Γιατί πρέπει να εξετάσετε το Vlogging και πώς να ξεκινήσετε

Γιατί πρέπει να εξετάσετε το Vlogging και πώς να ξεκινήσετε

Έχετε σκεφτεί να κάνετε vlogging αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε; Το Vlogging μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ακόλουθο, να προωθήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, να πουλήσετε προϊόντα ή υπηρεσίες, να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες ή, εάν χτυπήσετε το χρόνο, να φτιάξετε τη φήμη και την τύχη σας.


Σε αυτόν τον οδηγό vlogging, θα συζητήσουμε ακριβώς τι είναι το vlogging και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το vlogging για εσάς, τον ιστότοπό σας και την επιχείρησή σας. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε βήμα προς βήμα πώς να δημιουργήσετε ένα vlog, να το προωθήσουμε στο YouTube και να το συνδέσουμε με τον ιστότοπό σας στο WordPress. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Τι είναι το Vlogging?

Το Vlogging ή η καταγραφή βίντεο είναι ένα φαινόμενο που έχει πραγματικά απογειωθεί τα τελευταία 5 χρόνια. Πολύ απλά το vlogging είναι μια τάση blogging βίντεο, σε αντίθεση με τις γραπτές δημοσιεύσεις blog. Αν και αρχικά θεωρήθηκε χόμπι για τη νεότερη γενιά, το vlogging έγινε πρόσφατα μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις ηλικίες.

Το Vlogging μπορεί να βασίζεται σε ένα θέμα, καθιστώντας το ιδανικό μέσο για άτομα και επιχειρήσεις. Απλώς επιλέξτε τη θέση σας και ξεκινήστε την εγγραφή. Ωστόσο, το να κάνεις ενδιαφέροντα βίντεο που προσελκύουν ένα κοινό μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο… προσπαθήστε να μην το αφήσετε να σας αποτρέψει! Υπάρχουν πολλά οφέλη στο vlogging και ανεξάρτητα από τους επιχειρηματικούς ή προσωπικούς σας στόχους, το vlogging μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τους βοηθήσετε να τους επιτύχετε.

Πού πρέπει να κάνετε Vlog

YouTube

Η πλειοψηφία των vlogging συμβαίνει στις YouTube. Με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, το YouTube είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης μετά το Google. Επιτρέπει στα άτομα να δημιουργήσουν τα δικά τους κανάλια στο YouTube, να παράγουν λίστες αναπαραγωγής με ετικέτες των μεταφορτωμένων βίντεο, να μεταδώσουν ζωντανά βίντεο, να κάνουν ζωντανή συνομιλία με το κοινό τους, καθώς και να προσφέρουν πολλές άλλες λειτουργίες. Αυτό καθιστά το YouTube μια ιδανική πλατφόρμα για vloggers.

Υπάρχουν επίσης άλλα κανάλια που είναι δημοφιλή μεταξύ των vloggers. Ανάλογα με τη θέση του vlogging και το κοινό σας, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε το vlogging Vimeo, Facebook ή Facebook Ζωντανά, και ακόμα Ίνσταγκραμ. Εάν διαθέτετε έναν ιστότοπο θα πρέπει επίσης να δημοσιεύσετε τα vlog σας στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, αν δημοσιεύετε σε άλλες πλατφόρμες, να το κάνετε πάντα δίπλα στο YouTube. Ο τεράστιος αριθμός επισκεπτών του YouTube το καθιστά ιδανικό για να γίνετε επιτυχημένος vlogger.

Τα οφέλη του Vlogging

Υπάρχουν πολλά οφέλη στο vlogging, καθιστώντας το ιδανική αναζήτηση για επιχειρήσεις και ιδιώτες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα πλεονεκτήματα…

Φήμη και περιουσία

Μερικά από τα πιο διάσημα vloggers έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς και τα βίντεό τους παρακολουθούνται από εκατομμύρια. Όχι μόνο έχουν γίνει διασημότητες, αυτοί οι vloggers έχουν κερδίσει πολλά μέσω της διαφήμισης στα βίντεό τους. Οι δημοφιλείς vloggers μπορούν να πληρώσουν οι εταιρείες για να προωθήσουν τα προϊόντα τους, να φορούν τις μάρκες τους και να στείλουν επισκεψιμότητα στους ιστότοπούς τους.

