη νομισματική αξία κάθε πόντου. Πέρα από την πραγματοποίηση αγορών, μπορείτε να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να εκτελούν συγκεκριμένες ενέργειες προσφέροντας πόντους επιβράβευσης. Μπορείτε να προσφέρετε πόντους για μια κοινή χρήση κοινωνικών δικτύων, αφήνοντας μια κριτική, παραπέμποντας έναν φίλο ή εγγραφείτε για έναν λογαριασμό μαζί σας. Και πάλι, μπορείτε να καθορίσετε το ποσό της ανταμοιβής για καθεμία από αυτές τις ενέργειες. Με το SUMO, θα μπορούσατε ακόμη και να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε φήμη στα κοινωνικά μέσα, δίνοντας βαθμούς επιβράβευσης ως μέρος ενός διαγωνισμού (είτε ανά είσοδο είτε για τον νικητή).

Οι επισκέπτες μπορούν στη συνέχεια να εξαργυρώσουν τους πόντους επιβράβευσης στο ταμείο για χρήματα από την αγορά τους. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε τον ελάχιστο / μέγιστο αριθμό πόντων που θα εξαργυρωθούν σε μία αγορά. Εάν θέλετε να δώσετε στους πελάτες σας έναν λόγο να συνεχίσουν να αγοράζουν από εσάς έναντι ανταγωνιστών (εκτός από το να προσφέρουν μια εξαιρετική υπηρεσία!), Τότε η εισαγωγή ενός προγράμματος πίστης μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική.

Εξυπηρέτηση πελατών

Οι πιο πολύτιμοι πελάτες σας αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Θα πρέπει να έχουν ένα πλεονέκτημα πίστης επειδή συνδέονται μαζί σας για τόσο καιρό. Εκτός από τις εκπτώσεις, ή ακόμη και το δωρεάν διαφημιστικό υλικό, παρέχετε κορυφαία εξυπηρέτηση πελατών. Ως μέρος αυτής της υπηρεσίας μπορείτε επίσης να τα στείλετε μέσω ταχυδρομείου βίντεο εκπαίδευσης προϊόντων ή φιλοξενεί διαδικτυακά σεμινάρια εκπαίδευσης προϊόντων για προϊόντα που αγοράζουν.

WOOCOMMERCE TECH ΣΥΜΒΟΥΛΗ # 5

Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση πελατών μπορεί να προστεθεί χρησιμοποιώντας:

  • WooCommerce Freshdesk: προσθέτει ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, ένα φόρουμ συζήτησης και μια βάση γνώσεων

Δωρεάν προσφορά

Μια στρατηγική που εγγυάται ότι θα κάνει έναν πελάτη χαρούμενο αλλά εντελώς δωρεάν, είναι η προώθηση της επωνυμίας του στον ιστότοπό σας.

Με με την ιστορία τους στο ιστολόγιό σας, ή προσθέτοντας μια συνέντευξη πελάτη, μπορεί να τους κάνει να νιώσουν ξεχωριστοί και επίσης να οδηγήσουν σε κάποια κίνηση. Όχι μόνο αυτό μπορεί να τους ωφελήσει, αλλά μπορεί επίσης να δείξει σε άλλους πελάτες ότι σας ενδιαφέρουν. βελτιώνοντας τη συνολική αντίληψη της επωνυμίας σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΠΟΝΟΥΣ

Μαρτυρίες από πελάτες σχετικά με τα προϊόντα σας θα μπορούσαν να προστεθούν στην ανάρτηση χαρακτηριστικών. Λίγο αυτο-προώθηση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν τώρα το έκανε ;! :-Π

Εκκαθάριση

Είτε πρόκειται για εξατομικευμένα μηνύματα είτε για τιμές, η χρήση τέτοιων τακτικών κάνει τους πελάτες να αισθάνονται σημαντικοί. Και αυτό είναι το θέμα δεν είναι?! Αφορά στους πελάτες να γνωρίζουν ότι τους εκτιμάτε.

Αυτές οι στρατηγικές είναι πολύ απλές στην εφαρμογή και έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη. Μόλις κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια για την υλοποίησή τους, οι πολύτιμοι πελάτες σας θα πρέπει να αισθάνονται καλά… και αυτό θα σας κάνει να νιώσετε καλά! ��

Έχετε περισσότερες ιδέες που θέλετε να προστεθούν εδώ; Η ενότητα σχολίων είναι ανοιχτή για συζήτηση.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me