Προσεγγίστε ένα ευρύτερο κοινό

Η χρήση του YouTube ως πλατφόρμας για τα vlog σας σάς δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό. Αυτή η μηχανή αναζήτησης διασφαλίζει ότι τα βίντεό σας είναι πιο προσβάσιμα στις μάζες από ό, τι αν δημοσιεύσατε vlogs στον ιστότοπό σας στο WordPress. Μόλις τα βίντεό σας προβάλλονται από ένα νέο κοινό στο YouTube, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βιντεολόγια για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες, να πουλήσετε προϊόντα και πολλά άλλα.

Απευθυνθείτε άμεσα στο κοινό σας

Το Vlogging σάς επιτρέπει να αλληλεπιδράτε απευθείας με το κοινό σας. Με την «γνωριμία σας» μέσω των vlog σας, οι θεατές σας θα σας εμπιστευτούν γρήγορα και θα σας δουν ως ειδικοί στον τομέα σας. Συνδέοντας έτσι με την κοινότητά σας, το κοινό-στόχος σας είναι πιο πιθανό να σας θυμάται, να χρησιμοποιεί την υπηρεσία σας ή να αγοράζει από τον ιστότοπό σας.

Αυξήστε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας

Πολλοί bloggers και επιχειρήσεις χρησιμοποιούν vlogging για να κατευθύνουν την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό τους. Η παρακολούθηση βίντεο γίνεται γρήγορα ο κανόνας και ο προτιμώμενος τύπος διαδικτυακών μέσων. Πολλοί άνθρωποι θα παρακολουθήσουν τώρα ένα βίντεο, αλλά θα μοιραστούν ένα γραπτό άρθρο. Έτσι, οι ιστότοποι χρησιμοποιούν συχνά vlogging για να προσελκύσουν νέους επισκέπτες, καθώς και να διατηρήσουν τους υπάρχοντες.

Προωθήστε τον ιστότοπό σας, να πουλήσετε προϊόντα και άλλα

Τα Vlog μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ. Ό, τι κι αν είναι ο διαδικτυακός σας ιστότοπος πουλάει, χρησιμοποιήστε το vlogging για να τον προωθήσετε. Εάν εκτελείτε έναν ιστότοπο συνδρομής, εξηγήστε γιατί οι θεατές πρέπει να εγγραφούν. Εάν έχετε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, εμφανίστε τα προϊόντα σας και πείτε σε αυτούς που παρακολουθούν γιατί πρέπει να κάνουν μια αγορά. Ή θέλετε άτομα να επισκεφτούν το ιστολόγιό σας; Στη συνέχεια, πουλήστε το περιεχόμενο σε αυτά μέσω vlog.

Πώς να ξεκινήσετε ως Vlogger

Τώρα ξέρετε λίγο για το τι είναι το vlogging και τις ανταμοιβές που μπορούν να προκύψουν από αυτό. Στη συνέχεια, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να ξεκινήσετε ως vlogger.

Εξετάστε το περιεχόμενό σας

Όπως πάντα στο διαδίκτυο, το περιεχόμενο είναι το κλειδί. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μεγάλο vlogging ακολουθώντας τότε θα πρέπει να παράγετε ενδιαφέροντα βίντεο. Βρείτε μια θέση που σας ενδιαφέρει ή σχετίζεται με τον ιστότοπό σας στο WordPress. Στη συνέχεια, αφιερώστε χρόνο για να αποφασίσετε ποιο περιεχόμενο θα είναι στα βίντεό σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημοσιεύσετε βίντεο με οδηγίες, συνεντεύξεις, σκίτσα κωμωδίας ή οτιδήποτε άλλο θα είναι πολύτιμο ή διασκεδαστικό για τους θεατές σας.

Μερικοί vloggers σχεδιάζουν τι θα πουν, άλλοι απλά ad lib. Σε κάθε περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι τα βίντεό σας είναι διασκεδαστικά, ενημερωτικά και σχετικά. Τα vlog σας πρέπει να συνδεθούν με το κοινό-στόχο σας και να τους εμπνεύσουν να γίνουν τακτικοί ακόλουθοι.

Γράφοντας Vlogs

βίντεο

Κατά τη μαγνητοσκόπηση vlog, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κάμερα με υψηλή ποιότητα βίντεο. Ελέγξτε την ποιότητα του ήχου και, αν είναι απαραίτητο, επενδύστε σε ένα μικρόφωνο. Και καταγράψτε τα βίντεό σας σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ σκοτεινά. Εάν τα βίντεό σας είναι χαμηλής ποιότητας και είναι δύσκολο να τα παρακολουθήσετε ή να το ακούσετε, το κοινό σας δεν θα κολλήσει, οπότε αφιερώστε το χρόνο σας για να το διορθώσετε.

Επεξεργαστείτε τα βίντεό σας

Μόλις ηχογραφήσετε το βίντεό σας, θα πρέπει να το επεξεργαστείτε. iMovie για Mac ή Επεξεργαστής βίντεο VSDC για τα Windows είναι και τα δύο αποτελεσματικά δωρεάν εργαλεία λογισμικού επεξεργασίας εάν μόλις ξεκινήσετε. Ωστόσο, για όσους αναζητούν μια premium λύση με πιο προηγμένα χαρακτηριστικά, Πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο Filmora είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Κατά την επεξεργασία του βίντεό σας, προσθέστε το λογότυπο του ιστότοπού σας καθώς και μια τελική σελίδα που εμφανίζει παρότρυνση για δράση. Ζητήστε από τους χρήστες να αρέσουν το βίντεό σας, να σχολιάσουν την παρακάτω συζήτηση, να ακολουθήσουν το κανάλι σας στο YouTube ή να επισκεφτούν τον ιστότοπό σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια κοινότητα στο YouTube, να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας και να οδηγήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Μόλις ολοκληρωθεί το βίντεό σας, είστε έτοιμοι να το ανεβάσετε στο YouTube.

Να πάρει σωστά στο YouTube

Το σωστό στο YouTube είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας vlogging. Κατ ‘αρχάς, πρέπει να αναπτύξετε τους ακόλουθους σας και έπειτα να τους πείσετε να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας, να εγγραφείτε στη λίστα email σας, να αγοράσετε προϊόντα ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι οι στόχοι vlogging. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό…

Δημιουργήστε το δικό σας κανάλι YouTube

Κανάλι YouTube

Το YouTube σάς επιτρέπει δημιουργήστε το δικό σας κανάλι, όπου μπορείτε να ανεβάσετε όλα τα vlog σας. Μπορείτε να προσθέσετε τη δική σας εικόνα ή λογότυπο και περιγραφή στη σελίδα του καναλιού σας, να δημιουργήσετε τις δικές σας λίστες αναπαραγωγής, να στείλετε μηνύματα, να απαντήσετε σε σχόλια και πολλά άλλα. Οι θαυμαστές σας μπορούν στη συνέχεια να ακολουθήσουν το κανάλι σας, διευκολύνοντάς τους να βρουν τα βίντεό σας.

Προσθέστε μεταδεδομένα βίντεο σε κάθε Vlog που δημοσιεύετε

Μεταδεδομένα

Κάθε φορά που ανεβάζετε ένα νέο vlog, πρέπει να το κάνετε προσθήκη μεταδεδομένων. Αυτό θα βοηθήσει τα βίντεό σας να κατατάσσονται στο YouTube και στο Google, καθώς και να διευκολύνουν τους νέους θεατές να σας βρουν.

Γράψτε έναν τίτλο και περιγραφή για κάθε βίντεο, συμπεριλαμβανομένων λέξεων-κλειδιών όπως θα κάνατε με μια ανάρτηση ιστολογίου. Προσθέστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας στις περιγραφές, ώστε οι θεατές να μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Και ενσωματώστε παροτρύνσεις για δράση, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να μοιράζονται το βίντεό σας, να προσθέτουν ένα σχόλιο ή να ακολουθούν το κανάλι σας.

Χρησιμοποιήστε τις κάρτες YouTube

Κάρτες YouTube σας επιτρέπει να προσθέσετε διαδραστικότητα στα βίντεό σας. Το YouTube σάς επιτρέπει να προσθέσετε πέντε κάρτες σε κάθε vlog. Αυτές οι κάρτες προσθέτουν σχολιασμούς στα βίντεό σας. Ανάλογα με τις κάρτες που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να εμφανίσετε προσαρμόσιμες εικόνες, τίτλους, παροτρύνσεις για δράση και συνδέσμους URL στον ιστότοπό σας. Αυτές οι κάρτες μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικές για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας vlogging, όπως η αποστολή επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας ή η αύξηση των πωλήσεων προϊόντων στο κατάστημα.

Εμφανίστε τα Vlog σας στον ιστότοπό σας στο WordPress

Ενσωμάτωση YouTube

Η προβολή της ροής σας στο YouTube ή των πιο πρόσφατων vlog στον ιστότοπό σας WordPress είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδέσετε τις δύο πλατφόρμες και να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες του ιστότοπού σας να σας ακολουθούν στο YouTube. Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εγκαταστήσετε το δωρεάν Ενσωμάτωση YouTube συνδέω.

Το YouTube Embed θα σας επιτρέψει να ενσωματώσετε το κανάλι ή τη λίστα αναπαραγωγής YouTube ή ακόμα και μια ζωντανή ροή, ως ροή στον ιστότοπό σας στο WordPress. Αυτό το πρόσθετο είναι πολύ προσαρμόσιμο και έχει μια σειρά από εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσετε και να προωθήσετε τα vlogging σας στο κοινό του ιστότοπού σας, ενθαρρύνοντάς τα να γίνουν οπαδοί.

Ή απλώς χρησιμοποιήστε τις επιλογές θέματος

Συνολικό Vlogging θέματος WordPress

Ένας γρήγορος τρόπος για να προσθέσετε τα vlog σας είναι να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο WordPress o Ενσωμάτωση υποστήριξη για βίντεο. Απλή αντιγραφή του συνδέσμου (όχι του κώδικα ενσωμάτωσης – μόνο της διεύθυνσης URL) για το βίντεο Youtube και επικόλληση σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή σελίδα για αυτόματη προσθήκη και μορφοποίηση.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την υποστήριξη του θέματος για επιλεγμένα μέσα ή σελίδες μέσων, καθώς και για τυχόν στοιχεία δημιουργίας σελίδων. Για παράδειγμα, το θέμα Total WordPress περιλαμβάνει μια μορφή ανάρτησης βίντεο (την οποία μπορείτε να δείτε στο Επίδειξη Gamer Vlog φαίνεται παραπάνω) καθώς και προσαρμοσμένες λειτουργικές μονάδες δημιουργίας σελίδων βίντεο, ώστε να έχετε πολλές επιλογές για να προσθέσετε τα βιντεολόγια σας.

Τελικές σκέψεις για το Vlogging

Το YouTube παρέχει χρήσιμο αναλυτικά της συμπεριφοράς του καναλιού και του κοινού σας. Έτσι, αφού έχετε κάνει vlog για λίγο, παρακολουθήστε το YouTube analytics για να δείτε τι είδους περιεχόμενο vlog αντηχεί με τους θεατές σας.

Θυμηθείτε, η δημιουργία βάσης θαυμαστών μπορεί να πάρει χρόνο. Αλλά αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, θα είστε αμέσως μπροστά από τον ανταγωνισμό. Καλή τύχη!

Τι σας εμποδίζει να κάνετε vlogging; Παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map